2024-2025 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Kohn gidecek deniyor, Zaha menajerine teklif getirmesini söylemiş bla bla sürüyle haber okudum bugün.

Zaha, kohn ve türevleri gidecekse tam zamanı. 30 günün altında bir suremiz var. Eylül'deki milli araya kadar sağ bekte Kaan orta sahada Berkan olsa bile kayıpsız gideceğimizi düşünüyorum. Neşter vurulacaksa tam zamanı. Kadıköy deplasmanına kadar kayıpsız gidip gideceklerin gittiği kalacaklarin kaldığı bir ortam olmalı. Kafa goturmuyor artık iğrenç bir yaz geciriyoruz, Beşiktaş maçı da üzerine tüy dikti. Bir şeyler olmalı artık.
 
Ben Kerem’in bize cok buyuk bir katkisi oldugunu dusunuyorum ama soyle de bir durum var. Eger bir oyuncu ben gitmek istiyorum diyorsa hemen satacaksin, o iliskiden hayir gelmez artik. Kerem de Yunus da daha tam olmadan biz illa gitmek istiyoruz havalarina girdikleri icin su ana dek gonderilmeliydiler.

Zaha konusu ise daha baska. Adamin vucut dili hep negatif ama bu adam hep boyleydi, sene basi bir degisim gostermeye ve formunu da yukseltmeye baslamisti ama bu macta son hamle olarak dusunulmesi de bardagi tasiran son damla oldu. Bizim gibi bir takimin yillik 5 milyon euro bandinda rakam alan bir adami kulubede oturtma luksumuz yok, o sebeple Zaha’nin gitmesi taraftariyim belli ki bu sinerji olmayacak.

Ziyech icin ise aldigi o kadar maca ragmen hep sogugum. Takim savunmasini geriye cekiyor. Kohn’un de eger talibi varsa gitmesine hayir demem, muthis bir fizigi ve patlayiciligi var ama temel futbol fundementali cok zayif, bir bek geriye kaca kaca 1 e 1 de savunma yapmaz, kendinden zayif ve yavas adamdan calim yemez.

Oliviera ve Dubois ikilisini saymiyorum bile. Bence takima 6/8 oynayabilen bir orta saha, sol stoper, bir sol bek ve Zaha/Ziyech den cikilabilirse bir kanat oyuncusu lazim. Sara’yi 8.5 gibi goruyorum o sebeple o Mertens le rotasyona da girebilir.

Emirhan Topcu ve Oguz’u almis olsak; cok mantikli hamleler yapmis olurduk. Takimin atletizm ve surat problemi var. Az kalan zamanda umarim az hasarla gecip; bu degisiklikleri yapabiliriz. Dunku yenilgi bence cok hayirli oldu, umarim gerekli dersler cikarilip gerekli aksiyonlar alinir.
 
Bu ligde üst üste iki kere şampiyonluk yaşıyorsan üçüncü senende kadroyu revize etmen gerekiyor. Son 15 yılda bunu çok yaşadık artık ders almak gerekiyor ama başımızda hatalarından ders almama konusunda usta bir başkan var.
Kadro mühendisliği açısından sıkıntı olduğunu ve oyun olarak ileriye gidemediğimizi geçen yılın sonunda gördük aslında, Fb’den şampiyonluk maçında sağlam bir tokat yememiz bunu anlamamıza yardımcı olmadı.
İki yıldır imza maçlarımızın hepsi geçiş oynayıp topun daha çok rakipte olduğu maçlar bu bir tesadüf değil, set oyununda zayıf rakiplere karşı maçı açmada sorun yaşıyoruz. Keza savunma kısmında da. Fakat hala aynı hatalı transfer politikası ile devam ediyoruz, sol bek için isimler çıkıyor hepsi kanat bek gel de delirme. Geçen yıl bek yedeklerimiz yoktu yine yok,Torreira ile beraber oynayabilecek zaman onun yerine oynayabileceğimiz orta sahamız yine yok.
Oyuncu bazında gelirsek Zaha’yı artık kim aldıysa zamanında resmen bu yoktu aslında içimden geldi olmuş. Son maçta Zaha’ya ayıp edildiğini düşünüyorum ama en başından Okan Hoca’nın tercihi olmadığı aşikar. Keza Ziyech benzer şekilde, Rashica bu iki isimden de iki gömlek aşağıda topçu ama takıma çok uygundu çingen pazarlığı yaptık rakibe verdik adamı. Bu iki oyuncudan geçen yıl için istatistiklere bakarsak verim aldık gibi duruyor ama bence ikisini toplamı Rashica katkısı etmedi.
Stoper tandemi de her ne kadar kağıt üzerimde iyi gözükse uyumlu olduklarını düşünmüyorum. Davinson bir numaralı sağ stoperin olmalı sol değil. Zaten Davinson, Barış ve Torreira üçlüsü şu an en kritik oyuncularımız. Çünkü takıma sertlik ve atletiklik katan yegane oyuncularımız.
Kerem ve Yunus, bu ikilide bazı şeyleri uzatmamak lazım Nelsson’da olduğu gibi bu adamlar beklediğimiz fiyatlara transfer yapamayacaklar belirli konularda o gelişimi gösteremiyorlar iyice kabak tadı verdi. Gerekirse 10-12 civarına sat 1-2sini yerine ihtiyacın olan oyuncu tipini al, Oğuz Aydın mesela bu yüzden önemliydi orada da oyuncu gelmek isterken çingene pazarlığına düştük.
Gelelim takımın süperstarına, fit geldi dedik yokları oynuyor hala fizik olarak iyi durumda olmadığı belli, kilo vermek her şeyi çözmüyor. Kafa olarakta sıkıntılı duruyor ve şu an oyundan alınamama hastalığı da devam ediyor.
Okan Buruk ise oyununu geliştirmeli ve İcardi konusunda dizginleri ele almalı. Ne demek abi oyuncu çıkaramamak bu gözler çok daha büyük topçular gördü bu takımda yeri geldi hepsi çıktı oyundan.
 
İşte Spor Gecesinde Ortaya çıktı Çok Sevdiğiniz Vasıfsız Keremin Yaptığı hainlik Bir Daha Galatasaray Forması Giyenin Anasını S.... dicek kadar Karaktersiz bir adam senelerdir Haykırdık bu hain sinsi diye Geçde olsa Doğrular ortaya çıkar

Gece Saat 02.17 Düzeltme ile devam ediyorum..
EMRE KAPLAN :HALUK ABİ (YÜREKLİNİN) HABERİNİ ARAŞTIRDIM KONUŞTUĞUM HERKES DOĞRULADI.

1 Galatasarayın içindeki herşey Çarsaf Çarşaf ortada

2 Kerem Aktürkoğlu bir daha Galatasaray Forması Giymemeli
 
Son düzenleme:
Galatasaray 2-1 Hatay

İkinci yarı daha baskılı ve iyi oynadık, tam öne geçiyoruz dediğimiz anda futbolun cilvesi golü yedik. Başlangıçlar zordur. Takım ayağında pranga ile oynadı sanki. Maçlar ilerledikçe açılırız.

Aktürkoğlu'nu kaybetmemliyiz o girince maç hareketlendi.

Icardi & Bats güzel oldu ikili forvet. Bats sonradan girip böyle golleri çok atacaktır.

Toreiara ile Sanchez harika.

Apo biraz hantallaşmış, böyle giderse Nelson & Davinson izleriz.

Ziyech futbol oynamayı kafasına koymuş. Bu maç şanssızdı.

Barış Alper kötü günündeydi ama sorun değil düzelir. Biraz ayakları yere basmalı.

Sara'nın ayağı temiz, zamana ihtiyacı var. İlk maçında ürkek oynadı, çok fazla sorumluluk almadı.

Dubois kötü oynamadı ama ben bu takımın oyuncusu değilim artık diyor sanki.

Köhn çok iyi bindirmeler yaptı, savunmada da kritik hamleleri vardı. Ortalarına biraz daha dikkat ederse asist rekoru kırar.
 
Son düzenleme:
2 adam kesin alinacak(Sol bek, kanat) Okan Hoca olursa stoper ve kanatta istiyor.
Jelerti göremedik Sara'da daha yeni ama kazanma huviyetine devam etmek iyi oldu.
Zor bir sezon olacak ama kaos her zaman Galatasarayımıza ekstra motivasyon sağlamıştır.
 
Davinson’un sakatliginin oyuncunun hazir olup olmamasi veya tatil yapip yapmamasindan kaynaklandigini dusunmuyorum.Spurs’te oynarken de gecen sezon bizdeyken de ayni bolgeden sakatlik yasamisti.Gecen sezon 15 gunde sahalara donmustu.Insallah donusu yine uzun surmez.Ama maalesef Young Boys maclarinda olmayacak gibi.Davinson benim Gs formasi altinda izledigim en iyi stoper olsa da iki sezondur bizi sampiyon yapan Nelsson-Abdulkerim ikilisine guvenecegiz.
 
Gabriel Sara 10 numara oynamali adamin özelligi ceza sahasi kosulari ve ceza sahasi disindan sutlari zaten.

Ama 8 numarada mecbur geride kaliyor geri kosuyor ileriye kendini pek atamiyor.

Torreira-Kerem Demirbay ikilisini yapip önlerinde Gabriel Sarayi koymak lazim.
 
Gabriel Sara 10 numara oynamali adamin özelligi ceza sahasi kosulari ve ceza sahasi disindan sutlari zaten.

Ama 8 numarada mecbur geride kaliyor geri kosuyor ileriye kendini pek atamiyor.

Torreira-Kerem Demirbay ikilisini yapip önlerinde Gabriel Sarayi koymak lazim.
Toreira Sara önlerinde Mertens daha iyi. Biraz beraber oynamaları lazım. On numaraya çekilecekse biri Demirbay olur.
 

Üst