2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Yabancı forumlarda birçokları, takımımızı Turkish Chieri olarak nitelendiriyor. Ben de Chieri'yi, İtalian Galatasaray olarak nitelendireceğim. Her iki takımın da, doğru kullanıldığı zaman önemli silahları var. Takımlar eşleşirse, İki taraf için de zor maçlar olacak ama önce Olympiakos onun öncesinde ise Kuzeyboru var. Maç maç gitmekte fayda var.

Bedestenlioğlu, dudaklarını büzerek ve hasta diyerek son lig maçında Lazareva'yı dinlendirdi. CEV'de ise 2. seti aldıktan ve turu garantiledikten sonra yine Lazareva'yı bench'e aldı. Bununla çok büyük iş yaptığını sandı. Hernandez ise hiç beklenmeyeni yaparak hem tüm takımı istikrarlı ve ekonomik bir şekilde oynatarak, hem takımı dinlendirdi hem de özgüven çıtasını daha yükseğe çıkardı.

Eczacıbaşı'nı ezerek yenerek çok büyük bir iş yaptık. Dün akşam ise yedek takımla pek zorlanmadan tur atlayarak rüzgarı arkamıza aldık. Dün akşam baştan sona oynayan iki oyuncumuz Aslıhan ile Kalandadze oldu ki her ikisi de tam not aldı. Sezon başında, bu takım çok iyi iş yapar demiştik ve şu ana kadar da öyle oldu.

Tam bir takım ve sistem oyunu oynayan takımımızın maçı kazanma şifreleri ise, başta iyi servis atarak Lazareva'yı bloklarla ve defansta iyi yer tutarak kilitlemek ve orta oyuncularla hücuma destek vererek, köşelerle sonuca gitmek. Buradaki en önemli etken, her zaman tekrarladığımız gibi, iyi servis karşılamak ve iyi servis atmak olacak. Kesin olarak iddia ediyorum ki, bu maçta sevisler belirleyici olacak. Her iki takımın servis etkinliği eşit. Biz daha fazla ace atarken, Kuzeyboru serviste çok daha az hata yapıyor. Eczacıbaşı maçında olduğu gibi, etkinliği artırıp hata sayısını azaltırsak bu maçı tüm silahlarımızı devreye sokarak alırız. Kritik anlardaki servis hatalarından kesinlikle kaçınmamız lazım.

Aslında Kuzeyboru her ne kadar güç olarak Vakıf ve Eczacıdan zayıf olsa da bence Fenerden sonra bizi en çok zorlayan maç olacak umarım alabiliriz. Çünkü Kuzeyboru bizi zorlayabilecek yapıya sahip bir takım. Bizim oyunumuz da iyi manşet hızlı oyun deme sebebimiz oturmayan bloğa hücum etmek. Zaten eczacı maçını alma sebebimizde oyuncular ya bloksuz ya da 1.5 bloğa vurdu çok az tam oturan bloğa hücum ettik. 2 sette bir blok oturttular onda da gördük hücum edemedik. Blok oturursa oyun zora giriyor Timmerman yokluğunda Aydın ve Thy maçları da o yüzden gitti o olsa eminim iki maçta alınırdı. Kuzeyboru da ligin en çok blok yapan takımı. Nasya ve Janset gibi ayakları çok hızlı iki orta oyuncuları var bana kalırsa bizi çok zorlayacaklar çünkü dediğim gibi takım kimyaları tam bizi zorlayacak düzeyde umarım kaza bela olmadan en kötü 5 sette alırız maçı.

Ama ben 3-0 bile alabileceğimizi düşünüyorum bu etkenler olsa da takım yine eski havasını yakaladı çünkü iyi manşet aldığımız sürece ortaları her ne kadar hızlı olsa da. Bongaertsın attığı pasın hızına kim olursan ol yetişmek çok zor hele ki Galatasaray gibi her yerden hücum katkısı aldığın bir takım oyunu oynuyorsan.

Bu tek maçlı ya da serilerde kazanılan set üzerinden puanlı garip statülerden biri olsaydı, bizim ciddi şekilde şampiyonluk şansımız vardı. Salt sistem takımıyız, durunca duruyor çalışınca ışıldıyoruz. Rakiplerse bir o kadar dağınık ve öngörülemez halde.

Son düzenleme:
Artık birisi şu spikeri kovsun senelerdir aynı adam aynı rezalet anlatım. Lazovice maç başından beri Kalandadze diyor.Alexia’nın geriden aldığı sayıları Lazovic aldı sanıp Kalandadze diyor. Bazı hataları hakem ne için verdi anlamayıp bir şey salıyor. Bütün maçları Başak Koç’a bırakın artık mis gibi anlatıyor Başak Koç maçları.

Artık birisi şu spikeri kovsun senelerdir aynı adam aynı rezalet anlatım. Lazovice maç başından beri Kalandadze diyor.Alexia’nın geriden aldığı sayıları Lazovic aldı sanıp Kalandadze diyor. Bazı hataları hakem ne için verdi anlamayıp bir şey salıyor. Bütün maçları Başak Koç’a bırakın artık mis gibi anlatıyor Başak Koç maçları.
Başak Koç'u yediler. Bunlara kaldık.

Maçtan önce demiştim bizi Fener den sonra en çok zorlayacak takım.Kağıt üstünde Vakıf ve Eczacı daha zor görünse de bizim oyun yapımızın anti oyun kimyasına sahip olduğu için daha çok zorlayacaklarını söylemiştim.Çünkü bizim oyunumuz yerleşmeyen blokla güçlü yerleşen blokta oyun tıkanıyor. Kuzeyboru da ligin en hızlı ayaklara sahip ortalarına sahip takımı.Ne kadar hızlı da oynasak yetişip bizi çok zorlıyacaklar demiştim.Öyle de oldu blokları geçemedik her yerden çok sağlam blok kurdular.Güldeniz hariç her oyuncuları aşırı kaliteli blok tutu.

3-2 yenildik.
Büyük ihtimalle ilk 4 şansımız da bitti.
İlk 3 şansı bitti gibi normal sezon içi ilk 4 de halla önde olduğumuzu düşünüyorum 1 galibiyet var sadece ara da Thy Gs maçını kazanırsak yine bize döner ilk 4 gitti diyemeyiz.Ama normal sezonda ilk 3 girmemiz zor artık.Thy büyük takımlara karşı varlık gösteremedi.Biz büyük takımları çok rahat geçtik bizden nispeten zayıflara takıldık.İkinci yarı daha tecrübeli daha az kırılgan bir takım bekliyorum.

Mehmet Bedestenlioğlu dudakları büze büze ne yaptı etti bir buçuk oyuncu ile sistem takımımızı yendi.
Hücumda bu kadar sıkışan takım olmaz, taşıyıcı smaçörü olmayan takım ileri gidemez antrenörü Hernandez smaçörü Lazoviç olan takım böyle maçları kaybetmeye mahkumdur. İş bilen yönetici iş bilen tercihen İtalyan bir antrenör, top öldürecek smaçör gelirse takım bir yere varır yoksa kumda debelenip durur

Ne denebilir ki. Dünkü maç sonrasında, hiç olmazsa 4. olarak bitirebilecekken, 5.liğe düşmek çok üzdü. Servislerin belirleyici olacağını yazmıştık. Nitekim de öyle oldu. Tam 15 servis hatasına karşı, Kuzeyboru'nun 5 sette sadece 8 servis hatası. Fark 7. Peki bu bize ne kazandırdı? 6 sayı. Kuzeyborunun kazandığı 3 sayı. Fark 3. Yani 7 sayıyı extra hediye ederken, karşılığında 3 sayılık avantaj sağlamışız... Kafa kafaya giden maçta set başına bu kadar servis hatası yaparsan, böyle bir sonuç kaçınılmaz. İlkin serviste eline aldığı her topta, yüreğimiz ağzımıza geldi ve ne yazık ki 5 hata İlkin'den geldi. Bu düzeydeki profesyonelliğine ve kaptanlığına hiç yakışmadı ve gemiyi batırdı. Formasını çekiştirmek yerine, ben ne yapıyorum deyip bir türlü eline gerekli ayarı veremedi. Olmadı İlkin...
Bu maçta Lazovic Dangubic'i konuşmaya hiç gerek yok. Avrupa maçında dinlenen Lazovic'in bu maçta hiçbir mazareti olamaz. Asıl sorgulanması gereken ise Hernandez. 1.setin ortasından itibaren, çıkana kadar, Hernandez'in bu duruma nasıl tahammül ettiği idi. Hernandez resmen uyudu yada intihar etti. Bu nasıl bir aymazlık. Ha, Kalandadze çok'mu iyi idi. Hayır ama erken değişiklik olsa. en azından biraz daha denge kurulabilirdi. İlkin ve Alexia da çok iyi kapatılıp bloklanınca yada muazzam yer savunması ile karşılanınca, geriye zaten birşey kalmadı. Köşelerden en azından birisinden yeterli katkıya alamıyorsan, orta, libero ve sadece pasörle maç kazanılmaz. Kaldı ki Bongaerts de attığı paslarda, önceki maçlara oranla iyi değildi.
Kuzeyboru'da ise pas dağılımına bakınca, Lazareva tam 78 pas'a hücum yapıp, %41 hücum ve %23 etkinlikle (ki bunlar bir çapraz için düşük oranlar) oynayıp tam 32 sayı alırken Kurilo 50 pas alıp % %28 hücum ve %8 etkinlikle hücumda fazla etkin olamamasına rağmen 13 sayı almış. Yani sonuçta Bedestenlioğlu'nun stratejisi işe yaradı ve bizi yendiler.
Daha fazla söze de gerek yok. Dereyi geçtik, çayda boğulduk.

Maç sonu da Hernandez oyuncu değişikliği konusunda sorununu gösterdi bu yüzden maç gitti belki de . Bence abartılıyor kötü bir hoca değil takımı iyi hazırlıyor maçlara ama maç içini yönetemiyor. 12-10 öndeydik son set. Kalandadze arka tura geçince neden Lazovic oyuna alınmadı. Sırbistan milli takımında Lazovicin rolü arkaya gelen oyuncu yerine krıtik anlarda girip oyun içi defansını güçlendirmek. Lazovicin en önemli özeliği de oyun içi defans yeteneği zaten. Mehmet Bedestenlioğlu maç boyu Ön de Ayşe geri de Güldeniz değişikliği yaparken. Bizim hoca en kritik bir iki sayıya maçı alacağımız anda Lazovic gibi yer savunmasında üst düzey olan bir oyuncuyu oyuna almadı.