Pasör: Bongaerts, Naz
Pç: Alexia, Groblena
Smaçör: İlkin, Lukasik, Bujs, Fedusio
Orta:Yasemin, Ayçin, Ceylan, (Carol?)
Libero: Eylül, Cansu
Bu olursa kagit üzerinde bu seneye göre biraz daha iyi oluyoruz ama yeter mi bu ligde sanmıyorum...
Lukasik bence tam aradığımız kıvamda oyuncu. O iş olursa çok sevinirim ama Bujs işine forumun geneli kadar sevinemedim. Genel olarak İlkin ve Lukasik oynar oda tecrübesiyle iyi bir yedek olur kağıt olabilir gibi gözüküyor kağıt üzerinde ama ben gelip burada çoğu maç yedek oturmayı kabul edecek bir profil olduğunu düşünmüyorum. Sürekli oynadığı senaryoda da düşüşte olan bir oyuncu olması nedeniyle soru işaretlerim var.
Ne yalan söyleyeyim, Lukasik ismi bir kesimi keyiflendirirken, bir kesimde endişe yarattı. Buna Buijs ismi de eklenince, bu kesimlerde endişe iyice arttı ama endişe Galatasaraylılardan değil, rakiplerden geliyor gibi bir izlenim var.
Olur yada olmaz, şahsi fikrim, Buijs / Lukasik ikilisi, bence bizdeki endişeleri dağıtacak isimler. Nedenine gelince;
1- Lukasik ile ilgili fikrimi, önceden paylaştım. Yine bazı yorumcuların, Conegliano'da fazla süre bulamadığından, forumsuz ve ne vereceği kestirilemeyen oyuncu gibi nitelendiriliyor ama Galatasaray camiasına girdiğinde, nereye geldiğini bilecek kadar zeki olduğu belli ve camia onu gerçek kimliğine geri döndürür.
2- Buijs'in yaşı dikkate alındığında, mesafeli konuşmak son derece doğal ama gerçek olan şu ki, bazılarınca "Komple Smaçör" tanımlamasına oldukça uygun bir oyuncu. Şöyle ki, bize karşı oynadığı ilk maçta hem servis karşılama hem hücumda harikalar yarattı. 2. maçta hücumda mükemmel olmamasına rağmen, servis karşılamada yine çook iyi idi. Roma karşısındaki maçta, hücumda iyi olmamasına rağmen, servis karşılamada bu maçların tamamında %50 pozitif'in altına inmedi. Challenge cup genel sıralamasına baktığımda, %29 mükemmel servis karşılama ile, bu alanda nasıl bir oyuncu olduğunu net olarak ortaya koydu. Pozitif karşılama %50 üzeri. Hücumda ise %43 top öldürme ve %35 verimlilik ile oynamış ki bunlar da çok çok iyi rakamlar. Yaşı ile birlikte değerlendirildiğinde, tecrübe ve kalitenin kombinasyonu ortaya çıkar. An itibarı ile 8 maç oynamış, 12 maç oynayan İlkin'in 4 maç gerisinde olmasına rağmen 2.sırada ve henüz oynanmamış 1 maçı var. Lukasik ve Buijs'in birlikte gelmesi, bence seviye atlatır ve Buijs'e asla yedek gözü ile bakmam. Bu noktada, rakibe göre oyunda rekabet de bir üst seviyeye yükselir.
3- Ana Carol daha çok Vakıf ile gündemde. Buijs ile birlikte gelirse, ille de aynı takımda oynayacaklar diye bir koşul yok. Vakıf'a gitmesi daha olası duruyor. Yanısıra, Yasemin ve Timmerman konusu henüz netlik kazanmadı.
4- Cansu konusunda kim ne derse desin, ben bir türlü ikna olamıyorum hele hele bıcırık Eylül'ün

pire gibi muazzam yer savunması ve gittikçe yükselen servis karşılama grafiği karşısında bu isim çok garip duruyor....
5- Grobelna ile ilgili daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Kapalı kutu açıldığında içinden ne çıkacak ben de merak ediyorum. İlk izlenimim kötü değil ama Alexia'nın üzerinde de değil ama bu yılki kadroya göre, eğer olursa kesinlikle daha akılcı bir transfer diyebilirim. Gerçek performans, rekabet sonucu ortaya çıkacak gibi duruyor.
Lukasik ve Buijs'li kadro, sezon başında söylediğimiz ve çoğunlukla doğrulanmış,
bu kadro çok iyi yapar tanımlamamız doğrultusunda, yeni sezon için
bu yeni kadro daha da çok iyi iş yapar. Nereye kadar giderse....
Her ne ise, önce 4.lüğü garantileyelim, bunları konuşacak daha çok zamanımız olacak
An itibarı ile, challenge cup istatistikleri aşağıdaki link'den görüntülenebilir...
www.cev.eu