#35 Bahar Çağlar

Maç öncesi bizim için ne kadar önemli olduğunu söylemiştik, nitekim maçta sergilediği performans ile potansiyelinin takımı ne derece ileri götürdüğünü gördük. Hücumuna değinmeden önce, yaptığı savunmadan bahsetmek gerekiyor. Karşısında onu çok rahatlıkla hırpalayacak iki isim vardı, Nevriye Yılmaz & Nevin Nevlin. Bahar, sahada kaldığı 30 dakika boyunca mücadelesinden hiç ödün vermedi ve bu iki oyuncu karşısında hareket avantajını çok iyi kullandı. Fizik olarak karşısındaki isimlerden geride olsa da, kollarını çok iyi kullanarak takım savunmasına müthiş bir katkı yaptı. Bunun en net örneğini maçın sonlarında 2 tane top çalmasını verebiliriz.

Yaptığı savunmanın getirdiklerini kağıt üzerinde asla anlatamayız ama karşımıza gelen rakamlar yüzleri güldüren cinsten.

Nevriye Yılmaz : 34:29 dakika, 2/9 ikilik, 0/1 üçlük ile 4 sayı - 15 ribaund - 3 asist - 2 top çalma - 1 top kaybı.

Nevin Nevlin : 14:49 dakika, 2/4 ikilik ile 4 sayı - 3 ribaund.

Rakamlardan da maçı izlememiş bir kişinin, Bahar'ın savunmasına bir ''aferin'' vereceği açık. Bununla birlikte, maçı da eğer izlemişseniz savunma değerini katlıyor. Bunun için ilk tebriği söyleyelim ancak bitmedi.

İşin hücum tarafına geldiğimizde, daha ilk şutunda isabet sağlayan, bir kaç isabetsiz şutu olsa da, her şeyden önemlisi ''güvenle'' hücum eden bir Bahar vardı dün, ki en büyük isteğimizde oydu kendisinden. Maçın sonlarına doğru yaptığı penetre üzerinden sayısı ve elbette, maçın son sayısına imza atan dipten şutu. Ondan beklediğim, bunun bir tık daha üstü. Savunma anlamında değil, hücumda daha iyi verim verebilecek bir Bahar'a inanıyorum, dünkü performansı %70 olarak söyleyebilirim. İyi oynadığı bu maçın ona katacağı güven duygusu fazla olacaktır, yetenek konusunda hiç bir sıkıntısı yok. Karşı tarafa hızlı koşuyor, şutu var, karşısında yavaş bir uzun bulduğunda rahatlıkla penetre edebiliyor. Bunların hepsine sahip olan bir oyuncudan tek bir şey istiyoruz; daha fazla öz güven.

Dün ona iyi oyun, sonrasında gelen başarı, maç sonrası yüzünde olan gülümseme.. Her şey çok yakıştı. Ona yakışanın devamını getirmesini istiyoruz. Evet dün kazanılan kupa gerçekten çok önemli ama yetmez, biz Avrupa takımıyız ve bunun en önemli parçalarından biri olmalı Bahar, olacak da inşallah.

Eline sağlık aslan..

YOK BAHAR BU İŞ BÖYLE OLMAZ!

BEN BİR MAÇ OYNARIM SONRA YATARIM,ŞUTUM GİRERSE TAMAMIM GİBİ ŞEYLERİ BIRAKMALISIN ARTIK.

Bu takımda Işıl'dan sonra gelen ikinci yerlisin ve gereğini her maçta hem skor olarak hem mücadele olarak yapmak zorundasın,yapmalısın,rica etsek yaparmısın filan değil,YAPMAK ZORUNDASIN!

Şutun girmeyince içeri dalacaksın,sayı atamadıysan karşı takımın hücumunda ölümüne savunma yapacaksın,ribaund alacaksın vs vs.

Ama birşeyler yapacaksın,bu formanın hakkını vereceksin!

2-3 yıldan beri seni idare ediyoruz ama artık bu son şansın!

Bahar sezona iyi başladı. Tabii ki de bir çizgide sabitlenmesi gerekiyor. Umarım olacaktır o da. Zaten kendi de farkındadır bu durumun.
Ayrıca Bahar'ı idare ettiğimizi falan düşünmüyorum.

Emir mi veriyoruz?

İyi oynar, kötü oynar. Eleştiri var, eleştiri var.

Fenerbahçe maçında Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanmamızı sağlayan önemli oyuncularımızdan birisi olan Bahar Çağlar, Prag maçında beklenileni veremedi demek başka, emir vermek başka.

Buna karar vermek bizim elimizde değil diye düşünüyorum.

YOK BAHAR BU İŞ BÖYLE OLMAZ!

BEN BİR MAÇ OYNARIM SONRA YATARIM,ŞUTUM GİRERSE TAMAMIM GİBİ ŞEYLERİ BIRAKMALISIN ARTIK.

Bu takımda Işıl'dan sonra gelen ikinci yerlisin ve gereğini her maçta hem skor olarak hem mücadele olarak yapmak zorundasın,yapmalısın,rica etsek yaparmısın filan değil,YAPMAK ZORUNDASIN!

Şutun girmeyince içeri dalacaksın,sayı atamadıysan karşı takımın hücumunda ölümüne savunma yapacaksın,ribaund alacaksın vs vs.

Ama birşeyler yapacaksın,bu formanın hakkını vereceksin!

2-3 yıldan beri seni idare ediyoruz ama artık bu son şansın!

siz mi karar veriyorsunuz son şansı olduğuna?
ahkam kesmeye ne çok bayılıyoruz ..

siz mi karar veriyorsunuz son şansı olduğuna?
ahkam kesmeye ne çok bayılıyoruz ..

Verilen mesajı anlamadan birşeye atlamaya ne kadar bayılıyoruz.Son şansın derken büyük oyuncu olmak için son şansın,kademe atlamak istiyorsan performansını devamlı hale getirmelisin artık genç değilsin,bunun için son şansın vs vs. gibi şeyler anlatılmaya çalışılmıştır.

Ama anlamadan balıklama atlamaya ne kadar bayılıyoruz.

Sınırları aşan bir eleştiri görüyorsan ya bunu düzgün bir ifade ile bana bildirmelisin ki herkes hata yapabilir yada gidip şikayet etmelisin,yöneticilerin hepsini tanıdığını biliyorum!

Ayrıca şunuda söylemek lazımki Bahar bu yaptığım eleştirilerin fazlasınıda hak ediyor.Kaç yıl oldu geleli daha bir tık atamadı.(Bir maçta gösterdiği performans tüm günahları temizlemez,en azından benim açımdan).Bunda hocanın suçu da var tabi bu ayrı bir tartışma konusu o başlıkta da yazdım zaten ancak kendiside aklını bu işe vermeli artık. Evet dediğim gibi seçimini yapması için son yılı. İleriye doğru bir adım atamaz ise şehir şehir gezen bir uzun olacaktır.

Sınırları aşan bir eleştiri görüyorsan ya bunu düzgün bir ifade ile bana bildirmelisin ki herkes hata yapabilir yada gidip şikayet etmelisin,yöneticilerin hepsini tanıdığını biliyorum!

Tamammı güzel insan!
Alim Bey, mesele forum yöneticilerini tanımak, tanımamak değil; mesele forumun olaylara yaklaşımını, amaçlarını bilmek.

Forum yönetimi olarak Galatasaray sporcusuna yakışmayan davranışlar sergilemesi harici durumlarda oyuncularımıza ve teknik kadroya sahip çıkmayı tercih ediyoruz. Bu, oyunculara koşulsuz destek verilmesi, onların eleştirilemeyeceği anlamına gelmiyor tabii ki. Ama biz sezonun muhasebesini haftalık değil yıllık tutuyoruz.

Verilen mesajı anlamadan birşeye atlamaya ne kadar bayılıyoruz.Son şansın derken büyük oyuncu olmak için son şansın,kademe atlamak istiyorsan performansını devamlı hale getirmelisin artık genç değilsin,bunun için son şansın vs vs. gibi şeyler anlatılmaya çalışılmıştır.

Ama anlamadan balıklama atlamaya ne kadar bayılıyoruz.

Bence anlatma özrü sizde var Alim Bey. İki gündür yazdıklarınızı takip ediyorum. Oyuncularımıza tehditler, son şansın lafları vb. Tarzınız Aziz Yıldırım tarzı. Tarzınızı değiştirmeyi, sokak ağzıyla değil de adınıza ve yaşınıza yakışır cümleler kurmayı denerseniz, eleştirileriniz daha yapıcı ve kabul edilebilir olacaktır bence.

Ayrıca şunuda söylemek lazımki Bahar bu yaptığım eleştirilerin fazlasınıda hak ediyor.Kaç yıl oldu geleli daha bir tık atamadı.(Bir maçta gösterdiği performans tüm günahları temizlemez,en azından benim açımdan).Bunda hocanın suçu da var tabi bu ayrı bir tartışma konusu o başlıkta da yazdım zaten ancak kendiside aklını bu işe vermeli artık. Evet dediğim gibi seçimini yapması için son yılı. İleriye doğru bir adım atamaz ise şehir şehir gezen bir uzun olacaktır.
Bence bu seviyesiyle her zaman Galatasaray kadrosunda olur Bahar. Şehir şehir gezeceği konusunda size katılmıyorum maalesef.
İstikrar sorunu var diyebilirsiniz, buna belki katılabilirim. Dediğim gibi belli bir çizgide sabitlemesi, iniş çıkış yaşamaması çok iyi olur onun açısından. Ama Fenerbahçe maçında çok iyi oynayan bir Bahar, başka iş yapmasa bile -ki bence yapıyor- bu takımda kalacaktır.

Bahar basketbolculuğuna olan güvenimi boşa çıkarmadı ve bugün gerçekten iyi bir iş çıkardı. 10 sayı, 7 ribaund, 4 asist, 1 de top çalma.
Bence de şehir şehir gezer tabii, yaz aylarında Bodrum, Marmaris, Fethiye gezecek, hak ediyor! :)
Şut tercihlerinde ve isabetlerinde daha iyi olacaktır, hem kendisi hem de takımımız açısından önemli. Bu maç Bahar'a moral olmuştur, çok da güzel bir asisti vardı, atlamamalı!

Cumhurbaşkanlığı Kupası maçından önce de dediğim gibi maçın anahtarı Bahar'ın performansıydı ve muhteşem oynayıp kupayı kazanmamızda katkısı en yüksek isimdi belki de. Tıpkı o maçta olduğu gibi korkmadan at şutları, boşken 10 şut deneyip o şutlar kaçsa bile kimse kızmaz sana. Senden istediğimiz özgüvenle, korkmadan oynaman, hücumda savunması zayıf Fb uzunlarına karşı o etkiyi göstereceğine de eminim bu şekilde oynadığında. Şutlar kaçarsa da canın sağolsun senin her türlü mücadele edeceğinden zaten şüphemiz yok. Kupayı alırken yaptığın savunmanın aynısını bekliyoruz, hadi Bahar dar et o sahayı Nevriye'ye! Geçen sene o salonda hakemler sizin hakkınızı gaspetti ve şampiyonluğumuz çalındı, o salonda sürekli küfürler var, tahrikler var, hepsine cevap vermek sizin elinizde ve en kritik kişi de belki sensin. Güveniyoruz sana.