2024-2025 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Kerem'le derdimiz bir bitmedi , bitmeyecek... Çocuk Türk ırkı içinde kanatta oynayabilen, süratli, topla kat edebilen, goller ve asistler yapabilen, en iyi oyuncuların ve süperstar santraforun ile de çok iyi koordine olabilen bir futbolcu ve tekrar söyleyeyim TÜRK. Ne isteniyor bu çocuktan hala anlamıyorum. Tamam bazı pozisyonlarda topu kaleye sokamadı ama Icardi'nin de neler kaçırdığını biliyoruz ve ayrıca atamadığı penaltılar da var.
Ahlaksızların yangın yeri yapıp Arda Güler mevzularını patlattığı Euro2024'te bile takımın nadir ataklarında sadece Kerem vardı. Arda bile sahada görünmedi o maçlarda.
Gidip 15 Milyon bayılıp aldıkları göbekli, topu dağa taşa yollayan Cengiz'i mi alalım ? Kerem kadar iyi hem ilk 11 hem de oyuna sonradan girecek Türk var mı şu an bu topraklarda ?
Ha Oğuz'a da öyle 4-5 Milyon vermediler. 6 milyon civarına anlaşmışlar. Merak etmeyin çıkıp Ronaldinho gibi şov yapacağını da zannetmiyorum o kadro iskeletinde. Adamlar Mourinho'ya çuvalla para verip Ali'yi Veli'yi ilk 11'e koymayı planlamıyorlardır.
 
Günün sonunda 12 yabancı kalacak.2 oyuncu alacaksan eğer bir sürü yabancıyı yollamanız gerek önden.Adam almadan cok yollama zamanı. Kaldı ki sağ bek Kağan, Dubois, Barış oynar ,8 numara Kerem D. var , Olivera var,Cikildao duruyor. Devamlı transfer deyip yönetime sallamak ne kadar doğru, hem de son 2 yılın şampiyon takımı için.
 
Olayı anlatayim size; Kerem ile Oğuz menajeri ayni, menajer ben Kerem'i götüreceğim siz Oğuz için Alanya ile anlasın diyor ve Dursun Abi gidip isi bitiriyor.
Sonra Kerem'i transfer mevzuları olmayınca Okan Hoca'da baskana o parayı 2-8'e harcarız burasi çok yoğun deyip almaktan vazgeçiyor bizimkiler. Burada 2 konu var ya Kerem sonra giderse ne olacak, birde bu para gerçekten 2-8'e harcanacak mı...
Abi mesele tam olarak böyle olduysa yönetim minimum suçlu, ama bu iletişim bozukluğu yönetimi ipe götürür. Geçen seneden nasıl ders almadılar aklım almiyor.
Okan hoca en doğrusunu yapmış, Kerem'in gitmediği durumda Oğuz kim abi.
 
Son düzenleme:
Oğuz Aydın yarım sezonluk bir futbolcu olduğu için çok ciddi yatırım yapılması akıl karı değil. Yiğit Gökoğlan gibi düşünebiliriz. Altyapısının iyi oluşu artı denebilir ama 24 yaşında ve geçen sezonun ikinci yarısı haricinde büyük takıma gidecek bir performansı hiç olmadı. Berkan'ı da öyle almıştık ve her ne kadar hırsını ve disiplinini beğensem de açık konuşmak gerekirse onun da seviyesi buralar değil.

Bizim yönetim şu ana kadar ne satmak ne almak konusunda bir beceri gösteremedi.
 
Oğuz Aydın, Mourinho tedrisatında çok başka bir seviyeye çıkacağını hep beraber göreceğiz. Tabi umarım bu saatten sonra yanılan ben haklı olan siz olursunuz 😄
 
Kerem Akturkoglu Oguz Aydin’in yasindayken Icardi’yi gol krali yapiyordu.22/23 sezonu sampiyonlugunun hucumda mac cozen topcusuydu.Ortalama 2 macta 1 imzasi vardi.Bizde duzenli oynamaya basladigi 3 sezondur her sezon ortalama 25 gole direkt etki ediyor.Ama biz bayiliriz kendi topcumuzu gommeye.Oguz bu sene Alanya’da iyi isler yapti ama Kerem’le aralarinda yalnizca 1.5 yas fark var.Ne olursa olsun buyuk takima uyumunun ne derece olacagi belirsiz bir oyuncu.Boyle bir oyuncu icin 6 milyon Euro cok yuksek bir ucret.

Ustelik yonetimi daha 3 gun once burada agir elestiren biri olarak kanat rotasyonumuz bu kadar zenginken 24 yasindaki bir kanat oyuncusuna 6 milyon Euro vermemeleri cok dogru hareket.Burada yanlis olan yonetimin iletisim beceriksizligi.Siz eger “bu transferle bizzat Dursun Ozbek ilgileniyor” falan gibi haberler pompalatirsaniz oyuncuyu ezeli rakibinize kaptirdiginizda da tepki alirsiniz.
 
Okan hoca, Dursun başkan ve yönetimini hep koruyucu açıklamalar yapıyor. Hamza Hoca da aynısını yapıyordu. En ufak bir başarısızlıkta ilk gönderilecek isim Okan hoca olacak. Umarım tez zamanda farkına varır.
 
Oğuz Aydın, Mourinho tedrisatında çok başka bir seviyeye çıkacağını hep beraber göreceğiz. Tabi umarım bu saatten sonra yanılan ben haklı olan siz olursunuz 😄

Bu mantıkla fener 25 yaş altı kimi alsa Mourinho tedrisatından geçerek süper yıldız olacak o zaman. Oğuz'u alsak başka birini o seviyelere çıkaracak bir TD varken biz kulübü kapatıp koşa koşa Edirne'den kaçalım öyleyse. Okan Hoca'nın son 2 yılda el verdiği oyuncuların nasıl bir seviyeye çıktığı bitti denen oyuncularından nasıl verim aldığını da unutmadan Mourinho'yu Houdini mertebesinde görmeyelim.

Bu transferin olmamaması değil Fenere gitmesi rahatsız etti taraftarı ve yönetimi suçladı. Ben transfer çalımı kavramına inanmam. Bir takımın transfer için ayırdığı bütçesi ve ihtiyaçlarına göre değişir o oyuncuya ayırdığı meblağ. Mesela ezeli rakibin o oyuncuyu çok merkez bir rolde anahtar olarak görürken sen 11 oyuncusu olarak görsen de o derece kritik bir önem ya da rol vermezsin. Bu durumda da rakibinle eşdeğer bir bütçen olsa da o ücretlere çıkmak istemezsin. Transfer çalımı denen transferlerin de çoğu bu sınırlarda gerçekleşiyor. Benzer önem verilip sırf bir oyuncunun kendisi için en iyi tercih ne olur diye karar vermesi de transfer çalımı değil mesela. Oyuncu kadroda rekabette olacağı oyuncuları, takımın kapasitesi, avrupa kupalarındaki konumu vs göre kendisi için en iyi kararı verir. Keza transfer edilecek kulübü de en doğru şartlarda veya kurulan ilişkilere göre karar verebilir. Bu yüzden yönetimi eleştirmek fazla düz ve genel yüzeysel taraftar kitlesinin yapacağı iş ama yine de yönetim acemilikleriyle suçlu bir futbolcu özlelinde değil. 1 hafta 10 gün içinde en az bir bek ve Torreira'yı yedekleyebilecek ya da ona eşlik edebilecek bir orta saha alınamazsa çok çok geç olacak ve görünen o ki o kadar "aceleci(!)" değiller. Bunun yanı sıra Zaha,Tete gibi oyuncularla yola devam etmek de hem yeni geleceğini umut ettiğimiz yabancılarla oluşacak kontenjan sınırıyla hem de maaşlarıyla dezavantaj. Stoperdeki üçlümüzden de birinin gönderilip alttan gelenlere güvenilmeli artık.
 
Mourinho tedrisat mevzularına girecekse bırakın girsin :D Çuvalla para döktükleri adamı 11 yıllık şampiyonluk hasretinden sonra ''gençleri adam etme'' konusuna sokacaklarını sanmıyorum. Ha bunlar çok tuhaf camia, olabilir de. Umarım da olur. Okan Buruk rahatça şampiyonluğa uzanır.
Çağlar'a 10 milyon, Cengiz'e 15 milyon döken adamlar Oğuz'a da 6 milyon bayılmışlar. 3 adamın toplamı 30 milyon Euro'dan fazla. O paraları çöplere dökene kadar 20-30 Milyon'a yıldızlar getirmeyi zaten 6 yıldır akıl edemedi. Ne güzel işte devam etsinler :)
Yedek forvet olarak ellerinde güçlü Batshuayi'yi, ihtiyacı olan ezeli rakibine bırakıp; futbolu unutmuş , son kontratını yapan adama da para akıttılar. Vallahi transferi Mourinho mu yönetiyor kim yönetiyor bilmiyorum ama bunları yine iyi silkeliyorlar. Çok tuhaf hamleler.
 
Yeni sağ bek yüksek ihtimalle Elias Jelert olacak. Dengeli bir bek sadece savunma yada sadece hücumda iyi bir bek almaktansa Boey gibi dengeli bir bek olması bence doğru tercih. Ben olumlu buldum Jelert'i. 21 yaşında çok dinamik hızı da iyi disiplini söylemeye gerek yok inşallah hücumda da etkili olur ve Boey gibi iyi bir paraya satılır. Bu arada %63 ile Danimarka liginde en çok ikili mücadele kazanan bek konumunda kendisi.
 

Üst