#33 Ender Arslan

erdemir olin vs takımlarda iş yapar gerçekten. arkasından su bile dökerim. ama 3 kupa hedefiyle yola çıkan bi takıma en hafif ifadeyle zarar veriyor.

Takımın en önemli yerli guardısın. Türkiye Kupası'nda oynanîlan 3 maçta da olumlu hiçbir hareketin olmadı yahu. 3 maçta da etkisz kaldın. Böyle kôtü oynamaya hakkın yok. Bizi üzmeye hakkîn yok...

Ender bence dün itibariyle tüm haklarını kaybetti. Seneye asla devam edemez bu takımla. Artık sıradan bir anadolu takımıyla devam edecektir. Ya en önemli anlarda oyun kurucu olarak oyundasın sakatlanan oyuncunun yerine girip onun atacağı 2 serbest atışı da kaçırıyorsun. Sahada yaptığın hiç birşey yok. Artık yeter

Artık çok geç ama Tutku yerine tercih edilmiş olması can sıkıyor. Performansı o kadar vasat ki hatta vasat bile değil bazen Hawkins yerine kokoyu Ender çekseydi bile diyorum. 1 maç iyi 10 maç kötü. Ender bu işte yıllardır biliyoruz. İyi niyetinden şüphemiz yok ama iyi performans bekle bekle nereye kadar bekleyeceğiz bilmiyorum.

Onla ilgili şut yüzdesinden daha rahatsız edici olan belki de şut tercihleri. Dışarıda boş şut bulduğu an kaldırıp atıyor. Dünkü Erdemir maçında çok güzel top çevirdiğimiz bir pozisyon vardı. En sonunda Can, dışarıdan şutu olmasına rağmen şut fake'i yapıp içeri girdi ve topu N'dong'a indirdi, sonra da sayı oldu. Ender'de ise böyle birşey yok. Bazen oyun kurucu gibi değil, saf şutör gibi oynuyor ki takımın buna ihtiyacı yok. İnşallah Engin'in performansı böyle devam eder de Ender'in dengesiz oyunları çok belirleyici olmaz bizim adımıza..

Besiktas maçının en kritik yerinde, bjk ritm yakalamisken, süre lehimize işlerken (son 2 dk olmalı) 10-12 sn kala gönderdiği el üstü 3'luk ile ilgili kimse birsey yazmamış, şaşırdım.
Biz onu aldığımızda Ender bitik vaziyetteydi ve Galatasarayin onu alması bir kurtuluş kapısı gibiydi Ender için. Hal böyleyken bu kadar kötü bir sözleşme imzalanması (600000€ aldığını biliyorum ve 3 yıllık blok anlasma, yanlışsa duzeltin lütfen) kulubün ve Oktay hocanın hatasidir.
Oktay hocam keske yaptıgı tek olumlu yabancı transferi değil de seni götüreydi yanında ne güzel olurdu

Ben iki biliyordum ama geçen gün google sayesinde transfer haberine baktım, üç sezonlukmuş sözleşmesi. Hakikatten çok fazla olmuş. Bari 2+1 yapsaymışız.

14.04.2013 tarihindeki FB Ülker maçında kariyerinin en iyi performansını sergiledi.
Madem böyle de oynayabiliyorsun da Ender nerden beni her maç çıldırtıyorsun.
Hep böyle oyna az şut çok asist.
Müthiş bir oyundu tekrar teşekkürler...

Bir şey vardı bugün, içine Spanoulis kaçmış gibiydi..

Ender'i tanıdığımız için bunu ondan her zaman bekleyemeyeceğimizi, yine bizi delirteceği maçların olacağını biliyoruz ama bugün çok özel oynadı.

Ender Ağabey. Sen takımı oynatmak istediğinde mûthiş işler yapiyosun. Sen böyle oynamalisin. Milli takimin kaptanina da bu yakışir zaten...

Göksenin, Domercant, Hawkins ve son olarakta Engin. Kısa rotasyonumuzun can çekiştiği zamanlar ve Ender bunun farkındaki iyi bir form grafiği yakaladı. Bu sorumluluğu hep alması ve daha iyi olmasını diliyorum. Artık büyük oyuncu olduğunu göstermenin zamanı geldi.

Ender Arslan son haftalarda müthiş gelişme kaydetti. 30 yaşının verdiği olgunlukla sanki oyununu bir kat yukarı çıkardı. Bu yaşa gelmiş bazı guarlarda böyle zirveye tırmanış oluyor. Ender'de de böyle bir şey görüyorum sanki.
Oyunu iyi okumaya başladı topu aldığı zaman süreyi geçirmek yerine boşluk gördüğünde hızla potaya gidip ya turnike ya da asist yapmaya başladı. Önceden Ender böyle yapmazdı süre geçirir üçlük atardı ve hiç birimiz o oyundan memnun değildik.
Oysaki Tofaş maçıyla Ender'de dediğim gibi bir değişim gözlemledim. Fbü maçında bu iyice ortaya çıktı Ender kendini yenilemiş. Artık hızla potaya giden asist yapmayı düşünen bir Ender Arslan izliyoruz. Engin'in sakatlanmasıyla da Ender Arslan'ın bu akıllı oyununa çok ihtiyacımız var. Bizim istediğimzi Ender'den yüzdeli üçlük atması değil böyle akıllı oynaması.
Ender böyle devam et lütfen