#33 Ender Arslan

Engin'i çoğumuz sadece milli takımdan tanıyoruz. Gözümüzde çok büyütüyoruz diye düşünüyorum Engin'i.

Ender mi Engin mi deseler kesinlikle Ender derdim. Sezon ortası burada eleştiren herkes Ender'e methiyeler düzecek.

Kariyerinde sadece 1 sene adam gibi oynayan Engin Atsür'ü hemen çok daha nitelikli yapmanıza da şaşırdım doğrusu, ona bakarsanız Evren Büker'in de Cem Akdağ döneminde yaptıkları ortada ben de o Evren'in Engin'e tercih ederim. Engin o ortalamaları oyunculara serbestlik tanıyan sistemde, temponun çok yüksek olduğu Beşiktaş'ta yaptı, tıpkı Evren'e çok serbestlik tanınan dönemde onun yaptığı istatistikler ve güvenle oynadığı basketbol gibi.

Bence oyuncu kalitesinden çok burada tecrübeye bakmalıyız. Ender istediği kadar top sürsün Avrupa Ligini bilen bir oyuncu. Bence Oktay Mahmuti bu yüzden tercih etmiştir onu. Banvit serisinden önce bende Barış Ermiş'i isteyenlerdendim. Ama Göksenin paramparça etti. Barış bence Galatasaray ağırlığını kaldıramaz. Ender son iki senedir bekleneni karşılayamadı. Efes Pilsen de ve Milli Takımda da bu kadar uzun süredir oynamasının nedenlerinden biri de budur. Düzgün kullanılınca çok tehlikeli bir oyuncu. Oktay hoca da Ender'i yakından tanıyor. Bu yüzden alacağı dakikalarda ben kağıt üzerinde olmasa da diğer önemli şeylerde iyi katkılar vereceğini düşünelim.

Foruma lys nedeni ile pek giremiyordum ama maşallah tahammülsüzlük en üst düzeye ulaşmış durumda. Daha Ender'i Galatasaray'da bir kere bile izlemeden yapılan yorumlar çok acımasız. Evren'e yazılanları saymıyorum bile. Yorum yapılır doğru ya da yanlış ama terbiye sınırlarını zorlayan yorumlar çok yanlış. Neticede burada kimse basketbol otoritesi değil herkes gördüğünü yazıyor. Fikrine katılmasan bile 'ya sen nasıl öyle dersin' tarzı cevaplar çok yanlış. Bu yüzden bütün abilerimi ve kardeşlerimi sabırlı olmaya ve saygı sınırlarını aşmamaya davet ediyorum.

Tartışılmaz dedim ama tartışma başlattım galiba :)). Sonuç olarak ben bu sıralamayı yaparken bu sakatlığıda düşünerek yaptım zaten.Mevcut durumlarının sıralaması yani bu .Ama Engin bu sakatlığı yaşamamışda olsa bence Ender Engin 'in önündedir.Bence Engin şişirilen bir oyuncu.Ama kötü oyuncu değilyanlış anlaşılmasın.

Bu sezon büyük ihtimalle 15 dakika süre alıcaktır takımda. Takımımızda büyük ihtimalle şu şekilde süre dağılımları olur.

Lakovic 20/ Tutku 15/ Ender 15
Lucas 20/ Evren 10/ Göksenin ?
Shipp 20/ Caner 10/ Haluk 10/ Melih ?
Sumpert 20/ Cevher 15/ Furkan 15
Transfer 15/ Luksa 15/ Sertaç ?

Bu durumda gelecek muhtemel 3 numara ise sadece euroleaugue için alınmış olur.

Haluk geçen sene bile lig maçlarının çoğunda oynamamışken bu sene hiç oynamaz. Sadece görev verildiğinde oynar da bunu konuşacağımız yer pek burası değil sanki.

Avrupa Şampiyonası'nda başka bir gözle izleyeceğiz bakalım Ender'i, her halükarda burası mesajlarla dolup taşacaktır.

Milli takım performansı :
Kime, ne zaman, hangi hızda, nasıl pas atacağını çok iyi biliyor.Asist ortalaması 4.0
Şutları iyi.İçeri penetre edebiliyor.Uzunlarla çok iyi anlaşıyor özellikle Ömer Aşık'la.
15 dk civarı süre alıyor her maç.

Kerem tunçeri nin kötü olduğu bir akşamda dümene geçti çok da iyi oynadı ancak Orhun Ene'nin inanılmaz kararları neticesinde ritim bulduğu dakikalarda kenarda kaldı. Bence önümüzdeki sene için büyük kazanç.

Ender'in bu takıma kazandırılması gerçekten mükemmel bir durum. En göze çarpan özellikleri uzunları çok iyi besliyor istediği zaman delici özelliğini çok iyi kullanabiliyor şutu da iyi sayılır.

Milli takıma çok yarar sağlıyor.Bana göre uzunlarla en iyi anlaşan adam.Üçlükleri bir kısaya göre iyi olmasına rağmen her maç en fazla 2 tane deniyor.

Delici özelliği de Ender Arslan'ın en iyi yaptığı şeylerden biri.Çok rahat sıyrılıp uzunun üstünden bırakabiliyor.Milli takım ve Galatasaray'ımız için çok önemli bir basketbolcu.

tebrikler ender müthiş turnuva geçiriyor keremin berbat olduğu bir turnuvada guard mevkisini tek başına sırtlıyor ömer aşık ender oyunda iken performansı çok artıyor aynen devam aslan

Oyununda inanılmaz bir değişiklik var.Eskiden oyun zekası düşük amerikalı guardlar gibi oynardı.Şimdi çok doğru oynuyor.Sanırım olgunlaştı.Tutku ve Lakovicle bize çok şey katacaktır.

Ender baya açıldı maçta, maçı getirdi ama açılana kadar da acayip berbattı. :) Çok istikrarsız oynuyor gerçekten.