24/25 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Halil kardeşim, bu video paylaşım için çok teşekkürler. Dikkate aldığım nadir yorumculardan birisini Galatasaray yorumları ile izlemek, bir hayli keyifli oldu. Pek tabii ki, katıldığım birçok nokta ile katılmadığım bazı noktaları da belirtmeden geçemeyeceğim. Kısa ve öz olarak;

1- Alexia'nın bir risk olduğunu, kesinlikle düşünmüyorum ve bence bu yıl, Alexia kariyerinin en iyi sezonunu geçirecek ve bizimle birlikte kendini yeniden bulacak ve gelecek kariyeri konusunda bir dönüm noktası olacak. Vakıfbank'da yaşadığı deneyim ve psikolojik etkileşimleri konusundaki düşünceye tümüyle katılıyorum.
2- Pasörler konusundaki yorumları da doğru ve yerinde. Özellikle geçen yılki pasörler konusundaki ve yine özellikle Tashiro konusundaki yorumuna da katılıyorum. Ne yazık ki, ben de böylesi bir fiziksel düşüşü beklemiyordum. Evet boy kısalığı dezavantaj idi ama buna ilaveten sıçrama yeteneğinde önemli bir düşüş olmuştu. Yine de geçmiş maçlara bakıldığında, dig'lerde iyi iş çıkarmıştı ama diyalog problemi de pas kalitesi ve dağılımında da önemli negatif bir faktör olmuştu.
3- Ortalar konusundaki yorumlarına da tümü ile katılıyorum. Geçen yıl Heather'den beklenti içerisindeydim ama ne yazık ki tam bir hayal kırıklığı oldu. Her ne kadar son 2 maç bir ölçü olmasa bile Yasemin'imiz pırıl pırıl. Bıraktığı yerden devam ediyor. Zamanlamaları, oyun takibi ve sezgileri mükemmel. 2. maçta Timmerman da göz doldurdu. Ayçin konusundaki yorumuna da katılıyorum. Artık Ayçin'in silkinme ve kendisini gösterme zamanı. Ceylan için yorum yapmanın, henüz erken olduğunu düşünüyorum.
4- Libero'da Eylül'ü beğendim. İlk bakışta, oldukça hareketli ve liberonun tüm özelliklerine sahip bir oyuncu. Zaman ilerledikçe daha da iyi olacağına inanıyorum. Bihter ile ilgili evet geçen yıl ilk yarı inanılmaz kötü bir performans sergilemiş ve ben de bunu yazmıştım ama 2. yarıda hızla toparlandı ve hem servis karşılama hem de savunmada iyi iş çıkardı. Yani bu noktada, hep kötü performansları akılda tutularak biraz da abartılı eleştirlmiş gibi geldi. Şu an için en az 2 libero ile risk minimum'a inmiş oldu.
5- Smaçörlerle ilgili olarak İlkin konusunda yorum yapmayacağım çünkü yıllardır ne düşündüğümü yazdım ve herkes biliyor. Kalandadze henüz takıma alışma sürecinde ve sezon başı itibarı ile servis karşılamada biraz sorunlu buldum ama hücumlarda, yorumcuya katılıyorum. Lazovic ise özellikle hücumda, henüz ritmini yakalayamadı. Sude ise, nedendir bilemiyorum ama psikolojik olarak yıkılmış gibi duruyor. Umarım, rekabeti bir şans olarak kabul edip kısa zamanda toparlar.
6- Son olarak tekrar başa dönersek, Alexia ile ilgili bir kuşkum yok ancak her ne kadar Yasemin Özel olsa da, sezon uzun ve Alexia'nın olası bir sakatlığı durumunda, bu mevkinin 1. oyuncusu olması konusunda yetersiz görüyorum. Evet çok güçlü vuruşları var, sıçrarken vuruş ivmesini yakalaması konusundaki vücut hareketi güzel ama vuruş yüksekliği düşük ve bu nedenle zaman zaman hata da yapıyor. Kilo vermesi ve atletik yeteneğini olabilecek en üst seviyeye çıkarması kaçınılmaz gibi duruyor. Bu mevkiyi tam kapatabilecek oyuncunun Logan olabileceği konusuna katılıyorum. Logan, hem smaçör hem PÇ olarak ciddi katkı sağlayabilir. LOVB, eğer bir değişiklik olmazsa Aralık ayında sona erer diye biliyorum. Yönetim eğer Logan ile temas halinde olur ve bu transferi şimdiden gerçekleştirirse muazzam olur. Bu konuda, yorumcudan ayrıı düşündüğüm tek konu, geçen yılın 2. yarısından sonra, Logan'ın servis karşılama konusunda da önemli bir aşama kaydettiğidir hatta geçen ay oynanan son PANAM turnuvasında, servis karşılamada oldukça yüksek bir yüzde ile oynadı.

Sonuç olarak, şu ana kadar izlediğim takım performansı ile ilgili, oyuncular üzerinden yapabileceğim yorumlar özetle yukarıda ifade ettiğim şekildedir. İlerleyen zamanda bunlarla ilgili yeni yorumlar ve değerlendirmeler mutlaka olacaktır.

 
Logan devre arası gelirse tek sorunumuz olan yüksek skorer smaçör sorunu da ortadan kalkar.Seneye bu sezon ki eksikleri tamamlayıp ilk 4 de yerimizi sağlamlaştırıp.Ondan sonraki sene de eksikleri kapanmış kadroyu bir kaç yıldız transferi ile ilk 3 yarışına sokmak olmalı.Yatırım en mantıklı bu şekilde olur şuan umarım yönetim bu şekilde devam eder bir anda seçim yönetim değişti yatırım programı kalktı düşük bütçeli kadrolar senaryosuna yeniden dönmeyiz.
 
Bugün salon yine boş olacak çünkü gs taraftarı voleybola maçına gitmiyor. İsterse maç pazar günü öğlen olsun yine salon dolmayacak. Hatta şöyle diyim insanlar geçen sene derbi maçların dolduğunu sanıyor ama o maçlardaki taraftarların çoğu rakip takım taraftarlarıydı
 
Rakipler zayıf olmasına karşın takımımız iyi ritm tutturmuş. Oyuncularımız kısa sürede birbirine iyi uyum sağlamış. Bongaerts silahlarını çok iyi kullanıyor.

Çok güzel bir seyirci ve atmosfer ile açık ara favori olduğumuz kupayı kaldırdık. İlk üç takıma karşı performansımızı merakla bekliyorum.
Yıllar sonra libero gördüm.
Pasör gördüm . Fayda sağlayacağını düşünuyorum 👍
 
Tam da düşündüğüm ve dün yazdığım gibi oldu. Smaçörlerini iyi kilitledik (özellikle Jasper'i) ve zaten dün yazdığım gibi, Drpa da iyi bir PÇ değildi. Bugün beğendiğim oyuncuların başında Timmerman vardı ve bugünkü oyunu ile ödül alamamasına üzüldüm. Takım henüz tam olarak hazır değil ama çok iyi bir pırıltı var. Takım uyumu tam olarak tutturulduğunda, her güçlü takıma karşı kora kor oynayacak bir kadro oluştu.

Bugünden izlenimim, İlkin hücumda alıştığımız düzeydeki performansına oranla çok çok iyi değildi ama servis karşılamada 1 hatası dışında çok iyi buldum. Çok zor topları, Boangaerts'e adrese teslim olarak gönderdi. Servislerde de etkili idi. Genele bakınca ödülü hak etti.

Lazovic bugün özellikle kritik anlarda hücumda çok etkili idi.

Bongaerts super değildi ama görevini iyi yaptı.

Timmerman, en çok beğendiğim oyunculardan birisi idi. Hem hücum, hem blok hem servis hattında çok iyi iş çıkardı.

Yasemin Güveli zaten bildiğimiz gibiydi.

Alexia, birkaç servis hatası dışında, dinamit gibiydi.

Eylül oldukça iyi idi ve daha da iyi olacağına inanıyorum. Kritik güzel müdahaleleri vardı.

AO Thiras'ı biraz araştırdım, PAOK'a göre daha zayıf bir takım ve neredeyse bahse değer oyuncuları yok. Takım daha iyi uyumu yakaladığında, bu takımı ezerek yener diye düşünüyorum.

Tebrikler CİMBOM.
 
Son düzenleme:
Fenerbahçe taraftarının şu voleyboldan uzaklaştırılması lazım. İlkin Aydın Atatürk’ e yaptıkları saygısızlık için Yunanlara ders verirken Fenerbahçeliler bugünde İlkini linçleyebilmek için Yunan sevdalısı rolüne büründüler acınası.
İlkin milli takımın as oyuncusu olduğu ve çok sevildiği için kuduruyorlar. Çirkef ve kendilerinden başka kimsenin sevmediği Edanın heykelini diksinler ama.
 
Ruh temelli bakıldığında, takvimde bahardan kışa geçiş yaptığımızda biz Akdeniz antropolojisiyle yaşayanların Rus romanı karakteri vari bir çöküş yaşayacağı günlerde; Challenge Cup'taki ilk tur rakiplerimiz Burhan Felek'te 1 saati bizi de voleyboldan düşürmeleri ve hücum hatalarımız üzerinden görebildiğinde, Challenge Cup deneyimini tam da bugün üzerinden kabul edilebilir addedeceğim. Erkek futbolda yaz maçları nasıl rezilliğe evrildiyse, bugünse 180 derecelik bir farkla; tribün deneyimi üzerinden sezona çok erken ve bir o kadar da tatminkar bir başlangıç yaptık. Kadın voleybol takımı da kadın futbol takımı gibi yakın geleceği arzu edilir, beklentiye haiz kıldı. Eylül'ün başlarında Burhan Felek'te Galatasaray-PAOK maçı izleyebilmek ömürlük bir anı, bilet koleksiyonuna eski önemi veriyor olsaydım günün ilk maçıyla ortak bilet basılmasına baya bozulurdum.

Kadromuzdaki 5-6 oyuncu Şampiyonlar Ligi, Avrupa'nın birinci kupası çeyrek final seviyesinde rahatlıkla oynayabilir. Bu ortamda en azından CEV Cup'ta, Avrupa'nın ikinci kupasında olsaydık ve tıpkı kadın futboldaki potansiyel Şampiyonlar Ligi grupları gibi doğrudan bir arzu nesnesinden bahsedebilseydik demekten kendimi alamıyorum. Challenge Cup'ta İtalyan takımlarının, yerel ligdeyse erkek basketbol Euroleague bütçeli rakiplerin dönemsel formunu takip ederek yaşayacağız sezonu. Kulüp, profesyonel ya da amatör her branşta Avrupa'nın ikinci kupalarını bilfiil topluyorken; erkek futbol üzerinden Avrupa'da ikinci kupa kazanmanın kulüp adına anlam düzeyi arştayken, o türlü İtalya Ligi'nden rakip izlemeyi kendimize anlatabilirdik. Sezon aynayla olan ilişkimize endeksli şu tabloda.

Alexia'nın ilk sette servis üstü plase yaptığı hücum takımın muhasır medeniyet seviyesine erişiyor olduğunu tek başına müjdeledi. Üst paragrafa bu derece yüklenmemin nedeni de tam da burada yatıyor. :)
 
Son günlerde Avrupa Kupaları için "Super League" formatı üzerine konuşmalar dönüyor🧐👀

📍Geçen hafta 🇮🇹İtalya Erkekler Ligi Başkanı Corierre Dello Sport'a verdiği röportajda CEV'i ve mevcut Şampiyonlar Ligi formatını eleştirerek Euroleague vari bir oluşuma geçebileceklerini söyledi

📍Bugün 🇵🇱Polonya Erkekler Ligi Başkanı Polsat Sport yayında bu olasılık üzerine konuştu. Mevcut formatın kulüplere hiçbir gelir sağlamadığını söyledi ve "Süper Lig" formatına olumlu baktıklarını söyledi.

📍Süper Lig formatı kısaca Türkiye, İtalya, Polonya ve Rusya gibi ülkelerden büyük takımların bir araya gelerek Cev'den bağımsız olarak lig formatında bir Avrupa Kupası oynamasını içeriyor

Henüz somut bir şey yok ama bu fikir gerçekliğe ulaşırsa Avrupa Voleybolunda çok çok köklü bir değişim yaşanır....
(Vsever2.0)
 
Bu video paylaşımını, herkese mutlu pazarlar dilekleriyle, Galatasaray - PAOK maçını kaçıran veya yeniden izleyerek güzel ve keyifli zaman geçirmek isteyen tüm arkadaşlar için yapıyorum. İyi seyirler.

 

Üst