2023-24 Trendyol Süper Lig (Futbol)

Ben cok severim abi 1.Lig’i.Futbol kalitesi olarak iyi olmasa da cekisme ve yarisma olarak dunyanin en zor ligi olabilir.Mesela kendine ait dinamikleri bu kadar fazla olan baska bir lig var midir bilmiyorum.Lig basladigi gun 18 takim varsa 18’inin de favori olarak basladigi dunya uzerinde baska hic bir futbol organizasyonu yok :)

Bu ligde belli topcular vardir ki dunyada baska hic bir ligde ayni etkiyi gosteremez.Son birkac seneden ornek vermek gerekirse Balikesir’deki Lalavele,Ankaragucu’nden Kehinde,Adana Demir’den Pote ve cesitli takimlarda forma giymis Traore,Omer Sismanoglu,Muhammet Reis,Nalepa ve hala oynayan Paixaoyla Kassongo gibi..

Bu sezon senin soyledigin takimlardan Genclerbirligi iyi takim kurdu.Direk cikmayi zorlayabilir eger olmazsa da play-off hattinda yer alir gibi.Altay’in transfer yasagi devam ettigi icin eldeki birkac tecrubeli oyuncu ve yetenekli genc oyunculari olan Eren Erdogan,Efe Sarikaya gibi oyuncularla var olmaya calisacaklardir.

Benim bu sezonki favorim Eyupspor.Bence lider olarak cikmalari yuksek olasilik.Ancak son yillarin en dengeli liglerinden birini izleyecegiz.Favori takim sayisi cok.Goztepe,Sakarya,Kocaeli,Bandirma,Manisa gibi cok iyi kadrolar var.Yine cok cekismeli bir sezon olacak gibi.Cok vakit ayiramasam da belli maclari izlemeye gayret edecegim.Seviyorum cunku yalan yok :)
Lalavale derken sanırım Yonathan Del Valle'den bahsediyorsun 😄
Bence kesinlikle Avrupa'nın en iyi ligi açık ara🙈
Arda Turan'dan dolayı Eyüpspor'u takip ediyorum özellikle. Arda savunma açısından tam bir Diego Simione takımı oluşturmuş. Caner bile 2 maçtır beklediğimden daha iyi savunma yapıyor. Hücum anlamında kalite eksiklikleri var. Net golcüleri yok. İleride Babel ve Mustafa Pektemek var🤦‍♂️
Kocaelispor güçlü ve iddialı bir takım kurdu ama Ertuğrul Sağlam hocaları olunca çok bir şey beklemiyorum.
Aynı şekilde Sakaryaspor da kadrosuna Taner Taşkın hoca ile yazık ediyor.
Manisa FK, Osman Zeki Korkmaz ile ligin me oynandığını bilen en net takımı. Osman hoca İstanbulsporu lige çıkardıktan sonra Manisada da bunu başarırsa şaşırmam.
Geçen sene finalde Pendikspor'a kaybeden Bodrumspor net bir golcü alırsa bu sene yine iddialı olacaktır.
Göztepe 3 5 2 oynuyor. O sistemle çok iş başaracaklarını düşünmüyorum.
Gençlerbirliği'nden bahsedilmiş. Takımın başında Sinan Kaloğlu var. O da 3 5 2 oynuyor. Sinan hoca Altay sonrası oyun ve sistem olarak Gençlerbirliği'nde de bir şey yapmayı amaçlıyor. İleride daha iddialı takımların başında olacaktır.
Gerçekten güzel bir lig. Dünyanın en ligi😄 Özellikle Eyüpspor'u takip etmek lazım. Tavsiye ederim 🙋‍♂️

Lalavale derken sanırım Yonathan Del Valle'den bahsediyorsun 😄
Bence kesinlikle Avrupa'nın en iyi ligi açık ara🙈
Arda Turan'dan dolayı Eyüpspor'u takip ediyorum özellikle. Arda savunma açısından tam bir Diego Simione takımı oluşturmuş. Caner bile 2 maçtır beklediğimden daha iyi savunma yapıyor. Hücum anlamında kalite eksiklikleri var. Net golcüleri yok. İleride Babel ve Mustafa Pektemek var🤦‍♂️
Kocaelispor güçlü ve iddialı bir takım kurdu ama Ertuğrul Sağlam hocaları olunca çok bir şey beklemiyorum.
Aynı şekilde Sakaryaspor da kadrosuna Taner Taşkın hoca ile yazık ediyor.
Manisa FK, Osman Zeki Korkmaz ile ligin me oynandığını bilen en net takımı. Osman hoca İstanbulsporu lige çıkardıktan sonra Manisada da bunu başarırsa şaşırmam.
Geçen sene finalde Pendikspor'a kaybeden Bodrumspor net bir golcü alırsa bu sene yine iddialı olacaktır.
Göztepe 3 5 2 oynuyor. O sistemle çok iş başaracaklarını düşünmüyorum.
Gençlerbirliği'nden bahsedilmiş. Takımın başında Sinan Kaloğlu var. O da 3 5 2 oynuyor. Sinan hoca Altay sonrası oyun ve sistem olarak Gençlerbirliği'nde de bir şey yapmayı amaçlıyor. İleride daha iddialı takımların başında olacaktır.
Gerçekten güzel bir lig. Dünyanın en ligi😄 Özellikle Eyüpspor'u takip etmek lazım. Tavsiye ederim 🙋‍♂️
Yok direk Lalavele’yi diyorum hocam :) 2013/2014 sezonu Balikesirspordayi.Del Valle baska.

Eyüpspor çok güzel oyun ile Tuzlasporu 5-0 yenerek gol yemeden 3te 3 ile lig liderliğini perçinledi. 3 maçtır izliyorum. Nerdeyse pozisyon bile vermiyorlar rakiplerine. Çok acaip iş yapıyor Arda Hoca. Allah yolunu açık etsin.

Avrupa kupalarında mücadele eden Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor'un rakipleri Molde, Twente, Dinamo Kiev ve Genk’in rövanş maçları öncesi oynayacakları ulusal lig maçları ertelendi. Spor Arena​

Öncelikle bizim rakiplerimizin maçları ertelendi. Bunun üzerine federasyon gidip bizim takımlara danıştı sizin maçları erteleyeyim mi diye? Bizim takımlar da kabul etti. Bundan daha doğal bir durum olabilir mi? Tabi ki anlarım takımların ritim bulması için maç yapmaları lazım ama karşındaki takımlar da maç yapmıyor bu hafta senin maç yapmandaki amaç nedir onu anlayamadım? Bence, bu yüzden gayet isabetli oldu maçların ertelenmesi. Tabiki bu durum sürekli hale getirilmeyecektir. 1 kereye mahsustur. Çünkü 4 takımımız da şu anda playoff aşamasında. 4 takımımızında elenme durumu var. Ama eğer sadece bu haftalık tek maça konsantre olurlarsa daha iyi sonuçlar çıkarabilirler bence. Zaten ADS dışında avantajlı skorlar alındı, bütün takımlar büyük ihtimalle gruplara kalacaktır. Bence Avrupa için puan da önemli. Çünkü 4 takımda belli yerlere gelirse ( final demiyorum) ülke puanı artar, başarı da artar, seneye mesela ligde 2. olsak bile ya da ondan sonraki sene, şampiyonlar ligine direk ya da 1 ön eleme oynayarak gitme şansımız olur. Önümüzde Belçika ve İskoçya var onları geçersek önümüzdeki senelerde daha fazla takımla Avrupa'da yer alabiliriz.

Hem bence Avrupa'da rakiplerimizin biraz daha fazla turlarda yer almaları, lige yorgun dönmelerini ve puan kaybetmelerini sağlar. Bizim de işimize gelir. Ama tabiki bana sorsanız bizim için Şampiyonlar liginde yarı final ya da UEFA şampiyonluğu isterim, rakiplerimiz de Konferans liginde varsın son 16 turu yapsın. Sonra elensinler. Dediğim gibi geçen sene Fener mesela lige yorgun döndü, işimize geliyordu. Ama erken elenen bir FB ya da BJK ligde bize sorun çıkartır. Bence puanlar da önemli, gelecek senelerde biz tabiki iyi olursak 10 tane tur geçebiliriz. Ama mesela bazen hazır olan Tromsö gibi takımlar geliyor. Eleniyoruz, facia oluyor. Ya da Molde bize kendi evinde 10 derece sıcaklıkta, suni çimde , liginde 21 haftayı tamamlamış vaziyette geliyor, ya da Zalgiris kendi evinde 5 bin kişiyle bizi zorlayabiliyor. Neden biz böyle kazalar yaşayacağımıza direk gitmeyelim Şampiyonlar ligine? Bunun yolu da Avrupa'da takımlarımızın da puan almasından geçiyor. Gönül ister tabiki bütün puanları biz toplayalım. Ama öyle olmuyor. Yine en başarılı biz olalım. Gönlümüzden geçen de o.

Son düzenleme:
1920 kişilik kapasiteli stadyumda oynanacak müsabakanın satışa çıkan biletlerin fiyatları ise, 1. Kategori 17 bin TL, Misafir Tribünü ise 21 bin TL olarak belirlendi.
Aynen 17 bin TL. Şampiyonlar ligi finali oynuyorlar galiba.
Eyüpspor cezasını kesti. 5 attılar, az attılar 😄
Arda hocanın takıma hakimiyeti müthiş. Ne kadar devam ederler bilmiyorum ama bence hâlâ net bir golcüye ihtiyaçları var.

Sivas ile Antalya'nın maç özetine denk geldim az önce. Sivasspor'da Gerson Rodrigues diye bir forvet var çok dikkat çekici. Yaklaşık 1.90 boyu var ve fizik olarak da çok yapılı duruyor sahada. Böyle bir fiziğe ve siyahi bir oyuncu olmasına rağmen inanılmaz bir futbol tekniğine sahip olması dikkatimi çekti. Top kontrol, çalım ve şut konusunda inanılmaz maharetli duruyor. Uzun zamandır heyecanla izlediğim bir oyuncu olmamıştı. Umarım tek maçlık bir resital değildi. Tanıyanlar varsa bilgilendirirse sevinirim.

Sivas ile Antalya'nın maç özetine denk geldim az önce. Sivasspor'da Gerson Rodrigues diye bir forvet var çok dikkat çekici. Yaklaşık 1.90 boyu var ve fizik olarak da çok yapılı duruyor sahada. Böyle bir fiziğe ve siyahi bir oyuncu olmasına rağmen inanılmaz bir futbol tekniğine sahip olması dikkatimi çekti. Top kontrol, çalım ve şut konusunda inanılmaz maharetli duruyor. Uzun zamandır heyecanla izlediğim bir oyuncu olmamıştı. Umarım tek maçlık bir resital değildi. Tanıyanlar varsa bilgilendirirse sevinirim.
2019/2020 sezonu devre arasinda Ankaragucu Dinamo Kiev’den kiralamisti bu oyuncuyu.O sene takimin ligde kalmasinda en buyuk pay sahibiydi.Hatta Ankaragucu’nun Fenerbahce’yi 2-1 yendigi macta uzaktan nefis bir gol atmisti.2021/2022 sezonunda da yine devre arasinda Eyupspor kiralik olarak almisti.Hatta Tff 1.Lig’e kadar nasil duser bu adam diye sasirmistim o donem.Simdi de Sivasspor’da.Bende cok begenirim kendisini.Hem bu kadar fizikli olup ayaklarina bu kadar hakim ve suratli bir oyuncu olmasi bas alti takimlar icin buyuk fark yaratmasini sagliyor.Topa da cok iyi vuruyor.Izlemesi keyifli oyunculardan.

Valla madem böyle keşke Bakambu yerine onu çekseymişiz. Bilek hakimiyeti Abdelkader Keita , son vuruşları Gomis gibi. Oldukça da hızlı bir oyuncu maşallah.

Bu pozisyonda sarı verildi,hakem VAR ile iletişime bile geçmedi.Ardından Beşiktaş 1 dk sonra 2-0 yaptı maçı.

Bu arada Servet hocam çok kötü top oynattın ilk yarı.Daha dakika 5'te kalecin süreye oynamaya başladı.Beşiktaş'ın bu 11'ine karşı böyle mi oynanır ?

%70 topla oynama Beşiktaş 7 şut(4 isabetli) Sivasspor ise isabetsiz 1 şut.Oyunda yoksun çünkü.