Değerli arkadaşlar,
Neler oluyor? Bazı ergen tartışmalarına girmemek adına, bir süre yazmama kararı almıştım. Bu aralıkta da Chieri mağlubiyeti ve ardından Aydın galibiyeti geldi, yine yazmadım ama görüyorum ki, sadece duyuma dayalı, birçoğu dedikodu nitelikli transfer haberleri ile ortalık yangın yerine dönmüş. Sırf bu nedenle konu ile ilgil fikrimi ve yorumumu paylaşıp, en azından bu konuya bir katkı yaparak, aklı selime davet etmek istediğimden yazıyorum.
Bu konuda, öncelikle hassas olmak lazım. Futbol dahil, camiamıza kurulmaya çalışan kumpasları gözardı ederek, muhtemelen sırf taraftarı galeyana getirecek, hiçbir dayanağı olmayan ve yönetimce doğrulanmayan paylaşımları, olmuş farzederek hem takıma hem de yönetime yüklenmek, asla doğru bir davranış değildir.
Voleybox bile buna alet edilmeye çalışılmış ve Galatasarayımızın 2025-26 kadrosuna Fedusio'yu ilave etmişler. Tam da bir deli bir kuyuya taş atmış, 40 akıllı çıkaramamış misali... Biraz da sertçe yapmış olduğum uyarı üzerine, hesap yöneticileri mahcubiyetle bu davranışın, en azından an itibarı ile yanlışlığını kabul ederek bu ismi listeden çıkarmışlar, yeni sözleşme imzalayan Eylül ve Bongaerts'i listede bırakmışlar, yine uyarım ve paylaştığım resmi haberlere dayalı olarak, sözleşmeleri yeni sezonda da devam eden İlkin, Alexia ve Ayçin, dahil edilmiştir. Bunun dışında henüz hiçbir oyuncu resmi olarak açıklanmamış olup, sadece resmi olmayan bir habere dayalı Yasemin Güveli bile listeye dahil edilmemiştir. En büyük arzum ise, yönetitimin iç transfere dayalı hamlelerinde önemli halka olan Yasemin ile, bir an önce anlaşarak, bu transferi de resmi olarak bitirmeleridir. Söylediklerimin ve yazdıklarımın doğruluğunu teyit etmek için, ilgili Vollleybox hesabının transfer kısmında yorumlara girerek, MeteA olarak en son yazdıklarımı ve buna ilişkin yanıtları (Avid ve Utku Günce) okuyabilirsiniz.
Grobelna (Groblena değil) ve Fedusio isimleri ile ilgili düşüncem net. Galatasaray bu isimlere mahkum olamaz. Belki Kaja Grobelna herkesin kendi kafasında arzuladığı bir Pasör Çaprazı değil ama sıçrama yeteneği güçlü (3.18m smaç) ve avrupa arenasında kariyeri iyi bir oyuncu ve Alexia ile birlikte iyi bir ikili PÇ oluşturması kuvvetle muhtemel. Olur yada olmaz bilmiyorum ama Yasemin Özel'i düşününce, kesinlikle olumlu bir adım diyebilirim.
Fedusio'ya gelince, Polonya milli takımı oyuncusu olmasına rağmen, Türkiye liginde ilk 3'ü zorlama hedefinde olacak bir takımın öncelikli beklenti halinde olacağı bir oyuncu kesinlikle değil. Hele ki Dangubic'in olası ayrılığında, yerine düşünülen oyuncu olarak gündeme gelecekse, bunun adı hedef yükseltme değil, hedef küçültmedir. Tüm eleştirilerimize rağmen, Dangubic forması, Fedusio'ya 3 beden büyük gelir. Yok eğer hiç bir verim alınamayan Kalandadze yerine düşünülüyorsa bu bile bir muamma.
Bu forumda yazmaya başladığım ilk günden itibaren, sürekli yazıp çizdiğim, birbirini yedekleyebilecek, kaliteli geniş kadro'dur. Sırf bu nedenlerle, Chieri dahil, bazı maçlarda aksadık ve deyimi yerindeyse, pisi pisine ya maç verdik yada tur kaptırdık. Şu an 5. sırada olmamızın temel nedeni de bu ve yönetimin derhal bu yönde olumlu adımlar atması, en büyük dileğimdir.
Son iki maça bakarsak Chieri maçında yıkılmamızın, performans olarak sorumlusu Kaptan İlkin oldu. Gerçekten kötü idi. Pas öyle geldi böyle geldi sadece bir gerekçedir. Profesyonel bir oyuncu olarak, kötü pası bloka nişanlamak, onun bu maç için düşük performansının sonucudur. Eminim ki yüzyüze konuşulsa, bunu kendisi de kabul edecektir. Oysa ki onu yedekleyecek ve verim alınacak bir oyuncu olsa sonuç farklı olabilirdi. Son maçta ise resmen örnek bir performans sergiledi, Hem hücum hem servis karşılama, hem savunma hem servis etkinliğinde göz kamaştırdı. Dangubic'e bakarsak, yemin ederim, birazcık onun seviyesine çıkılabilse, bu maç bizimdi. Yabancı bir oyuncunun, takımın en önemli ve tarihsel maçında takımı ayakta tutmak için böylesi bir hırs ve motivasyonla çırpınması, ve ortaya koyduğu genel performansı, yemin ederim gözlerimi yaşarttı. Sırf bu nedenle bile, tüm eleştirilerime ve hatta gidecekse Vakıf'a hayırlı olsun lafıma ve gösterdiği dalgalı performansına rağmen kalması, zor anlarda faydalı olabileceği dikkate alınarak dileğimdir.
Sizden dileğim, her haberi akıl süzgecinden geçirmeniz ve resmi olmayan haberlere itibar etmemenizdir. Bu benim naçizane kişsel görüşüm ve bakış açımdır. Ayrıca etrafta yaratılmaya çalışılan algılara da gözlerimizi açmamız lazım. Geçen yıl ile bu yıl kıyaslandığında, sanki hiçbirşey yapılmamış gibi bir algı çabası bile maksatlıdır. Geçen yıl ile bu yıl, gece ile gündüz kadar farklı, tabii görebilenlere. Mesela Voleybol Plus veya 4Bir 4Bir sayfalarına bakın, neredeyse tüm maçlara yer verirken ve her zaman yaptığı gibi birçok oyuncuyu ön plana çıkarırken, kritik Aydın maçında takımımızın galibiyetine ve sezonun en iyi performanslarından birisini gösteren İlkin'e, neredeyse tek satırlık yer vermemesi yada haber yapılmaması, Fotospor'un Violet Cahit ikilisi ile, Chieri maçı sonrası, bu ülkede diğer oyuncular dikkate alındığında en az PR çalışması yapılan oyuncuyu, sanki PR'ın baş aktrisi gibi göstermeye çalışmaları ve sonra da yok canım aslında biz öyle demek istemiyoruz gibi bir maske takmaya çalışmaları ve sözde İlkin'i düşünen melekler gibi havaya bürünmeleri çok büyük bir ikiyüzlülük ve tam anlamıyla yine kulübümüze yönelik bir algı operasyonunun göstergesidir. İlkin, bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir oyuncudur ama İlkin'in Galatasaray kaptanlığı söz konusu olduğunda, ona yapılan bu tür sataşma ve mesnetsiz suçlamalar, özünde camiamıza yapılan suçlamalardır. İlkin bunlara, kendisine ısrarla yöneltilen sorulara cevaben zaten gerekli yanıtı, makyajımı yapar, saçımı tarar, maçıma çıkarım diyerek yanıt vermişti ama demek ki bunlara bu da yetmemiş.
Camiamıza her alanda yapılmaya calışılan operasyonlara karşı, lütfen gözümüz açık olsun. Hemen galeyana gelmeyelim. Çok duyup az inanalım. Yeni sezon için tüm takımlar şimdiden üst düzey transferler hedeflerken, Yönetimin bu alanda körlük ve hatta aymazlık içerisinde olacağına inanmıyorum, inanmak istemiyorum. Futboldaki iğrençlikler de, futbol takımımızı sıkıntıya sokarak, bu alana daha geniş bütçe ayırmasını zorlayarak, Olimpik branşlarda bütçe kısıtlaması hedefine dayanıyor da olabilir ama ben yönetimin bunu gördüğünü yada görmesi gerektiğine inananlardanım. Bütçe kısıtlamasına gitmeden, hem lokomotif branş futbola hem de özellikle Kadın Voleybolu'na önem vererek gereğinin yapılması, en büyük dileğimdir.