Şöyle biraz serbest olarak oyuncu istatistiklerine takılayım dedim ve 1 oyuncu oldukça dikkatimi çekti.
Caitie Baird. Bu oyuncu, NCAA'de Eggleston/Kendall Kipp döneminin oyuncusu ve Stanford'da Kendall Kipp ve bir ara adı Fener ile geçen Stanford pasörü Kami Miner'in takım arkadaşı idi. NCAA'de son 32 maçlarının tamamını izledim ve oldukça heyecan verici bir performansı vardı. Sezon başında da, asık yüzlü Baird'in iyi bir oyuncu olduğunu ve ligimizde ne yapacağını merak ettiğim mealinde kısa bir yorum yapmıştım.
Sezona son derece tutuk başladı hatta oldukça hayal kırıklığına uğramıştım. İlk yarıda, sezonun en iyi maçını Kuzeyboru'ya karşı oynamış devamında da THY'ye karşı, oldukça başarılı bir performans sergilemişti.
Sezonun 2.yarısı ile birlikte grafiğini yükseltmiş ve devamında Galatasaray-Vakıf ve Aras haricinde, özellikle hücumda son derece başarılı bir performans sergilemiştir. Özellikle Kuzeyboru maçının yıldızı idi diyebilirim. Bu maçta 0 hata ile %57'lik hücum verimliliği göz kamaştırdı. Yavaş yavaş servis karşılamasında da oransal olarak bir iyileşme var. Asıl daha önemli olan ise, Stanford'da da zaman zaman Kipp yerine çapraza geçmesi idi. Hem ilk yarıda hem de 2.yarıda, Sarıyer ve Zeren'e karşı çaprazda oynadı. 1.yarıda ne kadar başarısız olmuşsa, 2.yarıda tam tersine oldukça başarılı oldu.
Bildiğim kadarı ile, bu oyuncunun adı, yeni sezonda herhangi bir takım ile anılmıyor. Olasıdır ki, sezon sonunda Bahçelievler'den ayrılacak... Cansu yada Fedusio gibi oyuncularla ilgilenmek yerine, ligimizi tanımış ve devamında başarı grafiğini yükseltmiş olan, 2001'li 191cm'lik ve hem Smaçör hem Pasör Çaprazı oynayabilecek bir oyuncuyu takımımıza çekmek, daha mantıklı olmaz'mı? Defansif (yer savunması) yanı, Dangubic kadar iyi değil ama 3. smaçör arıyorsak ve hedef oyunculara ulaşılamıyorsa, Baird'den daha akılcı bir seçim olamaz ve hatta eğer Dangubic olmayacaksa, Baird'i ön turda gözüm kapalı oynatırım. Olur da Alexia tıkanırsa, yine düşünmeden sahaya sürerim.
Bunu okuyan yöneticiler varsa çağrımdır. Barbolini ile birlikte bu konuyu görüşünüz. Hoş, Barbolini bu yıl LOVB'ye gitti. Öncesinde İtalya'da idi ama bu oyuncu ile ilgili tüm detayları, oynadığı süreçteki katkıları, NCAA'deki uzmanlardan ve antrenörlerden derleyebilir. Kısacası bu oyuncuyu alan yanılmayacak yönünde görüşüm var...
Oyuncunun Sultanlar ligindeki istatistikleri, aşağıdaki gibidir... Siz ne düşünürsünüz merak ediyorum....
VODAFONE SULTANLAR LİGİ - Official website - schedule, clubs, players, matches
sultanlar.volleystation.com