24/25 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Zeren'de oyunculara bu sezon ne için bir arada oldukları anlatılamamış. Bu bölüm muhakkak. Bununla birlikte, Türk kadın voleybolunun hafızasında kuvvetli şekilde yer edinmiş; şampiyon takımlarda bulunmuş ya da şampiyonluk getirmiş çok sayıda oyuncuları var. En basitinden Mihajlovic'in rakip olarak sahada olduğu bir takımı amiyane tabirle patoz etmek oldukça keyifliydi.

Erkek futbolda 2014 sonrası şampiyonluğun anlamından eksilten o kadar çok yerel lig kupası ve yerel kupa kazandık; 2023 yerel lig şampiyonluğu ve 2023 Süper Kupa'sı dışında o kadar Galatasaray görüntüsü vermedik ki, kadın voleybol takımı ve kadın futbol takımı bu görüntüde devam ettiği sürece sonucu ve potansiyel şampiyonluk kaybını dahi umursamam diyorum. Henüz Eylül'ün ortasında olduğumuz halde öyle bir keyif bahşediyorlar bana.

Erkek voleyboldaysa vaziyet oldukça farklı. Şubedeki aksaklık, boş salon, Ziraat'in CL kadrosu vb. demeden; bahane kavramına dair meşhur vecizeyi de merkeze alarak, pasör ne var ne yoksa süpürmek zorunda.
 
Negatiflik yaymaya çalışanlar, sanırım bugün çok üzülmüşlerdir. Dedik işte... Takımımız, ligin en iyi servis karşılayan takımıdır. Aksamalar olabilir ama bunlar, gerçeği değiştirmez. Power smaçör diye uyduruk tanım yapanlar, sanırım bugün İlkin ve Lazovic'i gördükçe, tırnaklarını yediler. Bugünkü Timmerman, adeta pırıl pırıl parlayan bir yıldızdı. İnanılmaz etkili oynadı. Alexia, hakkında şüpheleri olanlara sanırım sahada söyleyeceğini söyledi. Hatalar yapsa da yine de çok güzel işler yaptı. Eylül, müthiş toplar çıkardı ve yerini garantiledi. Sadece servis karşılamada, birazcık daha dikkatli olmalı ve karşıya top kaçırmamalı. Milli takıma aday olurmu? İlerleyen zamanda göreceğiz. En durgun performans YASO'nun performansı idi ama bu düzeydeki bir oyuncu için, bunun da geçici olduğuna inanıyorum. Bongaerts hatalı pas atmış olabilir ama takımı yönlendirmesi ile üst düzey bir profesyonel oyuncu. Sonuç olarak, karamsarlık tarafını benimseyen taraftarlar varsa, önce takımına inansın ve ona göre yorum yapsın. BU TAKIM ÇOK İYİ İŞ YAPAR.
 
Muhtemel rakiplerimizden Beşiktaş da kötü başladı. 3-0 bittiğine bakmayın rakip çok kötü oynadı bugün 1. Lig takımı gibiydi oyüzden kazandılar. Pasör çaprazı ve libero hattı çok kötü Beşiktaş’ta bugünde gördük. Pasörleri mallesef Dilay çok tecrübesiz yetersiz. Ama orta ve smaçör hatları da çok iyi 7. bitirirler bence ligi.
 
En muhtemel rakibimiz yaz başından beri diyorum THY. Biz daha iyiyiz bence ama sezon içi en az sürpriz maç kaybeden o sıralamayı alır en ciddi rakibimiz onlar. Hedef ilk 4 e kendimizi atıp 3-4 serisinde bir sürprize imza atmak olmalı bu sezon ligde.
 
Bugün de önceden takım kimyası olarak da gördüğümüz şey bu sene manşet ve hızlı oyun bu takımın kaderini belirleyecek ki manşet konusunda en iyi takımız bence şuan ligde 4 smaçörümüz de bu konuda çok iyi. Pasörümüz lig de hızlı oyuna en yatkın pasör bence Cansu ve Bongaerts bence hızlı oyun anlamında ligin en iyi pasörleri.Ama bunun yanında en ufak manşete aksar hızlı oyun kurgumuz bozulursa düşük gördüğümüz takımlar bile bizi yenebilir. Ama bu iyi manşet hızlı hücum oyunuyla Eczacı Vakıf ve Fener de bize karşı çok zorlanır.
 

Üst