#4 Zoran Erceg

24 sayıyla kariyer rekoru kırdı, 30 index puanıyla da kariyer rekorunu egale etti, son şut onda kalmasa veya soksa index puanında da kariyer rekorunu kıracaktı Euroleague'de.. Çok iyi maç çıkardı değil hayatının maçlarından birini çıkardı..

Toplum olarak maalesef çok çabuk karar verip, günlük düşünüyoruz. Bütüne değil, kısma bakıyoruz. Durum böyle olunca bir oyuncuyu iki maçta yerden yere vurup, iki maçta kahraman ilan ediyoruz. Erceg'in kapasitesi belli. CSKA'dan gelmiş bir oyuncu. Kötü oynadığı günler oldu, şuan çok faydalı oynuyor, ileride yine kötü oynadığı günler olacak... Önemli olan doğru zamanda formunu bulması. Gerçekten önemli bir şutör. Kritik maçlarda kilidi açması en önemli rolü olmalı...

Toplum olarak maalesef çok çabuk karar verip, günlük düşünüyoruz. Bütüne değil, kısma bakıyoruz. Durum böyle olunca bir oyuncuyu iki maçta yerden yere vurup, iki maçta kahraman ilan ediyoruz. Erceg'in kapasitesi belli. CSKA'dan gelmiş bir oyuncu. Kötü oynadığı günler oldu, şuan çok faydalı oynuyor, ileride yine kötü oynadığı günler olacak... Önemli olan doğru zamanda formunu bulması. Gerçekten önemli bir şutör. Kritik maçlarda kilidi açması en önemli rolü olmalı...

Dediğiniz çok doğru ama sezon başından beri yaklaşık 30 maç oynadık. 1-2 maçlık karar veren olduğunu sanmıyorum. Son zamanlarda iyi oynamaya başladı. Onda da çekincelerim vardı. İstatistik kağıdını dolduruyor ama savunmasının da istatistiği olsa getiri götürü eşitleniyor. Erceg bilinen Erceg'e dönüşürse -ki umutlandırıyor- savunma zaaflarını yüksek hücum gücüyle minimize edebilir. Zaten bundan öte verebileceği katkı olduğunu sanmıyorum.

Daha öncede belirttiğim ve tahmin ettiğim gibi form tutması sezon ortası ya da play offlar öncesini bulur diye düşünüyordum yavaş yavaş bulmaya başladı. Erceg Beşiktaşta da böyleydi,tüm sezon gizli saklı oynarken bu adam ikinci yarı herkesi öttürdü hele bizi play offlar da ağlattı resmen

Kuban maçında ilk çeyrekte 6 sayı atarak iyi başladın, maçı da 8 sayı ile tamamladın. Sezonun ortalarına doğru formunu bulmaya başladın. Maçın ikinci yarısında ya bir yada iki top kullandı. Onu ikinci yarı unuttuk resmen.

19 sayı, 10 ribaund.

Aslanım benim, kadife bileğine kurban :)

Dışardan 3/10 attı. :) Hem de en önemli dakikalarda hücum katkısı veremedi.

Suç onun değil tamamen takımın.El üstünden de yüzdeli atmasını bekleyemeyiz.Hızlı top çevireceksin top Erceg'te kalacak o zaman gömecek.Diğer hücumda Erceg'e yardım savunması gitmişken ekstra pas Cenk veya Sinan'da kalacak onlar yakacak.Bunları sadece basit lig maçlarında yapabiliyoruz maalesef.

Dışardan 3/10 attı. :) Hem de en önemli dakikalarda hücum katkısı veremedi.

Suç onun değil tamamen takımın.El üstünden de yüzdeli atmasını bekleyemeyiz.Hızlı top çevireceksin top Erceg'te kalacak o zaman gömecek.Diğer hücumda Erceg'e yardım savunması gitmişken ekstra pas Cenk veya Sinan'da kalacak onlar yakacak.Bunları sadece basit lig maçlarında yapabiliyoruz maalesef.

Bence son periyotta tükendi artık, kaçırdığı çoğu şut da son periyotta.

Bir Sırp'ın canının istemesi halinde ; ayakları olmasa bile kötü savunmayı kötü yapma şansı yok. Erceg çok uyanık savunma yaptı. Rakibinden hep 1 sn önce hareket etti . Ben çok beğendim bugün. Umarım devamı gelir.

İyidi ancak savunmada büyük mücadele verdiğimiz dakikalarda hücumda 2 tane gereksiz erken 3l'ük denedi. Şut tercihlerinde biraz daha akıllı oynaması lazım.

Takımdaki herkes diğer arkadaşının yokluğunu kapatıyor. Dün ilk yarıda çok iyi oynadı. İkinci yarı oyundan düştü. Zaten Erceg, zor maçlarda 36-37 dakika oynayacak kadar dayanaklı bir oyuncu değil. Son maçlarda takımın en formda oyuncusu umarım böyle devam eder.

22 sayı 10 ribaundla double-double yapmış bugün. Adam nerdeyse iki aydır hücumda en etkili silahlarımızdan biriyken İsmet Badem beyefendi "sezon başından beri ilk defa iyi oynuyor" buyurdu. Bu adam da hala basketbol yorumculuğundan para kazanıyor işte... Hadi lig maçlarını geçtim, ulan daha iki hafta evvel Real Madrid'e karşı kariyer rekorunu kırdı, Bayern maçında da sahanın yıldızıydı onları da mı izlemedin?