#4 Zoran Erceg

ahı gitmiş sienalar efesler . işte en acı olan bu ne zaman kimi yensek bu laflar çıkıyor maç öncesinde bu takımlar övülüyor poh pohlanıyor maç sonu ahı gitmiş deniyor çok enteresan. yahu karşında ne kadar kötü takımda olsa oyuna bakılması gerekiyor demek ki üst seviyedeyiz bu takımlara takılmadan farklı skorla maçı bitirebiliyoruz . daha ligin ve euroleague başı bence gayette iyi başladık. erceg olayına gelirsek fb maçında ve hazırlık maçlarında fazla etki gösteremedi hem sakatlığını yeni atlatmış hemde takım adaptasyonunu sağlayamadığı için ama gün geçtikce görüyoruz ki bir düzelme var bunu göz ardı edilmemeli yok takım kötüydü o yüzden bu kadar katkı verdi nasıl bir infaz biçimidir yapmayın allah aşkına. bütün başarılarda karşıdaki takımlar kötü biz iyi değiliz. at gözlükleri çıkarıp bakmak bazen iyidir. bazı yönlerden iyi diyip defolu olan bir oyuncu diye tanımlaman da enteresan nasıl bir oyuncu istiyorsun dökelim paraları sen al bari .

Erceg sakatlığını yeni atlatmadı mart ayından beri aralık ayında başlayan büyük sakatlığını atlattı.O zamandan beri oynuyor zaten. Ufak tefek bir haftalık sakatlıklar da 2-3 haftalık formsuzluğa mazeret değildir. Erceg'in iyi oynadığı maçları zaten çok farklı kazandık , Erceg olmadan da kazanılabilcek maçlardı bu maçlar. Efesin üç tane adam gibi yerli oyuncusunu söyleyebilir misiniz ( Kerem de sakatken ) ben de ona göre tamam iyi diyeyim. Ligde efesi yenmek fener veya bizim için son derece kolay oldu, olmalı da zaten, Fener de ezdi geçti büyütülecek bir durum değil, Siena geçen sene bütçe düşürmüştü ama iyi bir yapılanması vardı iyi oyuncular alarak en azından geleneği devam ettirdiler ama bu sene , geçen sene düşen bütçeyi bir kademe daha düşürdüler . Şu anda fenerin bütçesinin üçte biri bizim bütçemizin yarısı kadar bütçeleri var.

Bu şartlar altında pek de abartılacak galibiyetler değil bunlar. Kolay maçlardı Erceg de kolay maçlarda üçer üçer saydırdı. Fener maçında kiremit sallayıp bu maçlarda atmasının benim gözümde değeri yok. Basketbolda rakibin olmayacak takımları yenerek bir yere gelemezsin , rakiplerini yenerek başarı elde edersin. Futbol gibi puan için oynanan bir oyun değil basketbol. Fener , pana , maccabi , caja ( fener ve belki pana hariç onların bile bütçesi bizden baya bi düşük ) bunları alt edersek , oly barca madird cska bunları zorlayarsak başarılıyız. Erceg bu maçlarda taşın altına elini sokup oynarsa başarıılıdır benim gözümde. Yakında lisansını kaybedebilecek bir takımı ben avrupanın en büyük bütçeli takımlarından biriyle bir tutamam. ( montepashi bankası mali krizde ve sponsorluktan çekilirse olması uzak diil ). En büyük bütçe konusnda ilk 8 de ise parkede de ilk 8 de olacaksın.

Erceg sakatlığını yeni atlatmadı mart ayından beri aralık ayında başlayan büyük sakatlığını atlattı.O zamandan beri oynuyor zaten. Ufak tefek bir haftalık sakatlıklar da 2-3 haftalık formsuzluğa mazeret değildir. Erceg'in iyi oynadığı maçları zaten çok farklı kazandık , Erceg olmadan da kazanılabilcek maçlardı bu maçlar. Efesin üç tane adam gibi yerli oyuncusunu söyleyebilir misiniz ( Kerem de sakatken ) ben de ona göre tamam iyi diyeyim. Ligde efesi yenmek fener veya bizim için son derece kolay oldu, olmalı da zaten, Fener de ezdi geçti büyütülecek bir durum değil, Siena geçen sene bütçe düşürmüştü ama iyi bir yapılanması vardı iyi oyuncular alarak en azından geleneği devam ettirdiler ama bu sene , geçen sene düşen bütçeyi bir kademe daha düşürdüler . Şu anda fenerin bütçesinin üçte biri bizim bütçemizin yarısı kadar bütçeleri var.

Bu şartlar altında pek de abartılacak galibiyetler değil bunlar. Kolay maçlardı Erceg de kolay maçlarda üçer üçer saydırdı. Fener maçında kiremit sallayıp bu maçlarda atmasının benim gözümde değeri yok. Basketbolda rakibin olmayacak takımları yenerek bir yere gelemezsin , rakiplerini yenerek başarı elde edersin. Futbol gibi puan için oynanan bir oyun değil basketbol. Fener , pana , maccabi , caja ( fener ve belki pana hariç onların bile bütçesi bizden baya bi düşük ) bunları alt edersek , oly barca madird cska bunları zorlayarsak başarılıyız. Erceg bu maçlarda taşın altına elini sokup oynarsa başarıılıdır benim gözümde. Yakında lisansını kaybedebilecek bir takımı ben avrupanın en büyük bütçeli takımlarından biriyle bir tutamam. ( montepashi bankası mali krizde ve sponsorluktan çekilirse olması uzak diil ). En büyük bütçe konusnda ilk 8 de ise parkede de ilk 8 de olacaksın.

Herşeyi güzel uzun uzun yazmışsın ama diyorsun ki ilk maçlarında adam çıksın takır takır oynasın. bu kadar kolay mı sence takım adaptasyonu sakatlıkların geri dönmesi ercegin geçen seneden eksiklerini gidermesi için zaman lazım diye düşünüyorum ben.gelen oyunculara biraz zaman verilmeli direk adam gelip takımda iyi performans göstermesi bence çok kolay değil. erceg bence iyice alışmaya başladı bunu da küçük gördüğün takımlara karşı bir deneme şeklinde gösterdi ileri ki maçlar da da göreceğiz iyi oyununu

bütçe artarsa tabi ki de artık tatmin olunmaz bir yola girilmiş oluyor . senden düşük seviyedeki takımları yenince tatmin olmuyorsun en üstteki takımları yenmek istiyorsun ama orada bir duracaksın bu takım geçen sene tam bir takım oldu ve 2. euroleague maceramız bu direk çıkıp bütün takımları yenmek kolay görünmüyor. yavas yavas zaman geçtikce yorumları daha net yapabilirsin ama daha yeni başlayan lig ve euroleague yolunda hemen 3 maç geçtikten sonra olumsuz yorum yapmak niye . biraz pozitif düşünelim her maçta eksiklerimizden ders çıkaralım . euroleague havasına iyice alışalım ki ondan sonra büyük maçları takır takır yenip geçeriz. ha kazanamasak gelelim burada eleştirilerimizi yapalım ancak biraz zaman.

Euroleague de 2. macesına girmiş olan takımımızın buralar müdavim takımlarını hemen yenmesini beklemek bence acelecilik uzun maraton bu bazen küçük takımlara bile yenilip ders çıkarılmalı hemen asıp kesilmemeli.

Şut atmak dışında hicbir numarası yok. Bildigin statik şutör. Daha once de yazdım o işi Steve Novak da çok iyi yapıyor..

Özellikle topu yere vurup penetre etmeye calıstıgında bildigin amatör bir görüntü çiziyor..

Yanlış maçı izledim sanırım. Ben kesinlikle Erceg'in kötü olduğunu düşünmüyorum bugün. Takımında oyun düzenine katkı yapan Arroyo harici bir tane daha oyuncu yokken zaten Erceg'ten maximum verim alamazsın. Bu takımda Arroyo harici set düzenine katkı yapan bir oyuncu var mı ? Ana sorun buyken siz gidip sonucun yansıması olan şutörlerin veriminin düşmesini irdeliyorsunuz. Bence oldukça yanlış yaklaşıyorsunuz oyuna . Kendi skorunu üretemeyen tarzda oyunculara , topun dönmediği bir düznde eleştiri yapmak ne kadar mantıklı ?

Yanlış maçı izledim sanırım. Ben kesinlikle Erceg'in kötü olduğunu düşünmüyorum bugün. Takımında oyun düzenine katkı yapan Arroyo harici bir tane daha oyuncu yokken zaten Erceg'ten maximum verim alamazsın. Bu takımda Arroyo harici set düzenine katkı yapan bir oyuncu var mı ? Ana sorun buyken siz gidip sonucun yansıması olan şutörlerin veriminin düşmesini irdeliyorsunuz. Bence oldukça yanlış yaklaşıyorsunuz oyuna . Kendi skorunu üretemeyen tarzda oyunculara , topun dönmediği bir düznde eleştiri yapmak ne kadar mantıklı ?

Oyuna ne zaman girse rakip ivme kazandı biz de tam tersi kaybettik. Erceg sahadayken +/- durumu - 20 . Ondan daha kötü bir Marko var - 23 ile. Özellikle üçüncü periyodun sonlarına doğru tekrardan girdiği dönemde hem hücumda hem de savunmada etkisizdi. Benim düşüncem Erceg kolay maçların oyuncusu. Rakibin savunma düzeni kötü olacak , birisi penetre edecek sonra dışarıya çıkartacak Erceg de şut atacak. Tek mahareti şut atmak olan bir adamın her takımda yeri vardır ama oynaması gereken süre en fazla 10-12 dakikadır.( ekstra başka özellikleri yoksa ) Böyle bir oyuncu için de yabancı kontenjanını harcamak doğru değildi.

Basketbolda ana unsurun takım düzeni olduğunu, oyuncuların performanslarında belirleyici faktör olduğunu görmek lazım. Hele de uzun oyuncular için takım düzeni, onlara hazırlanan pozisyonlar çok daha önemlidir. Durum böyle iken Erceg'e gerekli pozisyonları hazırlamadan, Erceg'i eleştiriyoruz.

Ayrıca çok önemli bir durum var, Olympiacos bizi çok iyi analiz etmiş. Bizim adımıza ritm bulmanın dış şutlardan geçtiğinin farkına varmışlar, ve maç boyu yardım getirmeyip, boş şut imkanı tanımamaya çalıştılar. Sürekli perdelerden agresif çıkan takım oldular, çoğu zaman perdelere takılmadan savunmaya devam ettiler. Mesela Domercant'ın perde çıkışı şutlarına çok alışığızdır, ama o kadar konsantreydiler ki, Domercant'a perde çıkışı şut atacak o aralığı bile vermediler. Ve özellikle Erceg'in bizim oyunumuz adına önemini çok iyi kavramışlar, oyunumuza akıcılık katan, genişleten, boyut kazandıran isim olduğunu iyi analiz etmişler. Erceg'in adamı neredeyse hiç bir pozisyonda yardıma gelmedi, üstüne forvetten Erceg'e hazırladığımız şutları da iyi savundular, şans vermediler.

Kısacası çok komple, artık bir çok şeyi otomatiğe bağlamış, iyi yönlerini çok keskinleştirmiş bir takım ile oynadık. Bu tarz rakiplere karşı bizim de yapmamız gereken, setleri daha keskin, daha belirgin oynamamız, çözümleri daha rahat üretebilmemiz. Bu da bugünden yarına olacak bir durum değil, Olympiacos şu haline bir günde gelmedi.

Erceg oldukça kaliteli ve değerli bir oyuncu, bizim için ayrıca da bir öneme sahip. Yapmamız gereken daha sabırlı olmak; düzenlerin daha oturmasını, setlerin daha tempolu olmasını, oyuncuların form tutmasını beklemek. Bu sadece Erceg ile alakalı değil, takımın geneli için geçerli. Ben 1 ay zarfında daha farklı bir takım izleyeceğimizi düşünüyorum. Neden şimdi değil diye bir soru gelirse de, bu uzun bir maraton, erken form tutmanın kimseye faydası olmaz, sezonun sonunda acısını çekeriz. Bu aralığı atlatalım, form tutunca zaten gerisi gelir.

Ayrıca Erceg'in "küçük maçların oyuncusu" yaftası vurulamayacak bir oyuncu, Beşiktaş'ın üç kupalı sezonunda Galatasaray, Efes ve Fenerbahçe maçları ile EuroChallenge'da özellikle çeyrek final ve sonrası maçlarındaki istatistiklerine bakarak bunu anlayabiliriz.

Tamam hücumda oyun düzeni diyoruz da savunma da ne yaptı? 5 sayı attı ama 8 hava topu 3 top çalma ile oynadı tuttuğu adamı top kaybına zorladı dersin o da yok.

Furkan 6 dk. da 3 hava topu almış

Erceg 25 dk. da 3 hava topu almış.

Ben hemen bugün şampiyonluk beklemiyorum avrupa da ama alt yapısı için doğru oyuncular olmalı.

İşte Jawai'de patladı.

Biz Erceg - Macvan ile uğraşırken Olmpiacos, Pero Antic NBA ya gidince yerine Petway'i bulmuş 300 bin dolarlık oyuncuymuş savunma ve hücumda gösterdiği verim ortadaydı.
Ülke olarak alacağımız çok yol var basketbol konusunda ( aslında tüm spor branşlarında geçerli bu )

abi adam en kritik yerlerde potaya penetreler yapıp faul çizgisine gitti. dün olympiakos ''acaba hangi 4 numarayı alsam, hepsi faul sınırında'' dediyse bunun en büyük pay sahiplerinden biri Erceg.

Top elinde patladiginda bodoslama iceri girip 2 pozisyonda faul almak ne zamandan beri sorumluluk almak oluyor yahu?
Kaldi ki kendisi dahi eminim sorumluluk aldim demez cunku yapi olarak sorumluluk alan elini taşın altına sokan bir oyuncu degil..
Temas arttığı anda yüzü düşen bir oyuncu ..

Zoran Erceg 4 numara ve 25 dakika kaldığı oyunda sadece 3 hava topu almış.

Bu kötüleme ya da başka bir şey değil bu adam bizi üst düzey maçlarda taşımaz.

Hadi bu maça özel olarak Oly bizi çok iyi etüt etti ve hücum oyunumuzu bozdu ve Erceg verimsiz oynadı eee senin hedefin 2-3 sezon içinde F8 ve F4'e abone olmaksa rakiplerin hep böyle olacak. O zaman da bu adamların ek bir şeyler yapması gerekiyor. Savunma anlamında sahada mı? hayır.

Bu maçta Erceg'in iyi oynadığınıa ve sorumluluk aldığına ciddi ciddi inananlar var . Sorum şu , Şunu diyebiliyor musunuz " Keşke Erceg her maç böyle oynasa " . 2. zor maçta ikinci kez kayıp Erceg. Gora maçında buralar yine övmelerden geçilmez. Basketbolda ciddi takımları yenmeden hiç bir yere varamazsın. Futbol gibi değil , Anadolu takımlarını yenerek şampiyon olamıyorsun basketbolda. Ciddi takımlara karşı da dökülerse bir oyuncu diğer maçlarda naptığının bir önemi yok benim için.

Biz ''Erceg süper işler yaptı'' demedik, sorumluluktan kastımız takımın sayı atamadığı dakikalarda topu eline aldı potaya penetre ederek faul atışlarından sayılar buldu. Rakibin 4-5 rotasyonuna verdiği faul problemini hiç yazmıyorum bile.

Biz ''Erceg süper işler yaptı'' demedik, sorumluluktan kastımız takımın sayı atamadığı dakikalarda topu eline aldı potaya penetre ederek faul atışlarından sayılar buldu. Rakibin 4-5 rotasyonuna verdiği faul problemini hiç yazmıyorum bile.

Faul problemini Oly uyguladığı taktik yüzünden yaşadı. Çok basit şekilde boş kalmadığı sürece 3 lük atamayan Erceg'i boş bırakmadı ve yapamayacağı işlere yönlendirdi. İçeri girip sayı bulmak bu adamın becerebildiği bir iş değil. O kadar içeri girdi bir tanesinde basket-faul kazanabildi mi?

Dün Kleiza'yı izlemişsinizdir heralde. 4 numara nasıl sorumluluk alır, nasıl maçın gidişatını değiştirmeye yönelik oynar gösterdi.Boşuna transfer dönemi boyunca Kleiza demedik