2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Lukasik bence tam aradığımız kıvamda oyuncu. O iş olursa çok sevinirim ama Bujs işine forumun geneli kadar sevinemedim. Genel olarak İlkin ve Lukasik oynar oda tecrübesiyle iyi bir yedek olur kağıt olabilir gibi gözüküyor kağıt üzerinde ama ben gelip burada çoğu maç yedek oturmayı kabul edecek bir profil olduğunu düşünmüyorum. Sürekli oynadığı senaryoda da düşüşte olan bir oyuncu olması nedeniyle soru işaretlerim var.
Buijs artık yaş aldı ama bir kalitesi var halla bence Fedusio Buijs ikilisi yedek olarak fena hamleler değil şuan bizim için. Tabi şampiyonluk yarışında olsak yetersiz ama ilk 3 zorlayacak bir kadro için yeterli bir yedek ikilisi bence. Adım adım yükseliriz inşallah bu şubeyi görürüz umarım artık şampiyonluk yarışında. Bu sene uzun zaman sonra Thy ile ilk 4 yarışında idealı bir şekilde yer aldık. Seneye de bu kadro olursa eğer Eczacı Galatasaray arasında ilk 3 yarışı olur.

Pasör: Bongaerts, Naz
Pç: Alexia, Groblena
Smaçör: İlkin, Lukasik, Bujs, Fedusio
Orta:Yasemin, Ayçin, Ceylan, (Carol?)
Libero: Eylül, Cansu
Bu olursa kagit üzerinde bu seneye göre biraz daha iyi oluyoruz ama yeter mi bu ligde sanmıyorum...
Lukasik bence tam aradığımız kıvamda oyuncu. O iş olursa çok sevinirim ama Bujs işine forumun geneli kadar sevinemedim. Genel olarak İlkin ve Lukasik oynar oda tecrübesiyle iyi bir yedek olur kağıt olabilir gibi gözüküyor kağıt üzerinde ama ben gelip burada çoğu maç yedek oturmayı kabul edecek bir profil olduğunu düşünmüyorum. Sürekli oynadığı senaryoda da düşüşte olan bir oyuncu olması nedeniyle soru işaretlerim var.
Ne yalan söyleyeyim, Lukasik ismi bir kesimi keyiflendirirken, bir kesimde endişe yarattı. Buna Buijs ismi de eklenince, bu kesimlerde endişe iyice arttı ama endişe Galatasaraylılardan değil, rakiplerden geliyor gibi bir izlenim var.

Olur yada olmaz, şahsi fikrim, Buijs / Lukasik ikilisi, bence bizdeki endişeleri dağıtacak isimler. Nedenine gelince;

1- Lukasik ile ilgili fikrimi, önceden paylaştım. Yine bazı yorumcuların, Conegliano'da fazla süre bulamadığından, forumsuz ve ne vereceği kestirilemeyen oyuncu gibi nitelendiriliyor ama Galatasaray camiasına girdiğinde, nereye geldiğini bilecek kadar zeki olduğu belli ve camia onu gerçek kimliğine geri döndürür.

2- Buijs'in yaşı dikkate alındığında, mesafeli konuşmak son derece doğal ama gerçek olan şu ki, bazılarınca "Komple Smaçör" tanımlamasına oldukça uygun bir oyuncu. Şöyle ki, bize karşı oynadığı ilk maçta hem servis karşılama hem hücumda harikalar yarattı. 2. maçta hücumda mükemmel olmamasına rağmen, servis karşılamada yine çook iyi idi. Roma karşısındaki maçta, hücumda iyi olmamasına rağmen, servis karşılamada bu maçların tamamında %50 pozitif'in altına inmedi. Challenge cup genel sıralamasına baktığımda, %29 mükemmel servis karşılama ile, bu alanda nasıl bir oyuncu olduğunu net olarak ortaya koydu. Pozitif karşılama %50 üzeri. Hücumda ise %43 top öldürme ve %35 verimlilik ile oynamış ki bunlar da çok çok iyi rakamlar. Yaşı ile birlikte değerlendirildiğinde, tecrübe ve kalitenin kombinasyonu ortaya çıkar. An itibarı ile 8 maç oynamış, 12 maç oynayan İlkin'in 4 maç gerisinde olmasına rağmen 2.sırada ve henüz oynanmamış 1 maçı var. Lukasik ve Buijs'in birlikte gelmesi, bence seviye atlatır ve Buijs'e asla yedek gözü ile bakmam. Bu noktada, rakibe göre oyunda rekabet de bir üst seviyeye yükselir.

3- Ana Carol daha çok Vakıf ile gündemde. Buijs ile birlikte gelirse, ille de aynı takımda oynayacaklar diye bir koşul yok. Vakıf'a gitmesi daha olası duruyor. Yanısıra, Yasemin ve Timmerman konusu henüz netlik kazanmadı.

4- Cansu konusunda kim ne derse desin, ben bir türlü ikna olamıyorum hele hele bıcırık Eylül'ün 🤸‍♀️pire gibi muazzam yer savunması ve gittikçe yükselen servis karşılama grafiği karşısında bu isim çok garip duruyor....

5- Grobelna ile ilgili daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Kapalı kutu açıldığında içinden ne çıkacak ben de merak ediyorum. İlk izlenimim kötü değil ama Alexia'nın üzerinde de değil ama bu yılki kadroya göre, eğer olursa kesinlikle daha akılcı bir transfer diyebilirim. Gerçek performans, rekabet sonucu ortaya çıkacak gibi duruyor.

Lukasik ve Buijs'li kadro, sezon başında söylediğimiz ve çoğunlukla doğrulanmış, bu kadro çok iyi yapar tanımlamamız doğrultusunda, yeni sezon için bu yeni kadro daha da çok iyi iş yapar. Nereye kadar giderse....

Her ne ise, önce 4.lüğü garantileyelim, bunları konuşacak daha çok zamanımız olacak;)

An itibarı ile, challenge cup istatistikleri aşağıdaki link'den görüntülenebilir...

Son düzenleme:
Dün Rzewsow-İmoco maçını izledim.Bir maça göre oyuncu yorumlanmaz ama İmoco maçında Fedusio çok çok iyi manşet aldı çok iyi blok tutu ama bunun yanında çok çok da kötü hücum etti.Eğer bu haliyle gelirse bize manşeti toparlamak için oyuna sokarsın ama hücum da çok bir katkı vermez gibi.
Sevgili Halil Şentürk,
Fedusio konusundaki görüşüm net. Eğer smaçör alınacaksa, öncelikli bakılacak kriter hücum gücü olmalı. Üst düzey smaçör için aranacak bir diğer özellik ise servis karşılama yeteneğidir ki, bu özelliklerin, literatürde yer alan ve önceden de paylaştığım belli düzeydeki başarı yüzdesini yakalaması durumunda o smaçör iyi bir smaçördür. Bu kriterlere, çeviklik ve yer savunmasındaki beceriler de eklendiğinde, bunların tümünü beklenti düzeyinin üzerinde yapan oyuncu olarak, ortaya rol model Gabi çıkar. Bu temel kriterlere, blok yapma becerisi ve servis etkinliği de eklenebilir ama son ikisi, smaçörde aranan ikincil derecede beklentilerdir ve bunların yüksekliği de pasta üzerine çilek olur.

Fedusio, bu temel bilgiler üzerinden bakıldığında, ligimizin orta düzey takımlarına bile, iki kez düşünülerek yapılması gereken bir transferdir. Hele ki bizim gibi bu yıldan sonra üst sıraları hedefleyecek bir takım için, asla düşünülmemesi gereken bir oyuncudur. Ben bunu bilir, bunu söylerim. Avrupa'da final niteliği taşıyan Chieri maçlarında bunun sıkıntısını fazlası ile yaşadık. Ligin ilk yarısında kaybedilen maçlarda da benzer durum vardı. Kısaca, manşet toparlamak adına, hücum gücü zayıf oyuncu transferi, son derece amatörce bir bakış ve hamle olur. Eğer rakibin servis turunda beklenmedik bir aksama olursa, oyuna 2. libero da sokulabilir yada mevcut smaçörü, yine hücum gücü yüksek bir diğer smaçörle değiştirirsin, kritik an sonrası yeniden değişiklik yaparsın sorun bir noktada çözülür. Aksini savunan yönetici, ancak temsil ettiği kitleyi yanıltmak veya manipüle etmek adına, belli çıkarları gözeterek, voleybolun temel gerçeklerinden uzak "ama iyi manşet alıyor, savunmayı toparlar" gibi gerekçeler yaratır....Umarım ki bizde böyle yönetici yoktur...

Bahse konu maça gelince...İstatistik kağıdını aşağıda paylaşıyorum...Rzeszov iyi manşet karşılamış ama toplamda %30 ile hücum etmiş, buna karşın Conegliano deplasmanda %40 ile hücum etmiş. İki takımın hücum verimliliğini hesaplayıp karşılaştırdığımda durum daha da vahim. Rzeszov %13.9 ile çakılırken Conegliano %30.6 verimlilkle ile hücum etmiş. Yani hücum gücü yine belirleyici olmuş. Voleybol bu temel üzerine oturmuş bir branşdır. Fantezi yok...

Bireysel performansa bakınca, Fedusio %55 pos ve %35 mükemmel servis karşılamış ama %13 ile hücum etmiş... Hücum etkinliği (verimliliği) ise acınası %6.6. Bu zayıf hücum performansları sadece bu maça özgü değil. Önceden de bazı değerleri paylaşmıştım...
Madalyon'un diğer tarafına bakınca, Conegliano'da Lukasik, 2. ve 3. setlerde az süre almış, hiç hücuma çıkmamış ama 6 top karşılamış. Başarı yüzdesi %83 pozitif %67 mükemmel....

Şimdi soru şu... Olur da Lukasik ve Buijs gibi, hem hücum gücü yüksek hem de servis karşılama becerileri çok iyi iki oyuncu alınırsa, Fedusio'nun takıma hangi noktada katkı vereceği bekleniyor? Antrenman oyuncusu olarak'mı? Bence Fedusio'dan daha iyi yerli oyuncular var. Benim önerim şu....Eğer Lukasik ve Buijs alınacaksa, buna rağmen Fedusio ile bir ön anlaşma yapılmışsa, derhal tazminatı ödenip bu maceradan vazgeçilmeli... Kendi kendimizi kandırmayalım...

Eğer kaçıran arkadaşlar varsa, maçın sosyal medya üzerindeki link'ini paylaşıyorum. Görüntü kalitesi pırıl pırıl bir maç.

Fedusio, sempatik ve servis karşılama ile yer savunmasında iyi ama iş hücuma gelince, hele Conegliano gibi bir takıma karşı resmen kayboldu ve 2.setin sonunda yerini Dudek'e bıraktı.

Santarelli, 2. ve 3.sette Lukasik'e güvendi. 2.setin 20.sayısında oyuna girdi. 3 servis karşıladı ve tümü 1.pas'da sayıya döndü. 3. sette yine sonradan oyuna girdi ve yine 3 karşılamadan 2 tanesi 1. pas'da sayı oldu. 1 karşılama iyi değildi. Bunu kapatacak şekilde, görebildiğim kadarı ile 2 dig'de (savunmada), 2'de 2 başarı ile katkı verdi ve yerini Zhu Ting'e bıraktı.

Bu maçın en önemli hikayesi 3.sette yazıldı. Tam bir voleybol dersi. Ne kadar önde olursanız olun, en ufak gevşeme ve konsantrasyon kaybı, set ve maç kaybettirir. Buna karşın, ne kadar geride olursanız olun, tam konsantrasyon ve disiplinli oyun, set ve maç kazandırır. Bu da tüm kalan maçlarımız için kulaklara küpe olsun.

İmoco bu manşet performansı ile finale bile kalamaz diye düşünüyorum.
Lukasik çok kötü oynadı.
Bu oyun ile ne Fedusio ne de Lukasik Galatasaray’a katkı vermez.
Milano-fb finali bizi bekliyor gibi.
Lukasik kötü'mü oynadı?o_O
Eğer bu bir şaka değilse, belli ki ya yanlış maça bakmışsınız yada hiçbir saniyesini izlememişsiniz. Topa 8 kez temas etmiş... 6sı servis karşılama manşet ve 5 tanesi ilk pas'da sayıya dönüşmüş 2 tanesi de alan savunmasında çıkarılan top. Süreyi hesaplamadım ama ilk kez 2. set'in 20.sayısında girmiş ve görevini yapmış, 3 manşetinin 3'ü de sayıya dönüşmüş, benzer şekilde 3. setin ortalarında girmiş ve yine hatasız 3 manşetin 2 tanesi ilk pas'da sayı olmuş ve 2 kez top çıkarmış ve yerini Zhu'ya bırakmış, toplamda %83 pozitif %67 mükemmel servis karşılamış, oyunda toplam yaklaşık 10dk cıvarı kalmış ve yukarıda özetlediğim katkıyı yapmış, hücum turunda pas almadığı için hücuma çıkamamış ama çok kötü oynamış....
Gerçekten şaka gibi....

İmoco bu manşet performansı ile finale bile kalamaz diye düşünüyorum.
Lukasik çok kötü oynadı.
Bu oyun ile ne Fedusio ne de Lukasik Galatasaray’a katkı vermez.
Milano-fb finali bizi bekliyor gibi.
Lukasik yorumu yanlış bence. Lukasik İmoco ile uyum yakalayamadı ona rağmen dünde kötü değildi. Normal Lukasik’i izleyenler bilir kaliteli aradığımız sorunumuzu çözecek oyuncu. Bence Lukasik doğru hamle.

Şampiyon olucak bir kadro kurulmayacak zaten gelecek sezon şampiyonluk kadrosu mu kurulacak sence.Sezon başından beri ilk 4 gelmeyecek gitti diyordun oda geldi şükür hedefler doğrultusunda yükselmeye devam ederiz umarım.Lukasik hiç izlmemiş biri olduğuna da eminim umarım yönetim de senin gibi düşünmüyordur.

Lukasik'in Imoco'da en az 20-25 maçını izledim. Oyuncuyu senden daha iyi biliyorum. Sene başında bu takım ilk 3 yapar diyenler vardı ama ben devamlı maksimum 4.oluruz dedim ve haklı çıktım.
Fedusio+Lukasik ile ilk 3 imkansız.
Sylla gibi kaliteli, game changer oyuncu gerekli.
Ayrıca bu sene henüz ilk 4 gelmedi,daha önümüzde Beşiktaş-Eczacıbaşı-Kuzeyboru maçları var.

Lukasik'in Imoco'da en az 20-25 maçını izledim. Oyuncuyu senden daha iyi biliyorum. Sene başında bu takım ilk 3 yapar diyenler vardı ama ben devamlı maksimum 4.oluruz dedim ve haklı çıktım.
Fedusio+Lukasik ile ilk 3 imkansız.
Sylla gibi kaliteli, game changer oyuncu gerekli.
Ayrıca bu sene henüz ilk 4 gelmedi,daha önümüzde Beşiktaş-Eczacıbaşı-Kuzeyboru maçları var.
İlk 4 gelmeyecek Thy maçı gidecek imkansız dedin ve haksız çıktın. Bu takım ilk 3 yapar diyen olmadı ilk 3 zorlar play of da dendi yine o durumdayız. 4. Olduk diye lig kapanmadı giremeyecek bile olsa takım bir umut ilk 3 zorlanacak şuan ki durum da yani haklı çıktık.

Lukasik’in nerden 20-25 maçını izledin bu sezon komiksin. Bu sezona kadar çok çok iyi bir voleybol oynadığı için İmoco’ya transfer oldu. Ama İmoco ile bir kumaş tuturamadı uyum sorunu her oyuncu da olabilir dediğin 20-25 maç kadar oynamadı zaten bu kız.

Haklı çıktığınız yok beyefendi.
SYLLA transferi göz boyamak değil,başarı için şart bir transferdir.
Bu takım bu sene ilk 3 yapar dediniz ve haksız çıktınız.
Lig bitmiş gibi ilk 4 geldi demeniz beni güldürüyor. Daha 3 zorlu maç var.
Beşiktaş-Eczacıbaşı-Kuzeyboru maçları var.
Ayrıca Lig-Kupa-CEV şampiyonlar ligi toplam 20 maçı var Lukasik’in.
Saygılarımla.

Kötü’yü eleştirip iyiyi övüyoruz. En çok o bölge de oyuncu kalmadı diye yakınan Fedusio’yu en çok eleştiren benim. Ama iyi bir oyuncu gelmiş onu da kötüleyen bu tipler de çıkıyor.

Haklı çıktığınız yok beyefendi.
SYLLA transferi göz boyamak değil,başarı için şart bir transferdir.
Bu takım bu sene ilk 3 yapar dediniz ve haksız çıktınız.
Lig bitmiş gibi ilk 4 geldi demeniz beni güldürüyor. Daha 3 zorlu maç var.
Beşiktaş-Eczacıbaşı-Kuzeyboru maçları var.
Ayrıca Lig-Kupa-CEV şampiyonlar ligi toplam 20 maçı var Lukasik’in.
Saygılarımla.
Sylla yorumlarımı güzel okumuşsun aferin. 4. Olamayız Thy maçı gitti umutlanmayın imkansız diyen muhamede bak sen haklıya hakını ver. Lukasik işlemediğine de o kadar eminim ki.

Bu tipler derken?
Voleybol öğren,sonra bana cevap ver beyefendi.
Lukasik’in 20 maçını izledim bu sezon.
Sadece sen voleybol biliyormuşsun gibi bana cevap verme lütfen.
Lukasik iyi oyuncu demek zorunda değilim. Zaten iyi oyuncu değil.
Sylla varken Lukasik hamlesi doğru değildir.
Ayrıca ben 2.THY maçı için yorum bile yazmadım.😂
Yani ilk 4 gitti dediğime yönelik argümanın doğru değil.