#4 Zoran Erceg

Faul problemini Oly uyguladığı taktik yüzünden yaşadı. Çok basit şekilde boş kalmadığı sürece 3 lük atamayan Erceg'i boş bırakmadı ve yapamayacağı işlere yönlendirdi. İçeri girip sayı bulmak bu adamın becerebildiği bir iş değil. O kadar içeri girdi bir tanesinde basket-faul kazanabildi mi?

Anlatamadım heralde ben. Erceg'in yeteneklerinin sınırlarını biliyoruz zaten. Basket faul olması şart mı, adam SAYI ATAMADIĞIMIZ dakikalarda içeri girip faullerden sayılar bulup oyuna bi nebze tutunmamızı sağladı. Erceg'i hoca şutör 4 numara isteğinden aldı zaten şimdi oturup hocanın tercihlerini tartışıp en başa dönmeyelim. Ben de gördüm Oly maçında rahat pozisyon alıp şut atamadığını ama yararsız oynadı da diyemeyiz.

Transfer döneminde sınıfta kaldığımızı söylemiştim Sinan hamlesine hiç gerek yoktu. Erceg ve Jawai'den sadece 1'i gelmeliydi. 2 oyuncu da iyi savunmacı değil. Belki takım yine şampiyon olacak ama biz sene boyunca sıkıntı çekeceğiz. Dün Kleiza'yı izledikten sonra bunu gördüm.. Hücumda atabilme potansiyeli ne kadar yüksek olsa da, erceg baskılı savunmalar karşısında çok sıkıntı yaşıyor.

Anlatamadım heralde ben. Erceg'in yeteneklerinin sınırlarını biliyoruz zaten. Basket faul olması şart mı, adam SAYI ATAMADIĞIMIZ dakikalarda içeri girip faullerden sayılar bulup oyuna bi nebze tutunmamızı sağladı. Erceg'i hoca şutör 4 numara isteğinden aldı zaten şimdi oturup hocanın tercihlerini tartışıp en başa dönmeyelim. Ben de gördüm Oly maçında rahat pozisyon alıp şut atamadığını ama yararsız oynadı da diyemeyiz.

Erceg bu içeri girişleri bilinçli yapmadı ki. Elinde top patlayınca mecburen yaptı. Euroleauge seviyesi tek yönlü oyuncuları hele de savunma yönü eksik oyuncuları kaldırmıyor. Kararlı bir giriş yapan o kalıptaki adam o girişlerinden bir kaçını basket faulle bitirirdi.

Abi bilinçlisi bilinçsizi mi var bunun, top elinde patlamadıgı zamanlarda da girdi ve aldı faulleri. Olayın en başına dönersek ben de zaten Erceg meraklısı değildim, Kleiza veya Chuck Davis beni daha memnun ederdi ama olan oldu artık yapcak bişey yok.

Gününde olduğu zaman 10-15 sayı atmakla mı kaliteli oyuncu olunuyor? Yeri geliyor vasat Anadolu takımı oyuncuları da yapıyor bunu.Önemli olan eşleşmelerde ne kadar sıkıntı çıkarıyor ciddi rakiplere karşı ya da takımın bütünlüğüne ne katkısı var.Erceg oyundayken yürüyen turnike bırakıyor rahatça.Maç sonu istatistiğe baktığında Dudley'den daha fazla sayısı oluyor genelde tamam ama Dudley varken takım çok daha iyi.Onu ne yapacağız?Yoksa gidersin Ncaa'den adam getirirsin onun da 10-15leri bulduğu maçlar olur.Owens falan da atıyordu günündeyken olay sadece sayı atmaksa.Ama Telekoma süpürülüyordun.Üst seviyelerin oyuncusu olmak başka şey.

Kleiza top sürebiliyor dediğimde ona gerek mi var tarzı cevaplar vardı.Önemli olan gerek meselesi değil.Oyuncunun öyle bir özelliği olunca rakip ona göre bir önlem almak zorunda kalıyor ve yanında oynayan 4 adamın işi kolaylaşıyor.Oynattığın adamların ne kadar farklı meziyeti olursa rakibi açman o kadar kolaylaşır.Yoksa 4 numaraya kendi pota altımızda top verip oyun kur diyecek halimiz yok ama olay set hücumuna gelince oyuncuların sahip olduğu fazladan meziyetler rakip savunmayı zor duruma sokan şeyler

Yarın öbür gün yine bir maçta 15 falan atar nerede eleştirenler yorumu okuruz yine gerçi uzun uzun yazdım ama.Anadolu takımlarında oynayan Amerikalı oyuncuların hepsi çok iyi bu mantıkla.Nasıl olsa hepsinin 10 üstü sayı ortalaması var takım sürekli kaybediyormuş falan önemi yok

Her macdan sonra adam gönderilseydi hiç bir şubede oyuncu kalmazdi . Ne erceg'in nede başka bi yabancinin gitme durumu soz konusu degil . Macdan once Ergin hoca jawai'nin durumuna gore bi transfer yapacagimizi acıkladi.

11 sayı ile kaybettiğimiz olimpaicos maçında Erceg Sahadayken durum -20 , bir tek Markoda fazla - 23 . Sonra çok sorumluluk almışmış. Adam o boyla ribaund alamıyor sorumluluk mu alacak.

ya yemin ediyorum anlama sorununuz var. ben kahraman flan demedim, sadece tamamen yararsız oynadı diyemeyiz, ben de erceg sevdalısı değilim ama hoca alıp takıma getirdiyse şimdi en başa dönüp keşke şunu bunu alsaydık ercegi almasaydık demenin bi faydası yok.

Eleştirmek için belki erken ancak bu akşam gördüğüm Ercegten bize yarar gelmeyecek gibi. Boş kaldığında sayı atmaktan başka bir özelliği yok gibi. Yalandan bir feykten sonra yaptığı penetreler çok dağınık ve bitirilmesi güç pozisyonlar. Ayrıca pota altında da bir numarası yok gibi. Bayağı umutsuzum umarım gelecek maçlarda beni mahçup eder ama hiç zannetmiyorum.

17 dakika sahada kalıp ribaunt alamamak bir 4 numara için çok enteresan bir istatistik.Tesadüf desen önceki 2-3 maçta da 2-3 ribauntta seyretti.
Boş şut bulamadığı sert maçlarda bu seviye bir oyuncu işte.Euroleague savunmaları sana ligdeki gibi bomboş 3lük pozisyonu bırakacak mı sanıyorsunuz? Bu tarz maçlarda verebileceği maksimumu bu.Savanovic familyasından üst düzey maçlar için yetersiz oğlu yetersiz bir 4 numara

17 dakika sahada kalıp ribaunt alamamak bir 4 numara için çok enteresan bir istatistik.Tesadüf desen önceki 2-3 maçta da 2-3 ribauntta seyretti.
Boş şut bulamadığı sert maçlarda bu seviye bir oyuncu işte.Euroleague savunmaları sana ligdeki gibi bomboş 3lük pozisyonu bırakacak mı sanıyorsunuz? Bu tarz maçlarda verebileceği maksimumu bu.Savanovic familyasından üst düzey maçlar için yetersiz oğlu yetersiz bir 4 numara

Savanovicin en azından birebirleri var , potaya gidebilme özelliği var. Erceg ciddi anlamda ceza şutörü. Başka bir numarası yok.Bunu ne zamandır söylüyorum. İki kötü takıma karşı 15 sayı bulunca süper sananlar var. Zor maçların sert savunmaların adamı değil Erceg , zor maçları kazanamayınca basketbolda bir şey elde edemezsin. Erceg yerli olsa 10-12 dakika oynasın derim ama bu haliyle yazık gerçekten.

Hayır Erceg BJK dayken de bundan fazlasını yapmıyordu ki! Temiz bilekli, sağ ve sol forvetten iyi sokan tipik Yugoslav uzunu işte. Oyun zekası iyi sayılır, saha görüşü zayıf, rebound sezgisi filan tartışılır ama sertliğe fazla gelemiyor. Takım organize olmayınca Erceg den bir şey beklemek çok yersiz. Kısaların geçtiğimiz yılki performansı ve Ndong dan gelen katkı sayesinde Ergin Hoca Erceg gibi bir rol oyuncusu yeterli olur diye düşündü muhtemelen, zaten şu an için yorum yapmak oldukça erken. Ben de isterdim en azından Wilkinson tarzı bir uzun alalım, aralarında Dunston, Saric in olduğu 8-9 isim yazmıştım buraya ama bununla yetinip sabretmemiz gerek. Takımda kısalar iyi oynarsa Erceg in de performansı düzelecektir.

Ne desek boş. hani yırtınırsın da olmaz sağlık olsun der insan. Ama 1 aydır gönderilmek istenen macvanın istegi çabası erceg in minimum 2 katı.

Yanlislarini sayamiyacagim. Penetrelerine cok guldum. Bir hata yaptik bu senelik. Seneye olmaz insallah. Simdi ama"Macvan'dan iyi ama" diyen cikar mi acaba?
Farkettiniz mi mac basinda oyundayken fark 8 di. oyundan cikti, ikinci yari onde bitirdik.
Ucuncu ceyrek oyuna girdi 8 sayi geriye dustuk
Macta sayi olmuyordu fark yine 6-8 arasi geziniyordu, oyuna girdi fark 20 oldu.
Abi bi PF defansta hic mi el kaldirmaz, hucumda-savunmada hic mi ribaund kovalamaz, hic mi mucadele etmez? Rakipler; Erceg'in savunmasinda potaya penetre ederken o kadar rahat o kadar kendine guvenliler ki basketbol okullarinda ogrencilere attirilan turnikelerden atiyorlar. Potaya penetre edisi de baska bir garip. Turnike atmayi yeni ogrenen insanlar gibi suzulerek gidiyor.