2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Ben istediğim zaman foruma yazabilirim kötüyken yazma sebebim içimdeki öfke. Bunu bir şekilde dışa vurmam gerekiyor. Kazandığımızda yaptığımız iyi şeyleri maç sonunda yazıyorum. Maça gelin diye sayısız kere yazdım. Siz işinize geleni seçiyorsunuz. Tek yazdığım da power smaçör değil onda da seçmişsiniz. Sizin kopyala yapıştır yapılacak ne yazdığınızı anlamadım?
İçinizde ki öfkeyi takımla dalga geçercesine gülücükler atarak kazanılan setler de yok olup sadece kayıp edilen anlar da ortaya çıkmaksa öfkenizi belli etme şekliniz garipmiş.

İçinizde ki öfkeyi takımla dalga geçercesine gülücükler atarak kazanılan setler de yok olup sadece kayıp edilen anlar da ortaya çıkmaksa öfkenizi belli etme şekliniz garipmiş.
Hayır anlamıyorum gülücükleri buradaki bazı çok bilen voleybol dehalarına hitaben eklediğimi anlamayacak kadar okuduğunuzu anlamıyor musunuz? Gülücük koyduğum cümlelere iyi bakın tekrar ironi yapıyorum. Ve bunu bile açıklamak durumunda olmak çok yorucu

İyi de Gizem bu forumdaki tek insan değil ki bunu yapan. basket takımı kazanınca bile gelip dalga geçen, buna mı seviniyorsunuz minvalinde konuşan insanlar var, onlarla bir tek ben kavga ediyorum galiba anlamadım. Gizem gereksiz göze batıyor, başta bende karşıt fikirliydim kendisiyle (fb üzerinden bizi gömmesi durumuna) ama dedikleri yanlış değil. Salona gelin çağrısı da haklı çağrı. 2021-22 erkek basket takımı (Mart'tan sonra doldurmak kolay içerdeki Dijon maçında bir avuç insandık, son topta kaybedince intiharı düşündüm eve gidene kadar) ve anlık 2024-25 Erkek-Kadın voleybol takımları. Hak ettikleri tribün desteğini alamadıkları için acayip zoruma gidiyor, bunu kazanırken de kaybederken de dile getirmek lazım.

İyi de Gizem bu forumdaki tek insan değil ki bunu yapan. basket takımı kazanınca bile gelip dalga geçen, buna mı seviniyorsunuz minvalinde konuşan insanlar var, onlarla bir tek ben kavga ediyorum galiba anlamadım. Gizem gereksiz göze batıyor, başta bende karşıt fikirliydim kendisiyle (fb üzerinden bizi gömmesi durumuna) ama dedikleri yanlış değil. Salona gelin çağrısı da haklı çağrı. 2021-22 erkek basket takımı (Mart'tan sonra doldurmak kolay içerdeki Dijon maçında bir avuç insandık, son topta kaybedince intiharı düşündüm eve gidene kadar) ve anlık 2024-25 Erkek-Kadın voleybol takımları. Hak ettikleri tribün desteğini alamadıkları için acayip zoruma gidiyor, bunu kazanırken de kaybederken de dile getirmek lazım.
Bu zaten öyle erkekler de hele boş tribün çıkıyoruz.

Takımımız tek kelime ile vasat. Bu yüzden de ''Don't worry kızlar" Kamil Söz'e maç verdik. Bongaerts hariç takımımız geri kalanı iyi rol oyuncularından ibaret. Yasemin Güveli geçen yıl yaşadıkları neticesinde ekstra bir performans gösterse de vasatı aşamıyor. Eylül canla başla defans yapsa da manşette yeterince düzgün ve yeterli yükseklikte top getiremiyor pasöre. Lazoviç ve İlkin hücumu iyi bir smaçör ve pasör çaprazı yanında defans ve manşette defansta takıma yardımcı olabilirler tamamlayıcı parçalar olabilirler fakat bir takımın taşıyıcı kolonu olmaktan uzak görüntüdeler. Alexia için hep söylemiştik yine söyleyelim çok genç, çok potansiyelli çok teknik bir oyuncu olabilir fakat asla öldürücü bir pasör çaprazı değil, kariyerinin gidişini de hücum etkinliği belirleyecek.
Hernandez yatırımı kısıtlı ya da belli bir seviyede tutan Alman ve Polonya takımları için bir sistem koçu olarak iyi iş yapabilir fakat üst düzey yarışmacı bir takıma koçluk edebileceğini düşünmüyorum yine de blok ve defanstaki doğru oyunumuzda katkısı inkar edilemez. Kalandadze'yi ikili değişiklik ile de olsa bir pozisyon bile denememiş olması hem kendine, hem asistanlarına eksi olarak döner ve takımı da bir hamleden mahrum bırakır.

Bundan sonrası için ligde ilk dört ve Challenge Cup'ı kazanmak adına net hücum edebilen, top öldürebilen sistem dışına çıkıldığı anlarda takıma liderlik edebilecek bir smaçöre ihtiyaç var yoksa iki hedefte kaçacak gibi görünüyor.

Maç sonu istatistiklere bakıyorum yine ve yine hücumda berbat çıkmışız. Üç köşeden biri bile 40 üzerinde top öldürememiş. 30-36-40!!! Böyle kötü bir hücum performansı olamaz. Bu takımın smaçör rotasyonu yapısal hatalarla dolu. Bunu çözmeden 4.olamayız. Bana kalsa hem kalandadze hem lazovicin sözleşmesini fesih edip 2 yeni smaçör alırım. Çünkü ikisi de hiçbir alanda gerektiği kadar sana katkı veremez. Yerli smaçör de oynatmak zorundaymışız gibi olduğumuz için! İlkinin çaprazına hücum edebilen blokta etkili eline güveneceğimiz bir smaçör almak gerekiyor. Bu ikisinin arkasına da gerektiğinde girip arkayı toparlayacak servis karşılamada güven veren yine üst seviye bir smaçör alınmalı. İlkin evet yerli olarak önemli biri olsa da herhangi açıdan takıma önderlik edecek biri değil. Önce bunu çözmek lazım. Çaprazda ale değil de haak olsa yine bi nebze anlayacağım ki onu da anlamam çünkü ilkin lazovic Eylül üçlüsü yine gereken servis karşılama verimliliğini vermeyecek. Sen servis karşılamada ilkin ve Eylül yanına anca gabi falan atarsan orada mükemmel manşetler daha çok gelir o da imkansız. Bu yüzden bu oyun anlayışı ile oynamaktan vazgeçmemiz lazım. Kuzeyboru maçında lazereva muhtemelen çok iyi oynayıp çok zorlayacak bizi.
Bunun yanında performans düşüklüğümüzün sebeplerinden biri ale-bongaerts ikilisinin yatık paslara hücum organizasyonlarının rakipler tarafından iyi analiz edilmesi ve çözüm geliştirilmesi. Rakiplerin file üstüne doğru blok yerleşimi yapması ve alenin topa vurdukları yerlere çalışması ile oluyor bu da. Kendisi üst seviye olmadığı için topu vurduğu yerler belli. Sene başında ale-bongaerts çok uyumluydu ve işliyordu şimdi bunu çözdü rakip.hani senin pçnin kolay çözülebilir olması zaten başlı başına sorun ama sen bu durumda oyunu nasıl tekrar düzenleyeceksin? Oyunu orta ve 4 numaralarla oynayacaksın. E pasör 4 numaraya atıyor top ölmüyor. O da işlemedi ben biraz orta oyuncuma top atacağım blokları dağıtmak için diyor. E senin liberon ve smaçörlerin iyi manşet almadığı için onlara top atmak da zorlanıyorsun ara ara attığın topları da orta oyuncularının hücum yönleri sıkıntılı olduğundan sayıya çevirmekte zorlanıyorsun. Şimdi de pipe hücum yapalım diyorsun e ordan vuran da yok. Hele hele blok disiplini olan senin gibi hızlı top oynayan takımlara karşı iyice zorlanıyorsun. Hangi takımlara karşı rahatsın? Ağır ve demode top oynayan takımlara karşı rahatsın.

Lütfen yalvarıyorum bu takıma li ying ying gibi bir smaçör Avrupa’da ale yerine bir pç alın. Onu da çok da süper olmasa da taianara alarak çözmeye çalışabilirsin

Çaprazı köşe yedeği olmayan Thy maçını kaybediyorsak bu takım da sorun var demektir şuan. Anthi oynamayı senelerdir red ettiği mevki de oynuyor smaçör de oyuna sokacak Ada harici yedekleri yok. Orta da Karmen gibi orta düzey bir orta oyuncuları var rahat almamız gereken bir maçtı. Lazovic verilen görevi de yapamıyor çok iyi başladı ama Sırbistan milli takımında liberolardan bile iyi defans yapıp Sırp taraftarından dünyanın en iyi defansif smaçörü övgüsü alıyorsan burda da işini yapacaksın. Sezon başından beri üst düzey manşet alıcak diye beklediğimiz Lazovic manşetleri dağlara taşlara gönderiyor.Yönetim iyi manşet hızlı oyun gibi güzel bir planlama ile sezona çıktı. Ama ilk maçlar bir nebze yapsakta şuan çok uzağındayız bu seviye de manşet almaya devam edersek zaten Kuzeyboru da bizi geçer. Bu takımın ilacı manşet iyi manşet gelirse yenemiyeceğimiz takım yok nerdeyse. Ama Lazovic bu şekilde manşet alırsa olmaz. Hernandez de elinde en azından hücumu toparlayacak bir Kalandadze varken Lazovic’e torpil geçmeye devam ediyor.

Son seti eş zamanlı olarak izlediğimde İtalya düzeyinde olmasa da, Ruslar Avrupa kupalarına alınmıyorken oyunculardan Polonya'ya bir yönelim olmadıysa kalan tüm liglerin önünde bir voleybol maçı izledim. Oyuncu ve antrenör ayrılığı sonrası mecburen çıkışa geçen takım kazandı, sezonu 3 hafta erken açan ve düşüş trendinde olan takım kaybetti. Düşüş zamanlarında vasat motivasyon konuşmaları değil de halen aktif olunan somut bir hedef göstermek iş yapıyor yeniden yükseliş noktasında. Wild card istersek CEV çatırdayabilir dedikten, CEV Cup katılımını bir sezonluk çabaya bağladıktan sonra bu işaret mümkün değildi zaten. Yaz döneminin konusuydu bu içerik, o zaman daha yüksek sesle konuşulmalıydı. Boskovic ben sadece Sırbistan'la mı şampiyon olacağım diyecek, Ferhat Akbaş ekstrem şekilde kaybedilerek gönderilecek vs. ihtimaline bizim oyuncuların etkisi kelebek etkisinden hallice oluyor kabul edelim ki.

PAOK maçını yaşamış olmaktan da, Burhan Felek'teki genel görüntüden de, saha içindeki genel görüntüden de Eylül'ün başında sezon resmi olarak başladıktan sonra ben hoşnutum. Sadece bir noktada şerh koyacağım yine. Bongaerts dışında acaba bize dair ne düşünüyor üzerinden kafa yorulacak bir oyuncu kadroda bulunmuyor. Öldürmeyen darbe güçlendirir diyerek gelişmek isteyen oyuncu için İtalya ligi orada, Polonya da plase. Daha yüksek maaş, daha yoğun tanınırlık, daha arzu nesnesi şehir bulabilen oyuncuya sadece görüşmek üzere, birkaç sezona zaten yine bizdesin denir.

sezonun kalanı için hedef önce 4 sonra olursa 3.lükse şöyle bir kadro yenilemesi lazım:
Alexia-Tainara
Liyy-ilkin-lazovic
Gelecek sezon için de:
Alexia- Akimova
Bongaerts-Aslıhan
Avery skinner-ilkin-Gatina- Fatma
Timmerman-Korneluk-yasemin-Zeynep Sude
Eylül-Melis
Yerelde timmerman ya da korneluk kadroya yazılır dönüşümlü olarak. Avrupa’da beraber oynarlar. Yani keşke egonu gibi biri alınsa o şekilde de bir kadro yaparsak:
Egonu-Alexia
Bongaerts-Aslıhan
Avery skinner-ilkin-gatina-Fatma
Sinead jack- yasemin-korneluk-timmerman
Eylül-Melis
Ne güzel olur keşke olsa Avrupa’da da iddialı oluruz böyle

Başkalarına laf atmadan sadece kendi fikirlerinizi yazın!

Kimse kusura bakmasın ama burada 3-4 kişinin sürekli sistematik şekilde saldırısı altında olan biriyim siz de gayet bulaştınız İstanbul beyefendisi vs bilemem orasını. Burada bana saygılı olan kimseye saygısızlık etmedim ama topluca üstüme gelindi keşke o dönemlerde gs taraftarına saygılı olma zorunluluğunu hatırlasaymışsınız.
Sizin duymak istediğiniz nedir onu da anlamıyorum benim büyüklük görüşüm ne alaka mesela?

Hücum etmeyi ne zaman öğreneceğiz acaba… bu hücum performansı ile hiçbir şey başaramayız. Üstüne manşet de alamıyoruz madem manşet alamayacağız neden power smaçörümüz yok!
Bu takım 4. De olamayacak. Hiç gidip transfer vs yapmasınlar bu saatten sonra anca mucizevi bir galibiyet ya da thynin mucizevi yenilgisi ile 4.olunur. Senin ne çaprazın ne 4 numaraların top öldürebiliyor tabi derin analizcilerimize göre hücumla alakalı bir sorunumuz yok :)

Fenerbahçe trolü Gizem aldığımız setler de yok olup kaybettiğimiz her sette ortaya çıkarak bugün de şovunu yaptı.Şimdi ben gerçekçiyim ben Galatasaray aşığı biriyim diye cevap verecek.

Hayır anlamıyorum gülücükleri buradaki bazı çok bilen voleybol dehalarına hitaben eklediğimi anlamayacak kadar okuduğunuzu anlamıyor musunuz? Gülücük koyduğum cümlelere iyi bakın tekrar ironi yapıyorum. Ve bunu bile açıklamak durumunda olmak çok yorucu
Bir de sarı kanarya 1907 ile bir geçmişiniz varmış sanırım Gizem hanım öğrenmek üzücü oldu.
Aaa nerden öğrendiniz? Jjkkhhjkhj şaka gibi insanlar var burada ya
Maçın ve takımın değerlendirmesini bir sonraki paylaşımıma bırakarak öncelikle bir konuya açıklık getirmeyi gerekli görüyorum.

Buradaki tartışmaların artık seviyesi gittkçe düşmüş ve bazı troller, yazdıklarının arkasında bile duramayacak duruma gelmiş.

Değerli ADMİN,
Üzücü bir günde, öncelikle sizden özür dileyerek sizin iyi niyetli uyarı paylaşımınızı referans alarak Gizem denen kullanıcının, takımımıza ve belli başlı bazı oyuncularına, yerli yersiz ve hatta mesnetsiz eleştirilerine ve bana göndermelerine, voleybol bilgisini sorgulayarak yanıt vermiş ve akabinde de geçen Aydın maçı ile ilgili geniş yorumlarımı paylaşmıştım. İlgili kişi, benim yorumlarımın altına, cevaben sataşmaya devam ederek Pazar sabahı, Jjkkhhjkhj gibi garip yazım kullanarak, Sarı Kanaryalar 1907 Küçükler Takımında ve hatta Rusya'da bir dönem voleybol oynadığını yazmış, akabinde başta paylaştığım uyarınız üzerine sözkonusu paylaşımını silmiş ama eminim ki bunu, kendi kendini ele vermenin paniği ve yaşanan tartışma nedeniyle uyarınızı benim üzerime yıkmak gibi kurnazca bir niyetle yapmış. Bunu sizlerin ve bu forumda yazan/yazmayan herkesin değerlendirmesine bırakıyorum.

Kendisine karşı bile dürüst olmayan, yazdıklarının arkasında bile duramayan bir kişinin düşüncelerinin, kimler için ne kadar değeri olduğunun takdiri de, yine bu forumun katılımcılarına aittir. Şu ana kadar bu paylaşımı kaldırmasını dile getirmememin nedeni, bunun tek başına birisini eleştirmek yada birşeye kanıt göstermek için yeterli olmadığı düşüncesine sahip olmamdı. Ancak, Halil bey'in, Gizem rumuzlu bu paylaşımı önceden görmüş olması nedeni ile, bu konuyu kendince dile getirmesine vermiş olduğu alaycı yanıt da, artık bu pişkinliğin üzerine tuz biber ekti.

Sözkonusu kişinin, ne yapmaya çalıştığı ayan beyan ortada. 2021 yılından bu yana üye olan kişinin, takımımızın çok fazla iddialı olmadığı geçmiş sezonları ile ilgili tek tük paylaşımı varken yeni sezonla birlikte iddialı olduğu bir dönemde bir anda bu kadar yoğun bir ilgili ile, sürekli negatiflik yayarak, her paylaşımında sürekli saman altında buzağı arayarak saldırması, başarı (ki neye göre kime göre) ile büyüklüğü bile birbirinden ayırt edememesi sonucu aldığı tepki üzerine, tam da Fener ağlaklığı ile kendisine bulaşıldığını iddia etmesi, yine katılımcıların takdiridir.

Bu camianın, bu tür kişilerin aklına ihtiyacı yoktur. Önce kendinle barışık olacaksın, dürüst olacaksın, sonra da söylediklerinin arkasında durup, zehir saçmayacaksın.

Bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösterir!

Basın açıklaması yapar gibi foruma yorum yapılması çok komik cidden. Bu kadar değerli olmadığınızın farkına varın önce.
Öncelikle ben hiçbir paylaşımımı silmedim öyle sanıyorum ki forum yöneticileri falan sildi zira silinecek bir yorum da yapmadım. Dinamo spor kulübünün Rusya’da olduğunu sanmanıza da ayrı güldüm. Ağlaklık falan yapsam burada zaten senin yazdıklarının saçmalığına her maçtan sonra değinmem dimi :) forumdaki pek çok insanın da günün sonunda aslında doğruları yazdığımı fark ettiğini görmek de beni mutlu ediyor ki bence buradaki pek çok kişi uğradığım saçma saldırının da farkında.
sağda solda gsnin transferlerini biliyormuş gibi duyumculuk yapan, farklı şeyler savunuyor gibi birkaç farklı kimliğe bürünüp bütün forumu kandıran biri kadar saygısız davrandığımı düşünmüyorum. Böyle bir durumda forumdaki herkesin Metehan Ay…… adlı arkadaşın gerçek yüzünü görmesi için bir uğraşım olması da doğal. Burada tüm içtenliğiyle ve sevgisiyle, hayalleriyle, beklentileriyle Gs voleybolu takip eden taraftarlara doğrulukla alakası olmayan, voleybol gerçekliğinden uzak analizimsi şeylerle voleybol üstadlığı taslamak benim sessiz kalacağım bir konu değil. Yazdığım her şeyin de arkasındayım. Kimse kimseyle aynı düşünmek zorunda değil büyüklük vs konusu da tartışmalı. Büyük diye Gsli değilim ben başarısız olsa da gsliyim. Fbnin gsden daha büyük bir sk olduğu fikrim de değişmedi. Büyüklük tartışmaya her zaman açık bir konudur. Herkes fikrini söyler düzgünce tartışılır. Hiçbir zaman tartışmalardan kaçmadım. Ama saldırmak bambaşka şey. Zira ben bu zamana kadar foruma katıldığımdan beri kimseye bulaşmadım. Bana bulaşanlara cevap verdim sadece. Salona fbliler daha çok gidiyor dedim diye linç yedim, fbnin voleybol kitlesi var dedim linç yedim, power smaçör lazım dedim linç yedim. Neredeyse herkesin farkında olduğu ama yazıp konuşamadığı şeyleri yazdım diye çok dikkat çektiğimi düşünüyorum. Asla kötü bir şey yazmadım buraya. Ama bana bulaşan olursa ben de cevabımı veririm

Yazdıkça daha da batıyorsun. Neredeyse admin'i zan altında bırakacaksın. Eğer admin silecek olsa, senin paylaşımının altına söz konusu uyarıyı yapmaz, direkt silerdi. Ayrıca yukarıda beni düzeltmeye çalışırken de aslında yazdığımın ve Halil bey'in alıntısının doğruluğunu da kabulleniyorsun. Hala Metehan diye sayıklayıp halisülasyon görüyorsun. Burada da ne kadar takıntılı olduğun anlaşılıyor. Gerçekten tedavi olman gerekiyor.
Yapmış olduğum tüm yorum ve analizler, oyun ile birlikte rakamsal gerçekliğe dayanıyor. İşkembeden atılmıyor. Beğenen beğenir, beğenmeyen okumaz yada neye itirazının olduğunu yazar, tartışırız. Kimseye üstatlık falan da tasladığım yok. Sen kendi ezikliğin ile böyle algılıyorsan, o da senin sorunun. Maç maç, iyiye iyi kötüye kötü diyorum ve bunu herkes biliyor görüyor. Senin rahatsızlığın, trollüğün nedeniyle salla gitsin yorumlarının çok önemli kısmının mesnetsiz olması ve bunun açığa çıkmasından duyduğun öfkedir.
Bir an için, gerçek GS'lı oduğunu varsayacak olsak, takımın galibiyetinde mutluluk belirtisi göstermemek, en ufak bir arazda bile en acımasız şekilde saldırmak, ancak ve ancak arabesk ve mazoşist bir kafa yapısının belirtisidir. Bu da genellikle birşeyleri başaramayan ve bu eksikliğini, başkalarına duyduğu hınç ile saldırarak kapatma ve örtme çabasından başka birşey değildir.
Takıma transfer etmediğin oyuncu kalmadı şimdi de LiYingYing sayıklıyorsun. Biraz ilgin ve bilgin olsa, bu oyuncunun ne şimdi ne de yakın gelecekte, Çin dışında bir ülkede devam etmek niyetinde olmadığını biliyor olurdun. Bir de kalkmış benim transferle ilgili bilgim yada duyumum olduğunu ve herkesi kandırdığımı iddia ediyorsun, tıpkı beni başka bir kimse olduğum gibi hayal ederken. Bu forumda 2 yıldan beri yazıyorum ve transferi gerçekleşmemiş bir oyuncu için tamam demedim ama konu, çamur at izi kalsın misali. Trol olduğun yetmezmiş gibi ruh halin gerçekten acınası. Önceden de uyardığım gibi, tedavi görüyorsan, ilaçlarını almayı ihmal etme. Durumun gerçekten iyi görünmüyor.

Bu kişi artık voleyboldan bi haber insanların yazdıklarını ciddiye almayacaktır. Adı sanı belli olmayan trollükten ne yazsam da kim olduğum belli olmasa diyen,taraftarı yanlış yönlendiren, kendini voleybol üstadı sanan kişiler yazsın çizsin.
İyi geceler :)