2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Yarın akşam oynayacağımız Thiras maçı biletleri satışa çıkmış ama hiç gerek yoktu birgün öncesinden! Şu işleri oturtamıyoruz bi türlü. İdari anlamda da eksiklerimiz var bence oraya da eklemeler lazım

Galatasaray'a dair beklentisi yüksek olan her Galatasaraylıya kalpten saygı duymaya, arştaki birleşimler dışında ikinci sırada kalmayı salt kaybetmek olarak yorumlamaya devam ediyorum. Bununla birlikte 2021 CEV Cup, Avrupa'nın ikinci kupası finalistiyiz biz dostlar. Sizler unutsanız dahi İlkin unutturmaz. :)

Tarih finalist olan takımları değil,KUPA kazanan takımları yazar.
Galatasaray için ikinci olmak bir başarısızlıktır.
Galatasaray'ın hedefi CEV şampiyonlar ligini kazanmak olmalıdır.
Doğru söylüyorsunuz. Genele bir itirazım da yok ama bu yıl için söylüyorum.... Geçen sezona kadar şu ya da bu nedenle, yine kendimiz tarafından yaratılmış bunca kaos sonrasında, bu yıl yeniden yaratılmış, adeta küllerinden yeniden doğan takımız için finali oynamak bile bir başarıdır. Finali kazanırsak, bu pasta kreması üzerinde çilek olur. Her gerçek Galatasaraylı gibi, gönlümden geçen de budur. Hem lig hem Avrupa'da ayakta alkışlanacak mücadele esastır. Sürekli bunu vurgulamaktayım.

Bir grup arkadaşın aksine, bunun bir süreç olduğunu sürekli söyleyip durdum ve bu sürecin başlangıcının bu yıl olduğunu düşünüyorum. Hedeflerine ulaşmada her yıl üzerine koyarak yükselecek ve kazanmayı alışkanlık haline getirecek takımımız için, saygınlığı ölçüsünde önümüzdeki yıllar için yapılması planlanan transferlerin de önü açılmış olacak. Mevcut noktadan geriye gidişi, hiçbir yönetim hiçbir şekilde açıklayamaz, aksi olması durumda camia kafalarına çöker. Bu nedenle geriye gidiş opsiyonunu tamamen siliyorum.

Takımımız şu an gayet iyi gidiyor. Hiçbir maç, oynanmadan kazanılmaz ve tabii ki sonuna kadar ciddiyet ve disiplini elden bırakmamak lazım. Bununla birlikte, kısa bir süre sonra gidişata da bakarak, önümüzdeki yılın yeni ve daha güçlü geniş kadro planlamasına da başlanacağını umuyorum. Bu çerçevede de kadromuzdaki bazı oyuncularımızla yakın bir gelecekte yeni ön anlaşma yapılmasını da diliyor, umuyorum. Nihai hedef, tabii ki şampiyonluk kupalarıdır. Galatasarayımıza yakışan da budur.

Doğru söylüyorsunuz. Genele bir itirazım da yok ama bu yıl için söylüyorum.... Geçen sezona kadar şu ya da bu nedenle, yine kendimiz tarafından yaratılmış bunca kaos sonrasında, bu yıl yeniden yaratılmış, adeta küllerinden yeniden doğan takımız için finali oynamak bile bir başarıdır. Finali kazanırsak, bu pasta kreması üzerinde çilek olur. Her gerçek Galatasaraylı gibi, gönlümden geçen de budur. Hem lig hem Avrupa'da ayakta alkışlanacak mücadele esastır. Sürekli bunu vurgulamaktayım.

Bir grup arkadaşın aksine, bunun bir süreç olduğunu sürekli söyleyip durdum ve bu sürecin başlangıcının bu yıl olduğunu düşünüyorum. Hedeflerine ulaşmada her yıl üzerine koyarak yükselecek ve kazanmayı alışkanlık haline getirecek takımımız için, saygınlığı ölçüsünde önümüzdeki yıllar için yapılması planlanan transferlerin de önü açılmış olacak. Mevcut noktadan geriye gidişi, hiçbir yönetim hiçbir şekilde açıklayamaz, aksi olması durumda camia kafalarına çöker. Bu nedenle geriye gidiş opsiyonunu tamamen siliyorum.

Takımımız şu an gayet iyi gidiyor. Hiçbir maç, oynanmadan kazanılmaz ve tabii ki sonuna kadar ciddiyet ve disiplini elden bırakmamak lazım. Bununla birlikte, kısa bir süre sonra gidişata da bakarak, önümüzdeki yılın yeni ve daha güçlü geniş kadro planlamasına da başlanacağını umuyorum. Bu çerçevede de kadromuzdaki bazı oyuncularımızla yakın bir gelecekte yeni ön anlaşma yapılmasını da diliyor, umuyorum. Nihai hedef, tabii ki şampiyonluk kupalarıdır. Galatasarayımıza yakışan da budur.
Ben de sizin gibi düşünüyorum.
Bu sene iyi kadro kurduk ve bu kadronun gelecek seneki kadrolar için temel olması gerektiğini düşünüyorum.
Eczacıbaşı ve Fenerbahçe ile kadro karşılaştırması yapıldığında zaten şampiyon olmamız zor.
Umarım gelecek senelerde iyi transferler ile kadro kalitemiz daha da artar ve sultanlar liginde favori takım konumuna geliriz.

Son 5 yıl vurgusunun İlkin'in Galatasaray anlatımları tarafından anında çürütülebilecek, tehlikeli bir ezbere doğru evrildiğini gözlemleyerek yazdım. Yoksa kritik kavram kazanmaksa evet kadın voleybolda kazanmayı deneyimleyemedik; aksine yapı, sistem ve organizasyon anlatımları yapılıyorsa Şampiyonlar Ligi'nde 2 kez yarı final ve CEV Cup'ta 3 kez final oynamışken bu bağlamda yabana atılabilmemiz söz konusu olamaz. Ben ilk bölümü geçerli buluyorum.

Santorini'den rakibimiz dün Burhan Felek'te ilk idmanı öncesi saha içinde baya bir bekledi. 5 setlik maç kendilerinin zamanından eksiltse de İstanbul'un tadını çıkarmaya kararlılar belli ki, takvim yorumları bu çıkarımı destekliyor. :)

Son 5 yıl vurgusunun İlkin'in Galatasaray anlatımları tarafından anında çürütülebilecek, tehlikeli bir ezbere doğru evrildiğini gözlemleyerek yazdım. Yoksa kritik kavram kazanmaksa evet kadın voleybolda kazanmayı deneyimleyemedik; aksine yapı, sistem ve organizasyon anlatımları yapılıyorsa Şampiyonlar Ligi'nde 2 kez yarı final ve CEV Cup'ta 3 kez final oynamışken bu bağlamda yabana atılabilmemiz söz konusu olamaz. Ben ilk bölümü geçerli buluyorum.

Santorini'den rakibimiz dün Burhan Felek'te ilk idmanı öncesi saha içinde baya bir bekledi. 5 setlik maç kendilerinin zamanından eksiltse de İstanbul'un tadını çıkarmaya kararlılar belli ki, takvim yorumları bu çıkarımı destekliyor. :)
Konuya iki noktadan bakarsak,
1- Tüm kupaların tarihsel sürecini, birkaç ay önce bu forumda paylaşmıştım. Evet sezon başından itibaren, takımımızın kazanımlarından son derece mutluyum ve her Galatasaraylının yüzü gülüyor. Asıl amaç bunun devamını getirmek ve bundan sonraki yıllarda hem Avrupa hem lig kulvarında sürekli kupa hedefleyen ve kazanabilen takım olabilmek ve tam da bu noktada devamlılığı sağlayabilmektir. Bir görünüp bir yok olmak marifet değildir.
2- Santorini falan hikaye. Eğlenebildikleri kadar eğlensinler. Takımlarının yapısını az çok biliyorum. Bizim orta düzey takımlarımızın bile altında bir takım ama dedim ya... Maç oynanmadan kazanılamaz. Her maçı ciddiye alarak, disiplinli bir şekilde oynarsak, bırakın bu takımı yenmeyi, finale çıkma şansımız çok yüksek. Geçen yıl bile kadro yönünden iki gömlek üstün olduğumuz Wiesbaden'e elenmemizi hala hazmedemiyorum ama bu çok kötü bir yol kazasıydı diye tanımlıyorum. Bu takım, bu kez benzer hatayı yapmayacaktır. Bundan eminim.

Son yazılanları okuyunca birkaç noktayı ifade etmek lazım diye düşünüyorum. Bahsi edilen başarıların hepsinin yatırımın biraz olsun yapıldığı noktada dahi geliyor olması bizim de genel olarak ifade ettiğimiz nokta bu zaten yatırım yaptığınız sürece başarı geldi, gelmeye de devam edecek ve fakat bu yatırımı akıllı yapamaz iseniz Guidetti'ye '' Onlar ev sahipliğini alıyor biz de kupaları'' açıklamasını yaptırır, kupaları değil finalleri konuşuruz.
İkinci olarak diğer kullanıcıların yazdığı üzere son yıllarda Galatasaray voleybol şubesini düşüren de yine iş bilmez yönetimlerdir. Şimdi bir parça umut veren bir kadronun kurulmuş olması onları bulutlar üzerine çıkarmayı gerektirmez. Mevcut tarihi ve büyüklüğü ile Galatasaray'ın Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Yeşilyurt'un kazandığı kupayı en az bir kez kazanması gerekmekteydi.

Kimse kusura bakmasın ama bizim takımımız hücum anlamında çabuk tıkanabilecek bir takım. Yani tekrarlamak da istemiyorum ama hücumu kuvvetli bir köşe oyuncusuna ihtiyacımız var. Yani Yunanistan 4.cüsüne karşı daha rahat top öldürmemiz lazım. Ayrıca hücumu kuvvetli denemeyecek iki smaçör ve liberomuzun manşet alması da sıkıntılı bunu iyi servis atan takımlarla oynadığımızda daha net göreceğiz

Alexia ilkin kalandadze üçlüsünden ikisi hücumda %40’ı bulamamış. Rakip kim peki öylesine bir Yunan takımı! İşte demek istediğim olay tam olarak bu. Trollük değil gerçekler…

Bu maçı izlerken mest oldum. En çok da neye biliyormusunuz? Sadece bu maç özelinde değil ama bu yıl oynadığımız hemen hemen tüm maçlarda özellikle blok (köşeler de dahil) ve orta hücumlardaki müthiş etkinliğimizden dolayı. Bunu ancak gerçek anlamda organize olmuş ve takım halinde şampiyonluğa oynayan takımlar yapabilir. Bu nedenle takımımıza kocaman bir BRAVO. Tüm oyuncuların gözlerinden ve alınlarından öperim. Sana da çok teşekkürler Hernandez. Bize gurur duyacağımız bir takım olma yolunda bu güzellikleri yaşattığın için. Böyle devam edilirse, hepsi de Galatasaray tarihine altın harflerle yazılacak.

ArzuBLGS kafalı trol! Artık gerçekten çok sıktın. Voleybol ile ilgili bir halt bilmediğin gün gibi ortada. Kibar olalım, kimseyi incitmeyelim diyorum/diyoruz ama bir rahat durmuyorsun. X hesabındaki ArzuBLGS gibi her paylaşım veya konuya dalıp, bazı rakamlar üzerinden sözde eleştiri yapıp, her nereden kaynaklanıyorsa, içindeki ezikliği gidermeye, nefretinle birlikte aklınca rakamlar yazıp, bu değerli takımın değerli oyuncularını, küçücük aklınla güya eleştirmeye kalkıyorsun. Böylesi güzel ve yeni bir 3-0'lık net galibiyet sonrasında bile, bula bula %40 altındaki hücum performansı üzerinden (%37 ve %38 ki bunlar bile kötü performans sayılmaz sadece kendi ortalama performanslarının az altında kalmışlar), aklınca bu galibiyette önemli rol oynamış değerli oyunculara, İlkin ve Alexia'ya saldırıyorsun ve sinsilikle bunu bile açık yazmaktan kaçınıyorsun.

Bak trol kafalı! Artık sana voleybolun takım oyunu olduğunu anlatmaktan vazgeçtim. Ya aklın ve zekan bunu algılamıyor ya da gerçekten kötü niyetlisin, daha da ötesi inkar etmeye çalışsan dahi, gerçek bir trolsün. X hesabındaki ArzuBLGS gibi iğrenç ifadelerle takımımıza ve oyuncularımıza saldıran trol durumuna düşmemen için buna bir son vermeni bekliyorum. Belki geçmiş sezonlarda, takım kötü giderken, yapmış olduğun sözde eleştirileri, güya birşeyler bildiğini düşünerek dikkate alanlar vardı ama artık takke düştü kel göründü.

Sen ve senin gibiler, özellikle kaptanımızın adını ağzına alıken önce ağızlarını çalkalasınlar hatta bir de abdest alsınlar. Devamında da, İlkin'in 2023 turnuvalarındaki rakamlarına, geen yılın lig performansına baksınlar ve milli takımın sakat diğer oyuncuları henüz daha hiçbirşey yapamamışken, sakatlıktan yeni kurtulan İlkin'in tıkır tıkır oyununa baksınlar ve hatta bu takımın yaratılmasındaki rolüne baksınlar. Bunu bile boşuna yazdığımın ve bunların tümünü gayet iyi bildiğinize de eminim ama amacın burada mide bulandırmaksa, artık sana ve senin gibilere buradan ekmek çıkmaz. Hadi başka kapıya.... Belki Fener, Vakıf yada Ecza forumuna. Güle güle.