2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Bu sezon bende 2. Devreden umutsuzum. Çok zevkli bir ilk devre izledik ama bir yönetim bir sezonu bu kadar güzle çöp edebilir. Baya bir düşünmüşler Hernandezi göndermek için herhalde. İlk devre ne kadar zevkli geçtiyse ikinci devre de o kadar zevksiz geçecek gibi.

Elimizde hızlı oyuna muhtaç ama hızlı oyunu oynarsa her takımı yenebilecek bir takım var bunu biliyoruz. Hernandez bence hızlı oyunu güzel oynatırdı bu takıma. Bigrelli de o ışığı göremiyorum oyun düzenini bozabilir. Hızlı oyun oyanayamazsak lig de bizi yenemeyecek takım yok. Köşe hattımız hızlı oyuna muhtaç. Bende Bigrelli büyük bir süpriz yapmazsa ilk devreyi özlediğimiz bir ikinci devre geçireceğimizi düşünüyorum.

Ben Bigrelliyi’de eleştirmiyorum adam daha başlayalı 3 sene olmuş 1.5 sezonu yardımcı antrenör olarak geçirmiş zaten.Şuanlık kapasitesi belli asıl suç onu buraya getiren Cibara da Kosheleva Dobrina Neslihan köşe hattı kuran Cibaradan Bigrelli’yi başa getiren Cibaraya yazık.

Hernandez'in bu seviyede bir daha bu seviyede takım çalıştıramayacağını yetersiz olduğunu voleybol dahisi olduğu söylendiği günlerden önce bile söylemiştik Voleybol dahisi koçun Romanya'dan bir takım ile anlaşması bunu doğruluyor, gönderilmesi doğruydu. Olması gereken yerine gelecek antrenörün hazır olması ve yüksek smaçör transferinin yapılarak yeni gelen koça ki bu koç isim olarak büyük biri olmalıydı lig dördüncülüğü ve Challenge kupası hedef gösterilmeli ve gelecek sene yatırımın daha da artacak olduğu gösterilmeli idi. Bunu yapamadık, Alper ve Saim hamlelerinin ise mantığı yoktu tek devre için ikisi de konfor alanı dışına çıkmazdı ki çıkmadı bu noktadan sonra yapılacak olan şey belli idi takımın kendi yardımcı antrenörlerden biri sezonu sonuç ne olursa olsun bitirmeli idi.
Ne smaçör transferi yapıldı ne iyi bir koç ile anlaşıldı sezon birden bire geçiş yılı oluverdi ve yarım dönemlik kerameti kendinden menkul bir İtalyan takımın başına getirildi ve gelecek yıl hedef gösteriliyor.
sezon başında ifade ettiğimiz gibi bu takım kısa bu takımın kurulumu yanlış, ısrar ile gerek yok denilen yüksek smaçörün gereklilik değil zorunluluk olduğu elzem olduğu görüldü. Alexia Galatasaray'ın as pasör çaprazı olmaz. Mevcut voleybol yönetimine ve şubeye çöreklenen bir takım insanlara Imoco'nun anahtarını verin takımı batırırlar, üzerine de voleybolu en iyi kendilerinin bildiğini söylerler bugün iyi oyuncular almak için Barbolini'ye ihtiyacımız yok voleybolu takip eden maç izleyen kimin yetenekli olduğunu görüyor önemli olan onları transfer edecek vizyona sahip olmak. Bunun için burada Aslıhan tartışması yaptığımız gün söylediğimiz gibi bu yapı gitmeden değişmeden sonuç değişmez.

İtalyan antrenörlerin kariyer yapma sebebi yine kendi liginin yapısıdır. Çünkü İtalya'da bir takımın antrenörü değişecek ise yine kendi içinden çıkar Bergamo yıllarca bir silsile ile antrenör değişir bu pek çok takım için böyledir yani İtalya'da bir takım koç değiştirecekse ikinci antrenöre gider. Buraya gelen ve dünya genelinde çalışan her İtalyan koç bu asistan baş antrenör silsilesi içinden gelir gökten inmez.

Burada ortak olarak eleştiri yaptığımız şey yahu biz İtalyan koç getireceğiz bu da onun yardımcısı takımı tanısın diye bu yılı geçiş yılı yaptık bu yeni yetmeyi getirdik demeleri.

Bakın Guidetti'nin yardımcıları seneler içinde Muhammed Görken, Ferhat Köseoğlu, Ferhat Akbaş, Dehri Can Dehrioğlu, Saim Pakkan
Dünya şampiyonu olan Eczacıbaşı takımında Caprara'nın asistanları Alper Hamurcu, Yunus Öcal
Avrupa ve dünya şampiyonu olan Fenerbahçe'de Ze Roberto'nun asistanları Kamil Söz, Saim Pakkan. Bu adamlar müthiş baş antrenör demek değil bu bu işin amiyane tabirle raconu budur. Yani ben yabancı koç getiriyorum asistanını önden gönderiyorum gibi bir şey olmaz.

Bigarelli yeterli bulunabilir saygı duyarız bize göre yeterli değildir bunu uzun uzun yazdık kim gelecek olursa olsun birinci yardımcı antrenörü yerli olur, Bigarelli'nin yeterli olduğu yerde ise bizim iki asistan yeterli kere yeterlidir. Neden Türk antrenörü çıkmaz çıkan nasıl aşağı çekilir hak ettiği yere gelemez bunlar çok uzun konular olduğu için şimdilik es geçelim.
İtalya'da yabancı antrenör getirmek kanunen imkansız gibi bir şey. Ya olimpiyatlarda madalya kazanmak ya da dünya şampiyonu olmak şartı var. Bu nedenle dışarıdan hoca getiremiyorlar.

İtalya'da fiilen yabancı koç yasağı olduğunu bilmiyorum son zamanlarda gelen bir kural varsa olabilir. Zamanının en pahalı takımı olan Pesaro'yu Angelo Vercesi çalıştırmıştı ki oldukça vasat bir antrenördü kariyer olarak.

İtalya'da önemli olan İtalyan voleybolunun, İtalyan unsurlarının korunmasıdır. Zaten ikinci lig koçları dahil hemen hemen benzer voleybol oynatır fark bütçe, antrenörlük becerileri ve küçük antrenör dokunuşları ile ortaya çıkar ekol olmak zaten budur.

Mesela biz gelecek yılı hedef gösteriyoruz takımın şu anki iki yerli asistanı dahil hangi yerli koça gidip ki buna Alper, Saim hatta Mehmet Bedestenlioğlu dahil ben seneye kaliteli kadro kuracağım başına da seni koyarım diyebiliyoruz, İtalyanlar diyebiliyor bu yüzden de kaliteli kadroları da dahil daima İtalyan'lar yönetmiş oluyor. Biz ise daha önce denenmiş Türkiye'de tutmamış Abbondanza, Barbolini'lerden kapıyı açıyoruz. Bigarelli faciasını ise yeterince yazdık Türkiye'de kendisinden kalifiye bizim asistanlar da dahil en az bin tane yardımcı antrenör vardır.

Açıkçası görünen tablo net uzatmaya gerek yok.Hernandez ile kesinlikle devam edilmeliydi.Ben de bu sezon eleştirdim ama adam işini yaptı.Önceki sene ilk 8 yapması zor takımı aldı 6. yaptı.Bu sezon senelerdir yenemediğimiz bizden bütçe olarak 4 kat falan yüksek olan Eczacı ve Vakıfa set vermedi.Aslında görevini yaptı Thy Aydın ve Kuzeyboru maçları talihsizlik orda da fazla rehavet vardı takım da koç da ikinci dönem bu hatasını giderip bence güzel bir ikinci devre izletirdi bize.Hernandezin bu sezon bence tek sorunu şuydu bende çok eleştirdim Kalandadzeyi hiç kullanmadı.Lazovic düşünce al Kalandadzeyi.Ama bundan da ders çıkarmış devre sonu Kalandadze'ye süre vermeye başlamıştı.Büyük hatta etti yönetim.

Son düzenleme:
Şimdi ki senaryoya bakarsak da.Takımın eksiği net yazında yazmıştım power smaçör şart hatta alınabilecek isimler diye bir liste yapmıştım Power smaçör de yönetim Kalandadze zaten Power rolünü üstlenir diye düşünüp muhtemelen defansif Lazovici aldı.Oda tutmadı devre arası yapmamız gereken.Kalandadze yerine piyasa da oyuncu yok belki ama birini çekmemiz lazımdı.Git bir oyuncuyu ikna et kulübünü al.Zaten orta hattımız iyi libero iyi pasör iyi.Power smaçör gelse Alexia da yükselecek blok önünde azalacak.Hani bir Power smaçöre sezon çok güzel döndürülürdü.Ama bizim vizyonsuz yönetim konuşturdu yine vizyonsuzluğunu.

Sezonun geri kalanı da şöyle olacak.Antrenör değişikliği ile takım havası bozuldu Vakıf maçında neden ezildik Hernandez sonra Adnan sonra Vakıf maçından 4 gün önce Bigrelli hani kızlara da yazık hep düzen değişikliği.Eylül bile dağınıktı Vakıf maçında.İkinci devre senaryosu belli Bigrelli hiçbir şey katmaz hatta götürür bu takımdan.Hızlı oyun doğru oynanmazsa Lazociv hücumda düşüyor Lazovic düşerse doğal olarak Alexia da düşüyor blok ona yapışınca.Bigrelli büyük süpriz yapmazsa ben ikinci devreden umutlu değilim açıkçası.

Sistemi karıştırma bas parayı tek başına skor yükünü çekecek bir smaçör al.Sezon sonu hedeflerin hepsine ulaşılırdı.Ama yönetim eksikleri kapamayıp daha da eksik açtı.Challenge Cup bile gelmeyebilir Chieri oldukça iyi takım.

Neslihan Demir Güler:Hernandez neden gitti anlamadım bence iyi yönetiyordu takımı.Galatasaray seneler sonra ilkez Eczacıbaşı ve Vakıfbankı yendi böyle başarılar varken neden düzen bozuldu anlayamıyorum.Hocanın gelişi de çok uzadı hadi Antiga veya Barbolini gelse bekleyelim de gelen isim de Bigrelli bence bu düzen bozukluğu takıma olumsuz yansıyacak.Bence Galatasaray Vakıf ile anlaşıp Frantti ile anlaşmalıydı.Biz bu sene parlatalım her maça çıksın dese Vakıf da hayır demezdi eksiğini kapatırdı hem Galatasaray.Böyle şeyleri neden düşünemiyorlar anlamadım.Bakın Nilüfere gittiler Kulanı aldılar takır takır sayı aldı kadın.

Neslihan Demir bence en güzel durumu özetleyen yorumcu olmuş.Hani yönetimin yaptığı 2. devre hamleleri kadar saçma hamleler uzun zamandır görmedim.Bariz eksiğimizi görmezden gelip düzeni de bozdular.Fenerbahçenin futbolda kurduğu Ali Koç'un saçma hamlelerini Cibara da bize bu şube de izletiyor.

Zeren zaten aldı bilet. Bizim de almam için zorlamamız kazım bedavadan şampiyonlar ligi bileti gelmişken kaçırmaz umarım yönetim. Güzel bir proje ile giden takımlara Wild Card vereceklerini açıkladılar çünkü. Ama Zeren kesin aldı 3 takım zaten gidiyor ligimizden. En en fazla 5 takım alırlar bence bir ligden. Thy de isteyecektir Wild Cardı bütçe sözü verilirse sadece alırız gibi duruyor.

Ciddiye alınması gereken bir durum umarım yönetim hamle yapar. Çünkü açık açık bu sezon voleybol gelişimi için wild cardı açıyoruz dedi CEV. Kısa bir süre dedikleri için sadece bu sezonluk olur bu sezondan sonra yine kalkar muhtemelen. Seneye yatırım sözü verilip alınmalı o bilet. Ben yatırım sözü verirsek taraftar kitlemizi de çekmek için bizi almak isteyeceklerini turnuvaya düşünüyorum. Ama bizden gerekli yatırım sözü gelmezse taraftar kitlesi olmasa bile parası ile Thy rahatlıkla girer.Taraftar kitlesi gücü kullanıp biraz da yatırım yapıp seneye wild card almamız lazım. Bunu da yapamazsa zaten Cibara bıraksın şubeyi gitsin.

Normalde o turnuva için 4-5 milyon gözden çıkarmamız lazım. Vakıf Eczacı Fener ilk üç takım her sene o paraları harcıyor. Ama şuan 1-2 milyon ayırsak girebiliriz oyüzden sponsor bir şey bulunsun gerekilirse 1-2 milyon kulübün veremeyeceği bir para değil.

Güzel bir temel attık aslında seneye eksikleri kapayarak iyi yerlere gelebiliriz.Orta hatımız çok iyi bence Yasemin ve Timmerman ile devam edilmeli.Pasörümüz çok kaliteli +1 maddesi kesinlikle kullanılmalı ilk yarının en iyi pasörüydü zaten.Timmerman da en iyi ortasıydı ilk yarı da bence ligin.Eylül ile de devam edilmeli uzun zamandır boş kalan o bölgeyi kusursuz kapatı.Oda tartışmasız ilk yarının en iyi liberosuydu.Eksik kısma gelirsek de belli köşeler.İlkin ile kesinlikle devam edilmeli bence İlkin de gayet yeterli oynuyor şuan.Ama bir power smaçör ve Alexia ile rotasyona girecek bir pç şart.Li Çinden ayrılmaz ama o seviye bir power smaçör çek Stysiak hamlesi yap Alexia ile rotasyona sok ikisini.Bu dediğim kadro ilk 3 zorlar bence kemik kadroyu kurduk üstünü tamamlamamız lazım.Ama yönetime hiç güvenmiyorum bir anda eksikleri kapamak yerine daha da büyük boşluk açabilirler.Her sene bu şube de sil baştan kadrolar izliyoruz.İlkez bir kemik kadro oluşturabildik umarım o iskelet bozulmadan sadece eksikleri tamamlarız.Bu dediğim kadro da rahatlıkla Wild Card alır.