2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Krasnodar da yöneticiydi diye biliyorum.Hatta onların stadını yaptırdı yanlış bilmiyorsam.Krasnodara daha yakın hisediyor demek ki kendini adam parasını o kulübe döküyor çünkü.

Hanım efendi ben yenildik muhabbeti yapmıyorum bu branşlara sponsor olacak zengin bir Gsli yoksa, para harcanarak klubun zarara uğratılmasının gereksiz olduğu devam edileceksede tamamen amatör türklerden kurulu amatör bir takımla devam edilmesi gerektiğini söylüyorum.
Neden bu forumdasınız? Burası futbol forumu değil farkındaysanız biz futbol kulübüyüz gibi saçma argümanları futbol forumlarında yazın. Biz burda bu şubelere değer vermeyen taraftarların yorumlarını neden okuyoruz anlamıyorum asla

Önemli ölçüde galibiyet şansımızın olduğu, güç dengelerinin açık ara farklı olmadığı takımlara karşı alınan mağlubiyet insanı çok üzer, hatta Cumartesi günkü HDI Sigorta maçında olduğu gibi, setlerde 2-1 önde iken ve sonraki setlerde defalarca maç sayısı atmamıza rağmen 3-2 kaybedilirse kahreder...

Bugünkü maçta ise, güç dengelerinin öne çıktığı, tartışmasız ligin en iyi servis atan takımı ve yine ligin en iyi hücum etkinliği olan takımlarından birisi ile yapılan bir maçtı ve böylesi bir maçta, rakibe karşı tüm oyuncular, ancak ve ancak yüksek bir performansla oynadığı takdirde, dişe diş mücadele edilebilirdi ama olmadı. Bu maçta hiçbir oyuncunun aksamaması gerekirken, görünür şekilde tam 3 oyuncu aksadı. Özellikle Alexia, Timmerman ve Lazovic, çok kötü bir performans sergiledi, ama öyle bir Lazovic vardı ki, sezon başından bu yana, istikrarsız oyunu ile güven vermediğini defalarca yazdım ve sonuçta maalesef haklı çıktım. Önceki Fener maçının en iyisi olan Lazovic, bu maç performansı ile iyi servis karşılama dışında (ki karşıladığı 24 servis sonrası) hiçbirşey yapamadı ve sadece hücumda 9 hata ve bloklanma, -%20 etkinlik ve -5 sayı ile oynadı ve hücumda takımın çöküşünde tam anlamıyla başrolü oynadı. Daha da önemlisi, Kalandadze ile rotasyona girmedi. Bu da sorgulanması gereken bir durum. Hal böyle iken, önceden hem Hernandez hem de bugün Bigarelli tarafından oyuna alınmamasının nedeni ne olabilir? Sorun teknik heyette'mi yoksa bizzat oyuncunun kendisinde'midir? Açıkçası, bu maç sonrasında gelinen durum itibarı ve şu ana kadar gösterdikleri dalgalı ve tatmin etmeyen performansları nedeni ile, sezon sonunda her iki oyuncuya da teşekkür ederek yollar ayrılmalı diyorum. Söylentiye göre de Lazovic, Vakıf'a hayırlı olsun.

Timmerman ve Alexia'ya gelince, bu iki oyuncuyu, Lazovic'den ayrı tutuyorum. Nedenlerine gelince, önceden defalarca yazdım, yine yazıyorum. En azından belli alanlarda, blok olsun, hücum olsun hatta servis olsun istikrarları var ve Özellikle Alexia, ligin ilk 5 Pasör Çaprazlarından birisidir ve yerli oyuncu olması nedeni ile her takıma büyük faydası olur ve birçok maçta skor yükünü çekebilme özelliğine sahiptir ancak bir yedeğinin olmaması, hatta belli maçlarda bench'de oturmaması nedeni ile hem fiziken hem de mental olarak yıpranan bir oyuncudur. Bu nedenle böylesi maçlar için üst düzey bir PÇ alınması şarttır. Bunu da defalarca yazıp çizdim.

Timmerman'a gelince, kim ne derse desin umursamıyorum. Timmerman iyi bir orta oyuncudur ve bu maçın istatistiklerinin, ortalamasını olumsuz etkilemesine rağmen %54 hücum ve %40 etkinlikle ve maç başına 1.71 blok ile oynayan bir oyuncudur. İyi oynayan bir oyuncunun da bir maçta kötü oynama olasılığı olabilir ve Timmerman da bu maçta kötü performans sergiledi. Bir maçtaki kötü performans, o oyuncunun kötü olduğu anlamına gelmez. Bunun üzerinde tepinmek ise tam bir saçmalıktır.

Görünmeyen aksamaya gelince, burada biraz da Bongaerts'e bakmak lazım. Servis bombardımanına tutulan takım, servis karşılamada (özellikle mükemmel karşılamada) sıkıntılar yaşayınca, geçmiş maçlardan farklı olarak mükemmele yakın oynayan Bongaerts de, sorgulanacak paslar atmaya başladı. Özellikle Alexia'ya attığı file içine giden her topta, Alexia blokun içine vurmak yada plase atmak zorunda kaldı. Blokun içine vurulan toplar da genellikle bloklandı ve bu da Alexia'yı kötü duruma düşürdü. Alexia'nın en iyi verimlilikle yaptığı hücumlar, genellikle 3 metrenin ortasına doğru atılan toplarda, 3 metre gerisinden öne hamle yaparak vurduğu smaçlardır.

Bir de rakibe bakarsak, iki smaçör köşesinin (Ana Cristina ve Arina) bu kadar berbat manşet alırken, bu kadar etkin hücum yapmasına izin vermek, bizim adımıza çok üzücü ama herhalde bu manşet zaafiyetini kimse görmemiş olacak ki, takımımızı bu konuda en acımasızca eleştirenler, Fenerin bu zaafiyetini görmezden gelmişler. Sezonun ilk yarısındaki maçta takımımız 9 ace yerken 1 ace atmış ancak bu maçta 5 ace yerken 4 ace atmışız. Geçen maçta olmayan Arina'nın füzelerine karşı bile önlem almışız ama bu sert ve isabetli servisler, takımımızın dengesini birhayli etkilemiş. Asıl belirleyici olan ise ortalarımızı yeterince oyuna sokamayarak, yaptığımız basit hatalar ve Fenerin yüksek hücum gücüne karşın (%58 Hücum, %45 verimlilik), bizim %35 Hücum ve %10 Verimlilik gibi oldukça düşük bir performansta kalmış olmamızdı ki, burada en büyük sorumluluk, başta Lazovic ve Timmerman olmak üzere Alexia'nın oldu. Geçen sezonun ilk yarısındaki maçın en kötüsü Yasemin, bu maçın en iyilerinden birisi idi. İlkin ise takımını kurtarmak için elinden geleni yaptı ve oldukça iyi idi (%41 hücum ve %32 verimlilikle 9 sayı) ama diğer köşe oyuncuları ona eşlik edemedi. İlkin için ileri geri konuşanlara söyleyecek söz bulamıyorum ve Allah'a havale ediyorum. Sanki oyunun her alanında, İlkin'den çok daha iyi yerli smaçör varmış da biz bilmiyoruz. Aslında değerini bilmeyenlere İlkin çok fazla geliyor. Dünkü 97Km'lik son smaçını onlara hediye etmiş galiba...

Eğer takımımız 4.lüğü kovalayacaksa, hücum etkinliği yüzdesini yükselterek, bugünkü performansla %29'dan %28'e düşen yüzdeyi, %30'un üzerine çıkarmak zorundadır ki, bunu en fazla 1 maç kaybı ile yapmak zorundadır. Nedenlerini ve önemini önceki paylaşımlarımda detaylı bir şekilde yazmıştım.

Son olarak, bir paylaşımı çok garipsedim. Sanki salonun yarısı Fenerli imiş gibi yorumlar okudum. İyi ki yayınlar var da, salonun neredeyse %90'ının yada o cıvarda bir oranın GS seyircisi olduğunu kendi gözlerimizle gördük. Fener seyircisi salonun görmediğimiz noktasındamıydı bilmiyorum ama Fener lehine birkaç zayıf alkışa karşın, Cimbom seyircisi dinamit gibiydi, gümbür gümbürdü. Sezon başından bu yana seyiriciyi eleştirenlere, seyirci bu maçta yanıtını verdi. Salonda 4154 biletli seyirci vardı. Yoksa salonda parçalı formamızı giyen kriptolar vardı da biz'mi kaçırdık?

Herşeye rağmen ve bu yenilgiye rağmen, ben bu takımı seviyor ve destekliyorum....Tabii ki yeni sezon için çok iyi yeni transferler şart...

Şimdi bazı yorumları okuyunca insan Lazareva'nın yedeği var mı Tolok'un yedeği var mı Kiera'nın yedeği var mı hatta Haak'ın yedeği var mı diye düşünüyor. Tabii ki hepsinin yedeği mevcut ama takımlarını bu oyuncular taşıyor yani öyle 3 pozisyon kenara gelsin sonra yine çıkar oynar gibi bir durum söz konusu olmaz. Bu Neslihan için de, Glinka için de, Grün için de böyleydi böyle de devam eder. Alexia ne mental olarak ne oyun olarak bu seviyelerin oyuncusu değil olmadı olmayacak gibi de görünüyor ha biz ilk beş içinde kalalım Kuzeyboru'yu geçelim deniyor ise kesin olmamak ile birlikte o seviyeler için yeterli sayılabilir. Erkek takımında Jean Patry'nin pasör çaprazı oynadığı şubede kadın takımında Alexia oynuyorsa durup bir düşünmek lazım.

Bundan sonra sonraki sezon bir pasör çaprazı alınması elzem ve bu oyuncu Alexia'nın yedeği değil, yüksek mümkünse smaç servisi olan ve net top öldüren bir pasör çaprazı olmalıdır. Alexia da takımda kalacak ise yerli statüsünde oynadığı için elimizi rahatlamak adına yedek pasör çaprazı olarak devam etmelidir.

Zhu imoco ile ücret konusunda anlaşamamış. Bundan daha güzel bir fırsat olamaz. Barbolini scandiccide Zhu herbots ikilisiyle oynuyordu. Zhu herbots ilkin üçlüsünü kurup çapraza lazareva çekebilirsek 3.lük için önemli bir iddiamız olur.Zhu diğer power smaçörlere kıyasla çok daha derli toplu bi smaçör. Son dönemde bilek sakatlığının kendisini geriye götürmüş olması sebebiyle nispeten düşük maaşlar aldı. Artık düzenli ve istikrarlı oynuyor imocodan fazlasını verebiliriz biz. Barbolini faktörü de olacak üstelik.

Zhu imoco ile ücret konusunda anlaşamamış. Bundan daha güzel bir fırsat olamaz. Barbolini scandiccide Zhu herbots ikilisiyle oynuyordu. Zhu herbots ilkin üçlüsünü kurup çapraza lazareva çekebilirsek 3.lük için önemli bir iddiamız olur.Zhu diğer power smaçörlere kıyasla çok daha derli toplu bi smaçör. Son dönemde bilek sakatlığının kendisini geriye götürmüş olması sebebiyle nispeten düşük maaşlar aldı. Artık düzenli ve istikrarlı oynuyor imocodan fazlasını verebiliriz biz. Barbolini faktörü de olacak üstelik.
Bende bunu yazmak için foruma girmiştim.Eski en form da olduğu dönem ki ücretini istemeye başlamış o parayı bizim de vermemiz zor.Ama bir sponsor bulunabilir bir futbolcu alınırken 10 milyon euro maaşın neredeyse tamamını sponsorlara bölüştüren transferler yapılıyor.Muhtemelen 700-800 bin euro bandına çıkmıştır Zhu buna da sponsor bulunabilir.Çok önemli bir hamle olur Zhu hamlesi eski formunu bulmaya başladı bu sezon.

Bende bunu yazmak için foruma girmiştim.Eski en form da olduğu dönem ki ücretini istemeye başlamış o parayı bizim de vermemiz zor.Ama bir sponsor bulunabilir bir futbolcu alınırken 10 milyon euro maaşın neredeyse tamamını sponsorlara bölüştüren transferler yapılıyor.Muhtemelen 700-800 bin euro bandına çıkmıştır Zhu buna da sponsor bulunabilir.Çok önemli bir hamle olur Zhu hamlesi eski formunu bulmaya başladı bu sezon.
Lazarevanın 500 bin dolarlık Bahçelievler anlaşmasını bozmaya çalışan bir kulüp zhuya 600-700 bin verebilir vermeli de yoksa şansı kalmayacak

Kemik kadro korundu Zhu ve Lazareva gelirse seneye Cev Cup ve 3. sıra gelebilir.Ama yapılır mı bilmiyorum yönetim kulüp kasasından o parayı aktarmaz gibime geliyor umutlanmak istemiyorum.Ama büyük bir camiayız elini cebine atacak illa birisi bulunur bence istense.İyi bir takım kemiği oluşturuldu kulübün iki yıldız için bütçe açması lazım yapılırsa bu transfler her takımla kafa kafaya oynayabilecek bir kulüp oluruz.

Şimdi bazı yorumları okuyunca insan Lazareva'nın yedeği var mı Tolok'un yedeği var mı Kiera'nın yedeği var mı hatta Haak'ın yedeği var mı diye düşünüyor. Tabii ki hepsinin yedeği mevcut ama takımlarını bu oyuncular taşıyor yani öyle 3 pozisyon kenara gelsin sonra yine çıkar oynar gibi bir durum söz konusu olmaz. Bu Neslihan için de, Glinka için de, Grün için de böyleydi böyle de devam eder. Alexia ne mental olarak ne oyun olarak bu seviyelerin oyuncusu değil olmadı olmayacak gibi de görünüyor ha biz ilk beş içinde kalalım Kuzeyboru'yu geçelim deniyor ise kesin olmamak ile birlikte o seviyeler için yeterli sayılabilir. Erkek takımında Jean Patry'nin pasör çaprazı oynadığı şubede kadın takımında Alexia oynuyorsa durup bir düşünmek lazım.

Bundan sonra sonraki sezon bir pasör çaprazı alınması elzem ve bu oyuncu Alexia'nın yedeği değil, yüksek mümkünse smaç servisi olan ve net top öldüren bir pasör çaprazı olmalıdır. Alexia da takımda kalacak ise yerli statüsünde oynadığı için elimizi rahatlamak adına yedek pasör çaprazı olarak devam etmelidir.
Muhammet Baylan, bence ya sen maksatlı yorum yaparak ve konuyu çarpıtarak dikkat çekmek istiyorsun yada hem geçmişte yazılanlardan ve hem de şu ana kadar savunulan fikirlerden hiçbirşey anlamamışsın. Lazareva ve Kiera isimlerini zikrederek, yine algı yaratmaya çalışıyorsun. Bari Vargas, Boskovic veya Egonu örneğini eklesen daha anlamlı olurdu.

İster Alexia, ister Van Ryke, ister Lazareva olsun, hiçbirisi orta düzey, yada üst sıraları zorlayacak takımlarda, tek başına kurtarıcı olamaz. Hepsi de yeri gelince ve takım oyunundan uzaklaşınca zorlanır ve başarısız olur. Çok nadiren maça damga vurur ve takımı sürükler ki başarı anlamında buna en yakın örnek Lazareva'dır. Geçen devrenin Sarıyer maçından sonraki çıkışı da bunu işaret ediyor. Bireysel olarak hücum istikrarı devam ediyor ve iyi bir oyuncu. Göreceli olarak yer savunması, Alexia ve Ryke'a göre daha zayıf. Herbir oyuncunun öne çıktığı belli alanlar var. Son maçta hem Ryke, hem Lazareva oldukça verimli oynarken, Alexia son maçta kötü idi ve bu da yine saldırmak için fırsat yarattı. Son maçlar da dikkate alındığında, en son istatistikleri tabloladım.

OyuncuHücumEtkinlikBlok S.Blok OrtBlok DokAceServis EtkinliğiHayal Kırıklığı
Alexia
43%​
29%​
43​
2.26​
16​
28​
-2%​
Fener(iki maç), Kuzeyboru, Vakıf (son)
Lazareva
45%​
30%​
37​
1.95​
27​
12​
2%​
Vakıf, Aras, Sarıyer
Van Ryke
48%​
31%​
24​
1.36​
21​
40​
4%​
GS,(İlk maç), Eczacı, Zeren

Hücum etkinliği olarak, 1 maçın bile +%1,-%1 fark yaratabileceği bu sıralamada, görülebileceği gibi, tüm oyuncular birbirine çok yakın ve bazı oyuncular bazı alanlarda öne çıkıyor. OOS, yani sistem dışı hücumlarda ise en başarılı olan oyuncu Lazarevadır. Eminim ki, sırf eleştirmek için, sen bundan da birşeyler çıkarırsın.

Gelelim Ryke'ın yedeği varmı sorusuna... Evet var. Kendall Kipp. Bu oyuncu da benim çok beğendiğim ve NCAA'de takip ettiğim bir oyuncudur (tıpkı Eczacı'daki Rettke gibi) ve Gui tarafından sırf çeşit olsun diye alınan bir oyuncu değil. 2 sezon önce kaçırmayalım diye defalarca yazmıştım. Sezon başında sakatlık ve devamında uyum sürecini atlattıktan sonra, hücum etkinliğinde %30'un altına inmemiş bir oyuncu. Takıma uyum için çok kritik maçlarda oynamamasına rağmen iyi bir seviye yakaladı. Yani evet Ryke'ın yedeği var ve zaman zaman Ryke dinlenme fırsatı buluyor. Fener'de ise her ihtimale karşı yedekte Stysiak var.

Bir kez daha söyleyeyim de iyi özümse. Evet, Alexia'nın yanına, uzun lig maratonu ve Avrupa hesabı yaparak, geniş kadro planlaması kapsamında, en az o seviyede bir pasör çaprazı şart. Baştan beri, sürekli olarak hep söylediğim de bu. Kimin hangi maçta ne kadar süre alacağına da teknik heyet karar versin. Lazareva olursa mutlu olurmuyum. Evet hem de çok. Daha da üst seviye olursa, daha da çok mutlu olurum.

Bence artık bir yorum yazmadan önce, kimin ne yazdığına yada nelerin tartışıldığına geriye dönüp bak ve elin oyuncularını överken, kendi takımının oyuncularını küçümsemekten vazgeç (eğer gerçekten bu takımı seviyor ve destekliyorsan). Dostça bir tavsiye....