2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Guidetti voleyboldan anlar elbette anladığı için de Alexia bugün Galatasaray'da oynuyor, anladığı için Kiera'yı Boşkoviç ile değiştirmek istiyor. Guidetti bunu Egonu gittiğinden beri istiyor ama alamıyor. Çünkü adam büyük hedefler için büyük pasör çaprazı alması gerektiğinin farkında.

Rakibin pasör çaprazının bu kadar kötü oynadığı bir günde dahi Vakıfbank'ı ancak salladık ama yenemedik çünkü Alexia da Kiera'ya eşlik etti, çünkü rakibin yüksek smaçörü çıktı takır takır top vurdu bizim yüksek smaçörümüz olmadığı için yapamadık. Lazoviç giderse gider Galatasaray'ın transferleri için resmî kaynakları dikkate alalım fakat Guidetti Lazoviç'i istiyor demeyi de ihmal etmeyelim dediğimiz gibi Lazoviç gidebilir yerine daha iyisini almak da yönetimin işidir. Son olarak Allah herkese 34 yaşındaki Bigarelli şansı versin.

Saçma sapan zırvalamalara yanıt vermektense, en azından siz değerli forum üyeleri için yeni elde ettiğim bilgileri paylaşmayı tercih ederim.

Grobelna, kağıt üzerinde, kariyer anlamında ve fiziki kapasitesi bakımından iyi gibi görünmesine rağmen, son Japonya macerasındaki istatistikleri beni bayağı şaşırttı. Hemen bir karşılaştırmalı istatistik tablosu yaptım ve çok ilginç bir sonuç çıktı.

Grobelna 26 maç yapmış, buna karşın Alexia'nın şu ana kadar lig maçı sayısı toplamı 20. Bunun üzerinden aşağıdaki tabloyu elde ettim.

Oyuncu​
Maç Sayısı​
Hücum​
Verimlilik​
Blok Sayısı​
Blok Ort.​
Blok Dok​
Ace​
Ace Ort.​
Servis Etkinliği​
Alexia​
20​
43%​
30%​
45​
2.25​
17​
28​
1.4​
-1%​
Grobelna​
26​
38%​
28%​
33​
1.27​
21​
21​
0.81​
-2%​

Bu tabloya göre Grobelna, bizim Alexia'nın bir hayli gerisinde. Hele ki Japonya'daki Japon oyuncularının fizik yapısına göre boy avantajına rağmen bu istatistikler çok düşündürücü. Hadi diyelim ki Japonya voleybolu, yer savunmasını çok iyi yapıyor ama bu bile kuşku ile yaklaşılacak bir durum. Bunları yöneticiler görüyormu bilmiyorum ama bir taraftar olarak bunu duyurmayı görev biliyorum. Benden söylemesi. Alındığı takdirde, yani söylentinin gerçeğe dönüşmesi halinde, bu istatistiklerin Türkiye'ye yansımasının sonucu, deyimi yerindeyse 'yandı gülüm keten helva' olur. Yasemin Özel düşünüldüğünde süper ama hedefler düşünüldüğünde çok kötü bir seçim olur gibi duruyor.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Veriler, aşağıdaki linklerde yer alan rakamlardan derlenmiştir.
Not; Japon ligi verilerini Japonca'dan İngilizceye çevirirken, isim Kaya Globerna diye çevrilmiş ama kişi aynı kişi, Kaja Grobelna'dır.

Önümüzde bana kalırsa bu sezon ki hedeflerimize ulaşıp ulaşamayacağımızı belireleyecek üç maç var. Chieri Nilüfer Thy üç maçı da alırsak bu sezon ilk 4 de gelir Challenge cup da. Üç maç da giderse ne ilk 4 gelir ne Challenge Cup.

Chieri turunu alırsak. Finalde Potsdam-Roma galibi ile eşleşicez iki takım da bizden set dahi zor alır. Ligde de eğer Thy ve Nilüfer maçları alınırsa süpriz bir maç kaybı olmadığı sürece ilk 4 kesinleşir.

Vakıf da bana kalırsa seneye ligi alır. Şampiyonlar liginde de İmoco’yu devirebilir. Eksiksiz bir kadro kurdular. Pasörleri Cansu bence Wolozs ile beraber dünyanın en iyisi. Benim için her zaman 1 numara olan Bosko çaprazları. Dünyanın en iyi orta ikilisi onlarda. Markova gibi üst düzey top öldürebilen bir smaçörleri var. Onun arkasına Derya Dangubic Cazuate hangisi günündeyse o oynayacağı bir 2. Smaçör bölgesi var. Libero Ayça manşeti sıkıntı ama oyun içi defansta önemli maçlarda bence iyi bir oyuncu.

Gui yeniden prime Vakıf’ı kurdu. Cansu kime pas atsa sayı alır öyle bir kadro oldu. Tek sıkıntıları manşet diyecem ama ufak bir manşet sıkıntısı olduğu an al Dangubici oyuna manşeti toparlasın.

Halla yönetim iyi bir smaçör alacak diye bir umut bekliyorum.Bu sene ki kadroyu koruduk güzel bişey.Bu sene ki kadro da iki kusur vardı Kalandadze yerine power smaçör.Yasemin Özel yerine kaliteli bir pç.Yani yine Yasemin Özelden çok daha iyisi geldi ama ilk 3 getirecek bir oyuncu değil.Kalandadze yerine de Fedusio gelirse zaten yerimizde sayarız.Bir tane power smaçör şart.Orda da pek bir isim kalmadı ya Plummer Li gibi yüksek bütçeli bir oyuncu çekip ilk 3 de yer alıcam ben bu sezon kesin diycen.Ya da Logan Alsmeier tarzı ya da ismi duyulmamış bir yıldız bulup o oyuncunun bu takımın hızlı oyunuyla yükselişe geçmesini beklicen.Sarah Parson da aslında bu takımın tam aradığı oyuncu ama doğum arasında diye biliyorum doğum arası verip eski formuyla smaçör gibi bir mevki de dönemez gibi.