2024-25 Trendyol Süper Lig (Futbol)

''Galatasaray 14 kişi ile oynadı.'' diyen Volkan Demirel, dünkü maçtan sonra ''3 penaltımız verilmedi ama olsun.'' tarzı açıklamalar yapıp konuyu kapatmış. Ancak söz konusu canı ciğeri Fenerbahçe'si olunca taktiğini bile değiştirip deplasman tribünlerini fenerine açar. Galatasaray ile oynayacak kulüpler de her hafta böyle enteresan açıklamalar ile kamuoyu yaratırlar.
Galatasaray'ın düşmanı çoktur ama Galatasaray'ın gücü de çoktur. Galatasaray kendi içinde çatışma yaşamadığı sürece bunların Galatasaray'dan alıp götürecekleri ancak toz olur.

Bjk Solskjaer ile anlaşmış.Bilerek başarısız olmaya çalışıyorlar bence,bunun başka bir izahı yok.İsimleri futbolculuk kariyerleri ile duyulan teknik adamları getirmekten bıkmadılar.Komik olan ise bu kadar zaman bekleyip getire getire bu ismi getirmeleri.Resmen laf olsun diye teknik adam getirmişler.Rakipler böyle devam ettikçe biz daha çok şampiyonluklar kazanırız.

Bunların bu futbolla değil bir takımı yenmesi, gol atması dahi mucize. Kendi sahalarında 100 dakikayı isabetli şut atamadan bitirdiler. Tv başında gözlerim kanadı uykum geldi, 80’den sonra baskı bile yapmayıp maçın bitmesini beklediler. Vallahi çok enteresanlar. Şu provokatör tazminatçı Türk düşmanını ağır puan farkıyla teneke bağlayıp kovdurmazsak bu da bu kulübün ayıbı olsun.

Bunların bu futbolla değil bir takımı yenmesi, gol atması dahi mucize. Kendi sahalarında 100 dakikayı isabetli şut atamadan bitirdiler. Tv başında gözlerim kanadı uykum geldi, 80’den sonra baskı bile yapmayıp maçın bitmesini beklediler. Vallahi çok enteresanlar. Şu provokatör tazminatçı Türk düşmanını ağır puan farkıyla teneke bağlayıp kovdurmazsak bu da bu kulübün ayıbı olsun.
TFF ve MHK müsade etse çoktan 10 küsür fark olmuştu.
Ama onlarda bunu bildiği için hakemler ile onları ittiriyorlar.

Diğer bir ayağı da bizim yönetim. Hocanın yanında değiller. TFF ve MHK'ya karşı susuyorlar.

Bu 2 sebebten dolayı malesef farkın açılması çok zor.

Fener ilk 15 dakika artık klasik iç sahada oynayan takım mantığıyla mı nedir kötü değildi,Lyon ceza sahasında pozisyonda bulduğu oluyordu,fakat ardından öyle bir maçtan koptu ki 2.yarı ortada Fenerbahçe diye bir şey yoktu.Uzatmayıda katınca 50 dakika oyundan kopmuş oyuncular vardı.Orta sahayı geçemiyorsun,sürekli çıkamayıp topu Lyon'a bırakıyorsun.Lyon'da iyi bir bitirici olsa,oyun aklı yüksek birisi olsa Fener golünü veya gollerini yer ve rahat nefes alırdı.

Saint Maximin'e bakıyorum free style gösteri yapan adamlar gibi topla bir şeyler yapıyor ama hiçbir şeye etkisi olmuyor.Bazen pas verincede tüm takım şaşırıyor,kontrpiyede kalıyor herkes.Ben Maximin'le maç,antrenman dışında kimsenin konuştuğunuda zannetmiyorum.Bu kadar bencil biriyle kim arkadaş olur ?

Çağlar'da çok dikkatimi çekiyor çok alakasız zamanlarda Lyon yarı alanına kadar gidip pres yapıyor,bomboş bir pres.Bu preside tabikide Mourinho yaptırıyor,stoperin gidip kendi yapacak hali yok,sırf bu bile Mourinho'nun şu anki halinin nasıl futbol cahili olduğunu gösteriyor.

Fener'de Amrabat'ı kilitleyip rahat hareket etmesini engelleyen herkes Fener'e kabus dolu anlar yaşatır.Sağ bekinle çıkamıyorsun,stoperlerinin ayağı iyi değil,ileride daima pres yapacak oyuncuların olmadığı gibi pres yaptığın anlarda topu kapamıyorsun.Ölü pres yapmak nedir ben bir tek Fener'de görüyorum.Presi yapmaya çalıştığında topu kapma hamlesi yapmıyorsun.Fener peki hem çıkamayıp hem etkili pres yapamayınca ne yaptı ? Orta sahada sırtı dönük zorlama fauller alıp,ardından ileriye top şişirerek bir şeyler kovaladı.Bir takımın kendinden fazla güçlü olmayan takıma karşı düşeceği en kötü,en aciz görüntü budur bence.

Gerçekten FB'nin bu futbolu ligde daha fazla puan kaybını hak ediyordu,bence bu futbola göre az puan kaybettiler.Bence üst üste puan kayıpları yaşayacakları bir dönem gelecek ve puan farkını artıracağız.

Bu kadar para harcayıp bu kadar coşkusuz oynamak kötü,taraftarları için berbat bir durum olsa gerek.Mourinho tercihleri yanlıştı,Ali Koç'a seçim kazandırdı ama FB'ye şampiyonluk kazandıramayacak.