Aslında yorumlarının tamamına katılıyorum ama ilginç olan bunu uygulayan hiçbir avrupa ülkesi yok demenin yanlış olması. Bunu yapması en son akla gelecek ülkeler Hollanda ve Belçika yapmış bunu. Hatta şimdi kontrol ettim Norveç ve Ukrayna da yapmış, ne günlere kaldık
Üstelik takımlarımızın rakipleriyken bizimkilerin bu fırsatı değerlendirmemesi imkansızdı. İyi mazeret oldu. Hollanda'yı anlarım çünkü Fransa ve belki Portekiz ile 5.sırayı alıp bir sonraki sene 4 takımla Şampiyonlar Ligine gitme hedefleri var. Yine de Twente hariç tüm eşleşmelerde favoriler ya da en azından bir alt kupada gruplara kalmayı garantilediler. Belçika da geçen senenin en çok puan toplayan 5.ülkesi ve u istikrarı sürdürürlerse birkaç seneye 5.liğe oynayabilirler en azından 6.olup 3 takımla gitmeyi hedefleyebilirler. Norveç ve Ukrayna da kritik eşik ilk 15 hatta ilk 12 içinde kalmaya çalışan ülkeler. Bizim de ilk 10 hedefimiz var son 2 yıla baktığımızda öneleme oynayarak şimdilik fazladan puan toplasak da 7. sıradayız.
Yukarıda yazdıklarım yaptığımız uygulamayı haklı çıkarmak için değil ben hepsinin yanlış olduğunu ama altında yatan mantığı anlayabildiğimi belirtmeye çalıştım. Onlar muhtemelen bunu ilk ve son kez yaptılar fazladan 6 maç oynamak veya ŞL arenasında daha çok takımlarını görmek için. Ancak biz de bunu bu şekilde dillendirsek de bunu resmi açıklamada net şekilde göremedik. Umarım 5. grup maçımız çok kritik vs diye maç ertelenmeleri de futbol kamuoyunun kenidlerine bulduğu yeni gerilim noktaları olmaz. Ayrıca takımlarımız maç eksiğinden bahsederken rakibimiz Mode'nin liginin yarısından fazlasının oynandığından dem vururken 1 haftayı maç oynamadan geçmek istemenin mantığını anlayamıyorum. Evet dediğin gibi transferlerin takıma uyumu için bu avantaj olarak görülebilir zor bir maç görünmese de İstanbulspor deplasmanı. Ama uzun vadede bu maç nereye sıkıştırılacak bunu bilmiyoruz.
Ülke puanı olayı son 2 yıldır çok gazlanan birşey haline geldi. Sanki bir lig oynuyor takımlarımız da kulüpler değil federasyonlar yarışıyor. Ya da 3-5 sene sonra öyle bir lig oynanacak ki Süer Lig gibi bir formatta ona katılmak istiyoruz. Yahu oynayacağımız ŞL formatı köklü olarak değişecek olsa da (Diğer kupalar da aynı formatı kullanacak maalesef) aynı ŞL. Bu yıl da gelecek yllarda da takımlarımızın kendi başarıları için gidebilecekler en üst turlara yükselmesi lazım. Zaten bunu yaparsan hakettiğin sıralamada olursun. Gören de milli takıma filan yarıyor sanar. Senin takımın iyiyse ister 10 öneleme oyna hepsini geçer.