24/25 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Bana öyle geliyor ki, tüm yazılanlar, uyarılar ve özellikle son dönemdeki hem milli takım heyecanları, hem de voleybol'un ülke genelinde futboldan sonra en çok izlenen branş haline gelmesi sonucu, yönetim de bu alana biraz geç de olsa yatırım yapma konusunda ikna olmuş durumda ki, bu son derece sevindirici ve önümüzdeki yıllar için umut verici.

Buna ilaveten, uluslararası arenada, Volleyball World'ün resmi kanalı Volleyball TV'nin maçları takip etmek adına abone sayısının bir anda %77 artış yaparak patlama yapması ve 1.5 milyon izleyiciye çıkması da (ki bu kanal İtalya ligi ve uluslararası turnuvaları yayınlıyor), saygın kulüplerin, mevcut politikalarını yeniden gözden geçirmeleri ve başarı için gerekli yatırımları yapmaları konusunda bir baskı unsuru ve motivasyon yaratıyor. Sonuç olarak, kulübümüz açısından da bu uyanış hissini almak, gayet olumlu. Devamını bekliyoruz. Kişisel görüşüm, salon projesinin bu kez olabildiğince hızlı bir şekilde hayata geçirileceği yönündedir.
 
2024-2025 sezonu Kadınlar AXA Sigorta Kupa Voley’de heyecan, 20-21-22 Eylül 2024 tarihleri arasında oynanacak grup etabı karşılaşmalarıyla başlıyor. Gruplarında birinci olan takım çeyrek finale yükselecek.

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımımızın TVF Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda oynayacağı A Grubu maç programı şöyle:

A Grubu: Galatasaray Daikin, Zeren Spor, Sarıyer Belediye

20 Eylül 2024
16.00 Galatasaray Daikin - Zeren Spor (TRT Spor Yıldız)

21 Eylül 2024
14.00 Sarıyer Belediye-Galatasaray Daikin (TRT Spor Yıldız)
 
Evet her takım için tehdit olabilecek bir kadroları var. Bunu zaten sezon öncesi değerlendirmemde de belirtmiştim. Bunula birlikte kağıt üstünde takımımız ile ilgili değerlendirmemde, servis karşılama yönünden, ligin en iddialı takımıyız. Buna ilaveten orta blok ve orta hücum hattımız da, hazırlık ve Balkan kupası maçlarında çok iddialı olduğunu açıkça ortaya koydu. Bu form ve özellikle gününde hücumcularımızla geçmemiz gereken bir takım.

Beren, Alexia'nın yedeği idi. Mihajlovic eski Mihajlovic değil. Bianka keşke biz alsaydık dediğim bir oyuncu ama üst düzey için bir süre daha tecrübeye ihtiyacı var. Uzelac, ne yapacağı belli olmayan bir tehdit. Orta oyuncu olarak üst düzey diyebileceğim sadece Kübra. Yasemin Yıldırım da fena sayılmaz. Dişlinin en önemli parçası, pasörleri Ofelia Malinov olarak görülüyor. Özellikle bizim YASO'nun, rakibin kötü servis karşılamaları sonucu, Ofelia'ya yüksekten gidecek toplara, tipleri engellemesi için blok yapması önemli. PAOK maçında, birkaç pozisyonda tereddüt etmesi sonucu, PAOK pasöründen tip yedik.

Sonuç olarak, gününde ve motive olacak takımımız, Zeren'i yener. Aksini düşünmek bile istemiyorum.
 

Üst