2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Mehmet Cibara: "İlk 5'te bitirirsek Guillermo Hernandez önümüzdeki sezon da devam edecek"

"Kadın Voleybolda en iyi Türk oyuncu rotasyonu bizde. Yabancı oyuncuların hepsini de hocanın istediklerinden aldık. Kimi istediyse o alındı. Kendisi burada rotasyonu kullanmıyorsa o da hocanın bileceği iş. Biz hocaya karışamayız. Bizim zaten hocayla başarıya dayalı bir sözleşmemiz var. Biz hoca, oyuncu değiştirmek istemiyoruz. İlk 5'te sezonu bitirirsek koç önümüzdeki sezon da devam edecek."

(canbedell , EskiAcikOnline )

Mehmet Cibara: "İlk 5'te bitirirsek Guillermo Hernandez önümüzdeki sezon da devam edecek"

"Kadın Voleybolda en iyi Türk oyuncu rotasyonu bizde. Yabancı oyuncuların hepsini de hocanın istediklerinden aldık. Kimi istediyse o alındı. Kendisi burada rotasyonu kullanmıyorsa o da hocanın bileceği iş. Biz hocaya karışamayız. Bizim zaten hocayla başarıya dayalı bir sözleşmemiz var. Biz hoca, oyuncu değiştirmek istemiyoruz. İlk 5'te sezonu bitirirsek koç önümüzdeki sezon da devam edecek."

Bence vizyonsuz bir açıklama olmuş. Zaten bu takım gözü kapalı ilk 5 yapmalı hedef ilk 4 belki 3. lük olmalı ilk 5 zaten yapması lazım bu kadronun.Hernandezi bende beğeniyorum eleştiri alsa da bence kötü hoca değil ama birinin artık uyarması lazım oyuncuları gereksiz yoruyorsun sezon sonu sıkıntı yaşayacaz diye. Rotasyon kullanmıyor olabilir ama biz karışmayız da saçma o zaman neden gidip kaliteli yedeklere para verdiniz bana çok saçma geldi açıklamaları.

Bu açıklama ile ilgili bir klip aradım ama bulamadım. Tek kaynaktan çıkan bu beyana ihtiyatla yaklaşıyorum. Tacirler ile sponsorluk anlaşması sonrasında resmi olarak yayımlanan söyleşide böyle ifadeler yok. Sadace takımın şu anki durumu ile ilgili genel bir değerlendirme var...

Yok eğer birilerine böylesi bir beyan verilmiş ve gerçekse, sayın Cibara siz ne diyorsunuz diye sormak lazım...Buna kötü bir şaka demek bile az. Siz aklınızı'mı kaçırdınız? Tam da bu dönemde, kalan son 2 maça 4.sırada giriyorken, yerimizi korumak için Kuzeyboru galibiyeti ile birlikte alınacak 3 puan ve Eczacıdan alınacak 1 set'in bile devre sonu yerimizi korumaya yarayacak olası bir sonuç üreteceği gerçeği varken ve 2 devre için, ilk 3 adına geniş kadro yapılanması için yapılması gereken yeni hamleler varken, siz ne diyorsunuz?

Devreyi en kötü 5.sırada bitirsek bile sezon sonu için hiçbir hamle yapmadan sezonu 5. sırada bitirmek neyin nesi? Yani şunu'mu demek istiyorsunuz? İlk 4'de bitirmesek bile önemli değil... Bizi playoff'a taşıdığı için Hernandez başarılıdır. 5.lik 6.lık maçı oynarız... 5.olursak Hernandez kalır yok 6.olursak gider'mi diyorsunuz? Yani o zamana kadar, her takımın aynı kalacağını ve playoff'da 5.lik 6.lık maçını garanti oynarız'mı diyorsunuz?

Eğer böyle bir demeç verilmişse, düşülecek durum, sınava hazırlanan ve geçer not alsam yeter diyen çocuğun durumuna dönüşür. En ufak bir hatada yada bilmediği noktalardan gelen sorular sonucunda sınıfta kalır. Siz yüksek not için çalışınız ki, hata olsa bile en kötü olsaılıkla ilk 4'ün içerisinde kalasınız... Bu demeç doğru ise ve ne siz ne de Hernandez durumu objektif olarak değerlendirip şimdiden gerekli önlemleri almaz, gerekli tekviyeleri yapmazsanız, hem bu takıma hem de bu taraftara çok yazık edersiniz. Bunun sonucunda da size ve Hernandez'e düşen görev, maalesef başarısız olduk deyip, görevi layikiyle yapabilecek kişilere devretmektir. Demeç doğru ve sonuç bu şekilde olursa, inanın ki gerçek Galatasaraylıyım diyen hiç kimse sizi affedemez.

Ben açıkçası Rus kulüpleri men edildiği için bizim ligimizden sadece 4. Değil 5. takımın da Cev Cup gittiği için bu açıklamayı yaptığını düşünüyorum. Ha 5 olmuşuz ha 4 olmuşuz aslında evet aynı şey ama bu kadro ilk 4 yapmalı bu hoca ilk 4 yaptıramaz 5. bitirirse ligi başarısız sayılır ve yolların ayrılması gerekir.Oyüzden bana vizyonsuz bir açıklama gibi geldi gelecek sezon için 4-5 farkı çok olmaz ama bu takımın ilk 4 girip ilk 3 heyecanı yaşaması lazım. Hernandez bunu başaramıyorsa yollar ayrılınmalı 5. lik bence kabul edilmesi gereken bir sıralama değil.

Ben açıkçası Rus kulüpleri men edildiği için bizim ligimizden sadece 4. Değil 5. takımın da Cev Cup gittiği için bu açıklamayı yaptığını düşünüyorum. Ha 5 olmuşuz ha 4 olmuşuz aslında evet aynı şey ama bu kadro ilk 4 yapmalı bu hoca ilk 4 yaptıramaz 5. bitirirse ligi başarısız sayılır ve yolların ayrılması gerekir.Oyüzden bana vizyonsuz bir açıklama gibi geldi gelecek sezon için 4-5 farkı çok olmaz ama bu takımın ilk 4 girip ilk 3 heyecanı yaşaması lazım. Hernandez bunu başaramıyorsa yollar ayrılınmalı 5. lik bence kabul edilmesi gereken bir sıralama değil.
Kesinlikle doğru. Bu yıl iyi yatırım yapılmış ve başlangıç 6'sı iyi oyunculardan kurulu bir kadro yapılanması ile 5.lik hedef olamaz. Galatasarayımız, voleybolu ülkeye getiren kulüptür. Pandemiye kadar esamesi okunmayan THY'nin, o dönemde kulübümüzün finansal ve yönetsel boşluğundan faydalanarak 4.lüğü kapması ve bu güne kadar devam etmesi, bu nedenle de voleybol'daki her forumda 4 büyükten biri olarak anılması hem maksatlı hem de sinir bozucu olduğu kadar, Türk voleyboluna damgasını vuran bir kulüp için onur kırıcıdır. En azından bu nedenle bile ilk 4 dışındaki bir sıralama kabul edilemez ve yönetimden hiç kimsenin bunun dışındaki bir sonuca çanak tutmaması gerekir. Özellikle yöneticilerin bunu da göz önüne alarak, başarı için her türlü önlemi alarak, ilk 4 için her türlü girişimi yapması, boyunlarının borcudur. Yapmayanların da günahları boyunlarına.

Başkanından, yardımcısına, teknik heyetinden oyuncularına, herkesin kulağına küpe olsun. Hep birlikte, takımımızı hak ettiği yere ulaştırınız....

Kolej liginden Madisen Skinner düşünülebilir aslında hem maliyet açısından çok genç ucuza gelir hem de çok temiz oynuyor geleceği açık gibi duruyor.Ama profosyonel ligler de ne yapar belli olmaz.

Yarın bence ortalarımız coşacak. Timmerman zaten şuan ligin ilk devre en iyi ortasıydı. Yasemin de Ferhat Akbaşla kavgalı Yasemin bence bu maç blok servis hücum her alanda çok iş yapacak bu maça ekstra hırslı çıkacak çünkü.Köşeler de katkı verirse yarın ki maçı alabiliriz. Ama sadece Boskovic bizim bütün takım maliyetinin 3-4 katı maaş alıyor oyüzden kazanmak çok zor çünkü bizden her alanda daha iyi bir takım. Ama orta performansımıza köşeler de dahil olursa bence 3-2 alabiliriz.

Kolej liginden Madisen Skinner düşünülebilir aslında hem maliyet açısından çok genç ucuza gelir hem de çok temiz oynuyor geleceği açık gibi duruyor.Ama profosyonel ligler de ne yapar belli olmaz.
Novara ile 2 senelik anlaştı haberleri çıktı İtalyan gazetelerinden.Skinner kaçtı Gatina kaçırılmamalı.Bari yıldızları almaya bütçe ayrılmıyor o zaman daha gençken kapalım.Gatina ve Skinner 3 seneye bir aksilik olmazsa en büyük kulüplerde oynar zaten özelikle Gatina.Ruslar zaten son yıllarda üst düzey power smaçörler çıkarıyor ama manşet konusunda Voronkova harici üst düzey olanların hepsi manşete sıkıntılı.Gatina bu kültürün aksine hem power smaçör hem de yaşına göre gayet iyi manşet alıyor.

Voronkova da bence gelecek sezon için düşünülebilir.Bu sezon bile çok iyi giderdi hem manşeti iyi hem hücum da son zamanlar da düşüş yaşasa da sırıtmayacak günün de olursa durdurulamayacak bir oyuncu.