#4 Zoran Erceg

Çok formda olduğu, 20li sayılar atıp 9-10 ribaund aldığı maçlarda dahi burada yazdım, Erceg büyük takım oyuncusu değil hatta takım oyuncusu değil bence. Beşiktaş'ta sırıtmıyordu evet ama 3 numarada Hawkins 2 numarada Serhat ile oynuyordu takım. Hawkins tüm savunma açığını kapatıyordu Erceg'in. Aldığı ribaundlara lütfen dikkatli bakın, hepsi kucağına düşüyor uzun kolları ve boyu sayesinde, çekip aldığı ribaundları saysak bir elin parmaklarını geçmez. Attığı sayılara bakalım, çoğu yeri olan üçlükler, onu da gününde olursa atıyor, canı isterse yani. Birebir oyun sıfır, arkası dönük oyun hiç yok, potaya gitme ancak içerisi boş ise ve onda bile arkadan kendisinden 15 santim kısa ama atletik biri geldiğinde topu çelebiliyor, bu nasıl 4 numara yahu? Boyu 15 santim daha kısa olsaymış Avrupa'nın en iyi 2-3 numaralarından biri olabilirmiş belki ama bu haliyle 10 üzerinden 2lik bir 4 numara bile değil ne yazık ki.

Ne diyeceğimi bilmiyorum. Bir öyle bir böyle. Tek değişmediği özelliği savunmada tel tel dökülmesi. Bir ara herkesi ümitlendirdi ama kararımı verdim.

Eurolegue gibi sert bir arena'da kesinlikle iş yapmaz. Ligde orta sıra takımlara karşı çok iyi oynar. Seneye bye bye..

Tamam savunma yapmıyorsun ama oyun bilginde mi yok. Furkan saf dışı kalmışken rib. yardım etmemen kabul edilemez. Tek yaptığın iş olan dış şutunda girmeyince göze çok batıyorsun.

Erceg Galatasaray da oynayacak bir basketbolcu değil cska maçındaki ruhsuz soğuk ve rahat hali insanı deli ediyor. Bir boş pozisyonda atamadığı üçlük yüzünden iki koltuk aşağı düştüm. Seneye kesin gönderilmeli...

Kontrat durumunda orta yol bulunup seneye daha iyisi alınabilir inşallah.Ha eğer kontenjan konusunda ciddi esneklikler gelirse kadroda bulunsun.10 dakika civarı oynayıp benchten gelip kısa süreli skor katkısı verebilir düzen içinde.Ama hedefi Top 8 olan bir takımın birinci 4 numarası olamaz.Hücum olarak formda olduğu dönemde bile savunmada istenen seviyede olmuyor.Belki ön yargılarım vardı Erceg ile ilgili ondan böyle karamsarım ama ben takımımda daha iyi 4 numara görmek istiyorum.Banvit'te Chuck Davis,Efes'te Kerem Gönlüm,FbÜlker'de Bjelica varken biz bu konuda zayıf kalıyoruz.

ya bir salon dolusu insan, hepsi şu takıma maç kazandırmak için elinden geleni yapıyor. sahada hoca hakemlere karşı ayrıca mücadele veriyor. ya allah aşkına bir insanın hiç mi umrunda olmaz ya? ayıptır ya ayıp. aldığın paraya saygın olsun bari ayıptır ya.

Ligde ki rakiplerinde Sava, Bjelica ,Kleiza, KG, Davis var sende Erceg.Avrupa'da ki rakiplerinde Mirotic, Khryapa var sende Erceg.
Böyle ruhsuz bir oyuncu görmedim ben 35'lik KG'nin verdiği mücadeleye bak birde Erceg'inkine, 1 yıllık daha sözleşmesi var ama kesinlikle gönderilmeli.

Bu tarz oyuncuların degismeyen hikayesi 'bizden ayrıldıktan sonra gittikleri takımın bizimle oynadıgı ilk maçta harikalar yaratmak' atletik bir 4 numara bulmak çok mu zordu ? Bizde kötüler ödüllendirilir bazen bakarsın seneye yine bizde yürekli basketboluna devam ediyor !

Bu eziyeti çekmek zorundayız maalesef sene sonuna kadar.Umarım o zamana kadar savunmada en azından rakibine el kaldırmayı falan akıl etmeye başlar.İlk yarı boş şut antrenmanı yaptı David Blu kendisinin sayesinde

Hoş geldin Erceg. Sakatlık sonrası dönüşü yine muhteşem oldu. Yine yanıltmadı. Gerçi artık sorunu oyuncuda değil defalarca göz göre göre hatasında ısrar eden koçta buluyorum.

Ercegin 20 sayı bile attığı maçta oyunda kaldığı süreye bakın tuttuğu adamdan yediğimiz sayıya bakın, verdiğimiz ribaunta bakın. O zaman ne kadar zararlı oyuncu olduğunu anlarsınız.. Adam Bjk maçında Bayramovice yıllar sonra basketbolcu olduğunu hatırlattı...

Insan sayı atsa da takıma zarar verir mi yahu! Veriyor işte.

Alan savunmasındaki kaymaları dahi bilmiyor adam. Macvan koşup el göstermeye çalıştı dipteki oyuncuya, o sırada Erceg tabiki seyrediyordu.

Artık nefret etme seviyesine geldim. İşin kötü tarafı oynamaya devam ederse ne Top8 yapacağız ne de ligi kazanabileceğiz. Şansımızı minimize etmekten başka bir halta yaradığı yok.

2.periyottu sanırım , rakip oyuncu topu şansa önünde buldu ve çembere giderken Erceg önünden çekildi adam da rahatça smacı vurdu. Çok şaşırdım o pozisyonda.