#33 Ender Arslan

Arkadaşlar uzun zamandır ciddi olarak bir istatiği takip ediyorum ve %100 bir istatistik. Rakip kim olursa olsun Ender'in iyi oynadığı maçların hepsini kazandık. Nezaman sahada onun iyi oynadığını görüyorum tamam bu maç bizim diyorum.

İki ucu keskin bıçak, dün akşam bizi değil rakibi kesti. Sen hep rakibi kes. Eline yüreğine sağlık kaptan...

Oyuna ilk girdiği vakit bizi de doğradı. İçeri dalıp yapmaya çalıştığı paslar potamıza fastbreakle 2şer 2şer sayı olarak döndü. Sonlara doğru da dediğiniz gibi rakibi kesti. Kesinlikle yaptıkları ve yapamadıkları var. Yapabildikleriyle ilgilenince rakibi, fazlasına kalkışınca bizi doğruyor. En basitinden içeri bitirmek için daldığında bitirebilirken, içeri dalıp pas atmaya kalkınca hep top kaybı. Fazlasına kalkışmaması lazım:)

Öyle bir oyuncu ki Ender maç içinde sizi deli edebilir.1 hata yaptıktan sonraki pozisyonda olur olmaz yerden bi üçlük yollar ki top havadayken sövmeye hazırlanırsınız ama o top girer ve bir anda Aslanım Ender dersiniz. Yine de ne olursa olsun seviyorum Ender Arslan'ı. 1 yılda ise gerçekten çok olgun oynuyor.

Yaş kemale ermeye başlayınca olgunluk gelmeye başlıyor sanırım, zira Ender'in geçen sene Play-Off döneminde de, yazın EuroBasket'te de, bu sene de bir çok maçta maçın kaderini değiştiren, sorumluluk alan, fark yaratan adam olduğunu gördük. Bizim için çok önemli bir isim, özellikle yer yer çift guard oynayıp, Arroyo'yu biraz daha oyunda saklamak adına bu performansı göstermesi çok değerli.

Arroyo'nun maç içinde topla gelip direk oynadığı birebirler oluyor, veya dire rakip guardın baskısına topu yarı sahadan geçirirken maruz kaldığı oluyor. Bu ister istemez bir yıpranma yaratıyor, Ender'in oyunda olduğu anlarda çift oyun kurucu ile oynayarak, hem bu yıpranmayı azaltabiliriz, hem de Arroyo'nun birebirlerini birkaç pozisyon sonra daha rahat bir biçimde oynamasını sağlayabiliriz.

Sözleşmesi sezon sonu bitiyor. Geçtiğimiz iki sezon çok fazla öne çıktığı söylenemez. Arroyo'nun yaşı ve temposu düşünüldüğünde, Ender'in mutlaka Malaga maçındaki performansını daha istikrarlı hale getirip, sezonun geri kalanında sorumluluk alması lazım.

Hep söylüyorum rakip kim olursa olsun bu adam iyi oynadığında bu takım yenilmeeeez yenilmeeeez yenilmez. Muhteşem oynadı helal olsun kaptana. Kendisine yapılan Ohaa dedirtecek 2 faulü de hakemin görmemesine diyecek söz bulamıyorum.

Galatasaray taraftarıyla kendini buldu, 3. çeyrek inanılmazdı.. Eskiden çok saçma kararlar verebiliyordu, Arroyo'nun etkisiyle doğru karar yüzdesini artırdı.. Bugünkü maçta çembere gidişleri maça kazanmamızı rahatlattı..

2.periyotlar Arroyo'dan sonra girince batırıyor. Ancak devamında 3.çeyreklerde tek başına çeyreği domine edebiliyor. Garip adam.