Bazı arkadaşlarımızın bazı çıkarsamalarını garipsiyorum. Eğer bu takım bize hayal kurduruyorsa ben onlardan razıyım. Geçen yıl bu takım küme düşer diyorlardı, kıl payı CEV'i kaçırdık. Birkaç maç kaybı sonrası karalar bağlamak ve takıma hınç ile yüklenmek fazla ağır ve gereksiz görünüyor.
Aydın'ı yenemiyorsun, Nilüferi zar zor yeniyorsun, Eczacı'yı nasıl yeneceksin diyerek çıkarsama yapmak suretiyle oynamadan yenilgiyi kabullenmek, herşeyden önce sporun ve yarışmanın ruhuna aykırıdır. Bu yıl, kaliteli oyuncuların ligimize transferi ve bu oyuncuların takımlara geniş dağılımları nedeniyle, ligin seviyesi yükselmiş ve birçok sürprize açık hale gelmiştir. Yine geçen yıllara göre oyun anlayışları ve takım savunmalarında çok önemli gelişmeler yaşanmıştır.
Aydın'ı yenemiyorsun, Nilüferi zar zor yeniyorsun, Eczacı'yı nasıl yeneceksin anlayışından yola çıkarak, o zaman Galatasaray'ın ilk maçta 3-0 yendiği Vakıfbank'a ve yine Galatasaray'ın hem lig hem kupa'da 3-0 yendiği Zeren'e yenilen Fenerbahçe'ye, bırak bu ligi, zaten şampiyon olamazsın diye eleştiri yöneltmek aynı kantara girmiyormu? Şimdi ne olur, Vargas yoktu yada Vakıfbank toparlandı demeyin. Kaybettiğimiz 3 maçta da, hücum ve savunmada takımın kilit oyuncusu ve takım dinamiğinin en önemli oyuncusu Timmerman yoktu.
Unutulmamalı ki, her takımda forumsuzluklar, sakatlıklar, gününde olamamak, rakibin çok iyi hazırlanması ve forumda olması gibi birçok spotif etkenler vardır ve her maç her sonuca gebedir. Eczacıbaşını yeneriz gibi bir iddiada bulunmuyorum ama yenmek için sahaya çıkılacağından zerre kadar kuşkum yoktur. Yeneriz yada yeniliriz. Yarışma, ligin son maçına kadar devam edecek.
İdeal kadromuzu güçlendirecek ara transfer gerekiyor'mu? Kesinlikle evet. Lig sonuna kadar Yasemin Özel ile devam edilemez. Her katkı alınmaya çalışıldığında başarısız oldu. Eylül'ün olası sakatlığında Bihter tam bir bilinmez ve risk. Geçmişte bench'de beğendiğim Sude, bu yıl tam bir hayal kırıklığı. Lazovic'in son maçlardaki inanılmaz forum düşüklüğü bilmece. Tüm bunları dikkate alarak endişe duymamak mümkün değil ve bunun için ilave transfer şart konusunda sanırım herkes hemfikir. Buna Avrupa ve ligde, her 3 günde 1 maç trafiği, hedefleri olan bir takım için bu hamleyi kaçınılmaz kılıyor. Bu hamlelerin yapılması halinde, ben bu takıma hala inanıyorum.