Alexia ile ilgili, birkaç tümce daha yazma gereğini hissediyorum. Konu, genelde Alexia'nın takımdaki mutsuzluğu değil ama kendi içerisinde bulunduğu kendi performansından kaynaklı mutsuzluğu gibi görünüyor. Bir camia kendisini takımımızdaki önceki sezonunda takıma yapmış olduğu katkı nedeni ile takdir ediyorsa ve yeni sezonda kendisine güvenerek yeniden kucak açıyorsa, sözkonusu oyuncunun, camia veya takımla ilgili bir sorununun olması olasılığı birhayli düşüktür. Eminim ki Alexia da camiayı seven ve camiaya bağlı bir oyuncudur. Ne var ki, profesyonel olsa bile, bazı oyuncular daha kırılgan olabilir. Alexia'nın durumunu, bu yönden değerlendiriyorum.
Kadın anatomisinin, günlük performans üzerinde elbette bazı etkileri olabilir ama bu seriye bağlandığında, altında mutlaka başka nedenler yatar. Takım dışında kendi özel hayatındaki mutsuzluk, çok belirgin olmayan hafif sakatlık veya ağrılar veya kısa süreli takım içi uyumsuzluğu bunlara birer örnek olabilir. Bunlardan hangisi bilemiyorum ama benim esasen gözlemlediğim, birkaç maçlık çok başarılı olmayan performans sonrası, kendi iç hesaplaşmasında girmiş olduğu bir sarmal nedeni ile, başarısızlık riskini kafasına takarak kendi kendisini aşırı strese sokması olabilir. Coşkulu tribün önündeki mutsuzluğu da bununla ilintili olabilir. Ben bunu haketmiyorum diyerek kenarda duruyor olabilir. Tam da bu nedenle, sahip çıkılması ve moral destek verilmesi gerekir diyorum.
Kim ne derse desin. Alexia başarılı bir Pasör çaprazıdır. Takımı, zor anlarda sırtlayacak başka alternatif olmaması nedeni ile, oyuncu (Alexia) üzerinde, extra bir stres yaratıyor. Başarısız günü, direkt takıma yansıyor ve eleştirilerin odağı oluyor. Kapı arkasında bekleyenlere bakınca da, en ufak bir başarısızlıkta yada performans düşüklüğünde, linç'e hazır geniş bir kitle var. Görüntü o ki, kendisi de bundan bir hayli etkileniyor. Sonuçta bu toplum içerisinde yaşıyor ve söylenenler, yazılıp çizilenler, öyle ya da böyle kulağına gidiyor. Bu, diğer oyuncular için de geçerli, ancak bazı oyunucular daha dirençli profesyoneller olabiliyor ve zaman içinde yazılan çizileni, sahiplerine yediriyor.
İlkin'in sezon başı servis karşılama istatistiklerine bakın ve şimdi ile kıyaslayın. 3-4 maç öncesi Lazovic performansı ile şimdiyi kıyaslayın. İniş çıkışlar mutlaka olacaktır. Esas olan, oyuncunun iniş süresini çok kısa tutarak, bir an önce çıkışa geçme başarısını gösterebilmesidir. İşte geniş kadro bunun için olmazsa olmazdır. Geniş kadro oyuncuları, birbirini yedekleyecek oyunculardan oluşmalı yoksa 6ya 6 antrenman maçı yapmak, kota doldurmak için yapılmamalı. Bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Yasemin Özel, Alexia'nın yedeği olamaz. Başka takımlarda ne yaptığının hiçbir önemi yok. Denendiği birkaç maç sonrası fikrimi açıkça yazmıştım. 2.lig düzeyinde bir oyuncu, Galatasaray'ın PÇ'ı olamaz. Yönetimin bunu görmesi gerekiyor.
Bir kez daha yineliyorum. Bu sezon için, öyle astronomik transfere gerek yok. İyice araştırarak yapılacak birkaç nokta transfer, bu takımı bir adım daha hedefe yaklaştırır. Herhangi bir kazaya kurban gitmemek, Challenge'de en az yarı final, ligde de en az 4.lük için, ihtiyaç halinde Alexia'yı ilk 6 için zorlayacak ve gerektiğinde sazı eline alacak, iyi bir PÇ transferi mutlak görünüyor. Sözün özü, kaliteli geniş kadro çağırım, hala geçerli.