Fileye temas programına göre Sultanlar Ligi ilk 4 haftanın en iyi kadrosu:
Pasör: Bongaerts(Galatasaray)
Pasör Çaprazı:Vargas(Fenerbahçe)
Smaçör:Ana Cristina(Fenerbahçe)
Smaçör: İlkin Aydın(Galatasaray) - BUSA
Orta oyuncu:Timmerman(Galatasaray)
Orta oyuncu:Zehra Güneş(Vakıfbank)
Libero:Eylül Yatgın(Galatasaray)
Öncelikle, böyle bir programın olduğundan haberdar ettiğin için çok teşekkürler. Paylaşımın üzerine ben de oturup izledim. İlk programları imiş. Açık söylemek gerekirse, bende biraz hayal kırıklığı yarattı. Adeta, elektrikler kesik olduğundan sınavına çalışmamış çocuklar gibiydiler. Önlerinde ne doğru dürüst bir not, ne referans olabilecek kaynak olmadan, tamamen geyik muhabbetine dönüşmüş, senkronize olamamış, vıyır vıyır bir program olmuş. Buradaki forumda, herhangi bir arkadaş yapacak olsa, eminim çatır çatır daha başarılı bir program yapabilirdi. Umarım bundan sonraki programları, bu ilk programdan çok daha başarılı olur ve Her Daim Voleybol gibi, gümbür gümbür, net ve çarpıcı, akıcı, verilere dayanan ve hiç sıkılmadan izlenebilir bir program yaparlar.
Bu arada, bir kez daha izlerseniz, ilk İlkin demişler ama sonradan kararsız kalmışlar ve sonra da Busa demişler. Yani İlkin yerine Busa'yı seçmişler. Bu gelgit bile ne kadar hazırlıksız olduklarını gösteriyor.. Ben olsam, kesinlikle İlkin demezdim. Hücumda evet. Önemli anlarda devreye girip takımı canlandırdı ve ilk Vakıf maçı hariç, hücumda son derece başarılı ve daha da önemlisi istikrarlı. Savunmada oldukça başarılı. Serviste, geçmiş hatalarını tekrarlamazsa etkili ama özellikle lig maçlarında, servis karşılamada adeta yokları oynuyor. Bu da hem kendisi, hem takım adına bir handikap. Geçen yıl, hem servis karşılamada hem hücumda çok etkili idi. Geçen yıla göre, servis karşılamada geriye giderken, savunmada olumlu yönde koca bir adım attı. Hücumda ise, istikrarını koruyor.
Bu arada, hangi kaynağa dayanarak, taraftarlarımızın Fener'i ezeriz bir 3-0 daha yaparız gibi yorumlar yaptığını söylemeleri de son derece yanlış. Eğer izlenimleri, sadece X'e dayalı ise, bu da yanlış olmuş. En azından, bu foruma bakarak, taraftarın konuya bakışını, daha objektif olarak değerlendirebilirlerdi. Bu forumda, en doğru tabirle ve çoğunlukla, ihtiyatlı bir iyimserlik var ve yeni takımımızla tabii ki mutluyuz ve aldığı başarılı sonuçlarla gurur duyuyoruz ama hiçbirşeyi de abartmamak lazım. Voleybolda, son düdüğe kadar ne olacağı belli olmaz. Kim daha iyi organize olur ve kim gününde ise, başarıya bir adım daha yakındır.