#4 Zoran Erceg

"Form değişken, kalite kalıcıdır."

Fenerbahçe Ülker maçının ardından benim içim gayet rahat, zira istenilen performansa henüz ulaşmayan oyuncuların kalitesini biliyorum demiştim. Maç ritmi çok önemli bir şeydir, ama kalite daha önemlidir, kaliteli olunca elbet o ritmi bir yerde yakalarsınız.

Erceg, Anadolu Efes maçının ardından Siena maçında da çok değerli işler yaptı, çok konsantreydi. Hiç bir zaman sert bir oyuncu değildi, ama duracağı yeri bilmesi ve sürekli oyunun içinde olması onun en değerli özelliklerinden. Ayrıca şut odaklı oynamadan gerektiğinde ters eşleşme yakaladığında sırtı dönük hücuma gitmesi, pas çıkartması bunlar bizim adımıza çok değerli. Bunların yanında zaten hazırlanan o pozisyonlarda şutları elbet sokacaktı, yani onun gibi şut mekaniğine ve alışkanlığına sahip bir adam, sene boyu o üçlükleri kaçıramazdı.

Umarım daha da iyi olacaktır.

Songalia'nın ardından savovic'in gelmesi ile yanlış hatırlamıyorsam Olimpiakos maçıydı,murat Kosova savovic'i ilk maçı ile inanılmaz övmüştü,burdan yola çıkarak sunu söylemek istiyorum yıllardır basketbol'un içinde olan insan bile hemen oyuncu ile ilgili yorum yapabiliyorsa bizler tarafından olumlu olumsuz söylemlerde bulunmak yadırganacak bir durum değil..fakat Erceg'in performansı genelde standart,koç'un istediklerini fazlasıyla verebilecek potansiyele sahip bir oyuncu bence,ayrıyeten Koç'un oyun anlayışında 4 numaranın ne kadar önemli olduğunu biliyorken bence getirebileceğimiz en iyi oyunculardan brini getirdik,üst üste 2-3 maç şut yüzdesinin düşmesi bizi yanıltmamalı..

Beşiktaştaki performansını bu sezon gösterebileceğinle ilgili ciddi soru işaretlerim vardı ama bu sezon çok daha iyi..Savunmada da çok olumlu gelişmeler gösteriyor..Helal olsun ...Belki erken ama başta Semih olmak üzere forumda ısrarla öneren arkadaşları da tebrik ediyorum...

15-20 sayı atacağı çok maç olacak daha.Macvan'la farkı bu demiştim zaten.Macvan yılda bir kere 15 sayı atar yatar , Erceg birçok maçta en skorerlerden olur.

Baba maçlarda bu performansını sergilemedikçe fikrim değişmeyecek. Savunması berbat takımlara üçer üçer saydırması benim için bir şey ifade etmiyor. Sağlam takımlara karşı napabilecek önemli olan o. İlk testte sınıfta kalmıştı. Beşiktaş Efes Siena üçü de leş bu sene. Olimpakosa karşı napacak ileride karşılaşırsak cskaya barcelonaya karşı napacak o önemli. Lig sonunda olması muhtemel fener finalinde napacak o önemli.

Benim rakibim bütçe küçültmüş siena efes ve orta sınıf takım beşiktaş değil. Fenere karşı oynayacak panaya olimpakosa karşı oynayacak. O zaman ben de büyük harflerle överim :)

Baba maçlarda bu performansını sergilemedikçe fikrim değişmeyecek. Savunması berbat takımlara üçer üçer saydırması benim için bir şey ifade etmiyor. Sağlam takımlara karşı napabilecek önemli olan o. İlk testte sınıfta kalmıştı. Beşiktaş Efes Siena üçü de leş bu sene. Olimpakosa karşı napacak ileride karşılaşırsak cskaya barcelonaya karşı napacak o önemli. Lig sonunda olması muhtemel fener finalinde napacak o önemli.

Benim rakibim bütçe küçültmüş siena efes ve orta sınıf takım beşiktaş değil. Fenere karşı oynayacak panaya olimpakosa karşı oynayacak. O zaman ben de büyük harflerle överim :)

Oly son 2 yılın şampiyonu, CSKA-Barca-FBÜ en yüksek bütçeli ilk 5 takım arasındalar.
Hadi BJK'yi geçtim (ki ligin kalburüstü takımılarından) Efes ve Siena küçümsenecek takımlar değiller. Sonuçta bu üç takım da geçen sene EL'deydi, biz Eurocup'ta top 16 yapamazken EL'de top 16 yaptılar.

Oly son 2 yılın şampiyonu, CSKA-Barca-FBÜ en yüksek bütçeli ilk 5 takım arasındalar.
Hadi BJK'yi geçtim (ki ligin kalburüstü takımılarından) Efes ve Siena küçümsenecek takımlar değiller. Sonuçta bu üç takım da geçen sene EL'deydi, biz Eurocup'ta top 16 yapamazken EL'de top 16 yaptılar.

Efesle Siena gayet de küçümsenecek takımlar . Geçen sene siena bütçe küçültmüştü onun üzerine bir iki kademe daha küçülttüler. Şu an vasat EL takımlarından biri. Efes de geçen seneki kadrosundan eser kalmamış bir takım geçen sene baz alınamaz efesi değerlendirirken , o takımdan sağlam kim kaldı ki . ELde bir nebze yabancılarla iyi denebilecek bir takım ama biz onları ligde yendik. Ligde fener de biz de efesi dümdüz ettik. Bu sene efes kesinlikle lig için rakip değil. Fenerle bizden en iyi iki adamı çıkarsan bile değil.

Erceg bazı yönleri çok iyi olan ama defoları da çok olan bir oyuncu. Sağlam kora kor maçlarda ne yapacağına bakarım ben. Basketbol futbol gibi puanları toplayanın başarılı olduğu bir oyun olsa şu anki değerlendirmem farklı olurdu ama basketbolda başarılı olmak için gerçek rakiplerini yenmek zorundasın. Bizim gerçek rakiplermiz de fener pana oly maccabi caja vs . Ahı gitmiş vahı kalmış sienalar efesler değil.

Efesle Siena gayet de küçümsenecek takımlar . Geçen sene siena bütçe küçültmüştü onun üzerine bir iki kademe daha küçülttüler. Şu an vasat EL takımlarından biri. Efes de geçen seneki kadrosundan eser kalmamış bir takım geçen sene baz alınamaz efesi değerlendirirken , o takımdan sağlam kim kaldı ki . ELde bir nebze yabancılarla iyi denebilecek bir takım ama biz onları ligde yendik. Ligde fener de biz de efesi dümdüz ettik. Bu sene efes kesinlikle lig için rakip değil. Fenerle bizden en iyi iki adamı çıkarsan bile değil.

Erceg bazı yönleri çok iyi olan ama defoları da çok olan bir oyuncu. Sağlam kora kor maçlarda ne yapacağına bakarım ben. Basketbol futbol gibi puanları toplayanın başarılı olduğu bir oyun olsa şu anki değerlendirmem farklı olurdu ama basketbolda başarılı olmak için gerçek rakiplerini yenmek zorundasın. Bizim gerçek rakiplermiz de fener pana oly maccabi caja vs . Ahı gitmiş vahı kalmış sienalar efesler değil.

ahı gitmiş sienalar efesler . işte en acı olan bu ne zaman kimi yensek bu laflar çıkıyor maç öncesinde bu takımlar övülüyor poh pohlanıyor maç sonu ahı gitmiş deniyor çok enteresan. yahu karşında ne kadar kötü takımda olsa oyuna bakılması gerekiyor demek ki üst seviyedeyiz bu takımlara takılmadan farklı skorla maçı bitirebiliyoruz . daha ligin ve euroleague başı bence gayette iyi başladık. erceg olayına gelirsek fb maçında ve hazırlık maçlarında fazla etki gösteremedi hem sakatlığını yeni atlatmış hemde takım adaptasyonunu sağlayamadığı için ama gün geçtikce görüyoruz ki bir düzelme var bunu göz ardı edilmemeli yok takım kötüydü o yüzden bu kadar katkı verdi nasıl bir infaz biçimidir yapmayın allah aşkına. bütün başarılarda karşıdaki takımlar kötü biz iyi değiliz. at gözlükleri çıkarıp bakmak bazen iyidir. bazı yönlerden iyi diyip defolu olan bir oyuncu diye tanımlaman da enteresan nasıl bir oyuncu istiyorsun dökelim paraları sen al bari .