Öncelikle Blumbergs, Cummings dışında çıkılabilir bir kontratımız yok diye biliyorum. Tahminimce Ocak olmadan önce Blumbergs akabinde de Cummings yollanır gibi duruyor.
Hoca değişikliği konusuyla başlayayım. Bana şu aşamada doğru gelmiyor. Tabi ki alternatif fikirler de olabilir. Lakin geçen yıl Daçka'da potansiyel peşinde olan bir hocanın, GS'de olmuş emekliliğine bir şey kalmamış adamlardan bir takım kurması bana garip geliyor. Blumbergs'in de "alın potansiyel" fikriyle öne sürülmesi tabi. Son 3 yıldır denenen ama bir türlü sonuç vermeyen bir şeyde tüm hocaların ısrar ediyor olması da garip. Her neyse;
2 ay önce kadar sezonu açtığımızda hoca beni ve Twitter'daki basketbol üzerine yazan çizen birkaç kişiyi Florya'ya davet etti ve 2-3 saat kadar basketbol ve takım üzerine sohbet ettik. Genel manada o zaman da takıma dair fikirlerimi burda yazdığım için hocaya da bu konudan bahsettim, fikir ayrılıklarımız olmasına herkesin düşüncesine önem verip dinlemesi ve bunları yorumlaması açıkçası beni mutlu etti. Güzel bir sohbetti.
Genel manada takımda beni yanıltan bir durum olmadı. Açıkçası şu andaki takımın durgunluğunun temel nedeni Otis'in sezona iyi girememesi, henüz sakatlıktan yeni çıkması gibi bir durum mevcut. O yüzden bazı şeyler tam olarak işlemiyor. Çok iyi bir takım olduğumuzu düşünmüyorum ama bu kadar kötü durumda da olmamalıyız bence. 2. yarıda nerdeyse potaya gidemedik ki ben basketbolda genel manada böyle bir şey pek görmedim. Buğrahan'ın eklenmesi de pek bir şey değiştirmez bu noktada ki kendisi de zaten genellikle dripling üstü şut atmaktan başka bir şey yapmıyor pek.
Cummings alınırken söylediğim şey şuydu, bireysel bağlamda ucuz diye tercih edilmesini anlarım ancak Efinayi ve Otis gibi iki tane undersize guard aldıktan sonra, gelmesini doğru bulmadım ki şu anda Efinayi'den de hiç katkı alamıyoruz çünkü sahada rahat hareket edebileceği bir alan yok. Bunun sebebi de Otis, Palmer gibi oyuncuların sürekli topu elinde tutuyor olması ki Palmer de penetre konusunda çok vasat girdi sezona, evet Telekom maçında iyi oynadı ancak tamamen el üstü şutlarının ya da dripling üstü şutlarının girmesiyle alakalı.
Daçka takımına bakalım mesela, Cummings orada tamamlayıcı oyuncuydu. Wilbekin ve Clyburn'ün ortasında genellikle yardımcı oyuncu olarak oynadı. Biz yine ana role koyduk. Hata.
Blumbergs konusunda da söyledim. Değerlendirmeye bile gerek yok. Yerli pasaportu olsa 10 dakika havlu tutacak kapasitede bir oyuncu. Acil olarak çıkılması gerek ki ben 1 ay içinde çıkılacağını düşünüyorum kontratından. Delgado bugün kaşla göz arasında 10 sayı 10 ribaund yaptı belki ama maçı izleyen herkes bu istatistiklerin şişirme istatistiklerden farkının olmadığını görür. Parmak hassasiyeti 0, savunması çok kötü. Alan kapatamıyor, ayakları ağır, sıçrayamıyor bile. Izundu ne zaman girse takım biraz daha hareketleniyor. Onun da tecrübe ve bitiricilik tarafında biraz sıkıntıları var ama bunlar göze alınarak alındı zaten. Ama kontratı sebebiyle Delgado tarafında bir şey olması pek mümkün görünmüyor bu noktada.
Seyirci tarafında yine gözle görülür bir kalabalık vardı ama bu gidişle sayı da zaman geçtikçe azalacak.
Ufak bir soruya da cevap vermiş olayım, genellikle iyi bir oyuncu BSL'ye geldiği zaman "Biz niye alamadık" deniyor, genelde menajerler kolay çıkabileceği takımları seçtiği için bu oyuncuları getiriyor buraya. Yoksa birinin gidip Saben Lee, Moses Wright ya da Oturu izlediğini sanmıyorum açıkçası. Bizde de hiçbir zaman scout ekibi olmadı. Eş dost, Ertuğrul Erdoğan zamanı çalışılan Draft Express zamanı dahi öyle ciddi manada oturulup oyuncu izlendiğini de sanmıyorum. Öncelikle bizim bu tarafa eğilmemiz gerek. Ya bu tarz menajerlerle iş birliği yapacağız ya da oyuncu izleme ekibimiz olacak. Yoksa böyle bu sene 10, seneye 15 galibiyetlerle gidilecek pek bir yer yok. Bugün Cummings kötü çıkar, yarın başkası iyi çıkar ama totalde gideceğin noktanın bir önceki seneden farklı olmadığını görmüş olursunuz.
Birinin beni sevmesi ya da sevmemesi çok büyük problem değil, umursamıyorum. Neticede inanmadığım bir şeyi yazmıyorum ya da birinden talimat alıp gelip burda yazmıyorum, kim olduğunu biliyoruz zaten ama troller ve tayfasına tekrar hatırlatmış olayım, bildiğiniz yanıldığınıza yetmiyor, benimle iddialaşmayı bir kere daha düşünün. bugün m3lo olursun, yarın d33 bost olursun, fark etmez yani

Azcık geliştir kendini.
Son sözüm de yıllardır geçmemiş geleneksel kangrenimize olsun, takım maç kaybetmiş, eş dost sohbet muhabbet sırıtıyorsun aşağıda. Bir ara göz göze geldik, bir şey söylemeye gerçekten utandım ben artık. 30 yaşına geldim, hala aynı şeyleri sana söylemekten ben utanır oldum. Senin de utanacağın bir gün gelir umarım.