#35 Bahar Çağlar

Bahar Çağlar Galatasaray'da Kaldı

Galatasaray, Bayan Basketbol Takımı oyuncularından Bahar Çağlar ile sözleşme yeniledi.

2008/2009 sezonunda takımımıza Ceyhan Belediye'den gelen Bahar Çağlar geçtiğimiz sezonda 4,9 sayı ve 3,5 ribaund ortalamaları ile oynadı. Özellikle sezonun ikinci yarısında daha çok süre alan gen oyuncu hem 3 hem de 4 numara pozisyonunda oynayabiliyor.

Önümüzdeki sezon da Galatasaray forması giyecek olan Bahar Çağlar'a başarılar dileriz. (kaynak:Galatasaray resmi sitesi tarih:14.05.2010)

Ben burda 2 yıllık bir anlaşma olarak görmüyom.Bu senelik bir anlasma galiba.Şimdi bu sezon sonu bitcek mi sözleşmesi? Eger bitcekse sezon sonu 2-3 yıllık anlasma yapılmalı.Zaten Galatasaraylı oldugunu da söyledigini düsünürsek sözlesmede bir proplem olcagını zannetmem.

9# Bahar Çağlar

Maç : 21
Süre : 07:03:44 (ort 20:11 dk )
Sayı : 109 (ort 5,19 )
Ribaund : 97 (ort 4,6 )
Asist : 34 (ort 1,6 )
Blok : 4 (ort 0,2 )
Top Çalma : 21 (ort 1 )
Top kaybı : 28 (ort 1,3 )
Faul : 50 (ort 2,4 )

Bahar'ın orta mesafede boş buldğunda çekinmeden atması gerekiyor bugün çekinmedi üçlük bile soktu yeterki kendine güvensin şutu çok iyi

Bahar'ın adı pek geçmiyor ama şu final serisinde dikkatli izleyin. Özellikle savunmada yaptıkları gerçekten kendini ne kadar geliştirdiğini gösteriyor. Devam !

Eskiden Nevriye'den çekinirdi biraz. Güven sorunu vardı sanki, tabi bunu geçen sene için söylüyorum.

Şuan en az Nevriye kadar etkili bir silah. Dış şutu, içeriye penetresi, savunmada Nevriye'ye top aldırmaması...

Onun için de tek korkum, hakemler Nevriye'ye karşı pozisyon almaya çalışırken faul çalabilirler ona. Aman dikkat Bahar...

Ben hücum anlamınd açok geri çekildiğini düşünüyorum. Ki oyunu 3-4 iki pozisyonda oynayabilen isabetli dnegeli şutları olan Bahar'ı bu seride içeri penetre ederkende gördük çok dwfa. Ama şut kullanabileceği anlarda sık sık başkasına pas attığı oluyor. Umarım şut kullanmayı top Sylvia da iken içeri seimone dayken dıaşrı çıakrak içeride alan boşaltmayı sıklaştırır.

Son maçta bence süper oynadı. Bahar gibi bir oyuncu 36 dakika sahada kalıyor. Bu onun için uzun bir süre. Umarım kaslarındaki yıpranma bu 3 günde düzelir Çünkü gerçekten bizim için önemli parçalardan..

Ceyhan'dan kadromuza katıldığı gün, Bahar neden oynamıyor tartışmaları, Milli Takım'ın önemli bir parçası olması, Galatasaray'da ilk 5'e yerleşmesi. Sürekli yukarıya doğru giden bir ok. Galatasaray'daki 3. senesi sona erdi.

Ve bugün 23. yaşını da bitirdi. Doğum günü kutlu olsun, nice şampiyonluklar görsün yeni yaşında.

Tina Charles - Sylvia Fowles - Ivanka Matic - Melisa Can - Melek Bilge.

Yukarıdaki isimlerden, Tina geleli iki gün oldu, Matic beklentilerin çok aşağısında, Melisa daha sakatlık etkisinden kurtulamadı sahada olması şüpheli, Melek'ten zaten katkı alamıyoruz ve Syl bildiğimiz üzere yarım sezon oynayacak takımda.

Bu tabloda, geriye sapasağlam, takımla hazırlıkların tamamına katılmış ve potansiyeli ortada olan bir tek isim kalıyor, Bahar Çağlar. Karşısındaki isimleri düşününce, işinin hiç kolay olmadığının farkındayız. Yanında güvenle oynayabileceği sadece Tina var, 40 dakikalık süreç için yetersiz, bunu da biliyoruz. Ancak artık Bahar'ın o epey bir süredir beklenen çıkışı yapmanın zamanı geldi. Ben hala Bahar'a dair umutlar taşıyorum, sahada farkını belli etmemesi için bir sebep yok. Fizik, boy, hız, şut vs. Komple bir uzun olmak için yeterli özelliklere sahip ve artık zaman bunu gösterme zamanıdır.

Yarın sahada Işıl olmayacak. Yerli isimlere baktığımızda en eski isim sahada Bahar olacak. Sorumluluk almasının, daha başka bir süreçte bu kadar elzem olacağını düşünmüyorum. Fakat bu maç özelinde, Bahar Çağlar ismini fazlasıyla zikretmemiz lazım.

Eğer bu maç kazanılacaksa, bu kesinlikle Bahar'ın iyi oyunu ile olacak, bunun ne derece doğru olduğunu bir gün sonra göreceğiz ancak ben buna inanıyorum. Eksik/sakat bir uzun rotasyonunda, elde kalan değerli ama değerini sahaya bir türlü yansıtamayan parça Bahar.

Tut bir ucundan şu kupanın Bahar, güvenimizi boşa çıkartma.

18628.jpg

Haydi...

Haydi Bahar şutlarını tereddüt etmeden at ki öyle yaptığında ne kadar yüzdeli attığını herkes biliyor, savunmada kolayca faul yapma yeter Işıl da yokken en güvendiğimiz yerli isim olarak senin maçın olacak bu maç. Pota altında sıkıntı da yaşarken sana çok ihtiyacımız var, güvenimizi boşa çıkarma.

İyi oyna kötü oyna demiyorum. Niyeyse kızamıyorum iyi de oynasan kötü de oynasan. Ama lütfen korkma şu sahaya çıktığında. Tek isteğim budur. KORKMA ! Eldeki tek uzunsun neredeyse. Lütfen güvenimizi boşa çıkarma.

Bugün takımı ziyarete gittik otelde Işıl karşıladı kapıda girerken güvenlikler sorun çıkarcaktı bizden önce Ankaralı Aslanlar gelmiş içerisi zaten dolu diye Işıl onlar bizden diyip girmemizi sağladı.(dedim o kadar Onur Yavuzu almayalım yanımıza sorun çıkar die:) Kaptanla biraz sohbet ve fotoğraf faslından sonra odaya çıkarken ben yarın oynamıcam Baharı göndereyimde ona moral verin diye söylemeside bombaydı:) Derken Müge hanım arkasındanda Bahar geldi oturduk sohbet ettik güzeldi herşey herkesin morali iyi durumda taraftara ve takıma güveniyorlar..