Lalavale derken sanırım Yonathan Del Valle'den bahsediyorsunBen cok severim abi 1.Lig’i.Futbol kalitesi olarak iyi olmasa da cekisme ve yarisma olarak dunyanin en zor ligi olabilir.Mesela kendine ait dinamikleri bu kadar fazla olan baska bir lig var midir bilmiyorum.Lig basladigi gun 18 takim varsa 18’inin de favori olarak basladigi dunya uzerinde baska hic bir futbol organizasyonu yok
Bu ligde belli topcular vardir ki dunyada baska hic bir ligde ayni etkiyi gosteremez.Son birkac seneden ornek vermek gerekirse Balikesir’deki Lalavele,Ankaragucu’nden Kehinde,Adana Demir’den Pote ve cesitli takimlarda forma giymis Traore,Omer Sismanoglu,Muhammet Reis,Nalepa ve hala oynayan Paixaoyla Kassongo gibi..
Bu sezon senin soyledigin takimlardan Genclerbirligi iyi takim kurdu.Direk cikmayi zorlayabilir eger olmazsa da play-off hattinda yer alir gibi.Altay’in transfer yasagi devam ettigi icin eldeki birkac tecrubeli oyuncu ve yetenekli genc oyunculari olan Eren Erdogan,Efe Sarikaya gibi oyuncularla var olmaya calisacaklardir.
Benim bu sezonki favorim Eyupspor.Bence lider olarak cikmalari yuksek olasilik.Ancak son yillarin en dengeli liglerinden birini izleyecegiz.Favori takim sayisi cok.Goztepe,Sakarya,Kocaeli,Bandirma,Manisa gibi cok iyi kadrolar var.Yine cok cekismeli bir sezon olacak gibi.Cok vakit ayiramasam da belli maclari izlemeye gayret edecegim.Seviyorum cunku yalan yok
Bence kesinlikle Avrupa'nın en iyi ligi açık ara
Arda Turan'dan dolayı Eyüpspor'u takip ediyorum özellikle. Arda savunma açısından tam bir Diego Simione takımı oluşturmuş. Caner bile 2 maçtır beklediğimden daha iyi savunma yapıyor. Hücum anlamında kalite eksiklikleri var. Net golcüleri yok. İleride Babel ve Mustafa Pektemek var
Kocaelispor güçlü ve iddialı bir takım kurdu ama Ertuğrul Sağlam hocaları olunca çok bir şey beklemiyorum.
Aynı şekilde Sakaryaspor da kadrosuna Taner Taşkın hoca ile yazık ediyor.
Manisa FK, Osman Zeki Korkmaz ile ligin me oynandığını bilen en net takımı. Osman hoca İstanbulsporu lige çıkardıktan sonra Manisada da bunu başarırsa şaşırmam.
Geçen sene finalde Pendikspor'a kaybeden Bodrumspor net bir golcü alırsa bu sene yine iddialı olacaktır.
Göztepe 3 5 2 oynuyor. O sistemle çok iş başaracaklarını düşünmüyorum.
Gençlerbirliği'nden bahsedilmiş. Takımın başında Sinan Kaloğlu var. O da 3 5 2 oynuyor. Sinan hoca Altay sonrası oyun ve sistem olarak Gençlerbirliği'nde de bir şey yapmayı amaçlıyor. İleride daha iddialı takımların başında olacaktır.
Gerçekten güzel bir lig. Dünyanın en ligi Özellikle Eyüpspor'u takip etmek lazım. Tavsiye ederim