2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Şimdi çok zor 2 maç var ikisi de alınırsa çok çok iyi bir ilk devre geçirmiş oluruz. 1 galibiyet 1 mağlubiyet ile ne başarılı ne başarısız sayılır bu takım. 2 maç da giderse ilk devre hayal kırıklığı olur o yüzden ilk devreyi bu iki maç belirleyecek. Oynayacağımız takımlar da Eczacı ve Kuzeyboru iki maç da gidebilir ikisi de çok iyi takım.

Burhan Felek'te, file arkası üst tribünde volta atabileceğimiz 5 metrekarelik bir alanı güçlükle bulabildik yine. :) Tam karşıda muhtemelen erkeklerin Ziraat'le oynadığı maçla ilintili olarak, pek de gizli sayılmayacak düşük nicelikli bir deplasman tribünü doğdu. Neyse ki, oradaki profile saha içinin alan vermemesi işleri tatsızlaştırmadı. Zira Beşiktaş'ın salonun muhtelif yerlerindeki profesyonelleri hem kulübün mevcut görüntüsü, hem de salonda çatıda dahi kendisini hissettiren Galatasaraylı kalabalık derken hal ve tavır noktasında oldukça dikkatliydi.

Brakocevic'i değil veteran bir anne, babaanne olarak sahada gördüğümüz takdirde dahi yenmek keyif verecek. :) Geçmişten öyle bir birikimi var ki, bugün yine heybetli duruyor sahada.

Beşiktaş hücum ve savunmada akla kara gibi fark ediyor. Hücum oyuncularına bakıldığında endişe etmemek elde değil. Fakat özellikle üçlü hücum turlarını kırarak servise geldiğimizde, servis hatası yapmadığımız sürece uzun seriler yakalayabileceğimiz ayan beyan ortada oluyor. Taktik servisin manşetini bu seviyenin çok çok altında alıyorlar, tuhaf görüntüler doğuyor. İlk set bizim için resital oldu, kalan 2 setse özellikle Alexia'nın üzerine konuşulan düşüşü üzerinden hayli tekinsiz seyretti. Neyse ki, Alexia 2. setin sonunda servisleri üst düzey kullanarak bu aşırı rüzgarlı İstanbul gününde 5 seti görmemizin önüne set çekti. Tribündeki rahat hal ve tavır fazlasıyla işimize geldi, takım sıfır yakınma duyarak 2 sette birden servis turlarıyla ciddi geri dönüşler yapabildi.

Burhan Felek'in muhtemelen en keyifli yanı, ideal bir seçkiyle sevilen Galatasaray marşlarını bilfiil dinleyebilmek. Bugün DJ sebebiyle mümkün olmadı. Salondaki kalabalığın verdiği tatla, bir günlüğüne gıkımızı çıkarmasak da ümit ediyorum ki son olur. Zira oldukça tiz bir sesle, tribün reaksiyonlarını hiç gözetmeden salonu gürültüye boğmak sadece tattan eksiltiyor ve yorgunluk yaratıyor. Burhan Felek ne kadar duru, o kadar iyi.

Buraya bakan eden kulüpten birileri varsa öneri olsun hazır başladı kulüpler transferlere
Pasör:Bongaerts,Aslıhan
Pasör Çaprazı:Stysiak,Alexia
Smaçör: Ebrar,İlkin,Saliha,Gatinka
Orta:Yuan,Timmerman,Yasemin,Ayçin
Libero:Eylül,Bihter(Alınabilirse Melis çok iyi gider ama Thy bırakmaz)

Saliha hariç her oyuncu seneye rahat ikna edilebilecek. Çok maliyetli olmayan 1.5 milyon euro civarı kurulabilecek ve bizi ilk 3 sokabilecek bir kadro bence.

Son düzenleme:
Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Mehmet Cibara, şu açıklamaları yaptı:

“Tacirler ailesi, gerçekten son zamanlardaki kendi sektöründeki istikrarlı yatırımlarıyla hem Galatasaray ailesine yaptıkları sponsorluk yatırımlarıyla bizim en değerli bizim en iyi anlaştığımız iş ortaklarımızdan biri. Onun için kendilerine Galatasaray ile olan bu sponsorluk ilişkilerini, bu desteklerini sürekli olarak artarak yaptıkları için şahsım adına tüm Tacirler ailesine tekrar teşekkür ediyorum. Bu sene çok iyi bir takım kurduk, bu seneden başlayarak hedeflerimizi büyüterek devam ettireceğiz. Şu anda sadece kadın voleybolda değil, erkek voleybolda da kadın basketbolda da engel tanımayan aslanlarımızda da ilk 4 içerisindeyiz, zirveyi zorluyoruz. Başta öngördüğümüz hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Bu önümüzdeki 2 hafta kritik haftalar. Devre bitmeden önce yapacağımız bu iki maçta her kategoride galibiyet aldığımız takdirde zaten ikinci devre çok rahat geçecek gibi görünüyor. Biz sadece liglerde değil, kuruluş felsefemiz olarak Avrupa’da da başarı kovalıyoruz. Kadın Voleybol Takımımız 11-12 Aralık tarihinde İsviçre ekibiyle ikinci ayağı oynayacak. Onu geçtikten sonra tahmin ediyorum Ocak ayında Olimpiakos ile devam edeceğiz. Orada da hedefimiz son 4 takım arasına katılmak ve inşallah kupayı getirmek. Bu yolda sadece sponsorlarımız değil, tüm kulüp üyelerimiz, tüm taraftarlarımız, giderek artan sayıyla desteğini esirgemiyor. Hepsine teşekkür ediyorum. Bu anlaşmanın kulübümüze ve Tacirler ailesine hayırlı olmasını diliyorum.”

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Mehmet Cibara, şu açıklamaları yaptı:

“Tacirler ailesi, gerçekten son zamanlardaki kendi sektöründeki istikrarlı yatırımlarıyla hem Galatasaray ailesine yaptıkları sponsorluk yatırımlarıyla bizim en değerli bizim en iyi anlaştığımız iş ortaklarımızdan biri. Onun için kendilerine Galatasaray ile olan bu sponsorluk ilişkilerini, bu desteklerini sürekli olarak artarak yaptıkları için şahsım adına tüm Tacirler ailesine tekrar teşekkür ediyorum. Bu sene çok iyi bir takım kurduk, bu seneden başlayarak hedeflerimizi büyüterek devam ettireceğiz. Şu anda sadece kadın voleybolda değil, erkek voleybolda da kadın basketbolda da engel tanımayan aslanlarımızda da ilk 4 içerisindeyiz, zirveyi zorluyoruz. Başta öngördüğümüz hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Bu önümüzdeki 2 hafta kritik haftalar. Devre bitmeden önce yapacağımız bu iki maçta her kategoride galibiyet aldığımız takdirde zaten ikinci devre çok rahat geçecek gibi görünüyor. Biz sadece liglerde değil, kuruluş felsefemiz olarak Avrupa’da da başarı kovalıyoruz. Kadın Voleybol Takımımız 11-12 Aralık tarihinde İsviçre ekibiyle ikinci ayağı oynayacak. Onu geçtikten sonra tahmin ediyorum Ocak ayında Olimpiakos ile devam edeceğiz. Orada da hedefimiz son 4 takım arasına katılmak ve inşallah kupayı getirmek. Bu yolda sadece sponsorlarımız değil, tüm kulüp üyelerimiz, tüm taraftarlarımız, giderek artan sayıyla desteğini esirgemiyor. Hepsine teşekkür ediyorum. Bu anlaşmanın kulübümüze ve Tacirler ailesine hayırlı olmasını diliyorum.”
Transfer yapılır mı acaba?

Sadece Ebrar ve Styisak 1.5 alır rahatlıkla.
Ebrar smaçör geçiyor seneye ilkez o mevkide oynayan bir oyuncuya 500 bin euro üstü verileceğini sanmıyorum.Stysiak da yedek kalmak istemiyor bütün büyük kulüpler o mevkiyi doldurdu Thy ve Galatasaray onun için en iyi seçenekler bu iki kulüpte uçuk paralar vermez.Gabinin bile 1 milyon aldığı ortam da bu oyunculara 1.5 vermek saçma olur zaten.

Genel bir yorum yazmamak adına, esasen devre sonunu bekliyordum. Takımımız adına genel performans üzerinden, diğer takımlarla karşılaştırmalı olarak bir çalışma yapıyorum ancak ardı ardına yapılan yorumlar ve yeni gelişmeler üzerine birkaç söz söyleme ihtiyacı hissettim.

Neslihan'ın geçen hafta yapmış olduğu Timmerman ile ilgili güzel yorumu, sanki birzacık tekerleğin yeni keşfi gibi olmuş. Timmerman'ın takıma katkısının ne olduğunu, lig öncesi oynanan hazırlık, Balkan ve Challenge Cup maçları ve ligin ilk karşılaşmaları sonrası net olarak ortaya koymuştuk. Guidetti'nin, Kadın Voleybol'umuz üzerine yapmış olduğu, futboldan sonra en çok ilgi gören ve izlenen branş olduğu konusundaki yorumunu, zaten 2023 yılından itibaren sürekli olarak dile getirmiştik. Yani bunlar daha yeni fark edilmişse birzacık hayretle karşılıyorum.

Tacirler Yatırım ile yapılan sponsorluk anlaşması çok çok önemli. Eminim ki bu anlaşma, çıtayı biraz daha yükseltmemiz için bir katalizör olacaktır. Yine bazı tartışmalardan anımsıyorum. Bazı muhalif görüşlere rağmen, başarıya bağlı olarak, sponsorluk, ürün satışı ve devamında yapılacak salon ve seyirci, bu branşın yükselmesi için çok önemli diyorduk ve sevindirici olan, sürecin iyi gittiği yönündeki emarelerdir. Başarı, seyircinin ilgisini çekiyor, salonlar dolmaya başlıyor, bu başarı ve ilgi, sponsorların dikkatini çekiyor, İlkin, Bongaerts, Timmerman, Yasemin gibi yıldızlar, yeni nesil için sevgi tomurcukları açılmasına aracı oluyor. Daha da iyisi, daha fazlası için, olumlu yönde bir baskı oluşmasına neden oluyor. Kim ne derse desin, ben bu süreç için çok olumlu şeyler olacağı yönünde iyi sinyaller alıyorum.

Halil kardeşimin değindiği transfer konusuna gelince; genç yaşına rağmen geleceğin yıldızı gibi duran Dinamo AKBars'lı, Svetlana Gatina'yı listeye koyması, çok hoşuma gitti. Takımımızda çok iyi iş yapabilecek bir oyuncu. Onunla birlikte Pandemi öncesi, kısa olmasına rağmen çok dinamik ve hem defans hem hücumda çok çok beğendiğim Zuzanna Gorecka bir diğer oyuncu idi. Tabii son ağır sakatlığı sonrası performansını takip edemedim. Stysiak'a hiçbir itirazım olamaz ama Ebrar bu tavrını devam ettirdiği sürece takıma sadece yeni bir saldırı ve nefret odağı olmak için cephe açar. Kaldı ki tavırları dışında bir smaçör olarak üst düzey verim alınacak bir oyuncu değil. Defalarca yazdım. Bu branşda smaçörlük, pasörlükden sonraki en zor mevkidir. Saha içi tavırları ve saha dışında sosyal medya etkileşimlerine koyduğum rezerv dışında çok iyi bir çapraz ama hepsi o kadar. Saliha, geçtiğimiz yıldan bu yana bayağı bir aşama kaydetmiş. Oynadığı takım iyi olmamasına rağmen sivrildi ama bizim maçta vasat altı kaldı. Son geçirdiği sakatlık da iyi performans göstermesine engel olmuş olabilir. Alınırsa en azından denenir. Tutarsa muazzam olur.

Bence, mutlaka elde tutulması gerekenler, İlkin, Yasemin Güveli, Ayçin, Timmerman, Bongaerts, Aslıhan, Eylül, Alexia;
Sezon sonunda karar verilecek olanlar, Lazovic, Kalandadze, Sude,
Sezon sonu gönderilecekler, Bihter, Yasemin Özel, Ceylan.

Kadro ile ilgili özet, mutlaka iyi bir pasör çaprazı alınmalı, birkaç yıl daha aktif oynamaları için Bihter, Ceylan ve Yasemin Özel serbest bırakılmalı, geçen sezonun 2.yarısında çok iyi katkı yapan Lazovic'in bu sezonun son maçlarında çok inişli çıkışlı grafiği yakınen incelenmeli, bu grafiğin devamı halinde teşekkür edilmeli (istikrar çok önemli ve istikrarsızlık dengeleri alt üst edebilir), aynı şey Kalandadze için de geçerli ve özellikle her iki oyuncu için koç'a da büyük sorumluluk düşüyor. Her iki oyuncuyu da dengeli şekilde kullanmalı ki bu yapıldığı takdirde daha iyi verim alınacağı kesin gibi duruyor. Sude sadık ve kendini adamış bir oyuncu ve ne yapılacağına yönetim ve teknik heyet birlikte karar vermeli. Boşalan yerler de, üst düzey kaliteli oyuncu transferi ile doldurulmalı. Geniş, derinliği olan bir kadro için bu şart.

Sezon başından bu yana, hazırlık, Balkan CEV Challenge ve lig toplamında en çok maç yapan takımız ve bunun ötesinde de bu maçların hemen hemen tamamı ideal kadro ile oynandı. Bu yoğunluk ve yorgunlukla bu noktada olmamız bile büyük başarı. Sadece Timmerman'ın ligde oynamadığı 3 maçta tam 7 puan verdik. Sanırım bu resim, içerisinde bulunulan durumu özetliyor. Bu nedenle yineliyor ve geniş kadro şart diyoruz.