2024-2025 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

9
Gabriel Sara 10 numara oynamali adamin özelligi ceza sahasi kosulari ve ceza sahasi disindan sutlari zaten.

Ama 8 numarada mecbur geride kaliyor geri kosuyor ileriye kendini pek atamiyor.

Torreira-Kerem Demirbay ikilisini yapip önlerinde Gabriel Sarayi koymak lazim.
Kimin yerine oynayacak,Mertens'in mi?Daha ilk maçı ama adam sanki toptan kaçıyor.18 milyon € büyük para,umarım altında ezilmez.Kupa maçında çok daha iyi oynamaliyiz,bu oyun yetmez
 
9

Kimin yerine oynayacak,Mertens'in mi?Daha ilk maçı ama adam sanki toptan kaçıyor.18 milyon € büyük para,umarım altında ezilmez.Kupa maçında çok daha iyi oynamaliyiz,bu oyun yetmez
Mertens bu macta kötü oynadi zaten ve artik 37 yasinda. Sonradan oyuna girip egerlendirmek daha mantikli.

Gabriel Sara ofansiv orta saha oyuncusu. 15 mac sag kanat oynamisligi bile var.

Kaleye ne kadar yakin olursa okadar farkini ve kalitesini ortaya koyar.
 
Mertens bence kötü oynamadı, ama herkesin görüşüne saygı duyarım. Büyük sayılacak bonservis verdiğimiz bir cok oyuncu gördüm ama ilk maçı da olsa bu kadar pasif bir oyuncu görmedim. Umarım çok iyi oynar ben yanılırım.
 
Mertens hemen kenara atilacak bir oyuncu degil fakat sezona cok formda giremedi.Ayrica Mertens’i sezonun bu aylarinda onemli Avrupa maclari haric kulubede baslatmak daha iyi olur.Sonucta kendisi 38 yasinda bir oyuncu ve sezonun karar haftalarinda diri kalmasi icin bu aylarda ekonomik kullanmak bizim icin daha iyi olur.Gecen sezon Kasim ayinda duzenli oynamaya baslayan Mertens ligin son 3-4 ayinda bize sampiyonlugu getiren en onemli 2-3 oyuncudan biri olmustu.Young Boys macinda sahada olmasina birsey demem fakat en azindan ligdeki maclarda farkli formuller denemek hem Mertens icin iyi olur hem de takima formasyon cesitliligi acisindan fayda saglayabilir.

Gabriel Sara bana 4-2-3-1’in 2 orta sahasindan biri izlenimi vermedi.4-3-3’un sol ici veya 4-2-3-1’in forvet arkasi gibi.Kaliteli bir oyuncu oldugu belli ancak sanki Torreira’nin yaninda dusundugumuz profille pek uyusmuyor.Oncelikle cok kaliteli bir sol ayagi ve kadife bilekleri var.Bu oyuncunun iyi bir 10 numara kumasi tasidigi cok net.Torreira’nin yanina daha diri bir orta saha oyuncusu transfer edilirse Sara 10 numara olarak Talisca etkisi yaratabilecek bir topcu.Insallah hoca kendisini boyle kullanmayi dusunuyordur.
 
Kayıpsız geçtiğimiz bir hafta oldu. Jelert'i beğendim, Bats biraz şanssızdı ama 10 numara olarak Bakambu gibi düşünülmemesi gerekir çünkü top kontrolü ve pas yeteneği zayıf. Belki zaman zaman oynar. Okan Hoca'nın değişiklikleri yerindeydi, en azından orta sahayı boşaltmadan değişikliğe gidebildik. Sara zaman içinde daha iyi olacaktır ama savunma yapılmayan Championship'ten 25 yaşında hiç milli olmamış bir Brezilyalıyı 18 milyona almak şaibeli geliyor. Brezilya Serie A'da bundan daha düşük paralara ondan daha genç ve Milli olmuş olan Andre Trindade, Richard Rios ve belki Pablo Maia alınabilirdi. Sanırım menajerleri farklıydı ;-D

Maça dönersek ben Okan Hoca'nın Kaan Ayhan'ı 6, Torreira'yı 8 olarak kullanıp Mertens/Sara ikilisini 10 numarada deneyebileceğini, hatta bazı deplasman maçlarında Dayı'nın da o pozisyonda oynayabileceğini düşünüyorum. Bu sebeple ezberden sekiz demektense 6,5 aramalıyız diye düşünüyordum ama 8,5 aldık. Umarım Okan Hoca'nın düşündüğü bir şeyler vardır çünkü geçen sezon oynadığımız maçlarda deplasmanda 10 kişilik Kopenhag'a 0-1 kaybettiğimiz hariç Molde'sinden Manu'suna ve Prag'ına kadar oynadığımız tüm takımlar bize en az ikişer gol attı.
 
Bu sezon takım savunmamız berbat,bu şekilde neredeyse her maç gol yeriz,hücum gücümüz yine iyi ama maçlarımız hep karşılıklı gol var biter,bahis oynayanlar bizim maçlara hep KG var oynarlar.
 
Takim kendisine denk rakiplere karsi oyunu dikte etmek konusunda sikintilar yasiyor.Bunun birden fazla sebebi olabilir.Ama bunlardan en buyuk sebep Okan Hoca’nin taktik esneklik olarak cok muhafazakar davranmasi.

Iki senedir belli olcude gelistirdigimiz cok sey var.Birincisi on alan presi.Bunu kendimizden guclu takimlara karsi Bayern ve United maclarinda harika uyguladik.Ayni zamanda ligdeki cogu macta bu plan kusursuz isledi.Skoru ve oyunu alabildik.

Set oyunu konusunda bence gerideyiz.Bize denk ve bizden guclu takimlara karsi bu konuda inanilmaz zorlaniyoruz.Ligde Anadolu takimlarina karsi oynayabiliyoruz cunku orada kalite farki ortaya cikiyor.

Bu mac aslinda ikisini de yapamadigimiz Molde maclari,deplasmandaki Kopenhag maci,Prag maclari gibiydi.Bir kere bizim erken gol yedigimiz senaryo bizim icin en kotusu.Cunku bizim rakibe uygulamak istedigimiz plani yedigimiz erken gol yuzunden rakipler bize uyguluyor.Nitekim bugun mac 2-1’e gelene kadar 4-0’da olabilirdi.

Bugun ilk yari bittiginde devre arasinda “Allah askina 3-4 olmasin,su maci 2-1 bitirelim de Istanbul’da cozeriz” diye en az 5 kere soylemisimdir yanimdakilere.2-2’ye gelip maci en azindan o skorla bitirmemiz turun kapisini baya bir aralardi.Fakat sanssiz bir penaltiyla 3-2 kaybettik.

Bu tek farkli maglubiyet senaryosu Batshuayi macin yildizi olmadan once cok guzeldi.Fakat Batshuayi maci 2-2’ye getirdikten sonra 3-2 bir tik uzdu.

Yine de bu skor bence Istanbul’da turu gecmek icin yeterli.Biz kendi sahamizda Young Boys’u yenemiyorsak niye Sampiyonlar Ligi hayalleri kuralim ki ?

Insallah kazanacagiz ve gruplara kalacagiz.Oralarda kalici olmak cok onemli.Cunku bize bu yakisir.
 
Bizdeki en büyük sorun Avrupa'da FİZİK.
OKAN-EMRE-SUAT orta sahası olmayacaksa her mevkiye fizikli adam lazim bize; Jelert beni çok korkuttu bugün misal, birde transfer konusunda özellikle belirttiğim gibi 2 senelik şampiyon takımın degisim ve gelişim gerekliydi ve yapılamadı yeterli seviyede...
 
Galatasarayın içinden 20 kişi çıkamıyor kulübü güzelce yönetecek Galatasarayın en büyük sorunu budur. Gs mental olarak iflas etmiş bir camia. Ya da ben bizim kulübü çok büyüttüm gözümde bilmiyorum. Ciddi bir devrim lazım camiada onu da yapacak bir kitle yok muhtemelen 3-4 sene sürecek bir çöküş ya da durgunluk dönemi yaşanacak
 
Yüksek bonservis-düşük maaş sisteminden düşük bonservis-yüksek maaş sistemine geçildiğinde bu durumun olması kaçınılmazdı.
Maçın en iyisi Gabriel Sara'ydı.
Tekrardan yüksek bonservis-düşük maaş sistemine geçilmesi lazım diye düşünüyorum.
 
Biz neden sezona bu kadar laylaylom hazırlandık? Neden hiç YB kalibresinde bir takımla hazırlık maçı yapmadık? Eskiden sezon başı turnuvaları olurdu. Dişli takımlarla oynardık.
 
Süper Kupa finali, şairden alıntıyla yolun yarısına gelmiş olan Galatasaraylıların gördüğü en ağır mağlubiyet oldu.

2011-2014 aralığının ardından son 11 sezonda sadece 2022-2023'te kulübün dışavurumu olan bir erkek futbol takımı, bir amiral gemi izleyebildik. Saygıyla, özlemle.
 
Geldik belki de son yıllarda oynayacağımız en kritik maça.

Şampiyonlar Ligi ilk kurulduğunda oradaydık. Her zaman ilklerin takımı olmakla gurur duyan bizler bu sene ilk defa lig formatında oynanacak Şampiyonlar Liginde mutlaka yer almalıyız. Rakibi gördük. 10 küsür takımlı ligde Şampiyonluğa ulaşmış ve asla bizim kadro kalitemizde olmayan bir takım. İçeride taraftar gücü ile birlikte paramparça etmemiz ve hatta Xamax maçından bile daha iyisini yapabileceğimiz bir ortam olmalı. Futbolcular hırs küpü olup ciğerlerinde ki son nefese kadar üstün bir mücadele vermeli. Aslında hiç zorlanmadan 3-4 fark ile bu maçı kazanmalı ve artık rakiplerimize mesajı vermeliyiz. Hem Hocamız da 2 yılda sadece kötü sonuçları hatırlıyorsunuz üst üste kırdığımız rekorları hiç hatırlamıyorsunuz diyordu dün toplantıda. Demek ki o da gerekli dersleri almış ve yine bir rekor kırarak bizi şampiyonlar ligi ne taşıyacaktır. Bu düşünceler ile acayip rahatlıyorum. İnşallah böyle olur. İçim huzur doluyor.

Sonra birden bu sene hazırlık maçları ile başlayan ve Bjk ile devam eden süreç kabus gibi üstüme geliyor. Sürekli defansta yapılan hatalar, Takımın fiziken çok çok kötü olması, bir türlü taktiksel olarak ortaya bir şey koyamamamız ve bu tür kaos ortamlarında kurtarıcımız olan Muslera nın da zaman zaman yaptığı gibi felaket sezon başlangıcı. Deplasmanda ki maçta ilk on bir olarak bir tanesini bile takımımıza yazmayacağımız adamların fiziksel olarak bizi perişan etmeleri, Off off yine bunaldım ve içimdeki rahatlama yine endişeye yerini bırakıyor...
 

Üst