#4 Zoran Erceg

Erceg gibi oyuncuların başarılı olması için özel setler çizilmeli ve sahada kalacağı süre iyi hesaplanmalı. Çünkü Erceg çok defolu bir 4 numara. Hedef final four, elimizdeki iki 4 numara Erceg+Macvan. Her ikiside savunma anlamında zayıflar, her ikiside sadece 3 sayılık atışlarla yaşayan oyuncular, keşke sezon planlaması yapıldığında farklı tarzda 4 numaralar alsaydık. Her iki pota altı oyuncumuzda yumuşak ve savunmada ağırlar. Hedefimize bu iki 4 numara ile ulaşmamız çok zor... Allah Bonsu ve Furkana sağlık sihat versin...

1 metre yanında takım arkadaşına 2 kişi birden saldırıyor umrunda bile değil adamın.Dahil olmasını geçtim ayır bari.O pozisyon bile Erceg'in basketbol karakterini ortaya koymaya yetiyor benim gözümde

Malesef Ergın Ataman'ın yaptığı ıkı hata Erceg, Macvan bır oyuncu'nun kotu gunu olabılır ama kotu mucadele etme gıbı bır gunu olamaz. Sene'ye sartlar ne olursa olsun 1. gıdecek oyuncu Erceg olmalı.

2 maç umut verdi dedik 3. maçta yine yokları oynadı. Üst düzey takımlara karşı yokları oynayacaksa yabancı hakkımızı neden heba ediyoruz. Ah o BJK sezonu adam o sezon sayesinde iyi ekmek yedi.

Olympiakos maçında sahada olduğu her süre üzerinden basket yedik. Hele ilk çeyrek çıkana kadar sanırım bütün sayıları uzun kısa farketmeksizin Erceg'in üstünden attılar. Uzak mesafeyi geçtim, bomboş 3lükleri sokamaz oldu. Mümkünse topu yere falan da vurmasın. Yere vurduğu an ne üretmeye çalışıyor anlayamıyorum. Erceg'e özel setler hazırlanmadığı sürece katkı almak zor. O katkı da şut sokarsa gelecek işte. He birde savunmada az gayretli olacak ki verdiği katkı kadar zararı olmasın. Ben anlamadım bu adamı. 18 resmi maç yaptık. Herkesin takır takır soktuğu Siena deplase dışında maçı yok. Tam bir fiyasko oldu transferi. Katkı verdiği maç sayısı artsa hatta şampiyonlukta pay sahibi de olsa defosu çok olan adamlarla yola çıkmayalım artık. Zaten yeterince defolu adamımız var.

CSKA Erceg'i aldığında şaşırmıştım,sonunda CSKA yanlışından döndü ve gönderdi ERCEG'i ama bizim başkalarının yanlışından ders almayıp başkalarının yanlışını almamız kötü oldu

Şu gün Belgrad sokaklarından 20-40 yaş arası 10 erkek çevirsek muhtemelen 7'si Erceg'e göre basketbolla daha muhabbetlidir.Zorlamayayım diyorum ama emanet gibi gözüküyor gözüme.

Erceg konusunda umudum giderek azalıyor, şutu girer, girmez önemli değil ama mental anlamda bu kadar zayıf bir oyuncu uzun zamandır görmedim. Adam potaya bakmaya korkuyor, oyundayken savunma ribaundu alamıyoruz....İnşallah düzelirde hepimizi utandırır...

amma uçtunuz ha. Her takım her oyuncuyu oynatacak diye bir kural yok. Adam gayet iyi bir sporcu, boyu da 2.10 olmasına rağmen dengeli. Rebound konusunda katılmıyorum, Reboundu takım alır, pozisyonuna göre 5 Rebound ortalaması da kötü sayılmaz. Şu an sadece şutları formunda değil. iki sene önce Hem ligi hem Avrupa'yı salladı bu 28 yaşındaki adam. Elbette daha iyisi bulunur ama eldekini kötülemek ters geliyor.

Asıl sıkıntı normalde yapabileceği şeyleri yapamaması, basketbolu unutmuş bir şekilde davranması. Beni çok şaşırtıyor, ben önemli değilim de, ona güvenen koçunu da çok şaşırtıyor, süreleri çok azaldı. Bir kıpırdanma olması, kendine gelmesi lazım ama ne zaman, nasıl olur, bilemiyorum.

Şimdiden umutsuz vaka kategorisine sokulmasini dogru bulmuyorum ama şimdiye kadar hayal kırıklığına sebep oldu maalesef.

Hatırlatalım; sözleşmesi blok 2 yıllık

Bu şekilde oynamaya devam ederse değil 2 yıllık bu sezonu tamamlayamaz. Ondan beklenen sadece üçlük sokması değil, sahadaki dik duruşu ve kazanma arzusu, bunları yaparsa zaten şutlarıda eninde sonunda girer ama bu yaşına kadar bu arzuyu göstermeyen bir oyuncunun bu saatten sonra bunu gösterebilme ihtimalinide zamanla göreceğiz....