2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Voronkova 2 yıldır düşüşte bu sene de Rusya liginde eski formunda değil bence.Ama daha 27 yaşında Voronkova . 2 sene önceki Voronkova ilk 5 smaçör arasında sayılacak bir oyuncuydu.Bence bizim voleybol ortamımızda kendini bulur alınması gerektiğini düşünüyorum.Eczacı da as oyuncu olarak alınıp yedek kaldığı için isteği kaçtı ve performansı düştü bence.Rusya da şuan çok kalitesiz çok yavaş bir voleybol oynanıyor.Bize gelirse kendini bulacağını gerçek performasını göstereceğini düşünüyorum.Şuan manşeti de iyi bir smaçör lazım hızlı oyunla akıyor bu takım 1.90 üstü power bir oyuncu şart ama manşete alması lazım bunun yanında.Arina Gabi Cristina Markova gibi oyuncular uzun sözleşmeler imzalamış.Li Çinden çıkmıyor bana Voronkova bu ortamda en mantıklı transfer olur gibi geliyor.Galatasaraylı olduğunu açıkladı 1 ay önce bir röportajda oda onu hırslandıracak birşey.Kendini bulmuş bir Voronkova tek başına bir set getirir.

Olyimpiakos rahat geçmemiz gereken bir takım.Yunanistan liginde 3-0 yendiğimiz Paok lider diye biliyorum.Smaçörleri Nizetıch her ne kadar 36 yaşında olsa da yıllardır Arjantin milli takımını taşıyan üst düzey ligler de hep kendine yer bulmuş kaliteli bir oyuncu.Ama son durumu ne bilmiyorum 2 senedir hiç izlemedim.Zorlarsa bizi Nizetıch zorlar.Orta oyuncuları Bianca çok korkulacak bir oyuncu değil ama blokta bizi bazen zorlayabilir.Benim beğenmediğim bir oyuncu olsa da Kubura takımın en skorer oyuncusu ama ben iyi bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum boy avantajı ile orta seviye ligler de kariyer yapmış bir oyuncu.Onun dışında bence çok dikkat edilmesi gereken oyuncuları yok Scandiccinin yedek pasörünü bu sene aldılar ama oda 1.77 boyunda 3-0 set vermeden iki maçı da geçeriz gibi duruyor kağıt üstünde.

Burhan Felek'te volta atarken daha çok zorlanmayı isterdim elbette. Bu tablodan hareketle kulübün Avrupa'da üçüncü kupada oynamanın sadece ülkenin tarihindeki ilk Avrupa kupasını kazandığımız erkek sutopunda anlamlı olduğunu, kozasından çıkmaya gayret eden kadın sutopunda da kısmen anlamlı olabileceğini yorumlamasında fayda var. Eylül'ün başında PAOK, devamında 2020'lerde Almanlıktan Almanyalılığa geçişin Dünya'da nelere sebep olduğunu naçizane anlattığım Wiesbaden, şimdiyse Olympiakos eşleşmesi derken ben bu serüvenden alacağımı fazlasıyla alıyorum yoksa. Bugünkü sınırlı nicelikten oluşan, eş zamanlı olarak hayli diri şekilde maçı yaşayan kitle Olympiakos eşleşmesinde biçim değiştirecektir.

İğne ve çuvaldız demişken, kapalı otoparkın çıkışındaki kavga sosyal ağlarda görüp nispeten gülümsediğimiz bir şekilde noktalandı diye öngörüyorum. Açık otoparktaki, farklı takım taraftarı alkol bağımlısına ise polis neyse ki erken müdahale etti. Adi suçun eşiğinden dönüldü. Son 51 yılda Kapitalist Türk ulusçuluğunun en soft hali dahi insanlara verilemeyince, ortaya böyle unufak olmuş; siyaset sosyolojisi ve mikro kimlikte boğulmuş insanlar çıkıyor. Neyse ki muhtelif sorumlulukları, kaybedecek şeyleri olan insanlarla yüzleşmeden içerik kapandı. Salonun içinden, çevredeki sosyolojiden bu kadar bihaber olmak geri nörolojik vakaya evrilmek demek.

Son düzenleme:
Güzel olan taraf, 3. seti tümü ile Bench oyuncuları ile 25-18 aldık. Yine iyi olan tarafı, rakibin zayıf olmasına rağmen, Kalandadze'nin göz dolduran oyunu ve müthiş istatistikleri oldu. Bu da, yedek beklese bile, iyi çalışmaya devam etmiş olduğunun işaretidir ki bu da takım için kazanç. Aynı şeyleri Aslıhan ve Ayçin için de söyleyebilirim.

Böylesi bir maçta, Kalandadze, Ayçin ve Aslıhan uçarken, Yasemin Özel, Sude ve Ceylan'ın performansları tam bir hayal kırıklığı yarattı ve artık taraftarın hayallerini, kimsenin çalmaya hakkı yoktur. Zaten hep söyledim. Yasemin Özel bu takımın yedek PÇ olamaz. Yani üzülüyorum ve yeniden gördüklerim sürpriz olmadı. Lazovic'e de kızmadım değil ama Vakıf, Fener ve Ecza maçlarında hücumun en iyilerinden birisi iken bu maçlarda böylesi performans, maç'mı seçiyor diye sorgulatmıyor değil... Bihter ise sadece 1 set oynadığından, kendisini çok fazla gösteremedi ama sırıtmadı diyebilirim. Çok gergindi ama pozitif servis karşılaması iyi idi. Yer savunmasında da iyi yer tuttu. ve iyi toplar çıkardı Uzun zaman sonra oynağı sette, kesinlikle başarılı idi diyebilirim.

Bu arada tebrikler takım ve teşekkürler Hernandez. En azından, as takımda yer almayan oyuncuların son durumları hakkında, bize fikir yürütme şansı vermiş olduğun için...

Gatina için daha hiç haber çıkmadı iş geçmeden güzel bir teklif hazırlanmalı.Kaliningrad bu sene de zaten Voronkova'ya 750 bin euro civarı bir ücret veriyor deniliyor onunda o paralar varken çok bırakacağını düşünmüyorum konfor alanını.İyiler kapılmaya başladı bizim de elimizi hızlı tutmamız lazım ama Cibara tekliflerimizi yaptık transferler için gibi bir şey demişti belli ki başlanmış görüşmelere.

Kupada Chieri 2023'ün şampiyonu. Son 3 kupayı İtalyan takımları kazandı. İtalyan takımlarının 25 şampiyonluğu varken, Türkiye'nin 4 şampiyonluğunun içerisinde Bursa BŞB'nin 2 şampiyonluğu ve kadın voleybolda aktif olduğundan emin olmadığım Yeşilyurt'un şampiyonluğu var. Smaçör takviyesi konusunda tereyağından kıl çekilmesi, takıma hücum derken kazulet gibi bir görüntü verilmemesi gerekiyorken serüveni buradan görmek de mümkün.

Chieri-Galatasaray maçı erken final olacak gibi zaten.Bu takımlara en güçlü rakip olarak gösterilen Roma İtalya da küme düşme yarışında.Chieri de İtalya liginde ilk 4 zorluyor.Zevkli bir maç olacak gibi finale çıkmaya hak kazanan bu tur da kupayı alır gibi zaten Roma bizden en fazla set alır.