2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Umarım Zeren maçına Kalandadze ile başlanır.Bu maç başlanmasa bile önümüzde ki Sarıyer ve Olmpiyakos maçların da kesin oynayıp eli ısındırılmalı.Çünkü Aras kargo maçın da 3. setin sonunda baya hatta yaptı onun haricin de geri kalan bütün setler de vurduğunu sayı yaptı.Bu takımın tek sorunu blok üstü yapabilen oyuncusunun olmaması Kalandadze takır takır blok üstü yaptı Aras maçında.Bence Fener maçına kadar 4 maçın hepsinde Kalandadze oynatılıp form tutmasına izin verilmeli.Lazovic de büyük maçları çok iyi oynuyor bu sezon önemsiz maçlarda tıkanıyor.Zeren Fener maçın da Lazovic.Arada ki üç maçta da Kalandadze yapılabilir.

Bugün çok keyifli bi maç oynadık. Sahadaki oyundan sporcular da keyif alıyorsa o maçı genelde kazanıyoruz. Yalnız bugün ilkin olağanüstü oynadı ama alexianın skor yükünde destek olması lazım Kuzeyboru ve Thy gibi maçlarda. Sezon başında da dediğim gibi bizim her maçımız hedef maç her maça aynı istekle çıkmak zorundayız

Kalandadze ne yapıyorsun bacım? Bütün kritik toplar dışarı vurdun.
10 senedir İlkin’e bir kez olsun bile yapılmayan bu sitem, sezon başından beri nerdeyse ilk kez şans bulup maçın en iyisi olan Kalandadze’ye yapılmış.Mevcut konumumuzu hak ettiğimizin göstergelerinden biri bu olmalı.
Eveet sevgili Hakan Karakaş... Sanırım Çağdaş Ozan Büyükkaya'ya, "İlkin'e bir kez olsun bile yapılmayan bu sitem" diyerek, son derece espirili şekilde yapılmış sitemi ciddiye alıp yine lafı İlkin'e dolamışsınız. İlkin'i bu forumda ben de dahil olmak üzere herkes, sırası geldiğinde ki bu genellikle genel performansı yada çok kötü oyndığı bir maç sonrasında forumsuz olduğu yada çok fazla hata yaptığı konusunda ciddi ve sert şekilde eleştirmişizdir. Birçok kez servis, yada manşet yada hücumda aksamaları olmuştur ve bunlar tüm detayları ile paylaşmış olduğum 1. devre sonu karşılaştırmalı istatistikleri ile size sunulmuştur. İyi niyetli düşünmeye çalışarak, belli ki forumu çok sık takip etmeyerek birçok şeyi kaçırmış olabileceğinizi düşünüyorum.

İlkin, ağır ameliyatları sonrası son iki yıl içerisinde beğenilmiş, eleştirilmiş ama duruşu ile oyunu ile bu takımın as oyuncusu olmayı sonuna kadar hak etmiş, Daha da ötesi, bu takımın kaptanı olmuştur. Takım kaptanlığı daha söylenti halinde iken bile türlü sataşmalara mağruz kalmış, son milli sezonda sakatlığının ardından, iki yıl öncesinde yapılmış olan bir söyleşide, devşirme oyuncu konusundaki açık ve net görüşleri nedeni ile algı yaratılarak, yeni yapılmış bir röportaj gibi lanse edilerek, deyimi yerindeyse alçakça linç kampanyasına uğramış (ki bunun arkasında malum ağlak kulübün olduğu herkesçe biliniyor) ve son olarak da milli takımdaki ard arda sakatlanması sonrası TVF ve milli takım yöneticilerince yanlış sayılabilecek hamleleri sonrası, torpil yapmakla suçlanmış ve yine malum çevrelerce neredeyse hain ilan edilmiştir.

Bu forumda herkes, dilediğini kendi bakış açısına göre makul bir seviyede saygılı ve yapıcı şekilde eleştirme hakkına sahiptir. Zaten eleştiri ve farklı fikirler olmazsa ilerleme olmaz. Maç heyecanı nedeni ile Çağdaş arkadaşımızın espirili yaklaşımını (ki sanırım herkes Kalandadze'nin maçın en iyisi olduğunu düşünüyor) İlkin'e bağlamak, en hafif deyimle maksadını aşan bir taraftar serzenişi olarak değerlendirilebilir. Çağdaş bey'e yanıtınızda son olarak diyorsunuz ki, "Mevcut konumumuzu hak ettiğimizin göstergelerinden biri bu olmalı". Şimdi bir kez daha şunu kendinize sorsanız, aslında şu anki konumumuzu hak etmemizin nedeni, elimizdeki değerlerin farkında olmadan, sürekli onları ateşe atacak ve hedef gösterecek paylaşımlar yapılması yada bazı trollerin ahlaksızca saldırılarından etkilenerek saldırılması yada algı yaratılmaya çalışılması olabilir'mi? (Not: Bunu, son dönemde paylaşım yapan, kendi düşüncelerini yazan, istisnasız tüm forum üyelerini tenzih ederek özellikle belirtiyorum. Hiç kimse tarafından sataşma olarak algılanmasın).

Zeren maçı detaylı değerlendirmesine çok girmeden, genel hatları ile baktığım zaman, Alexia dışında takım çok iyi idi. Alexia kötümüydü? Hayır ama daha iyi olmasını beklerdim. Yine o da orta sayılabilecek bir katkı verdi ama kendisini kurtaran, diğer oyuncuların mükemmel sayılabilecek performansları oldu. Alexia, alternatifsizliğinin baskı ve ızdırabını yaşıyor. Buna rağmen, servis karşılama haricinde sayı katkısı açısından takıma katkısı, genel olarak yüksek. Burada da detaya girmiyorum. Merak edenler TVF sayfasından bakabilir.

Son olarak iki konu dikkatimi çekti. 4 saat program yapıp aslında hiçbirşey söylemeyen, sadece içindeki Orkun adlı şahıs nefreti ile program sürdüren, yanına beyaz tahta çekerek 0 W/L diye İlkin'in Olympiakos performansı ile, sırtlan gibi sırıtarak aklınca dalga geçen ve Ayşe Çürük'ü neredeyse İlkin'in önüne koymaya çalışan voleybol fukarası şahıs, bakalım bugünkü performanslar üzerinden maçı nasıl okuyacak.
X'deki bir diğer trol hiçbirşey bulamamış, "Hani İlkin sakattı? Sakat oyuncu 29 sayı'mı alır" diye fanlarına sesleniyorMUŞ. Bu zavallılığa katıla katıla güldüm. Bir de İlkin'e sözde tavsiyede bulunuyor ve diyor ki; "Sen de kankanı kulübe aldıracağına, bu şekilde oyuna konsantre olarak oyna. Senin faydana. Ayrıca Orkun Darnel'den uzak dur". Neyse, İlkin şimdilik bundan yırttı:) Darısı Alexia'nın başına....

Bu saldırıları alt alta koyup, üslup ve niyete bakınca, beyaz tahtalı ve tahtasız aynı kişiler olabilirmi diye düşünmeden edemiyorum. İşte arkadaşlar, bu nedenle diyorum ki, özellikle bu branşa yeni merak salanlar yada zamansızlık nedeniyle yeterince takip edemeyenler, eksik bilgi ile her yazılıp çizilene itibar etmeyin. Araştırınız, sorgulayınız olaylara kendi gözlem ve bilgilerinizi de katıp, herşeyi akıl süzgecinden geçirerek, yazılıp çizileni öylece değerlendirin. Başta ağlaklar olmak üzere, birçok kulübün trolleri işbaşında. Aman dikkat.

Başta kaptan ve tüm kızlar.... Bu galibiyet için, içtenlikle tebrikler ve teşekkürler. Hepinizin gözlerinden öperim. İlk seti kaybetmemize raşmen takımın ayakta kalması için katkı yapan teknik heyete de teşekkürler. Bakalım ve görelim... Sonraki maçlarda yeni koç, nasıl bir not alacak... Bu da ayrı bir merak konusu....

Vakıf Eylül Akarçeymeyi de istiyormuş. Ligin en iyi liberosu şuan eğer kaptırılırsa yazıklar olsun. Bu sezonun amacı kemik kadro kurmaktı. Timmerman Ayçin Bongaerts İlkin Eylül ve yanına bir yabancı daha çekilirse Alexia . İyi bir kemik kadro kuruldu yapılması gereken bu oyuncuları elde tutup üstüne takviyeler yapmak. Biri daha giderse yönetime zere güvenim kalmaz.

Şuan yapılması gereken belli Aslıhanı elde tutabilirsen Aslıhan Bongaerts iyi ikili. Ama Aslıhan durmak istemeyebilir giderse Bongaertsın yanına iyi bir yerli pasör. Alexia ile rotasyona girecek Stysiak seviyesi bir pasör çaprazı. Orta hattı zaten yeterli Timmerman Ayçin Yasemin elde tutulup 4. ortaya genç potansiyeli bir isim alınmalı. Eylül’ün yedeğine Bihter yerine Buse gibi bir oyuncu gelmeli. Smaçör hattı sadece değişebilir İlkin oradaki tek kesin isim belki bir ihtimal Lazovic de tutulabilir ama bir yerli en az bir Lazovic gönderilirse 2 yabancı elit fizikli smaçör şart. Bu eklemelerle taş gibi kadro.Yine şampiyonluk final gelmez ama ilk 3 yapar bu takım.

Ne tahtası ne Orkun Darnel’i ne anlatıyon sen gerçekten?.
Anlamadığım Ilkin’in neden dokunulmazlığı olsun. Kaptansa Gökselin 10 senedir kaptan,her hafta yemediği laf yok. Geçmişte Işıl’a burda neler yazıldığını hatırlıyorum. Ki bunların Galatasaraylığı İlkin ile mukayese dahi edilmez. Ama nedense İlkin’i eleştirmek yasak. Tahta filan deniyor.
Alıntıladığınız yorumda da konu nasıl Ilkin’e dolandı filan diyorsunuz ya. Kalandadze Ilkin’in yerine oynayıp,maçın en iyisi olmasından kaynaklanıyor olabilir mi acaba??. Merak ediyorsanız söyleyim İlkin’le bir derdim yok. İyi olmasını isterim tabiki ama sizin gibi kendisinden büyülenmediğim için Türkiye liginde zirveye oynayacak bir takımın önemli parçası olamayacağını düşünüyorum. Bu sadece benim düşüncem de değildir. Aslında gerçek olan bu.
Netice de bu kadar uzun uzun yazdığınız yorum da aslında benim yazdığım şeyin ne kadar doğru olduğunu ispatlıyor.Başkalarına kolayca yapılan sitem İlkin’e yapılırsa ceza alınması gerektiğini düşünenler bile var.