Genel bir yorum yazmamak adına, esasen devre sonunu bekliyordum. Takımımız adına genel performans üzerinden, diğer takımlarla karşılaştırmalı olarak bir çalışma yapıyorum ancak ardı ardına yapılan yorumlar ve yeni gelişmeler üzerine birkaç söz söyleme ihtiyacı hissettim.
Neslihan'ın geçen hafta yapmış olduğu Timmerman ile ilgili güzel yorumu, sanki birzacık tekerleğin yeni keşfi gibi olmuş. Timmerman'ın takıma katkısının ne olduğunu, lig öncesi oynanan hazırlık, Balkan ve Challenge Cup maçları ve ligin ilk karşılaşmaları sonrası net olarak ortaya koymuştuk. Guidetti'nin, Kadın Voleybol'umuz üzerine yapmış olduğu, futboldan sonra en çok ilgi gören ve izlenen branş olduğu konusundaki yorumunu, zaten 2023 yılından itibaren sürekli olarak dile getirmiştik. Yani bunlar daha yeni fark edilmişse birzacık hayretle karşılıyorum.
Tacirler Yatırım ile yapılan sponsorluk anlaşması çok çok önemli. Eminim ki bu anlaşma, çıtayı biraz daha yükseltmemiz için bir katalizör olacaktır. Yine bazı tartışmalardan anımsıyorum. Bazı muhalif görüşlere rağmen, başarıya bağlı olarak, sponsorluk, ürün satışı ve devamında yapılacak salon ve seyirci, bu branşın yükselmesi için çok önemli diyorduk ve sevindirici olan, sürecin iyi gittiği yönündeki emarelerdir. Başarı, seyircinin ilgisini çekiyor, salonlar dolmaya başlıyor, bu başarı ve ilgi, sponsorların dikkatini çekiyor, İlkin, Bongaerts, Timmerman, Yasemin gibi yıldızlar, yeni nesil için sevgi tomurcukları açılmasına aracı oluyor. Daha da iyisi, daha fazlası için, olumlu yönde bir baskı oluşmasına neden oluyor. Kim ne derse desin, ben bu süreç için çok olumlu şeyler olacağı yönünde iyi sinyaller alıyorum.
Halil kardeşimin değindiği transfer konusuna gelince; genç yaşına rağmen geleceğin yıldızı gibi duran Dinamo AKBars'lı, Svetlana Gatina'yı listeye koyması, çok hoşuma gitti. Takımımızda çok iyi iş yapabilecek bir oyuncu. Onunla birlikte Pandemi öncesi, kısa olmasına rağmen çok dinamik ve hem defans hem hücumda çok çok beğendiğim Zuzanna Gorecka bir diğer oyuncu idi. Tabii son ağır sakatlığı sonrası performansını takip edemedim. Stysiak'a hiçbir itirazım olamaz ama Ebrar bu tavrını devam ettirdiği sürece takıma sadece yeni bir saldırı ve nefret odağı olmak için cephe açar. Kaldı ki tavırları dışında bir smaçör olarak üst düzey verim alınacak bir oyuncu değil. Defalarca yazdım. Bu branşda smaçörlük, pasörlükden sonraki en zor mevkidir. Saha içi tavırları ve saha dışında sosyal medya etkileşimlerine koyduğum rezerv dışında çok iyi bir çapraz ama hepsi o kadar. Saliha, geçtiğimiz yıldan bu yana bayağı bir aşama kaydetmiş. Oynadığı takım iyi olmamasına rağmen sivrildi ama bizim maçta vasat altı kaldı. Son geçirdiği sakatlık da iyi performans göstermesine engel olmuş olabilir. Alınırsa en azından denenir. Tutarsa muazzam olur.
Bence, mutlaka elde tutulması gerekenler, İlkin, Yasemin Güveli, Ayçin, Timmerman, Bongaerts, Aslıhan, Eylül, Alexia;
Sezon sonunda karar verilecek olanlar, Lazovic, Kalandadze, Sude,
Sezon sonu gönderilecekler, Bihter, Yasemin Özel, Ceylan.
Kadro ile ilgili özet, mutlaka iyi bir pasör çaprazı alınmalı, birkaç yıl daha aktif oynamaları için Bihter, Ceylan ve Yasemin Özel serbest bırakılmalı, geçen sezonun 2.yarısında çok iyi katkı yapan Lazovic'in bu sezonun son maçlarında çok inişli çıkışlı grafiği yakınen incelenmeli, bu grafiğin devamı halinde teşekkür edilmeli (istikrar çok önemli ve istikrarsızlık dengeleri alt üst edebilir), aynı şey Kalandadze için de geçerli ve özellikle her iki oyuncu için koç'a da büyük sorumluluk düşüyor. Her iki oyuncuyu da dengeli şekilde kullanmalı ki bu yapıldığı takdirde daha iyi verim alınacağı kesin gibi duruyor. Sude sadık ve kendini adamış bir oyuncu ve ne yapılacağına yönetim ve teknik heyet birlikte karar vermeli. Boşalan yerler de, üst düzey kaliteli oyuncu transferi ile doldurulmalı. Geniş, derinliği olan bir kadro için bu şart.
Sezon başından bu yana, hazırlık, Balkan CEV Challenge ve lig toplamında en çok maç yapan takımız ve bunun ötesinde de bu maçların hemen hemen tamamı ideal kadro ile oynandı. Bu yoğunluk ve yorgunlukla bu noktada olmamız bile büyük başarı. Sadece Timmerman'ın ligde oynamadığı 3 maçta tam 7 puan verdik. Sanırım bu resim, içerisinde bulunulan durumu özetliyor. Bu nedenle yineliyor ve geniş kadro şart diyoruz.