2023-24 Trendyol Süper Lig (Futbol)

Uyandırmayın adamları.

Bizim Avrupa maçları bittiği anda lige konsantre olur ve maç puan kaybetmeyiz. Onların köyferans ligi bizden uzun sürecektir.
ŞL de üst tura çıkacaksak çıkalım ama bence 3.olup Avrupa liginde yorulmaktansa 4.olup elensek daha mantıklı. Çünkü Avrupa liginin yeteri kadar maddi bir getirisi yok. Ayrıca takımda yoruluyor. Şampiyon olacağımızın garantisi de yok. Bunun yerine lige konsantre olmalıyız. Allahın izniyle tekrar şampiyon olup gelecek senede ŞL de olmak daha önemli. Tabi umarım grupta ikinci olup üst tura çıkar ve sonrasında da gidebildiğimiz yere kadar gideriz.

ŞL de üst tura çıkacaksak çıkalım ama bence 3.olup Avrupa liginde yorulmaktansa 4.olup elensek daha mantıklı. Çünkü Avrupa liginin yeteri kadar maddi bir getirisi yok. Ayrıca takımda yoruluyor. Şampiyon olacağımızın garantisi de yok. Bunun yerine lige konsantre olmalıyız. Allahın izniyle tekrar şampiyon olup gelecek senede ŞL de olmak daha önemli. Tabi umarım grupta ikinci olup üst tura çıkar ve sonrasında da gidebildiğimiz yere kadar gideriz.
Avrupa Ligi'nin getirisi gözardı edilecek kadar az değil. Biz muhtemelen bu gruptan çıkıp sonraki turda eleniriz.

Avrupa ligine düşmek uzun vadede bizi daha çok yıpratır. bir yerde ligi salmak durumunda kalırsın. 3. çıkarsan son 32'den başlıyorsun fazladan 2 maç demek, seri başı da olmuyorsun. son16'ya yükseldiğinde eşleşme ihtimalinin olduğu takimlar Liverpool-leverkusen-roma gibi baba takımlar. Galatasaray boğulacaksa okyanusta boğulmalı ve 2. olup gruptan çıkmalı. Mart ortasına kadar turnuva oynamalı ondan sonraki vaziyete göre de lige odaklanmalı.

İyi de bu lig ya da grup formatı değil ki. Gruptan çıkacaksak 2. olarak çıkacağımız kesinleştiğine göre karşımıza Man City, Barça, Real, PSG, Arsenal gibi takımlar gelebilir. Kura şansının hiç mi önemi yok, bunlar gelirse de favori mi çıkacağız?
Bayern Münih, Real Madrid ve Manchester City'ye karşı oynamak Avrupa'nın da ötesinde Dünya'daki en örseleyici deneyim. Bayern Münih'e karşı iki maç yaptık, ilk maçı 65 dakika domine ettik. İkinci maçtaysa uyguladığımız rakibi yönlendirme temelli pres Tuchel'in en üst rakiplere hazırlık bağlamında fazlasıyla ilgisini çekti ve maçı laboratuvar ortamı vari şekilde yorumladı. İlk maçta İcardi'nin ceza sahasında plaseyi direğin yanından dışarıya attığı, ikinci maçta hakem üzerinden belki de galibiyetin kaçtığı Bayern Münih maçlarının ardından Real Madrid-Manchester City'nin riskini küçümsememekle birlikte Dünya üzerindeki herhangi bir takımdan çekinmemiz gerektiğini düşünmüyorum açıkçası Eyüp Bey. 4. torbadan Galatasaray'ı çekenler, turların herhangi birinde Galatasaray'la eşleşenler düşünsün dedik somut şekilde. Sezonun gelişiminde yerel ligde 2. olsak dahi Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıktığımız anda bu sezon kazanılır noktasındayım. UEFA Avrupa Ligi içinse ancak şampiyonluk ihtimalinde bu cümleyi kurabilirim.

Benim eleştirim ve özeleştirim var kadroyla alakalı; özellikle Zaha,Tete ve Ziyech(satın alma opsiyonlu) bonservissiz alınınca hepimiz tabi ki evet dedik, beklentiyi isimden dolayı yüksek koyduk ki ben Okan Hocanın İcardi olayındaki yönetme yetisinden dolayı da çok sevindim lakin şu anda gözükenle düşünülen tablo çok farklı. Ndombele ise bence bizi beklediği için aylardır ve yerine bir isim bulunamadığı için transfer edildi ve hala kilo vs. problemlerini konuşuyoruz. Geçen seneden ayrılan Dubois, Rashica, Midstjo, Berkan hatta Gomis bile aranıyorsa bir tek D.Sanchez tam verim verdiyse kağıt üzerinde daha iyi gözüken hamleler yanlış oldu demektir lakin ben hala Okan Hocanın en az 2 isim(Angelino ve Zaha öncelikli) kadroya atıp performansını yükselteceğini düşünüyorum ki bu da ligde bizi idare eder yalnız devre arasında gruptan çıkarsak hamle geleceği gözüküyor.
Alanyaspor maçının ise Fatih Tekke açıklamaları ekstra motivasyonuyla iyileşmiş İcardi maçı olacağını düşünüyorum, inşallah ta olur ki eksik Manu karşısında alınacak 3 puanla da yine çoğu şey rayına girecektir.

Hakim Ziyech'i takımın merkezine yerleştirerek takım planlaması yaptık. Kasım'ın ortası itibariyle yaklaşık 3 aydır Dusan Tadic'siz Fenerbahçe'yiz. Milot Rashica'yı da bu pozisyonun, yani hücumdaki dinamik bağlantı oyuncusunun önemi sebebiyle Ziyech'in yokluğunda kibar anlatımla deli gibi arıyoruz.

Sene başında bir risk aldık. Burada yazdık,başka yazanlarda oldu. Ziyech, Zaha, Ndombele ve hatta Angelino transferlerinde risk olduğunu söyledik. Eğer tutarsa çok başka şeyler konuşacağımızı ifade ettik. Ama şu ana kadar gelinen noktada maalesef aldığımız riskler elimizde patladı. Daha kötüsü de gelecek içinde bir ışık henüz yok. Umarım bundan sonrası için daha güzel şeyler konuşuruz.

Bayern Münih, Real Madrid ve Manchester City'ye karşı oynamak Avrupa'nın da ötesinde Dünya'daki en örseleyici deneyim. Bayern Münih'e karşı iki maç yaptık, ilk maçı 65 dakika domine ettik. İkinci maçtaysa uyguladığımız rakibi yönlendirme temelli pres Tuchel'in en üst rakiplere hazırlık bağlamında fazlasıyla ilgisini çekti ve maçı laboratuvar ortamı vari şekilde yorumladı. İlk maçta İcardi'nin ceza sahasında plaseyi direğin yanından dışarıya attığı, ikinci maçta hakem üzerinden belki de galibiyetin kaçtığı Bayern Münih maçlarının ardından Real Madrid-Manchester City'nin riskini küçümsememekle birlikte Dünya üzerindeki herhangi bir takımdan çekinmemiz gerektiğini düşünmüyorum açıkçası Eyüp Bey. 4. torbadan Galatasaray'ı çekenler, turların herhangi birinde Galatasaray'la eşleşenler düşünsün dedik somut şekilde. Sezonun gelişiminde yerel ligde 2. olsak dahi Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıktığımız anda bu sezon kazanılır noktasındayım. UEFA Avrupa Ligi içinse ancak şampiyonluk ihtimalinde bu cümleyi kurabilirim.

İddianda şöyle bir çelişki var ki; eğer biz bu takımları eleyebiliyorsak neden hedefi "Bir üst tura çıkarız" olarak sınırlıyorsun :sneaky: Madem şampiyonluk adaylarını eleyebiliyoruz en azından gidebileceğimiz yere kadar inatla gideriz diyelim. Ama ben bu maçların kaybedilişinin şanssızlığa bağlanmasını doğru bulmuyorum. Hücümda olmadık yerlerde yanlış pas tercihleri başta olmak üzere top kaptırıp kötü yakalanıyoruz. Abdulkerim de müdahale konusunda iyi olsa da yapmaması gereken hamleleri yapıp geçilerek o fizikle yetişemeyeceği posizyonlara düşüyor. Kerem A. desen zate 1 tane olumlu pas yapıyorsa 5inde oyun ritmimizi bozan hatalar yapıyor. Hücumda hem formsuz hem uyumsuz bir grup varken büyük hayaller kurmak imkansız. Önce burada elle tutulur bir performans farkı görüp göze batan hataları da tek tek temizlemek lazım. İleriki yıllar için önemli bir adım attık ancak sürekliliği sağlanacaksa kadroda kurulumunda artık doğru tercihleri de görmeye başlamalıyız.

Hakim Ziyech'i takımın merkezine yerleştirerek takım planlaması yaptık. Kasım'ın ortası itibariyle yaklaşık 3 aydır Dusan Tadic'siz Fenerbahçe'yiz. Milot Rashica'yı da bu pozisyonun, yani hücumdaki dinamik bağlantı oyuncusunun önemi sebebiyle Ziyech'in yokluğunda kibar anlatımla deli gibi arıyoruz.
Hücum hattındaki söz konusu açmazı yaratan bölümün burada olduğu kanısındayım Eyüp Bey. 3 ön eleme geçmişken, 4. torba takımıyken, 9 sezondur piyasada yokken ve hakemler bunu bilfiil hatırlatmaya başlamışken, Manchester United'ı eleyerek gruptan çıkabilecekken son 16'yı bütüncül bakışta başarı addettim. Yoksa gözüm çok daha yükseklerde alt metin okuması yaptığınız üzere. :)