2024/2025 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Koskoca yaz ayında bu kadar tembel davranıp sadece ligde oynamış oyuncularla kadro kurarsanız göreceğiniz tablo bundan fazlası olmaz. BSL'de zor play off yapmış takımın 1 ve 2 numaralarını alıp ben başarılı olacam demek komiktir. Yazın Florya'da hocayla takım hakkında konuşurken bir an benle dalga geçtiğini falan düşünmüştüm ama aldığı oyuncuları öyle bir görüyor ki ben bir an Euroleague yaparız diye düşünmüştüm. Geldiğimiz noktada takımın en iyisi son parayla aldığımız Cummings. Bu sezon artık bir transfer bile yapılmamalı. Hatta teklif gelen tüm oyuncular gönderilmeli.

Bu tarz ikinci sınıf oyuncularla başarılı olunmaz. Gelişim ligine bakmadan, avrupa'nın top seviye liglerine bakmadan kadro kurulmaz. Temmuz ayında Galatasaray kadrosunu tamamlayamaz. Yani derdiniz tatil yapmaksa bırakın görevi yapın kimse size zorla yalvarırım gelin koç olun demiyor.

Yönetimin böyle bir düşüncesi var mı önemli olan o, ben Ufuk Sarıca'nın kabul edeceğini düşünüyorum. Evet dışarıdan antipatik görünüyor ama ben bize özel bir şey yaptığını düşünmüyorum yıllardır ve koç olarak da beğeniyorum.
Aynı fikirdeyim.
Ufuk Sarıca'yı beğenmeme durumu yok.
Yani olmaması lazım.
Tabi dediğin gibi yönetimin düşüncesi var mı asıl önemli olan mesele bu.
Umarım tez zamanda bu düşünce oluşur.

Konu Karşıyaka olunca, İzmirlilerin en üst mertebedeki övgü ifadesiyle Başbakan Ufak Sarıca. Şu ara dağılma süreci ilgi çekici gelip her maçı izletse de, birkaç ay içerisinde Ufuk Sarıca'nın Karşıyaka'sının yokluğuyla kültürel alanda neyi kaybettiğimizi idrak edeceğiz. Pınar tekrardan sponsor olsun, yolları kesişsin diyeceğiz.

Ufuk Sarıca ve İstanbul söz konusu olduğunda ise, Efes dönemi için de benzeri ifadeyi kullanabilirim fakat belirleyici bölüm şu; Beşiktaş dönemini kelimenin tam manasıyla beğenmiyorum. Oynadığı takımın efsanesi olup, taraftarı olduğu takımınsa yıllarından yedi ez cümle.

Yakup Sekizkök denir, Basketbol Şampiyonlar Ligi denir; ben Faruk Süren ya da Ünal Aysal derim, bir diğer Galatasaraylı mimarisine ve içersindeki yerleşime bağlı olarak destekleyeceğim şekilde salon der. Bunları konuşuruz. Ufuk Sarıca-Galatasaray ihtimaline dair geçmişteki İstanbul deneyimleri üzerinden ben çok uzağım. Zaten mevcut kadroyu yönetmeyi tercih edeceğini de hiç zannetmiyorum.