2024/2025 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

📜 Rasta Vechta karşısında maç kadromuz:
#BasketballCL

Otis livingston
Can Korkmaz
Yaman Alişan
Ebuka İzundu
Angel Delgado
James Palmer Jr
Göksenin Köksal
David Efianayi
Sadık Emir Kabaca
Samet Geyik
Roberts Blumbergs
Will Cummmings

Coach : Yakup Sekizkök

Son düzenleme:
devrenin sonunda öyle bir set oynadık ki yemin ederim gol diye bagiracaktim muhteşem ötesi bir setti. 5 saniyede üç pasla boş turnikeye gittik. şu seti başkası oynatsa bloglarda yazılır ders diye okullarda okutulur.

otis, maşallah otis. umarım sene içinde yollarımız ayrılmaz, koçum benim kusursuzsun.

56-33 öndeyiz ilk yarının sonunda.

103-91 kazanıyoruz maçı. çok rahat 20-25 farklı bir galibiyet olabilirdi ama skordan ötürü diye düşünüyorum, takım 3. çeyregin ortasından itibaren rolantiye aldı maçı. kesinlikle 91 sayı yemezdik ama yine 103 sayı atardık.

tebrikler aslanlar, sezonu da galibiyetle açmış olduk.

Sadık'ın şu All Star kıvamındaki maçta bile 5 faulle oyun dışı kalması heralde ne kadar yumuşak ve eforsuz bir oyuncu olduğunun göstergesidir. Sen istersen dünyanın en yetenekli oyuncusu ol, savunmada bu kadar tembel olduğun müddetçe kötü Galatasarayların bile parmakla gösterilen oyuncusu olursun anca.

Maçı izledim sonuç güzel olsa da Yakup Sekizkök'ün koç olmadığı konusundaki ısrarım geçerli. Koç değil yaptığı transferlerde doğru düzgün araştırma yapmadan yapılan kolaya kaçılan transferler bence. BCL power rankings açıklanmış bizi 4. sıraya koymuşlar yani normal şartlarda ilk 4 yapmamız gerekiyor ama büyük ihtimalle yine yapamayacağız.

Oyunculara gelince bir tek Otis Livingston'u çok beğendim. Blumbergs bence net kötü transfer. Izundu ile Delgado iş yapabilir ama özellikle Delgado'ya verilen parayla kesinlikle daha iyisi alınabilirdi. Cummings bence katkı verecektir ama Efianayi küçük takım topçusu gibi duruyor. Basketbolda kadroyu kurmak bütçeyi doğru yönetmek bence işin en azından %50'si-60'ı ve biz bir türlü bütçemizden optimum verimi alacak bir planlama yapamıyoruz. Belli ki hem basketbol haklımız kötü hem de koçta da iş yok pek.

Şimdi bizim görece uygun fiyatlı dediğimiz yabancılarımız Blumbergs izundu ve Cummings sanırım. Eminim Manisa basket Saben Lee'yi de bu üç oyuncuya benzer rakamlarda oynatıyordur ve Saben Lee net çok iyi oyuncu. Ayrıca Freeman-Liberty'nin de Raptors'deyken maçını izlemiştim salonda. O da bence bizim seviyelerimiz için oldukça iyi bir oyuncu.

Kazanılan her maç güzeldir ama bir Alman olsaydım rakibe Alman takımı denmesinden utanırdım. Müthiş smaç dışında heyecan veren pek birşey yoktu bence.
Maçı salonda izleyen varsa bilgi verirse sevinirim. Hoca sıkça ekrana geldi ve ifade etmesi zor ama duruşu bana Galatasaray koçu görüntüsü ve sahada ne yaptığımı biliyorum güveni vermedi. Sadık en azından CL seviyesinin yıldızı olabilecek yetenekten malesef her geçen gün daha da yumuşak, her oyuncunu bire bir almak isteyeceği kara delik olma yolunda. Beni en çok rahatsız eden ise hazırlık maçları da dâhil olmak üzere izlediğim tüm maçlarda işler kötü giderken Göksenin bile isyan etmiyor artık. Maçın üçüncü çeyreğini izlemek eziyet gibiydi.
Murcia-Manisa maçı gerçekten güzeldi. Komşunun tavuğu gibi olmasın ama iki takımın kalitesi bizim üzerimizde.

Geçtiğimiz sezon takımımıza katılan genç oyuncumuz Karahan Efeoğlu ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Karahan Efeoğlu’na Galatasaray forması ile göstermiş olduğu mücadele için teşekkür eder, kariyerinin devamında başarılar dileriz. 🙏

🤔

Sezon ortası bize gelme sebebi Amerika'da hazırlık sınavını geçememesiydi sanırım. Eğitimiyle ilgili bir çıkar yol bulup yeniden Amerika'ya dönmüş olabilir. yolu açık olsun, bence heyecan veren potansiyelli bir basketbolcu. İleride yeniden yolumuz kesişirse çok sevinirim.