2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Dünya starı Rus smaçör İrina Voronkova Galatasaray taraftarı olduğunu açıkladı bir röportaj da.
Galatasaray markasının büyüklüğünü her branşta yeterince kullanamıyoruz maalesef; J Patry geldikten sonra Fransa'da yaşayan bir arkadaşım teklife gittiğimizde kendisine kulubun isimini duyunca Patry'nin heyecanlandığını söylemişti.Yatirimi arttirmaliyiz gerisi bizde çorap söküğü gibi gelir.

Galatasaray markasının büyüklüğünü her branşta yeterince kullanamıyoruz maalesef; J Patry geldikten sonra Fransa'da yaşayan bir arkadaşım teklife gittiğimizde kendisine kulubun isimini duyunca Patry'nin heyecanlandığını söylemişti.Yatirimi arttirmaliyiz gerisi bizde çorap söküğü gibi gelir.
Yatırım Galatasarayda artmaz yapacakları en fazla yatırım bu seneki gibi olur. Patry eminim heyecanlanmıştır ama gelince Galatasarayın bir spor kulübü olarak ne kadar eksik olduğunu da görmüştür. Yarım yamalak kadrolar, vasat seviye antrenörlerle anca markamızı zedeliyoruz.
Zaten kadınlarla yine 5 ya da 6. Olacağız anca 5-6 milyonlar harcayacaksın ki ordan 3.lüğe çıkasın. Gsvoleybolun konumu belli; zirve takımlarına ulaşmak isteyenlere basamak kulüp. Bundan fazlası olmaz.

Keçiören’e set vermememiz lazım.Hadi Aydına Nilüfer’e anlarım bunlar Eczacı Vakıf her takımdan set alıyor mücadele ediyor. Ama Keçiören mücadele eden bir takım değil set vermeden almamız lazımdı. Bu önümüzde üç maçta ben illa kayıp olacağını düşünüyorum ama hepsini kazanırsak ilk devre güzel beklenen den iyi geçti derim. 1 maçı dahi kaybedersek ki çok yüksek ihtimal bana kalırsa başarısız bir ilk devre geçirmiş oluruz.

Mallesef İtalyan kulüplerinin yaptığını yapabilsek aslında seviye atlıycaz. İtalyan kulüplerinin neredeyse hepsinin kadrosunu sponsorlar ödüyor. Ama bütün saha zemini sponsor ismi forma da sponsordan boş nokta yok akılarına gelen her yere sponsor koyuyorlar. Bunu yapacak güç bizde var ama Türkiye de şirket takımları yapamaz onu anlıyorum ama biz neden tamam gelen her sponsor artıdır paradır bir yere sıkıştıralım şunları da demiyoruz anlamıyorum. İtalya ligini izleyince zaten ne forma ne saha gözüküyor bu şekilde bizim ligle yarışır haldeler bu kadar sponsor gelmese belki tartışmasız tek lig olucaz. Amerika ligi yükselişe geçecek 5 seneye onlar da bu yarışa belki dahil olur diyoruz onlarda tamamen sponsor üzerine işliyor. Getirisi çok olmayan bir branş voleybol şuan sponsor ile ilerlemek zorunda bizim gibi kulüpler ama mallesef neden olmuyor anlamıyorum.

İtalya ve ABD'nin sanayileşme düzeyi Türkiye'nin çok ilerisinde. Fark, temelde burada. Söz konusu İtalyan takımları da sanayileşme temelli kurulmuş şehirlerin takımları. Distribütör şirket bugün var, yarın yok. Haliyle bir bakmışsınız, sponsorun batmasıyla takım finansal anlamda dımdızlak ortada kalmış.

Galatasaray için Türkiye'nin mevcut sanayileşme düzeyinde ihtiyaç olan, Faruk Süren ya da Ünal Aysal gibi finansal anlamda başta kendi dolgunluğuyla kulübü çekip çevirebilecek bir başkan. O türlü yan sponsorlar da yağıyor. Mevcut, Riva-Florya temelli finansal akıştaysa paranın nereye gideceği kongrede tartışma konusu oluyor ki; basketbol, voleybol ve sutopunun birinci seçenek olması ortak kanaat halini almıyor.

Son maçların en çok eleştirilen oyuncusu Lazovic, bugünkü maçın en iyi oyuncusu idi. Hem hücum, hem savunma, (manşet alma, blok, dig) hem de servislerde oldukça başarılı idi. Timmerman da, bu takım için anlamını ortaya koydu. Bu iki oyuncunun performansları, takımımızın galibiyeti için belirleyici oldu. İlkin hücumda etkili olamamasına rağmen, diğer alanlarda iyi idi. Özellikle servis turları, rakibi çok zorladı ve bozdu. Alexia 20 sayı almasına rağmen, hücum etkinliği beklenenin altında idi. Çok fazla servis hatası da yaptı. Beklentiyi karşılayamayanlar ise, Kalandadze, Yasemin ve Eylül oldu.

Kısa gözlem üzerinden dahi, tribün görüntüleri hayli keyifli. :) Finansal akışta, paranın yönlendirilmesinde kadın voleybol daha da öne çıkacaktır söz konusu ilgi sebebiyle.

Ebrar artık kariyerime smaçör olarak devam edicem dedi. Koyu Beşiktaşlı ama yapılabilecek bir transfer bence. Manşeti hiç olmayan pasörü koşturan bir oyuncu ama ön turda da üst düzey bir power katkısı verebilir. Servis blok hücum zaten iyi çok hırslı biraz da manşet öğrenirse en iyi smaçörlerden biri olabilir.Gerektiğinde pasör çaprazı da rahatlıkla oynatılabilir ve bir yabancı kontenjanı da açacağı için bence düşünülmesi gereken bir transfer Ebrar. Ben büyük kulüplerin bu riske gireceğini düşünmüyorum Vakıf da Markova Derya varken bir kötü manşetçi daha almaz Fenerle zaten kavgalı Ebrar. İtalyan kulüpleri Pç olarak ister ama orda da büyük kulüpler smaçör olarak Ebrara gitmeyebilir. Eczacı zaten Türk kontenjanı olarak en rahat kulüplerden onlarda bence power smaçöre yabancı çekelim manşet garanti olsun diye düşünürler. O yüzden eğer Türkiye’ye gelmesi ikna edilebilirse bence ya Beşiktaş ya Galatasaray’a gelir ve biraz ortalama bir manşet alırsa üst düzey bir smaçör katkısı verir.

Ebrar artık kariyerime smaçör olarak devam edicem dedi. Koyu Beşiktaşlı ama yapılabilecek bir transfer bence. Manşeti hiç olmayan pasörü koşturan bir oyuncu ama ön turda da üst düzey bir power katkısı verebilir. Servis blok hücum zaten iyi çok hırslı biraz da manşet öğrenirse en iyi smaçörlerden biri olabilir.Gerektiğinde pasör çaprazı da rahatlıkla oynatılabilir ve bir yabancı kontenjanı da açacağı için bence düşünülmesi gereken bir transfer Ebrar. Ben büyük kulüplerin bu riske gireceğini düşünmüyorum Vakıf da Markova Derya varken bir kötü manşetçi daha almaz Fenerle zaten kavgalı Ebrar. İtalyan kulüpleri Pç olarak ister ama orda da büyük kulüpler smaçör olarak Ebrara gitmeyebilir. Eczacı zaten Türk kontenjanı olarak en rahat kulüplerden onlarda bence power smaçöre yabancı çekelim manşet garanti olsun diye düşünürler. O yüzden eğer Türkiye’ye gelmesi ikna edilebilirse bence ya Beşiktaş ya Galatasaray’a gelir ve biraz ortalama bir manşet alırsa üst düzey bir smaçör katkısı verir.
Jimnastikli olması önemli değil ama Ebrar'ı alsak üç maç sonra küfür eden bir kitle olacağına eminim.

Şöyle Ebrar bizi belli süre bezdirir çünkü daha yeni smaçör’e geçecek seneye. Dönüşte belli süre bizi çok zorlar manşete o yüzden Vakıfın Markova da yaptığı gibi sabretmek onu çok zorlamak lazım antremanlarda. Ama eğer manşetini belli bir noktaya getirirse sezon sonuna kadar Ebrar hem kontenjan açar hem de bir smaçörün vereceği en üst katkıyı verir sene boyu. Bence Ebrar bize çok iyi gelir şuan ama manşet almayı öğrenemezse de takıma zarar verir çünkü manşet alamazsan istediğin oyunu oynayamazsın günümüz voleybolunda manşet her şeyi belirliyor.

Ebrar'ın Galatasaray'ın aradığı oyuncu olabilmesi için çok oturmuş bir oyunu ve topu havada gördüğünde öldürecek bir pasör çaprazı lazım bunların ikisi de bizde yok. Manşet defosu bir yana defansı da zayıf bir oyuncu Ebrar. Hele bir de büyük maçlarda mental olarak düştüğü an hücumda da yaptığı hatalar ile maç verir kupa verir tur verir. Galatasaray bu tür hücumcu bir smaçör alacaksa orijini smaçör olan mental olarak güçlü ve daha genç bir oyuncuya yönelmesi yapılan yatırımın karşılığını alabilmek adına önemli olacaktır.

Ebrar'ın Galatasaray'ın aradığı oyuncu olabilmesi için çok oturmuş bir oyunu ve topu havada gördüğünde öldürecek bir pasör çaprazı lazım bunların ikisi de bizde yok. Manşet defosu bir yana defansı da zayıf bir oyuncu Ebrar. Hele bir de büyük maçlarda mental olarak düştüğü an hücumda da yaptığı hatalar ile maç verir kupa verir tur verir. Galatasaray bu tür hücumcu bir smaçör alacaksa orijini smaçör olan mental olarak güçlü ve daha genç bir oyuncuya yönelmesi yapılan yatırımın karşılığını alabilmek adına önemli olacaktır.
Evet öyle tabi kontenjan için söylüyorum ben. Ebrar alınırsa ekstra bir yabancı hakkı doğuyor otomatik olarak manşet öğretirsek yerli sıkıntısı çekmeyiz.
Pasör:Bongaerts
Pasör çaprazı: Egonu
Smaçör: İlkin,Ebrar
Orta oyuncu: Timmerman,Yasemin
Libero:Eylül
Bu kadro bence asla kurulmaz seneye Egonu zaten tek başına 1.5 milyon aşağısı gelmez ama sadece as kadro da iki değişiklik ile seneye bence üst sıraları zorlar bu takım ekstra bir kontenjan açtığı için Ebrar değerli halle geliyor bence.

Ama zaten bu kadro da kurulmaz seneye Ebrar hem pç hem smaçör oynayabileceği için bence alınmalı. En kötü o maç baktın manşete bocalıyor yapamıyor. Çek pasör çaprazına smaçör olarak da yedek kaliteli bir yabancı al takıma mesela Skinner Ebrarı pç Skinner İlkin ikilisini smaçör olarak başla yine takır takır işler oyun bence. Ebrar hem Rusya ligini bırakıyor hem smaçör olarak devam etmek istiyorum dedi. Bilmiyorum alınır mı ama bence alınmalı.