#35 Bahar Çağlar

Milli takım kampından geldiğinden dolayı şu an en hazır oyuncumuz konumunda, Ceyda ile birlikte. Bu yüzden böyle görünebilir. Bahar şu an 3 mü 4 mü bunun mücadelesini veriyor gibi. Ama şu gerçek, takımda kalmış olması, çok iyi ve olumlu bir hamle oldu. Takıma katkısı, her sene artarak devam ediyor.

Özellikle geçen sezonun sonundan başlayarak ciddi bir çıkış içerisinde. Milli takımdan sonra hazırlık maçlarında da çok iyi durumda. Bugün doğum günü, maşallah deyip nice mutlu yıllar dileyelim. Böyle devam ederse bu seneki en büyük kozlarımızdan biri olacak.

Yerin ayrı artık. Toplasan 10 dakika oynadın belki bugün. Sayı filan da toplasan 10 sayı en fazla. Ama hırsı gördüm bana yeter bu. Artık özelsin en azından benim için.

Bahar nasıl gelişiyor hayretler içindeyim... Nevriye ablasından bugün basketbol anlamında bir şeyler öğrenmiştir umarım. Acemice yapılan fauller vs...Her maç aynı.Değişen pek bir şey yok.

Bahar mı gelişmiyor ? Bugün dikkat ettiyseniz bir çok pozisyonda adamını kaçıran kısaya yardım için yaptı faul. 1 faulü yalnızca Nevriye'ye pozisyon alma savaşında yaptı. Ki o faul de çalınmayabilecek bir fauldü. Ama oyuncularımız sertlik gösteremiyince hakemler de faul dengesini çok küçülttü. Bahar hiç bir şey yapmasa bile en azından istekliydi. Zaten bizim bu takımı sevmemizin nedeni esasında arma aşkı , arma hırsı değil midir ? Bahar bunu sahada yaptı bence bugün. Bi pozisyonda topu getirmek zorunda kaldı ve onda bile sahayı Işıl'dan , Tuğba'dan hızlı geçip boş adamı buldu. Bilmiyorum belki diğerleri çok sönüktü ama bugün Bahar fersah fersah parladı onların yanında.

Bahar bugün yine istekliydi gerçekten ama skora daha fazla katkı yapması gerekiyor.

Savunmada ona karşı Nevriye fiziğini kullanıyorsa, hücumda da o hızını, dribblingini ve şutunu kullanmalı Nevriye'ye karşı.

Bazen pozisyon bulduğunda tereddüt ediyor, o şutları mutlaka kullanmalı, bu takımın 3.sayı opsiyonu olmalı.

Bir de bence Cuma günü 30+ dakika sahada kalmalı. Savunmada Nevriye'ye nazaran sırtı dönük pek hücum etmeyen Matovic ile eşleşmeli. Matovic oynadığı sürece Bahar da oynamalı ve Matovic'e üstünlük sağlamalı. Bunu yapabilecek yeteneği de kalitesi de var.

Euroleague maceramız nasıl biterse bitsin Tamika gelince yine Türk rotasyonumuzun en önemli iki parçasından biri olacak.

Hadi Bahar, yapabilirsin...

Dünkü Fener maçında Nevriye'yi mümkün olduğunca yavaşlattığını , durdurduğunu düşünüyorum. Melisa ile çok iyi savaştılar ve hasarı minimuma indirdiler.. Helal..

Geçen Hafta Erkeklerimizin oynadığı Efes Pilsen maçında Işıl ALben Parçalısı ile tribündeydi. Aynı şekilde Bahar Tuğba ve Gülşahda maçtaydı. Bİr ara tribün karşılıklı etzahurat yaptı. Bİr baktık Bahar da söylüyor Tezahuratı. Anlatılmaz mutluluk yaşadım. Bahar'ın buradan başka oynayacağı takım olacağına inanmıyorum. Seviyoruz onu o da farkında..

Geçen Hafta Erkeklerimizin oynadığı Efes Pilsen maçında Işıl ALben Parçalısı ile tribündeydi. Aynı şekilde Bahar Tuğba ve Gülşahda maçtaydı. Bİr ara tribün karşılıklı etzahurat yaptı. Bİr baktık Bahar da söylüyor Tezahuratı. Anlatılmaz mutluluk yaşadım. Bahar'ın buradan başka oynayacağı takım olacağına inanmıyorum. Seviyoruz onu o da farkında..

Zaten bugün de maç sonunda taraftarla beraber Işıl, Bahar ve Gülşah'da Nevizade'yi söylediler. O zaman emin oldum senin dediğine abi. Artık Türkiye'de başka takımda oynamazlar. :D

Takımımızın yerli olarak 4 önemli ve gelecek yıl da kadroda olması gereken oyuncu 1.Bahar çağlar 2.Işıl alben 3.Tugba palazoglu 4.Gülşah gümüsay diger yerlilerde iş yok ha tabi pota altında savascı ve rotasyon için önemli oldugunu düsündügüm melisa can var.Ancak bir gercek var ki büyük hedefler için tugba ve gülşah yetersiz.Işıl ve Baharın yanına üçüncü bir yerli oyuncuyu bulursak yenilmez armada tam anlamıyla geri dönmüş olucak.Ancak bir gerçek var ki o üçüncü oyuncuyu ne biz nede yavaş yavaş yaşlanmaya başlayan(birsel-esmeral-nevriye) üçlüsüne alternatif bulmaya çalısan fenerde bulamıyor cünkü şuan o denli gelecek vaadeden bir oyuncu yok.Bahardaki mücadeleyi ve armamız ugruna verdiği mücadeleyi görünce sözleşme uzatılmalı üstelik bence en az 3-4 yıl olmalı bu anlaşma.Yabancılardan da Augustus sayesinde fowlesin yine kalacagını düsünüyorum.Bahar çağlar Türkiyedeki yerli olarak en iyi pota altı oyuncusu nevriye ile birlikte ve üstelik nevriye gibi 31 yaşında değil 22yaşında.Orta mesafe atışı var,üçlük atışları iyi,ribaund alan,pota altında bitiriciliği olan,gerektiğinde 3 numara oynayabilen(sophia young gelecek yıl gelse ilk beste ikiside oynar,degişimli olarak 3-4 numarada oynarlar) bir oyuncu.İnanıyorum ki evet erken konusuyorum ama bir yere yazın bunu Bahar çağlar bayan basketde bizler (taraftar) için bir unutulmaz olacak aynı Işıl gibi.inş birlikte büyük zaferlere kosucaklar.yazım biraz uzun oldu kusura bakmayın arkadaslar :)

Bu kız oldu artık üstüne konuşmamak lazım yıllarca bu forma altında tutmak lazım. Bahar varken de X oyuncuları düşünmeye hiç gerek yok diye düşünüyorum.

Sophia ile aynı anda ilk beş oynaması iyi olmaz bence

Kupada katkısı büyük olanlardan. Teşekürler Bahar.

Biraz daha kuvvetlenirse daha iyi olacak. Zaman zaman pozisyonundaki oyunculara karşı güçsüz kalıyor.

Saygılar.

Galatasaraylı olduğumdan kaynaklanıyor sanırım, Fenerbahçe maçları çok önemli geliyor. Sakatlığı pek önemsemedim; ne olursa olsun oynamak istiyordum çünkü.

HEP BİZİMLESİN!