24/25 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Balkan Kupası, Galatasaray Daikin'in ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenecek.

🗓️10 Eylül
⏰15.00 KV Drita 🇽🇰 - PAOK 🇬🇷
⏰19.00 Galatasaray Daikin 🇹🇷 - Zok Igman 🇧🇦
📺TRT Spor Yıldız

🗓️11 Eylül
⏰15.00 PAOK 🇬🇷- ZOK Igman 🇧🇦
⏰19.00 Galatasaray Daikin 🇹🇷 – KV Drita 🇽🇰
📺TRT Spor Yıldız

🗓️12 Eylül
⏰15.00 KV Drita 🇽🇰- ZOK Igman 🇧🇦
⏰19.00 Galatasaray Daikin 🇹🇷 - PAOK 🇬🇷
📺TRT Spor Yıldız
 
Sezonu bugün açıyoruz kadın voleybol olarak. Çok heyecanlı ve meraklıyım. Devre arasına kadar umut verici ilerlersek umarım güzel eklemeler gelir. Şubenin vizyonunun değiştiği sene olur umarım. Galatasaray kadın voleybolunda en iddialı takımlardan biri olmalı bu yolda ilerlemek lazım. Bir de umarım salonlarda çok daha kalabalık olmak lazım keşke Balkan kupasındaki biletler tükenmiş olsaydı ama 4 blok bile henüz bitmedi öyle sanıyorum ki başarı geldikçe taraftar salona gelecek.
 
Fb voleybol salonu yapacakmış 6500 kişilik Eczacıbaşı salonu bitmek üzere Fbnin 3 sene içinde böyle bir proje yapması zor ama bizden daha yüksek ihtimal salon yapmaları. Hep bizim yerlerimizde işgalciler oluyor ve sorun çıkarıyorlar onların işgalcileri olmaz :) bizim voleybol salonu kapasitesi kaç olur acaba bir de? Bence 5000 kişi olmalı temizinden
 
Fb voleybol salonu yapacakmış 6500 kişilik Eczacıbaşı salonu bitmek üzere Fbnin 3 sene içinde böyle bir proje yapması zor ama bizden daha yüksek ihtimal salon yapmaları. Hep bizim yerlerimizde işgalciler oluyor ve sorun çıkarıyorlar onların işgalcileri olmaz :) bizim voleybol salonu kapasitesi kaç olur acaba bir de? Bence 5000 kişi olmalı temizinden
Bizim kapalı salon projesi hem voleybola hem basketbola hizmet edecek. Bir küçük bir de büyük salon olacak.

Tabi yapılabilirse!
 
Sosyal hayattaki yoğun takvimin pert etmesi sebebiyle ben de PAOK maçıyla kervana dahil olabileceğim. Eski Yugoslavya son 3 yılı Dünya'da ekonomi-politik iz düşümü üzerinden fecaat şekilde yaşadığından Igman ve Drita'nın eski tadı verebilmesi mucizelere bağlı. Bu yönden olumluyorum.
 
Bizim kapalı salon projesi hem voleybola hem basketbola hizmet edecek. Bir küçük bir de büyük salon olacak.

Tabi yapılabilirse!
Evet öyle diyorlar da işgalcilerimiz bir bitmiyor ki inşaatlar başlasın :) büyük salon 10.000 kişilik falan olur küçük de 5000 olursa iyi olur. Ama ben salon falan yapılacağını düşünmüyorum sözde haziranda bb anlaşmasından çıkıp Florya’yı başlatacaktık sonra da salon işi çözülecekti ama işte henüz Kemerburgaz bile bitmedi
 
Salon maalesef bomboş Aydın’daki eczacı taraftarı bile daha fazla koskoca Gs camiasına yakışmıyor hiç. Tabi 6-7 seneyi o kadar kötü geçirdik ki voleybol taraftarımız oluşmadı. Şuan fb hazırlık turnuvası yapsa biletler anında tükenirdi
 
Böylesine dandik bir maç için salon hiç de boş değil. Fb güzellemesi yapmayı bırakacak mısınız artık?
Fb bir konuda iyiyse bunu söylemek kimseyi küçültmez. Zaten ben Fbnin önemli maçındaki taraftar oranını baz almadım turnuvanın değerinin farkındayım. Fb baz alıyorum çünkü futboldan çıkıp voleybol şubesi kurduğu için direkt olarak bizim rakibimiz. Bugün Kuşadası turnuvası da çok önemsiz olmasına rağmen bizim salondan daha kalabalıktır
 
Her ne kadar çok zayıf kıstas olmayacak bir takım olsa da bugün cidden takım çok iyiydi. Libero ve pasör sorunu bizi bir kaç senedir yakıyor bu sene tamamen kalkmış gibi duruyor. Alexia da muazzam oynadı bence. Son olarak da formalar cidden güzel olmuş ekrandan güzel duruyor. Transfer döneminin başından beri yangına gerek yok güzel süreç ilerleti yönetim dedik yangın yapmaya çalışanları çok takmamış gibi takım gümbür gümbür geliyorlar yeni sezona.
 
Genel olarak maç önünde peşin yorum yapmaktan kaçınırım bu nedenle bu maç öncesinde de yorum yapmak istemedim ama açıkça Igman ve Drita, takımımızın kalibresinin çok çok altında. Şöyle ki, Drita kadrosu, daha geçen hafta, Igman kadrosu ise önceki gün açıklandı. Heyecanlı maçlar olmayacağı açıkça ortada idi. Drita bir kolej takımı şeklinde hazırlanırken, neredeyse beraber yiyip içiyor, birlikte kalıyorlar. Bir tık daha direnç gösteme olasılığı var ama önceden dediğim gibi, bizim takımın kalibresinde değil. Önceden de belirttiğim gibi, en ciddi rakip, son gün oynayacağımız ve PAOK'dur. Bugünden farklı olarak, asılacağımız PAOK maçını da rahat kazanabilecek güçteyiz.. Özellikle ilk 2 setteki kadronun, zayıf rakip karşısında konsantrasyonunu bozmadan, iki sette toplam 13 sayı vererek kazanmış olması bile önemlidir diyorum. Sonuç olarak ilk 6'yı oldukça beğendim ama 3. setteki 6 için Katarina dışında fikir beyan etmek için vakit henüz erken.

Merak edenler için maçın İstatistikleri, aşağıdaki gibidir.


Not; En azından son yıllarda ilk kez Balkan kupasının, televizyondan naklen ve şifresiz yayınını da oldukça olumlu buldum. Sarı Kırmızı formayı, kazanırken izlemek keyif veriyor.
 
Son düzenleme:
Alexia 1.91 olarak gösterildi hep TRT tarafından istatisliklerde.Alexia yetenek olarak dünyanın en iyisi olacak seviyede sadece boyu 1.88 diye en iyi olamaz diyorduk eğer 1.91 olduysa cidden bir hatta yoksa Alexia da kusur kalmamış demektir.Belki hata da olabilir ama Saliha Şahin 23 yaşında bu sezon 2 cm uzadım demişti. Umarım 1.91 yazısı hatta değildir.
 
Bugünkü maç, beklendiği gibi oldu ve hatta dün yazdığım gibi, Drita'dan biraz daha direnç bekliyordum ama takımımız kompakt (bütün) olarak oynayınca, rakibin hiçbir şansı kalmadı. Neredeyse antrenman maçı havasında geçen 2 maç sonunda şunları söyleyebilirim.

1- 2. maçta setler arasında oyun kalitemiz arasındaki fark, bir önceki maça göre minimuma indirildi.
2- Sakatlıktan yeni çıkan İlkin'in ekonomik kullanılması akıllıca idi.
3- Tüm oyunculara, dengeli şekilde yer verilmesi amacı ile yapılmış rotasyonları, oldukça başarılı buldum.

Sırada PAOK var. Bu maçın şampiyonluk bileti, Hernandez ve özellikle orta oyuncularımızın elinde olacak. Şöyle ki,

1- 1.75-1.80 boyunda, 2022-23 sezonunda Vakıfbank'ı Istanbul'da 3-2 yenen Hernandez'in çalıştırdığı Potsdam kadrosunda yer alan ve Vakıf'a korku filmi yaşatan Hester Jasper, PAOK'un smaçör'ü olacak. Bu tür oyuncular, iki yıl önce Brooke Nuneviller'in Nilüfer Belediyesi'nde hayatının maçını oynadığı maçta bize yaşattığı şok veya geçen yıl vasat geçirdiği bir sezon sonunda, Playoff'larda Kuzeyboru maçında Tuğba'nın, bize karşı sezonun en iyi performansını gösterdiği maç örneklerinde olduğu gibi, asla benzer senaryoyu yaşamamak adına, bu oyuncuyu mutlaka kilitlememiz lazım. Pek tabii ki, takımımız ne geçen yılki takım, ne de ortalarımız geçen yıki ortalar. Bu nedenle ortalarımız vasıtasıyla bu oyuncuya nefes aldırmamak lazım ve ortalarımız bunu yapabilecek özelliktedir. Ayrıca bu oyuncu, servis karşılamada biraz problemli olduğu için, servislerimizle bu oyuncuyu hırpalamamız lazım. Eminim ki bunları, eski hocası Hernandez de biliyordur.
2- Servis karşılamada bir diğer problemli oyuncuları, liberoları Eirini BITSAKTSI ve Maria-Aikaterini XANTHOPOULOU'dur. Ayrıca diğer smaçörlerinden hücumlarında en etkili olan oyuncuları Eleni BAKA'yı da servislerlerimizle hedeflemeliyiz. Hücumları ne kadar iyi ise, servis karşılaması da o kadar kötü.
3- Pasör Çaprazları Marta DRPA, kesinlikle Alexia'nın yarısı bile değil yani hücumlarında smaçörlerini kilitlersek, fazla zorlanmadan maçı 3-0 alabiliriz.
 

Üst