#33 Ender Arslan

Pek bi' sorun değil bu, ona bakarsak futboldan bi' örnek Gökhan Gönül'de Galatasaray'lı.. Yüreğiyle oynadığı takdirde taraftara da kendini sevdirecektir Ender.

Ender Fenerbahçeli, Ömer Onan Galatasaraylı. Profesyonel hayatta oluyor öyle şeyler...

Ömer Onan Galatasaraylı mı? Hiç sanmıyorum, adam futbol maçlarında da destekliyor FB'yi

Ender'in Fenerli olması birşeyi değiştirmez bence adam 3 sene imzaladı, 3 sene boyunca bizim formamızı terletecek eminim hakkını verecek

Berkan Ümit Özat'ta mesela Fenerbahçe kaptanı. Bir takımda 10 yıl oynadıktan sonra o takımı tutar hale geliyorsun. Bu gayet normal.
Ömer Onan 6-7 yıldır Fenerbahçe'de ve takımın kaptanı. Gayet normal şu anda Fenerbahçeli gibi gözükmesi. Benim dediğim orta okuldayken Galatasaraylıydı.

Ender hiç beğendiğim bir oyun kurucu değildir.Ancak Oktay Mahmuti istemişse bir bildiği vardır diye düşünüyorum.Umarım beni ve kendisi hakkında olumsuz düşünen herkesi önümüzdeki sezon göstereceği performansla yanıltır.Tek temennim bu.Hayırlı olsun takımımıza.

Arkadaşlar 1 yıl boyunca aslanım ,koçum dediğimiz Ermal'in fb alt yapısından çıktığını ve son tavırlarıda görüldüğünde kesinlikle GS'lı olmadığı kesin.Ama adam çıktı oynadı, aklımızda tek şüphe olmadı.Önemli olan budur.

Üst düzey oyuncuların hangi takımı tuttukları ilgi çekici bir konu.Yalnız profesyonel sözleşmelerin imzalanmasıyla birlikte taraftar kimliklerinin son bulduğunu düşünüyorum.Galatasaray'ı tutan hiçbir sporcu bizim kadar,5 yaşındaki bir çocuk kadar,70 yaşındaki teyze kadar Galatasaraylı değil.Böyle bakalım,kafa yorup büyük anlamlar çıkarmayalım derim.Ömer Onan Galatasaraylıysa bile -ki kendisi Fenerbahçeli annesi Galatasaraylı denmişti röportajda- Fenerbahçe'nin erkek basketboldaki bayrak adamı konumunda.Gerisinin pek önemi yok.

Ben simdi burada takimdaki FB'lileri siralamayayim.! Ender'e laf atacaginiza oyununa bakin.

Nilay ben oyununa bakıyorum ama gördüğüm tablo pek memnun etmiyor beni. Peki rahatsız mıyım bu transferden, hayır. Bu oyuncunun adı Enderovic olsaydı tatmin olmazdım ama... Mahmuti ile eksik yönlerini bir ölçüde kapatabileceğini ve bize faydalı olabileceğini düşünüyorum.

Bir oyun kurucudan istenilen en önemli şeyin takımı yönetmek olduğunu bildiğimize göre, Ender transferi guard olarak bence tamamen başarısız. Ama transfere yerli rotasyonu olarak baktığımızda da son derece önemli bir isim. Baktığımızda benchte oturan Barış Ermişimiz, Engin Atsürümüz olmadığından dolayı yıllardır ne kadar verim verdiği tartışılsa da EP ve Milli Takım seviyesindeki bir ismi kadroya katmak Euroleague aşamasına geçerken önemliydi.

Ancak Ender'in de yıllardır topu alıp en tepede 15 saniye topu sektirip, 5 saniye sağa sola dribling çabalarının sonucunda da potaya fırlattığı üçlükleriyle sonlandırdığı hücum varyasyonlarını geliştiremediğini biliyoruz. Yani o oyundayken hücumda pek de akıcı bir takım göreceğimizin sinyallerini yıllardır göremedik. Ender'in de hakkını vermek lazım tabi, içeriye penetre etmek konusundaki başarısını kimse yadırgayamaz ama bazen onu da o kadar kontrolsüzce yapıyor ki özellikle milli takım düzeyinde bu pozisyonların bize çok kez fast break olarak geri döndüğünü gördük. Bu forma altında bugüne kadar yaptıklarının üstüne koyması tek temennimiz tabi ki ama yine de eğrisiyle doğrusuyla her şeyi görmek gerekiyor.

Ya yemişim Engin Atsür'ü Barış Ermiş'i alabilceğimiz en iyi yerli guardı aldık bize katkıları olacaktır her konuda kimsenin şüphesi olmasın.

Engin hepsine takla attırır sonra ipe asar kurutur bence ama sakatlıktan nasıl döneceği meçhul. Alınabilecek en iyisini aldık şu an kesin olan bu bence.

Uzun bir aradan sonra foruma döndüm..

Bence Engin,Ender'den çok daha iyi oyuncu..Tabi sakatlıktan önceki halini söylüyorum,sakatlıktan nasıl döneceği de önemli..Ama şu bir gerçek şu anda en iyi guardı aldık,Barış Ermiş'den soğudum,sağolsun Göksenin 2 maçta sahadan sildi onu :)))

İyi bir transfer hayırlı olur umarım takımımız ve kendisi için..

Sağlıklı bir Engin ikisinden de iyi bence..

Kesinlikle katılıyorum, Engin ilk ortaya çıktığında sahadaki oyun yönetimi ve pozisyonuyla da çok farklı bir guard olacağının sinyallerini vermişti, milli takım için de Tunçeri'den sonra değişilmez alternatif olacak gözüyle bakıyorduk ancak çok talihsiz sakatlıklar yaşadı. Barış Ermiş ise son iki sezona baktığımızda sürekli yükselen bir performans sergiledi, Ender ise tam tersine son iki senede hem çok fazla forma şansı bulamadı hem de oynadığı maçlarda kafa olarak çok dağınık bir görüntü verdi. Tabi ki şu anda kadromuzda Ender olduğuna göre onun başarısı önemli bizim için.