2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Ben karamsar değilim yalnız gelen yerlilere bakarsak az para harcamıyoruz biz de bu sezon bütçede anlamlı bir artış olmuş.Butceyi doğru kullanıyor muyuz ondan emin değilim sadece
21/22 sezonundaki yabanci secimleri nokta atisiydi abi.Herkes hakli olarak onu baz aliyor.Ama o cok istisna bir durumdu bence Gs Basketbolu’nda :) Onun yanina biraz bile yaklasabilsek iyidir.Cunku bu kez yerlilerimiz de iyi.

Galatasarayın yerli kadrosu zaten böyle olmalıydı yıllardır söylüyorum. Sonunda bu konunun çözülmüş olmasına sevindim, çünkü ligde başarı ve başarıda bir süreklilik sağlamak istiyorsan iyi bir yerli çekirdeğin olmak zorunda. Yerli çekirdeğini temel gibi düşünmek lazım. Temelin iyi olursa en azından ligden düşme korkusu gibi şeyler yaşamazsın üstüne iyi yabancılar çekersen yarı final hatta final bile neden olmasın. Dolayısıyla Galatasaray yerli konusunda böyle davranmaya devam etmeli gelecek yıllarda da. Oktay Mahmuti döneminde de Ergin Ataman döneminde de hep iyi yerliler vardı ve iyi yabancılarla başarı da geldi.

Yabancılara gelince Yeboah ve Halilovic transferleri bence oldukça yanlış hatta hocaya olan inancımı da bir tık sarstı. Kalan Transferler gerçekten çok iyi oyuncular olmak zorunda eğer bu iki isimden çıkma şansımız yoksa ki yok gibi görünüyor.

21/22 sezonundaki yabanci secimleri nokta atisiydi abi.Herkes hakli olarak onu baz aliyor.Ama o cok istisna bir durumdu bence Gs Basketbolu’nda :) Onun yanina biraz bile yaklasabilsek iyidir.Cunku bu kez yerlilerimiz de iyi.

İşte bu sezon da hemen her takım kendi bütçelerine göre kağıt üzerinde iyi hamleler yapıyor.TT'nin boşu yok.Dacka bir tik düşük bütçeye göre iyi hamleler yaptı.KSKda 2 iyi yabancı kaldı üzerine iyi bir hamle yaptı.Cekmece bile Marcquise Reed çekmiş ki onların bütçe epey düşük oluyor kimsenin bosu yokken bizim ciddi soru işareti olan 2 hamle yapmamız can sıkıyor bir de yerliler sağlamlaştıkca bir yandan da daha çok göze batmaya başlıyor şu yerli rotasyon ile yabancılarda 5/5 yapsak en güçlü aday kadar şampiyonluk favorisi olabiliriz bizim ligde

İşte bu sezon da hemen her takım kendi bütçelerine göre kağıt üzerinde iyi hamleler yapıyor.TT'nin boşu yok.Dacka bir tik düşük bütçeye göre iyi hamleler yaptı.KSKda 2 iyi yabancı kaldı üzerine iyi bir hamle yaptı.Cekmece bile Marcquise Reed çekmiş ki onların bütçe epey düşük oluyor kimsenin bosu yokken bizim ciddi soru işareti olan 2 hamle yapmamız can sıkıyor bir de yerliler sağlamlaştıkca bir yandan da daha çok göze batmaya başlıyor şu yerli rotasyon ile yabancılarda 5/5 yapsak en güçlü aday kadar şampiyonluk favorisi olabiliriz bizim ligde
Kesinlikle katiliyorum abi.Hele Telekom inanilmaz isler yapti.Jaleen Adams ve Enoch nedir ya ? Cidden basketbol akillari kimse hemen getirelim o abimizi.

Şöyle Twitter'da geriye doğru baktım da Beobasket'in bir menejeri Halilovici bünyelerine kattıklarını 6 gün önce duyurmuş.Bize transfer olmadan önce bizim koçun şirketine geçmiş yanı oldukça ilginç.Ayrica takımı ile en az bir yıl daha sözleşmesi varmış.Cikis ücretini biz ödemedik inşallah.
Kerem ve Umut'un programında bahsedildi galiba Halilovic menajer değişikliği ile koçun bağlantısı yokmuş dendi. Belki o yüzden 70 K zamlı ödedik 180K euroymus Nanterre ücreti biz 250 K euroya anlamışız.

İşin ilginci o sezon seçim nedeniyle temmuzda başladık transfere ilk dalga transferler avrupada yapılmıştı yani çok planlı olamaz ama iyi denk geldi. Ne kadar scouting vs yapsan biraz şans gerekiyor.

Enock 400kan fazla almış mıdır Halilovic+Yeboah yerine sadece Enock alıp mevcut plana kıyasla 1 yabacı eksik başlasak sezon içinde duruma göre ekleme yapsaydik keşke neyse belki Halilovic yanıltir.

Sadık kalırsa Efes'ten sonraki en iyi yerli kadrosuna sahip olacağız gibi duruyor. Bu durumdan herkes memnun zaten, geçen yıllarda ise yabancılarımız iyi ama yerli kadromuz yetersiz oluyordu. Şimdi yerli kadromuz iyi yabancımız kötü olursa yine yarım kalacağız. Bir kerede ikisi birden iyi olsun da gidelim şu Bcl 'yi alalım. O lanet lige girdiğimizden beri rezalet yaşıyoruz.
Ben kendi adıma iyi yerli oyuncuyu da Avrupa için istiyorum, Türkiye' de şampiyon olmamız veya finale çıkmamız çok düşük ihtimal gerçekçi olmak lazım. 7-8 sene de bir oluyor böyle sürpriz bir takımın çıkması.

Telekom koç ve oyunculardan buyout kazanmış olabilir. Üstüne Daçka ve Telekom bizim kadar harcamadi yerliye. Daçka Doğuştan çıkınca ciddi bir rakam kaldı Ercan'dan buyout alacaklar daha.

Daha Beşiktaş var her pozisyona iyi birer yerli çekti nerdeyse. İyi yabancılarla gorusuyorlarmis. Ligin kalitesi çok yükseldi Fransa İtalya Almanyada bu kadar takım bu yabancıları getiremiyor.

Bu açıdan bakinca Halilovic Fransa'da iyi olsa da ligimize göre ortalama kalıyor ya da kalır diyelim idare etse yeter benim için. Yeboah 'ı ne yapsam izah edemiyorum. Haziran ayında Adams Enoch yada scout transferini anlarim da 32 lik Halilovic ve Yeboah koç isteği dışında açıklanamaz herhalde.

Çoğunluğun aksine bana da taktiksel anlamda Yebaoh transferi anlaşılabilir, Halilovic ise anlamsız geliyor.

Son 2 yıldır maçların çoğunda ve kritik bölümlerinde parkede topa yön verebilen 1-2 pozisyonlarında oynayan 3 kısayla kalıyoruz. Yabancı tercihlerimiz hep bu yönde oldu. Angola gibi 3 numara için önemli bir oyuncuyu transfer ettik. Ancak sisteme dahil edemeyip gönderdik ve yerine 1-2 özellikli McGee'yi aldık. DAP sakatlanıp Canaan geldiğinden beri böyle bir alışkanlığımız oldu. 3 numara olarak kullandığımız adam da topla haşır neşir olmayı sevmeyen, sevse de olamayan, ceza şutlarını sokup, savunmasıyla takıma katkı sağlayan, bir nevi tutkal gibi takılan Göksenin.

Bu sene de yapılan transferlere bakınca 1-2 pozisyonuna yerli-yabancı ciddi paralar harcayıp 3 numaraya çorba parasına oynayan, Göksenin'in fiziklisi Yeboah'ı aldık. Anlaşılan o ki sahada Buğrahan-İsmet-Radebaugh-X dörtlüsünden 3'ünü yan yana çok sık göreceğiz ve crunch timelarda bu dörtlüden hazır olan 3'ü sahada olacak. Yeboah ve Göksenin'i de kısa sürelerde oyuna fiziksellik getirsin diye sahaya atacağız.

Yani 1.5 yıldır oynamaya çalıştığımız oyun planına sadık kalındı diyebilirim kısa rotasyonunda. Oyun planında orijinal 3 numaradan bu kadar feragat edince en ucuz yabancıyı da oraya aldık.

Gel gör ki bu 3 tane 1-2 özellikli oyuncuyu yan yana oynattığımız sistemin tamamlayıcı yan parçası atletik bir uzun. N'dour net 5 olmasa dahi atletizmiyle bu sisteme ciddi katkı sağlamıştı. Yani bunu deneyimlememize rağmen neden Halilovic'e gittik, Halilovic'ten beklentimiz nedir, hakikaten anlayamadım gitti. Yani tek katkı alabileceğimiz kısım pick and roll. Pop desen yok, çember koruma yok, sırtı dönük fundemental var gibi ama o fizikle itecek uzun bulamaz. Sahada kısa kaldığımızda rebou sorunu olacaktır, Halilovic mi toparlayacak orayı? Neresinden bakarsan bak boş transfer

Son düzenleme:
Lee - Bentil çekip işimize gücümüze bakalım. Fazla düşünmeye gerek yok belli ki 6. yabancı düşünmüyor koç.

Yeboah'ı bir nebze ben de anlamlandırabilme gayreti içine girebiliyorum. Takip etmedim ama görünüm itibariyle kalıplı, güçlü, sahaya atabileceğin asker oyuncu gibi bir tanıma yaklaşabiliyor. Diğer elemanı da izlemedim ama atlet bir uzun değilse tamamen boş transfer diyebiliriz. Hele ki Telekom'un Eurolig'den, hem de Baskonia gibi takımda sezonun küçük bir kısmına damga vurmuş iyi bir uzunu getirebildiği yerde gerçekten insanın sinirleri tepesine çıkıyor. Ndour gibi bir uzun çekebilirsen belki durumu bir nebze kurtarabilirsin o bölgede.

Ha, ''taraftarın şampiyonluk heyecanı'' konusuna gelirsek: Zaten geçen seneki takım iyi isimlerle iyi mücadele ettiği için kapalı gişe oynatan ve Efes'e hezimet skorlar yaşatıp neredeyse eleme noktasına getiren de taraftardı bir yerde. Ama mesela ben bu sezon hiçbir maça gitmedim. Gidecek istek, heyecan, isim bırakmadılar bende. O ''her şartta destek'' mottosu eskidendi. Sen evvela kağıt üstünde , kağıt üstünde olmuyorsa da parkede bir şeyler göstereceksin ki millet işini gücünü bırakıp seni desteklemeye gelsin. Tıpkı geçen seneki playofflar gibi :)

Umarim bu takima Lee ve Bentil gelmez. Ahmet Duverioglu Avrupa'da yabanci mi sayiliyor ? Ben olsam ona giderim.

Pota altinda caydirici birisi yok.

Samet - Sadik - Halilovic ve Yeboah karisik 4 numarayi kapatabilir diye dusunuyorum.

Ben
Umarim bu takima Lee ve Bentil gelmez. Ahmet Duverioglu Avrupa'da yabanci mi sayiliyor ? Ben olsam ona giderim.

Pota altinda caydirici birisi yok.

Samet - Sadik - Halilovic ve Yeboah karisik 4 numarayi kapatabilir diye dusunuyorum.

Ahmet-İsmet-Mahir 3'ü de homegrown statüsünde değiller. O yüzden sadece İsmet'i tercih ederiz Avrupa'da. Ahmet'e o yüzden gidilmemiştir, Samet hamlesinden sonra Mahir'i de yollarız.