2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Şunu da artık yönetimin anlaması lazım Türkiye de voleybol azda olsa getiri getirmeye başladı.Sponsorluk oranları oldukça artı.Dünya üzerinde de hızla artan bir spor.Vakıf Eczacı Fener gibi 5-6 milyon euro ayırsınlar demiyorum ama.En azından sponsorlarla beraber 2-3 milyon ayrılmalı bu branşa.Çünkü her geçen gün seyirci oranı hızla artıyor.Normal bir lig maçını bile sadece YouTube izlenmesi bile ortalama her maç 150 bini geçiyor Televizyon da izleyenler sonra dan izleyenler de eklenince ortalama 300 bin izlenmeyi geçiyor her maç.Her sene de bu oran hızla artıyor.Bu sene biraz bütçe artımı oldu 700-800 bin euro civarı bir bütçe verildi bu bütçe ile bile oldukça Galatasaray taraftarının ilgisini çekti bu branş ve yavaş yavaş taraftar kültürü yapmaya başladık bu sene bu gittikçe artacaktır.Umarım seneye doğru sponsorlarla en azından 2 milyon ayrılır bu branşa çünkü Guidetti de Türkiye de Futboldan sonra şuan Kadın voleybolu en çok ilgi gören branş demişti.Polonya ve Taylanda Voleybol Futbolu geçti şuan izlenme oranı olarak diye biliyorum.Bu sene ufaktan bir yatırım başladı seneye katlanarak artar umarım.

Son düzenleme:
13. haftanın yine akılcı ve objektif değerlendirmesi her Daim Voleybol'da;
iki saat önce yapılmış olan takımımızın son maç değerlendirmesini yukarıda yazdıklarımla karşılaştırırsanız, gözlemim neredeyse birebir örtüştü. Keşke farklı olsa yada takımımız kazanmış olsa ve ben yanılmış olsaydım.

Paylaşabileceğim bir diğer ilginç not ise, İlk kez Timmerman'ın sahada olduğu bir maçı kaybettik. Hem de takım olarak sezonun en iyi, müthiş servis karşılama istatistiğine ulaşmamıza rağmen (%59 pozitif ve %35 mükemmel). Çoook yazık ve düşündürücü.... Hem teknik heyet ve hem de oyuncular açısından....

İtalya'da takriben 10 yıl önce, spora dair finansmanın kısıldığı; yüksek hücumcuların özellikle Türkiye ve Rusya'ya dağıldığı dönemdeki İtalyan Ligi formunda bir maç izledik. Masa tenisi vari, pinball çağrışımlı uzun ralliler oldu. 4. sette kırılarak maçı kaybetseydik görüntü yetersiz gelip Eczacıbaşı galibiyetinin üstüne mi yatıyorsunuz dedirtirdi; o seti geri dönüşle net şekilde kazandıktan sonra süreç odaklı bakışla takıma dair bir açmaz doğmadı zihnimde. Zaten bu takım taa Temmuz itibariyle sonuç odaklı şekilde kurulmadı. Yakın geçmişte dişin kovuğunu doldurmayan hedefler, kervan yolda düzülür üzerinden Şampiyonlar Ligi şampiyonu takımlara karşı galip gelindikçe sezona adapte edilmeye çalışılıyor. 5. sette Kalandadze'nin dışarı vurduğu smaç ve Kuzeyboru'nun 11-9'da file dibinden canlandırdığı top gibi anlar var fakat bu görüntüler 5 sette de var olduğundan anlatımda odaklanmayı gerekli görmüyorum. Lazareva olduğu sürece Kuzeyboru sezonun hakkını verir ve Aksaraylı Galatasaraylılara biz kime kaybettik dedirtmez. Türk Ligi'ni salt finans üzerinden okumamak, en iyi lig tartışmasına dahil etmek adına da iki takım ciddi bir zemin yarattı. Kaybeden taraf Eczacıbaşı maçında yere temas etmeden, kaybettiği setlerde ortalama 17 sayı alabilen Vakıfbank'a kıyasla güzel kaybedecekti. Lazareva nispeten yüksek hücumcu kalıp hemen öncesinde bir süre de kafa izni yapabildiğinden, biz olduk.

Mevcut bütçe ışığında sezon maksimumda yaşanıyor. Faruk Süren gibi bir başkan, Ünal Aysal gibi bir başkan üzerinden 3-4 katına çıkan bütçe; ya da mevcut bütçenin bir parça daha artmasıyla CEV Cup şampiyonluğu gibi içerikler Galatasaray kadın voleybolunda tartışma konusu olabilir. 4. sırayı hedef alan, ilk 3'e karşı bir saatten uzun süreyi zar zor görebilen takımlar körlük yaratarak Şampiyonlar Ligi'nde 2 kez yarı final oynadığımızı da, CEV Cup'ta 3 kez final oynadığımızı da neredeyse unutturdu. Bir daha o görüntüye dönülmesin. Burhan Felek'te hava açık. Gsbasket'te bot'lar ve takımın yapabilirliği pek de fark etmediği halde ruh hali keskin şekilde değişen Galatasaraylı insanlar meteoroloji için fazla mesai yaptırmaya aday.

Paylaşabileceğim bir diğer ilginç not ise, İlk kez Timmerman'ın sahada olduğu bir maçı kaybettik. Hem de takım olarak sezonun en iyi, müthiş servis karşılama istatistiğine ulaşmamıza rağmen (%59 pozitif ve %35 mükemmel). Çoook yazık ve düşündürücü.... Hem teknik heyet ve hem de oyuncular açısından....
Bizim köşeler oturmuş blok gelince top öldüremiyor bu zaten sezon başından beri belli o yüzden iyi manşet hızlı oyun dedik hep.Eczacı maçında Retke de Snead de yavaş ayaklı oyuncular olduğu için bizim oyun hızımıza yetişemediler.Kuzeyboru maçından önce de söylemiştim ne kadar hızlı da oynasak Janset ve Nasya yetişir çok hızlı oyuncular.Nasya hızlı orta diyince zaten sayılı isimlerden.İlk yarı da en çok blok yapan takım Kuzeyboruydu zaten.Sezon başından beri ortalar çok hızlı olduğu için Lazareva neredeyse blokta hareket etmiyor sadece küçük bir bölgeyi kapıyor bu sebeple ilk devre oda blokta etkiliydi.Köşe oyuncularına kısıtlı bir alanı kontrol etme şansı verip hem köşe bloklarını sağlam tutuyor geri kalan bölgeleri de zaten orta oyuncular yetişir diye orta oyunculara bırakıyor Bedestenlioğlu çok basit ama çok güzel işleyen bir denklem oluşturmuş.Bizim maçımızda da Nasya ve Janset her topa yetişti köşe kısımlarında kımıldamadan yükselip köşe bloklarını yükselten Lazareva vardı.Hücum da bu yüzden etkili olamadık zaten bu takım kurulu blokta tıkanıyor.Bence ona rağmen iyi direndik.Kalandadze oyuna girince o biraz blok üstü yaptı bari.12-10 da oyuna Lazovic girse bu maçta bize gelirdi bence.Aydın ve Thy maçları alınması gereken maçlardı.Kuzeyboru benim için hayal kırıklığı olmadı çünkü maçtan önce de gideceğini maçın hissediyordum maçtan önce Fener maçından sonra sezonun en zor maçı kimya olarak antimiz olan bir takıma karşı oynayacaz demiştim.Kuzeyboru maçı değil bence Aydın ve Thy maçları ilk devreyi çöp etti almamız gereken iki maçtı.

Aslında halla tam olarak voleybol ülkesi olmadığımızı fark ettim.Futbolun belki de kalbi olan ülkelerden biri olan Brazilya da.Dünya kulüpler şampiyonasında bu gece 4 de oynanacak Milano-Minas maçı için spor kanalında yapılan bir yayına denk geldim.Trt Spor A spor gibi kanaların sadece futbol için yaptığı yorumculuğu voleybola da getirmişler bence çok kaliteli bir şey.Muhtemel kadrolar oyun planları gibi bir çok konuyu gece 12 den 4 e kadar 4 saat tartışacaklar.Bizde milli maç sonraları bir 20 dk set sayısı diye bir program yapıp hemen hızlı hızlı röportajları dinle 5 dk yorum yap bitiriyorlar.Bence örnek almamız lazım çok hoşuma gitti en azından Trt Spor Yıldız da günde 1 saat voleybola dair bir program eski voleybolculardan oluşmuş bir kadro ile hoş olurdu.Ama sağolsunlar bir çok YouTube kanalı voleybol maçlarını eski voleybolcularla yorumluyor.Bu belki voleybol ülkesi olduğumuza dair bir işaret.

Hanna Orthman Novara ile olan sözleşmesini fesh etmiş Thy ile anlaşacak muhtemelen. Normalde iyi oyuncu ama ben bir performans beklemiyorum bu sene. 1.5 senedir voleybol oynamıyor bu sene ısınma turu olur vasat üstü bir performans sergiler muhtemelen.

Ben inanmıyorum Hande bence Eczacı ile devam eder. Ama hem yurt içi hem yurt dışı bir çok haber sitesi Ebrar Eczacıya Hande Galatasaray’a haberleri yaptı. Bence gelmez ama olursa her yerli kontenjanı açacağı için ve başlı başına Hande iyi bir oyuncu olduğu için çok iyi transfer olur.

Hande’nin gelmesi durumunda
Pasör:Bongaerts,Aslıhan
Pasör Çaprazı:Egonu,Alexia
Smaçör:Hande,İlkin,Saliha,Li
Orta:Timmerman,Yuan,Yasemin,Ayçin
Libero:Eylül,Melis
asla kurulmaz bence çünkü bu kadro 3-4 milyon Euro tutar ama yapılırsa lig şampiyonluğu alabilecek bir kadro olur.

Açıkçası benim beğendiğim bir isimdi. Potsdam da başardıkları önceki sene bizim takımla yaptıkları iyi işler yaptı. Ama bu sezon bence takımı maçlara iyi hazırladı ama maç İçi değişikliklerde çok zayıf kaldı. Yolların ayrılması doğru karar bence çünkü kim olursa olsun ilk 4 de ilk devre bitirilmediyse başarısızlıktır. Ama sezon sonu yapılsa hoca değişimi daha iyi olurdu sanki devre arası takım düzeni karışabilir.

Adam adi suç işlemediyse, acayip bir teklif alarak farklı kulübe imza atmadıysa felaket karar. Derli toplu bir Galatasaray takımı izlettirmesi ağır geldi galiba.

Şu olay başından sonuna dek amatörlük. Profesyonel spor diye 50 paragraf yazı yazılsa da hikaye. Saha içindeki sonuçlar tamam, Burhan Felek'teki ambians tamam, takımın genel görüntüsü ve sinerjisi tamam. Yöneticiden de 5. yapıyorsa, CEV Cup'a götürüyorsa tamam şeklinde açıklama geldi. Sezon başındaki CEV Cup'ı dişlemeyen tarzları kurtulacaktı bu yolla.

Lanet etmemeyi umuyorum, yeni yılda muhtelif zamanlarda toplu şekilde maç izlenecek sezondu bu.

Haber doğru ise, ne diyeceğimi bilemiyorum. Bir hayli düşündürücü ve tedirgin edici bir karar. Asıl önemli olan, hedef'mi büyütüyoruz yoksa küçültüyormuyuz. İlave transfer beklentisi içindeyken böyle bir kararın sonuçları, gelip gidenlerle birlikte önümüzdeki günlerde ve 2.yarıda ortaya çıkacak. Hayırlısı diyelim...

Yönetim, yanlış kararlar alırsa, voleybol taraftar kitlesi kendilerini asla affetmez.

Bence yüksek ihtimal bu karar verildi ama tamamen taraftardan gaza gelinilmiş bence.Sezon ortası bu seviye bir lig de hoca değiştirmek ne kadar mantıklı hem isteyen taraftar hem de bunu yapan yöneticiler bir düşünmeli.Keşke sezon sonu yollar ayrılsaydı.

Taraftar boyutu hariçten gazel. İnternet bot'larla, düşük yapay zeka örnekleriyle dolu. Burhan Felek'teki kitleyse festival tadında, şölen kitlesi. Hemen herkes hoşnuttu ortamdan.

Kulübe gelen ve harcanması gereken bir para varsa ona göre hemen yarın ekstrem sonuç alacak bir antrenör, Lazovic'in önüne de iki işi birden üst seviyede yapabilen bir smaçör çözülsün. Bu iş oyuncuların isteğiyse de mecburen Fenerbahçe derbisi kazanacaklar. Aksi takdirde İlkin de dahil olmak üzere mevcut kontratlar sorgulanır. Bu sezon sonu gidecek olan varsa da 2027 yazını geçmeden yollarımız kendilerinin isteğiyle kesişir. Döngüsel ilişki halini aldı bu.

Biraz daha zorlasalar 2024 Aralık'ta olabildiğince Oktay Mahmuti hikayesi yaratacaklar adamdan. PAOK'a karşı yaz sonu Burhan Felek'te kupa kazandığımız, teneke kupayı altın yaptığımız; 21. yüzyılda ortalamaya vursak neredeyse her sezon bir Avrupa ya da Dünya şampiyonluğu kazanan iki rakibi puan vermeden yendiğimiz sezonda konuştuğumuz içeriklere bak. Olympiakos beklerken, Chieri beklerken, tek maçlı formatta klasik adlandırmayla Türkiye Kupası kazanır mıyız dediğimiz sezon nerelere geldi. Bu kararı alanlar kendinden emin değilse 2025'te kültürel alana dair kayıp çok büyük.

Hernandez ile ilgili daha önce de yazdığımız üzere bütçesi belli Alman Fransız Polonya ligi takımlarına voleybolun doğrularını oynatır takım oyunu içinde yıldızlar da çıkarır büyük takımlara maçlar kazanır turlarda zorluk çıkarır ve fakat büyük takım yönetecek bir koç değil oyun öncesi hazırlığı oyun ezberi iyi olsa da oyun içi koçluk meziyeti sınırlı her ne kadar kendisi voleybol dahisi olarak adledildiyse de bu forumda idareci olmak ile koç olmak farklıdır sahada koç varken şampiyonlar ligi şampiyonluğu falan kendisine yazılmaz mevcut kariyeri de bunu doğrulamaktadır. Bundan sonra da yarışmacı bir takımda göreceğimiz kanaatinde değiliz, kendisi mi gitti oyuncular mı istedi iş bilen biri mi gönderdi bilinmez fakat karar bize göre doğrudur şimdi yerine gelecek antrenör ile Galatasaray voleybol şubesindeki yöneticilerin voleyboldan ne kadar anladığını göreceğiz.