2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Telekom'un transferleri cayır cayır yakıyor beni. bu sezon karşıyaka ve telekom'un yakaladığı başarılardan ve bütçeyi doğru kullanma konusunda verdikleri derslerden sonra işin bütçe farkı kısmına değinmeye yüzümüz kalmadı pek. en azından kendi adıma konuşuyorum, dar bütçeleri de verimli bir şekilde kullanabiliyorsun, karşıyaka toplam 7.5 oyuncuyla final yaptı mesela, Telekom'u izah etmeye gerek bile yok. Bu sezonda da çok doğru yabancılara gittiler.
yani abi herkes bizim gibi coplere mi gidecekti, sisteme hiçbir şekilde uymayan adama 80 dolar zamlı kontrat mı verecekti, gidip dacka'nın çöpünü mü alacaktı? işte dar bütçeyi verimli kullanan kullanıyor, bizden daha ucuza kadrosunu kuruyor yada aynı paraya kuruyor. biz ekmek baniyoruz onlar ise sefasını sürüyor. yani şu uzun yazıları yazmaktan harbi sıkıldım artık ama biraksaniz sabaha kadar aynı şeyleri yazar dururum. acayip zoruma gidiyor vallahi, feci şekilde kombine alma hevesim vardı zerre heves birakmadilar yabancı tercihleriyle. hayırlısı diyip susacagim da komedi gibi bir sezon olacak, beklentiyi en dusuk seviyeye çekmek lazım mutluluğumuz için, öyle duruyor.

Yani olacak şey değil. Telekom'un aldığı yabancıları biz alamazmıydık . Özellikle Euroleague seviyesinde Enoch gibi kaliteli bir oyuncu çok iş yapardı bizde. Telekom'un aldığı yabancıları biz almış olsaydık şu an belkide şampiyonluk hayalleri kuruyorduk .

Bentil'i Euroleague performansıyla değerlendirdiğinde kazma olduğunu düşünürsün ama Bahçeşehir de baya iş yapıyordu. Hem sert hem fena olmayan ceza şutu var, hem de post up yapabiliyor. Kısa savunması da iyi
Bahçeşehir 'de kötüydü ikisi de bence.(Bentil Black) Bahçeşehir o sezon pota altı yüzünden ileri gidemedi bence yoksa dış oyuncuları çok iyiydi.

Ha bu arada istediğimiz oyuncuları olmadı Bentil 300K dolara gelecekse buyursun gelsin tabi. Ama o fiyata düşmez 400-500 bandına Bentil almazdım ben. Koç kararı tabi.

Gözlerden kaçmasın bir detay olarak İsmet hariç bir de Sadığı bilmiyoruz geri kalan yerlilerin tamamı galatasaray taraftarı.

Bahçeşehir 'de kötüydü ikisi de bence.(Bentil Black) Bahçeşehir o sezon pota altı yüzünden ileri gidemedi bence yoksa dış oyuncuları çok iyiydi.

Ha bu arada istediğimiz oyuncuları olmadı Bentil 300K dolara gelecekse buyursun gelsin tabi. Ama o fiyata düşmez 400-500 bandına Bentil almazdım ben. Koç kararı tabi.

Bahçeşehir'deki performansıyla sezon ortası Milan'a gitti. Buyout aldı Bahçeşehir

Piyasada kimler var kimler boşa çıkacak bilmiyoruz. Oyuncuların istediği ücreti de bilmeyince kıyas yapmak pek mümkün olmuyor.

Zeytingöz-Mitrovic tercihleri Daçka Karşıyaka Tekekom Bahçeşehir Beşiktaş tercihlerinden farklı gibi duruyor bütçeden bağımsız olarak. Daçka Telekom tercihleri bana daha yakın duruyor. Yabancı transferi için.

İleri gidemedi derken? Ben Bentil sezon ortasında Olimpia Milano'ya transfer oldu. Bahçeşehir'de iyi oynuyordu. Olimpia Milano'da aldığı süre ve role göre iyi performansı vardı. Kızılyıldız'da koç değişikliği ve Campazzo gelene kadar performansı iyiydi. Sonrasında rolü ve sorumluluğu düşünce performansı düştü.

Bizim takımın seviyesini düşününce Ben Bentil üst seviye kalır. Bu seviyeler için iyi transfer olur.

Herkes Gregg Popowich olmuş. Bu sene iyi transferler yapılıyor. Önce taraftar olun takımı destekleyin. Bu takıma parasını ve mesaisini verenlere saygısızlık yapmayın. Rezzan Erden gibi sadece isim söyleyip okul arkadaşı ile konuşurmuş gibi konuşanlar var. Fenerbahçe futbol taraftarı gibi davranıyor çoğunluk.

tamamdır hocam sen öyle diyorsan.

15 senedir maçların %90'ına gidiyorum. Sizce transferler hakkında yorum yapmam için sayı yeterli mi? Yani yıllardır başarılı olma prensibiyle yola çıkmış bir yapıda başarısız olmuş onlarca sezon varken her şeyin güllük gülistanlıkmış gibi davranılmasını mı bekliyorsunuz gerçekten?
Sizin gibi yorumlara saygım var. Bende Caferağa önünde Aydan Siyavuş hocanın yolunu bekleyen taraftarlardanım. Bilgiye eleştiriye saygım var ama sizce de forumda saygısız ve aşırı karamsar bir durum yok mu? Şampiyonluk ruhu taraftarda başlar.