2023-24 Trendyol Süper Lig (Futbol)

bu gece kadıköy'de toplumsal infial çıkaracak, azıcık zorlasan tek gecede futbolla ilgilenen bütün insanların kellesini aldıracak şaibeler döndü. fazlasına gerek yok. bakalım Galatasaray yönetimi ne yapacak, geçen yıl oldugu gibi yine kafasını kuma mi gomecek yoksa artık nihayet bu heriflere savaş mi açacak. gözümüzün önünde 5 yıldızlı formayla maça çıktılar, var kayitlari açıkladılar, 14/14 yaptığın süreçte her hafta penaltıyla hakem hatasıyla maç aldılar her daim nefeslerini ensende hissettin. yönetimden tek bir tepki bile gelmedi, sükredelim ki hocamız iyiydi ligin çok üstünde bir futbol oynayıp şampiyon olduk. ama bu sene öyle başınızı kuma gomecekseniz bosuna işgal etmeyin o koltuğu. Galatasaray'ın böyle bir lüksü yok, herifler hakemle beraber aldılar 3 puanı gidiyorlar. ya bu gece adam gibi savaş açın bu şikecilere, Galatasaray'ın ağırlığını hissettirin yada bırakın kardeşim. Ankara ile arası iyi denilerek seçilen adamdan bir şeyler görelim artık.

Son saniyedeki Dzeko pozisyonu penaltı değil mi anlamadım ben. Kafalarına göre en bariz olan penaltılara kural uydurup; hiç alakası olmayanlara penaltı hükmü veriyorlar kurallarda. Şu gördüğün penaltıdır abicim. Dünya futbol tarihinde kendimi bildim bileli penaltıdır bu. Amacınız ne ?
Ferdi denen çocuğun Gradel'in futbol hayatını bitirmek üzere olduğu pozisyona da sarı kart bile çıkmadı mı yani şimdi ? Ben mi kaçırdım kartı yoksa ? Ayıp günah adam ayağını kaybedecekti neredeyse. Kopması mı gerekiyor illa kart çıkması için ?

Beşiktaş Chamberlain'i açıklamış. Dün de Talisca haberleri düşmüştü ama bilmiyorum doğruluğu nedir. Beşiktaş bir şeyler deniyor. Hızını alıp yola oturduğunda ligde rakibi pek olmuyor ama hadi hayırlısı. Bizim bir an evvel form tutmamız lazım ilerisi için.

Beşiktaş bence kötü transfer yaptı. Chamberlain ne Arsenal’de ne Liverpool’da beğendiğim bir oyuncu olmadı. Ayrıca ben İngiliz futbolcuların Premier Lig haricinde pek başarılı olduğunu da düşünmüyorum. Geçen sene de Delle Alli gelmişti ve onun da çok kötü bir Beşiktaş kariyeri olmuştu.

Beşiktaş Chamberlain'i açıklamış. Dün de Talisca haberleri düşmüştü ama bilmiyorum doğruluğu nedir. Beşiktaş bir şeyler deniyor. Hızını alıp yola oturduğunda ligde rakibi pek olmuyor ama hadi hayırlısı. Bizim bir an evvel form tutmamız lazım ilerisi için.
Muhammed Talisca gelmez gibi 10 milyon dan fazla alıyor ki zaten açıklama yaptı mutluyum sözleşmemi yeni uzattım diye sanki taraftarının gazını almak için yapılmış ısmarlama haber gibi geldi.

FM oynamıyoruz o yüzden yapılan transferlerin isimi değil cisimi daha önemli, febe sadece bonservise KAP'A açıkladıkları 50(normalde yaklaşık 60)Milyon Euro ödedi ki daha da alacaklar mış bu sezon son kurşunlarını atıyorlar. Biz kadro yapısı açısından Rashica'yı alıp üzerine takım yapısına uygun bir orta saha daha almalıyız sonrası teknik kadro yönetimi, sakatlık-form durumu ve biraz da şans tabi.
Bejeke kadrosu kağıt üzerinde zayıf olabilir ama uyumu ve hocasıyla bence her zaman yukarıya oynar bu 3 takımı da kimse zorlayamaz ligde süpriz olmazsa(ADS ve Başakşehir gelir sonra Trabzon son hamlelerini doğru yapmazsa işi zor)

Şikeciler her zamanki gibi alavere, dalavere, algı operasyonlarıyla başarılı olmaya çalışacaklar. Yönetimin meydanı boş bırakmaması, herkese hak ettiği şekilde davranması gerekiyor.

Fenerbahçe gerçekten bu sefer güzel transferler yaptı,Ali Koç üzerine düşeni yaptı,istenilen teknik adamı getirip,iyi transferler yaptı ama yine şampiyonluk gelmeyecek gibi,zamanın ruhu onlardan yana değil.

Bana göre bu yazın en iyi transferi Cengiz Ünder,hem Türk olmasından hem yaşından dolayı,Fred transferide oldukça iyi ama yazdığım gibi işin sonunda yine şampiyonluk hasreti devam edecek.

Fenerbahçe gerçekten bu sefer güzel transferler yaptı,Ali Koç üzerine düşeni yaptı,istenilen teknik adamı getirip,iyi transferler yaptı ama yine şampiyonluk gelmeyecek gibi,zamanın ruhu onlardan yana değil.

Bana göre bu yazın en iyi transferi Cengiz Ünder,hem Türk olmasından hem yaşından dolayı,Fred transferide oldukça iyi ama yazdığım gibi işin sonunda yine şampiyonluk hasreti devam edecek.
Dönüm noktasi Dursun Özbek ve Erden Timurun secimi kazanmasi.

Eger Esref Hamamcioglu secimi kazansaydi, gecen sene Fener sampiyon olurdu ve bu senede onlar olurdu :)

Jimnastik kulübü küçüktür ve mide bulandırıyor gerçekten.
İyice şımardılar ve hadlerini bildirmek gerekiyor.

Şartlar uygun olsa bir Talisca çekmek iyi olurdu forvet arkasına zaten ihtiyaç da var o bölgeye lâkin önce şu orta saha işi çözülmeli acilen.

Ne gerek var şimdi ? Ülke insanının IQ ve ahlak seviyesinin her geçen gün lağıma düşmesini izliyoruz. Yok fetö yok bilmem ne yok salak saçma ehehhe transfer çalımı yok ehehe saplaaa aptal aptal şeyler... Aldın oyuncunu, yaptın transferini tamam. Rakibinin ihtiyacı yokmuş almamış, gidip daha üst seviye isim almış Şampiyonlar Ligi için. Neyin boş beleş davasını güdüyorsun hâlâ ? Zaten ülke olarak herkes mental olarak bitmiş seviyede. Millet birbirine sataşacak, kavga edecek hatta öldürecek yer arıyor. Şimdi bir ton insanı birbirini düşüreceksiniz dışarıda. Zaten milletin et yiyememekten beyni 2 gram anca çalışıyor, şimdi ayıkla pirincin taşını.
O videoyu yapan ya da yapılmasında payı olan sosyal medya ekibinden her kim varsa geçmiş olsun. Dışarı da sağlam bir ders verirler onlara tahminim. Zaten bütün sosyal medya hesaplarını kapatmışlar sanırım.

Ne gerek var şimdi ? Ülke insanının IQ ve ahlak seviyesinin her geçen gün lağıma düşmesini izliyoruz. Yok fetö yok bilmem ne yok salak saçma ehehhe transfer çalımı yok ehehe saplaaa aptal aptal şeyler... Aldın oyuncunu, yaptın transferini tamam. Rakibinin ihtiyacı yokmuş almamış, gidip daha üst seviye isim almış Şampiyonlar Ligi için. Neyin boş beleş davasını güdüyorsun hâlâ ? Zaten ülke olarak herkes mental olarak bitmiş seviyede. Millet birbirine sataşacak, kavga edecek hatta öldürecek yer arıyor. Şimdi bir ton insanı birbirini düşüreceksiniz dışarıda. Zaten milletin et yiyememekten beyni 2 gram anca çalışıyor, şimdi ayıkla pirincin taşını.
O videoyu yapan ya da yapılmasında payı olan sosyal medya ekibinden her kim varsa geçmiş olsun. Dışarı da sağlam bir ders verirler onlara tahminim. Zaten bütün sosyal medya hesaplarını kapatmışlar sanırım.
Video falan görmedim ama IQ ve ahlak seviyesinin lağıma dönmesi yorumuna üzülerek katılıyorum.

Yazip yazip sildim gerek yok :) Ama cok cirkinlesti bu sosyal medya ve turevleri.Bos mesaj atamayacagim icin bunu yazayim dedim.

Son düzenleme:
Bundan 11-12 sene öncesinde facebookta bazı troll taraftar sayfaları vardı.Amaçları o takımı tutuyor gibi görünerek tamamen prim kasmak,insanları birbirine düşürmekti.İnsanlarda çok kolay bu tuzağa düşerek istenen primleri veriyordu.

Zamanla bu durum twittera sıçradı.Taraftar profilli hesaplar,arada bir transfer haberleri paylaşıp,sözde tuttukları takım hakkında paylaşımlar yapıp,çoğunlukla ise rakip takım taraftarlarını tahrik edici tweetler atıp durdular.Amaç belliydi,reklamın kötüsü olmazdan yola çıkarak kendi profillerini ciddi etkileşim alacak boyuta getirmekti.İnsanların birbirlerine çok ağır küfür etmesi falan umurlarında bile değildi.

Bunun haricinde üstüne birde şahıs profilli TV programlarına dahi çıkan hesaplar,böyle bir etkileşim zırvalığını görüp delirmeye başladılar.Kendi tuttukları takımın taraftarları,çoğunlukla yaşı küçük insanlardan etkileşim almak için her türlü saçmalığı yapmaya başladılar.Kendi takımları hakkında konuşurken bile anlamsızca rakip takımlara sallamaya başladılar.İstedikleride oldu.Sürekli etkileşim,etkileşim sonucu çok fazla sayıda takipçi.Bunun yanı sırada TV programlarında futbolu bilmediği halde spor yorumculuğu fırsatı.Çünkü belli bir kesime hitap ediyorlardı ve sürekli olumlu,olumsuz tepkime alıyorlardı.

Twitter Türkiye'deki bu etkileşim manyaklığını nispeten iyi amaçla olsada tamamen etkileşim almak için kullanan futbolcularda oldu.Örneğin yabancı bir futbolcunun Türklerin ilgisini çekebilecek şekilde tweetler atması.Yabancı bir sayfanın dikkat çekecek tweetler atması gibi.Bu mesela kabul edilebilir bir durum,insanları birbirine düşürme amacı yok.

En sonundada bu etkileşim arzusu spor kulüplerine kadar yansıdı.Son olarak Rashica transferine koyulan görüntü hiçbir şekilde kabul edilemez.Hiç kimse bir spor kulübünü bir hain örgütle bağdaştıramaz.Bir spor kulübünün bu şekilde bile isteye bir paylaşım yapmasıda akıl tutulmasıdır.Rezalettir.

İnsanlar en başından beri kendi takımını umursamaksızın etkileşim için gözü dönmüş kişilere,sayfalara hatta kulüplere tepkiler verebilmiş olsalardı keşke.Bunun bir tık ötesi yok artık.