2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Sizin gibi yorumlara saygım var. Bende Caferağa önünde Aydan Siyavuş hocanın yolunu bekleyen taraftarlardanım. Bilgiye eleştiriye saygım var ama sizce de forumda saygısız ve aşırı karamsar bir durum yok mu? Şampiyonluk ruhu taraftarda başlar.

İnsanların umutlu olmak için bir sebep yok ki. Hatta insanın umudunu bu kadar kıran bir kulübün hala bir şeyler yapmak için bu kadar debelenen bir insan grubuna sahip olması bile bambaşka bir olay. Saygısızlık konusunu biraz yersiz agresifliğe bağlıyorum. Birkaç kişi dışında tartışan insanlar her daim bir şekilde yine aynı noktada buluşuyor. Ama dediğim gibi insanların umutsuz olması için birçok sebep var. Ona rağmen hala bir beklenti yaratıp onun peşinde koşmaya çalışıyoruz.

Grant-İsmet-Tan
Radebaugh-Buğrahan
Yeboah-Kaptan-Muhaymin
Bentil-Sadık-Efe Vatan
Halilovic-Samet

Yani, nasıl olsa ligin en geç 1. ayının sonunda Yeboah ve Halilovic yerine transfer dileneceğimiz için ilk 1 ayı minimum zararla kapatacak bir kadro olur bence. Yeboah'ı 6. yabancı yapıp halilovic'ten çıktığımız ve sert bir pivot çektiğimiz durumda kadro inanılmaz hayaller kurdurur cidden. Mühim olan bu adımları geç olmadan, mümkünse sezona başlamadan ama değilse de en geç Kasım ayında atmış olmak.

Sizin gibi yorumlara saygım var. Bende Caferağa önünde Aydan Siyavuş hocanın yolunu bekleyen taraftarlardanım. Bilgiye eleştiriye saygım var ama sizce de forumda saygısız ve aşırı karamsar bir durum yok mu? Şampiyonluk ruhu taraftarda başlar.

Abi keşke o ruhu baslatabilmemiz için adımlar atsa yönetim. Biz istemez miyiz şampiyonluk hayalleri kuralım, harika kadro kurduk diye övelim takımı sahiplenelim, yok ama öyle bir ortam yok. Yönetim de sağlamıyor bunu, neden bilmiyorum ama olmuyor işte. yapmıyor adamlar, biz de elestiriyoruz haklı olarak. biz bu yönetime bu konuda az bile giydiriyoruz ki, sukretsinler bu sene futbolda şampiyon olduk. 100. yılda her branşta şampiyonluk vaadi verdiklerini çok çabuk unuttu taraftar, şükretsinler işte. Ben de senelerdir maç kaçırmadan gidiyorum ipekçi'ye ahmet cömert'e sinan erdem'e. 17-18 sezonu ve 20-21 sezonu dahil onlardan bile beter bir sezon geçirdik 22-23 sezonunda. bu sezonki rezilliğin üzerine görevi belli olmayan, tbf ile aramızı iyi tutar diye ceo yapılan, sen ben gibi fanatik bir Galatasaray taraftarı olan Kerem Tunçeri hariç kimsenin kellesi alınmadı. Pistiolis'e bile Şubat'ta seni göndereceğiz dediler ve 3 ay daha takımın başında maçlara çıkardılar. Yani bu sezon cidden Galatasaray tarihinin en rezil en kepaze en utanç verici sezonlarından biriydi şahit olduklarım içinde en beteriydi. Şimdi biz bu sezonun akabine düzgün yabancı transferleri beklerken, 21-22 havasının yeniden yakalanması için adımlar atılmasını beklerken bu adamlar bizimle alay edercesine gidip dacka'nın çöpünü alır halilovic'e 250 binlik kontrat verirse biz de burda sinir krizleri geçiririz. haksızsam haksızsın de, ligde kalma rahatlığına erişebilmek için sezonun son 3 haftasını bekledik ya, Konyaspor'u yendik de kaldık ligde. En azından kendini taraftara affettirmek için bile bu şubenin düzgün yonetilip bu sezon ciddi anlamda başarı hedeflemesi ve buna göre adımlar atması lazım ama yok. Sampiyonluk ruhu elbette taraftarda başlar ama gördüğün gibi vaziyet bu, bu vaziyette de kimse şampiyonluk ruhu baslatamaz.

Aşırı karamsar durumdan kasıt ne merak ettim. Mesela ben burada hiç Buğrahan'ı niye aldınız, İsmet kötü transfer diyeni görmedim. İyiye iyi kötüye kötü demek mi karamsarlık? Halilovic ve Yeboah için iyi yazan da hemen hemen kimse yok o zaman herkes mi karamsar oluyor? Şu sene için insanların biraz ayrıldığı tek konu Radebough ki hemen hemen hiçbir sene bu kadar hemfikir olmazdı forum herhalde.

Oyuncu tercihleri enteresan olsa da Mitrovic'in Telekom serisinde Russel, Ennis, Göksenin ve Muhaymin'den başka kısası olmadan verdiği mücadele de koçluk başarısıdır.

Ben kadro mühendisliğinin doğru yapılmadığını yerli-yabancı dengesinin doğru kurulmadığını düşünüyorum ama her halükarda ilk 5'i zorlar bu takım Mitrovic'le

Aşırı karamsar durumdan kasıt ne merak ettim. Mesela ben burada hiç Buğrahan'ı niye aldınız, İsmet kötü transfer diyeni görmedim. İyiye iyi kötüye kötü demek mi karamsarlık? Halilovic ve Yeboah için iyi yazan da hemen hemen kimse yok o zaman herkes mi karamsar oluyor? Şu sene için insanların biraz ayrıldığı tek konu Radebough ki hemen hemen hiçbir sene bu kadar hemfikir olmazdı forum herhalde.
Yabancı seçimlerinde hocaya güvenelim bence kafasında bir sistem var ve görev adamlarıyla bu sistemi oturtmaya çalışıyor. Benimde umudum bu.

Abi imza valla. İnsanlar koç gönderilsin dediği zaman acayip üzülüyorum öyle böyle değil. Şu ana kadar yaptığı hamleler cidden çok kalp kırıcı ama vardır bir bildiği diyip geçmece içten içe. yine de Halilovic yerine hırçın bir pivot almasını beklerdim.
Abi Mitrovic’in ismi burada ilk ciktiginda kimse bize yakistiramiyordu adami.Yakistiramamasinin sebebi Mitrovic degildi bu arada.Bizim bitik ve devamliligi olmayan organizasyonumuz bunu soyletiyordu herkese.Adam geldi ve gucumuzun cok ustunde bir Telekom serisi oynatti.Gelecek sezon icin takimdan umutlu olmamam icin bir sebep yok benim.Gecen sezon basi takimdan cok umutsuzdum mesela.Burada yazdigimda sezon icinde takimi yerden yere vuranlar o donem benim yazdiklarimi iclerine sindiremiyorlardi.Bu sezon daha farkli.Bunun sebebi hem yerli cekirdegi daha da onemlisi Mitrovic.

Yabancı seçimlerinde hocaya güvenelim bence kafasında bir sistem var ve görev adamlarıyla bu sistemi oturtmaya çalışıyor. Benimde umudum bu.

Umarım umudun gerçeğimiz olur ama kimse kötü olalım istemiyor yani. Koçu seviyoruz, güveniyoruz da mutlaka ama Obradovic, Laso gibi Avrupa'nın en büyük koçlarının bile çok kötü seneleri var, oluyor yanlış tercihlerle.

Bu arada işin bu açıdan daha kötü tarafı koç başarısız bir sezon geçirirse bizde seneyi bile biteremeyebilir. İyi bir hocamız var ve bu tercihlerle erken kaybedebiliriz bu şansımızı.

Bir de sey var mesela.Soylemezsem catlarim :)

2021’de uye oldum foruma ama ondan once de bu forumun takipcilerindendim.Yani girip okurdum neler yazilmis diye.

Yillardir transferlerle ilgili en buyuk sikayet sahaya atilacak yerli oyuncumuz yok,gec kaliyoruz,iyi yerlileri herkes kapti bize copler kaldi,al iste Karsiyaka sunu almis,Cekmece bile bunu indirmis falan.

Simdi bakiyorum mesela.Samet’i Fb kadrosunda tutsa kimse sasirmaz.Ismet ve Bugrahan takimlarinda kalsa kimse ne alaka demez.Sadik’i buy-out odeyip bizden ust bir takim alsa herkes ooo iyi para kazandik der :) Simdi hepsi bizdeyken garip garip yorumlar geliyor.Hepsine saygim var ama yillarca sikayet ettiginiz veya ettigim konuyu kokten cozmusuz.Hepsiyle en az iki yillik anlasmalar yapilmis.Tamam anliyorum konusulan Yeboah ve Halilovic hamleleri biraz mod dusurdu.Ama bir bekleyelim,bakalim kadro ne sekil alacak ? Hazirlik maci da olsa bir maca cikalim.

Yani anlamiyorum.Yerliyi dusuk seviyede alsak sorun.Yerliyi iyi alsak sorun.Yerli rotasyonunu dar tutsak sorun.Yerli rotasyonunu genis tutsak yine sorun.Bence bu mutsuzluk ve umutsuzluk Gs Basketboluyla alakali bir durum degil.Genel bir umutsuzluk.Belki de ulkeyle alakali..

Aşırı karamsar hava var ama koça güvenmek lazım diyorum. Yeboah fizikli asker 3 numara gibi, halilovici tam çözemedim ama hoca tercihi yine de saygı duymak lazım. 1 numaraya iyi bir komutan 4 numaraya skoru sürükleyecek bir oyuncu gelirse ben bu kadrodan umutluyum son 2-3 transferi görmek lazım. Ayrıca koç elindeki kısıtlı kadroyla iyi bir oyun oynattı ben kendisine güveniyorum.

Abi Mitrovic’in ismi burada ilk ciktiginda kimse bize yakistiramiyordu adami.Yakistiramamasinin sebebi Mitrovic degildi bu arada.Bizim bitik ve devamliligi olmayan organizasyonumuz bunu soyletiyordu herkese.Adam geldi ve gucumuzun cok ustunde bir Telekom serisi oynatti.Gelecek sezon icin takimdan umutlu olmamam icin bir sebep yok benim.Gecen sezon basi takimdan cok umutsuzdum mesela.Burada yazdigimda sezon icinde takimi yerden yere vuranlar o donem benim yazdiklarimi iclerine sindiremiyorlardi.Bu sezon daha farkli.Bunun sebebi hem yerli cekirdegi daha da onemlisi Mitrovic.

Abi doğru, hatta hepimiz diyorduk Mitrovic bir şeylerin garantisini almadan gelmez, bütçe minimum 4.5-5 olur diye. Sandığımızdan farklı gelişiyor gelişmeler belki de ondan soru işareti oluşuyor kafada. Yoksa cidden Mitrovic müthiş koç, Erdem Can'a Coaching dersi verdi çeyrek finalde. 4 yabancıyla müthiş oynadı, Ege Tan'ı sahaya attı. Hepimizi heyecanlandırdı. O kadar heyecanlandırdı ki tüm sezon küfür ettiğimiz Tyrus McGee'nin son maç oynayabilme ihtimali ilk konuşulduğunda hepimiz çok sevinmiştik. Mitrovic'ten Coaching konusunda zerre şüphe yok yani işin özü, sadece gelişmeler sanıldığı gibi gelişmiyor, ilk 2 yabancı transferi kalp kırıcı. bakalım, akışına biraktik her şeyi.

Abi doğru, hatta hepimiz diyorduk Mitrovic bir şeylerin garantisini almadan gelmez, bütçe minimum 4.5-5 olur diye. Sandığımızdan farklı gelişiyor gelişmeler belki de ondan soru işareti oluşuyor kafada. Yoksa cidden Mitrovic müthiş koç, Erdem Can'a Coaching dersi verdi çeyrek finalde. 4 yabancıyla müthiş oynadı, Ege Tan'ı sahaya attı. Hepimizi heyecanlandırdı. O kadar heyecanlandırdı ki tüm sezon küfür ettiğimiz Tyrus McGee'nin son maç oynayabilme ihtimali ilk konuşulduğunda hepimiz çok sevinmiştik. Mitrovic'ten Coaching konusunda zerre şüphe yok yani işin özü, sadece gelişmeler sanıldığı gibi gelişmiyor, ilk 2 yabancı transferi kalp kırıcı. bakalım, akışına biraktik her şeyi.
Yeboah ve Halilovic gercekten yakismadi.Onu zaten soylememek burada yaptigimiz tum yorumlara ihanet olur.Ben de dahil hepimizin umudu ikisinden birini 6. yabanci yapmak.

Burası forum bırakalım herkes içini döksün troller zamanla kendini belli ediyor zaten. Herkesin kendince tercihi vardır. İyi niyetli olmasa kimse bu kadar vakit geçirmez burada. Kimi pesimisttir kimi pozitif art niyet sezmiyorum kendi adıma.

Galatasaray'in yönetilme geçmişi pek parlak olmadığından genel olarak taraftarlarda garantici ve şüpheci bir yaklaşıma neden oldu.

10-15 yıl önceki piyasa şartları yok şimdi oyuncu az paralı takım çok, lig çok çekişmeli.

Yeboah olayı belki de hayırlı olmuştur iyi kötü tepki gosterildi deorganize anlaşılamaz yapıya. Yoksa Mahir'le hemen hemen aynı parayı alacak. 6.yabancı olacak büyük ihtimal.

Takım kimyası açısından oynatmadigin gereksiz şişkin kadroları sevmiyorum underdog takimsan.
5 + 5 + Efe Tan + Acar yeter bence. Muhaymin atak yapamazsa zor süre bulur gidip oynasın seneye hazır dönsün. Antreman için kalıplı 5 gerekiyorsa Mahir yerine daha ucuza Ramazan Tekin'e gidilebilir.

Bentil'in belli ücretin altına inmesi çok zor gibi geliyor. 300 bin $ gelecekse isterim ben de.

Bu arada Yeboah 6.yabancı oyuncu olur dedim ama Grant ve Yeboah aynı takımda çakışır gibi. Farklı tipte oyuncular ama Grant 1-2-3 oynayabilen yardımcı guard ve kanada kayabilen biri Yeboah 4 e kayamayan 2.5 numara. Grant geçen sene 300 K iken şimdi 600 K.

Şöyle Twitter'da geriye doğru baktım da Beobasket'in bir menejeri Halilovici bünyelerine kattıklarını 6 gün önce duyurmuş.Bize transfer olmadan önce bizim koçun şirketine geçmiş yanı oldukça ilginç.Ayrica takımı ile en az bir yıl daha sözleşmesi varmış.Cikis ücretini biz ödemedik inşallah.

Burası forum bırakalım herkes içini döksün troller zamanla kendini belli ediyor zaten. Herkesin kendince tercihi vardır. İyi niyetli olmasa kimse bu kadar vakit geçirmez burada. Kimi pesimisttir kimi pozitif art niyet sezmiyorum kendi adıma.

Galatasaray'in yönetilme geçmişi pek parlak olmadığından genel olarak taraftarlarda garantici ve şüpheci bir yaklaşıma neden oldu.

10-15 yıl önceki piyasa şartları yok şimdi oyuncu az paralı takım çok, lig çok çekişmeli.

Yeboah olayı belki de hayırlı olmuştur iyi kötü tepki gosterildi deorganize anlaşılamaz yapıya. Yoksa Mahir'le hemen hemen aynı parayı alacak. 6.yabancı olacak büyük ihtimal.

Takım kimyası açısından oynatmadigin gereksiz şişkin kadroları sevmiyorum underdog takimsan.
5 + 5 + Efe Tan + Acar yeter bence. Muhaymin atak yapamazsa zor süre bulur gidip oynasın seneye hazır dönsün. Antreman için kalıplı 5 gerekiyorsa Mahir yerine daha ucuza Ramazan Tekin'e gidilebilir.
Tabi ki oyle.Zaten kimseyi karamsar diye suclamiyorum.Oyle bir vasfim veya yetkim de yok.Sadece genel karamsarligi dile getirmek istedim.