Yalniz kızlar beklenti ötesi; tebrikler...
Bu yorumu Gizem hanımın boş yorumları yüzünden yapmıştım zamanında orda da dediğim gibi takım seviyesini sezon başlayınca gösterdi.Foruma daha fazla yazı yazmamaya karar verdim. Voleybola ilgisi olan kişileri de bazı saçma sapan insanlar ilgisini soğutuyor sezon içerisinde dediğimiz herşeyi anlarsınız zaten yeni sezon başlayınca bu takım seviyesine gösterecektir. Önceki sezon Mete beyle sık sık değerlendirme yaptık sezon başında dediğimiz her şey sezon sonu çıktı zaten umarım voleybolu ütopyasında yaratıp saçma sapan yorumlar yapan kişilerden bu sezon oyuncularımız etkilenmez sezon başı oyuncularımızı korumamız lazım genç oyuncular karalamak için çok çaba sarf edilecek derken bunu kast etmiştim umarım güzel bir sezon geçer.
Az bekle 3 hafta sonra şikecilerle maçımız var kaybedince rahatça kusarsın kinini.Salondan izledim maçı. Lazovic ve Eylül kötü servis karşılamaya devam ediyor ilkin en iyi oyuncumuz servis karşılamada. Her ne kadar istatistiklerde öyle görünmese de ben böyle olduğunu düşünüyorum zira karşılanan her servis de aynı değil. Eylül ve lazovic umarım toparlar. Bunun dışında blok defansta iyi gidiyoruz hocanın takıma en büyük etkisi bu oldu zaten geçtiğimiz sezonda da gördük bunu.
Zeren ise genel olarak bizim oyun yapımıza karşı zorlanan bir takım olmuş. Muhtemelen Bahçelievler gibi maçları da zor geçecek. BJK de kendilerini yenmişti. Zeren kadrosu güçlü bir takım ama bunu sahaya yansıtamadılar umarım Thy maçlarından puanlar alırlar.
Bunun dışında her zaman dediğim gibi takımın köşeleri top öldürme konusunda üst seviye değil yine %50ye ulaşan bir köşe oyuncumuz yok. Orta oyuncularımızın yüzdesi olmasa takım olarak ortalama %39-41 bandında hücum edeceğiz maç sonu toplam atak yüzdemiz %43! Kısacası hücumda istim üzerinde gidiyoruz. Kötü manşetler geldikçe bongaerts de sallanıyor köşede de vasatın biraz üstü hücum eden köşeler olduğu için top öldüremiyoruz bu noktada zaten bizi kurtaran blok defans disiplinimiz oluyor sürekli 2.3. Oyunları kurma şansı elde ediyoruz. İlerleyen süreçte hücum edebilen bir 4 numara ihtiyacımızı herkes görecek buradaki polyannalar bile…
Bununla beraber kuzeyboru thy maçından da anlaşılacağı üzere Thy bizim hazırlık maçı yaptığımız thy değil daha güçlüler iki takım da bizim doğrudan rakibimiz. Kuzeyboruda lazareva çok iyi başladı skorer bir çapraz. Kurilo geçtiğimiz sezon dinamo Moskova’da oynamıştı. Onlar da iyi manşet geldikçe hızlı oynatacak pasörlerle oynuyorlar. Gamze her ne kadar kötü anılsa da iyi işler de yapıyor. Kısacası Thy ve kuzeyboru maçlarımız çok kritik.
Kazanarak devam etmek güzel tabi. Maça gelen taraftarın voleybol bilgisi var yani voleybol taraftarı gelenler. Ama bence sayı çok az cumartesi oynan bir maçta Galatasarayın 2000 kişilik taraftarı olmalı salonda. Gerçi yarın 50 kişi anca olacağız tribünde ama işte… gerçi pardon öyle bir sorunumuz yok taraftarımız hep salonlarda(!) onu da yanlış görüyorum ben!!
Gsvoleybolun peşinde olmaya devam
Kazanmamız zor bana göre.2 hafta sonraki Fener maçını da kazanırsak ilk devreyi lig de lider bitirebiliriz bence kırılma maçı olacak kazanan ilk devreyi lider bitirir bence.
Bence de ama Fenerbahçe servis karşılama ve pas dağılımı sorunu yaşıyor hücumda blokta serviste kusursuzlar ama ana üzerine güzel oynarsak pasörleri iyi giremedi lige güzel blok kurgusu iyi oyun içi defansla yenebiliriz. Ama iyi servis atamaz yada oyun içi defansı iyi yapamazsak set dahi alamayız gençlik enerjimizi ve ana’nın servis karşılamadaki sorunu ve formsuz pasörlerini iyi kullanmalıyız.Kazanmamız zor bana göre.